Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Moja rodzina nie chce słyszeć nic na temat psów po tym jak kolejny tymczas został na stałe...maja dość zwierząt po tym co im w domu urzadziłam... znajomi Ci zwierzatkowi sa spaleni. A reszta znajomych niestety mają głęboko w powazaniu psie sprawy...
Mam jeszcze kilka pomysłów ale nie dodzwonilam sie jeszcze do wszystkich.

Niestety taka jest kielecka rzeczywistość. Zrobie co mogę, żeby tą sunię wyciągnąć.

Zastanawia mnie tylko jedna rzecz. Pies jest z Jedrzejowa a wiadomo, ze w takim wypadku Jedrzejow płaci słone pieniadze za pobyt psa z ich terenu w schronie. Nie wiem czy łatwo wypuszczą taka kurę znosząca złote jajka...

• Replies 497
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dajcie mi numer telefonu do tego schroniska. Zadzwonię i powiem,że to mój pies i że zjawię się po niego w poniedziałek po południu. Wtedy któraś z was po niego pójdzie. Możemy nawet zapłacić za wyciągięcie suki,żaden problem.
Nie możemy zmarnować takiej szansy-jest dom,jest transport....

Przecież będa musieli wydac psa właścicielowi. Gorzej jeśli mała ma czipa...

Posted

nr do schronu 41 361 67 34

Nie wiem jednak czy to jest dobry pomysł... będą chcieli udokumentowania, że pies jest własnościa osoby, która się po niego zgłosi.
Potem stwierdzą, że pies nie reaguje na właściciela.
A potem zaczną sie zastanawiać jakim cudem pies znalazł się w Jędrzejowie...
Nasz schron jest bardzo specyficzny.

NatiiMar, jesli uwazasz, ze to dobry pomysł to dzwoń.

Kilka razy próbowałam wyciągnąć psa z Dymin i to nie jest takie proste jak się wydaje. Niektórzy z kielc wiedza o czym pisze.

Posted

Rzeczywiscie lepiej ich nie przygotowywac na wlasciciela, bo cwane to dziadostwo widac.

Ale za kase wyslalabym kogos, kto ma psy w dupie ale ma gébé nie od parady :razz: Dam stówké, Kika szukaj takiego leszcza.

Posted

Emilia,widzę że jesteś zedecydowana na wszystko:)
Świetny pomysł. Tylko teraz znaleźc takiego kogoś...

Czas się kurczy,a każda godzina zwlekania działa na niekorzyśc naszą,a co wazniejsze suki...

Posted

Tu jest wpis Ewelinki i odpowiedź justysiek, że może iść:

[url]http://www.dogomania.pl/forum/f28/schron-kielce-mini-goldenka-gafa-odeszla-za-tm-czy-inne-tez-odejda-31124/index68.html[/url]

Posted

[quote name='eliza_sk']Tu jest wpis Ewelinki i odpowiedź justysiek, że może iść:

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/schron-kielce-mini-goldenka-gafa-odeszla-za-tm-czy-inne-tez-odejda-31124/index68.html[/URL][/quote]

o matko, nie mam ani kom. do justysiek, ani jak zadzwonic narazie. Eliza, masz mozliwosc przekazania info ze wszystko jest, tylko wyciágnác sucz dzisiaj potrzeba? Proosze.

Posted

[quote name='emilia2280']o matko, nie mam ani kom. do justysiek, ani jak zadzwonic narazie. Eliza, masz mozliwosc przekazania info ze wszystko jest, tylko wyciágnác sucz dzisiaj potrzeba? Proosze.[/quote]

W podpisie jest kom justysiek. Też nie mogę teraz dzwonić, bo w pracy jestem niestety. Wysłałam smsa Fionie, bo to ona rozmawiała z Jo37 o transporcie - ja poza tym, że wiem, że się zobowiązała nie wiem nic.

Posted

[quote name='eliza_sk']W podpisie jest kom justysiek. Też nie mogę teraz dzwonić, bo w pracy jestem niestety. Wysłałam smsa Fionie, bo to ona rozmawiała z Jo37 o transporcie - ja poza tym, że wiem, że się zobowiązała nie wiem nic.[/quote]

Dziéki Eliza. napisalam smsa do Justysiek zeby já wyciágnéla dzis. mam nadziejé ze zdázy przed zamkniéciem schronu i ze já wydostanie.

EDIT: Dostalam smsa odpowiedz. Pojedzie dzis, ale pyta z kim siékontaktowac i co dalej. Natii, dobrze ze teraz weszlas, podaj swojá kom. Justysiek. Jej nr to: 660 002 101

Posted

Emilia,a dostałaś jakąś odpowiedź?
Szkoda by było,gdyby suka straciła taką szansę....

Mam nadzieję,że się powiedzie wszystko....
Transport jest załatwiony tak jak mówilismy? Do Gliwic a potem ja ja odbieram,tak? Jesli dzisiaj udałoby się suńkę wyciągnąć to mogę pojechac po pracy, czyli tak po 18,ewetnualnie jutro w godzinach rannych miedzy 6.00 a 9.00 rano.

Posted

[quote name='NatiiMar']Emilia,a dostałaś jakąś odpowiedź?
Szkoda by było,gdyby suka straciła taką szansę....

[B]W poprzednim poscie zrobilam edita jak tego posta pisalas[/B]

Transport jest załatwiony tak jak mówilismy? Do Gliwic a potem ja ja odbieram,tak? Jesli dzisiaj udałoby się suńkę wyciągnąć to mogę pojechac po pracy, czyli tak po 18,ewetnualnie jutro w godzinach rannych miedzy 6.00 a 9.00 rano.[/quote]

Jeez, ja nic nie wiem o transporcie. Dziewczyny potwierdzily ze do Gliwic pojadá? Mogé wspomóc kasá za paliwo, ale nie wiem czy to jest ustalone na bank.

Posted

Piszę również z justysiek postara się dziś tam zdążyć..dzis wydawanie psów tylko do 16. jak nie zdąży jedzie jutro.

ale co ma robić dalej jak ją wyciągnie, czy ma ktoś jakieś info?

Posted

[quote name='NatiiMar']

Transport jest załatwiony tak jak mówilismy? Do Gliwic a potem ja ja odbieram,tak? Jesli dzisiaj udałoby się suńkę wyciągnąć to mogę pojechac po pracy, czyli tak po 18,ewetnualnie jutro w godzinach rannych miedzy 6.00 a 9.00 rano.[/quote]

A z kim potwierdzałyście transport ... i to w dodatku do Gliwic ?

Posted

Jesli wyciągnie ją jutro po południu, to ja mogę zaoferowac transport dopiero w środę,ponieważ jutro mnie cały dzień w domu nie będzie...chyba,że wczesnie rano tak jak pisałam poprzednio.
Dysponuje czasem codziennie wczesnie rano,a wieczorami oprócz wtorku też codziennie. Pojade do Gliwic.

Aha i jeszcze jedno. Suke musimy dostarczyć z zaopatrzeniem w jedzenie,bo w przytulisku cienko z kasą. Jesli będzie potrzebne jakieś leczenie, to tez zostaje to na naszej głowie...Ale myslę,że to nie problem...Teraz najważniejsze,żeby ja wyciągnać.

Posted

[quote name='Fiona.22']..
Jesli chodzi o transport to Jo37 przewiezie sunie jesli tylko uda się ja wyciagnąc...[/quote]

Myslałam,że to już ustalone. Kto ma jakis numer do JO37?
Zadzwonie i się dogadamy.

MóJ TELEFON:
661 155 635

Posted

[quote name='NatiiMar']Jesli wyciągnie ją jutro po południu, to ja mogę zaoferowac transport dopiero w środę,ponieważ jutro mnie cały dzień w domu nie będzie...chyba,że wczesnie rano tak jak pisałam poprzednio.
Dysponuje czasem codziennie wczesnie rano,a wieczorami oprócz wtorku też codziennie. Pojade do Gliwic.
.[/quote]

niestety ale suni nie będzie gdzie przechować jeśli by była wyciągnięta jutro...więc ewentualnie chyba lepiej, żeby zrobiła to w środę jesli dziś nie da rady.

trzeba wszystko dograć,żeby justysiek nie została z wyciągniętym psem z którym nie ma co zrobić :shake:

Posted

[quote name='ewelinka_m']niestety ale suni nie będzie gdzie przechować jeśli by była wyciągnięta jutro...więc ewentualnie chyba lepiej, żeby zrobiła to w środę jesli dziś nie da rady.

trzeba wszystko dograć,żeby justysiek nie została z wyciągniętym psem z którym nie ma co zrobić :shake:[/quote]

Ani do lazienki psa? Nie znam Waszych realiów, ale serio myslalam, ze tak na 1 dzien to mozna psa gdziekolwiek u obojétnie kogo przechowac :roll:

A Kika22 jest na necie i jesli podala info o Jo37, to moze ma do niej kontakt. Kika?

Posted

[quote name='NatiiMar']Myslałam,że to już ustalone. Kto ma jakis numer do JO37?
Zadzwonie i się dogadamy.

MóJ TELEFON:
661 155 635[/quote]

Z Jo37 rozmawiała Fiona - ja nie znam szczegółów, czy w grę wchodziły jakieś terminy czy nie. Ja nie mam numeru do Jo, mam tylko Fionę - 668-589-676.

[quote name='ewelinka_m']
trzeba wszystko dograć,żeby justysiek nie została z wyciągniętym psem z którym nie ma co zrobić :shake:[/quote]

Dokładnie ...