Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 65
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Podnosze sunie!
Piekny pies a z opisu istne cudo! Moja przybleda jest juz 10 lat z nami, dlugo trwalo zanim uwierzyla, ze MY jestesmy Jej, ONA nasza :) chociaz, do dzis nas pilnuje i nie ma opcji, zeby spedzala czas np. w pokoju podczas gdy my sie krzątamy w kuchni :loveu:

Bidulki poszkodowane przez los, sa najwierniejsze i najukochansze :loveu:

Posted

Sunia była na 100% bita...
mieliśmy ostatnio inwazję szerszeni i mąż wziął kapcia aby je zabić a sunia natychmiast jak go z kapciem w ręku zobaczyła padła na ziemie i przepraszała za to ze żyje :bigcry: Był to bardzo przykry widok...
Uczę ją komendy 'siad' jak na razie z mizernym skutkiem (sunia jest bardzo sprytna, ale widać, że nikt nigdy jej niczego nie uczył).
Umie aportować jeśli ma na to ochotę;) jeśli ma głupawę to woli uciekać z piłką.

Posted

hops w górę

pomimo ogłoszeń były właściciel suni nie odzywa się:cool1:
sunia nie jest włóczykijem -jestem pewna że nie uciekła tylko została wywalona...:-(

Posted

jest jedna chętna osoba na sunie -niestety nie będzie to dla mniej dobry dom:cool1: (sunia mieszkała by na podwórku i za zadanie miałaby pilnowanie posesji na której nikt nie mieszka... właściciel odwiedzałby ją 1 raz dziennie aby ją nakarmić...)
szukamy dobrego domu dalej.

Sunia ma w miseczce karmę, którą chętnie już zjada nawet.
Oprócz tego powoli przechodzimy na barfa.
Ogólnie sunia nie jest kłopotliwa jeśli chodzi o żywienie, nie grymasi, zje wszytko, niektóre rzeczy od razu, inne (te mniej smaczne np. papka warzywna) zjada po woli i rozkłada je sobie na kilka razy

Udało mi się już nawet raz namówić sunię na wejście do samochodu:multi:
Czasem robimy sobie krótkie przejażdżki z nią, aby przyzwyczajała się do jazdy. Jak na razie sunia nadal jest niepewna w samochodzie, ale myślę że się to za jakiś czas zmieni.
Nie zaobserwowaliśmy tez choroby lokomocyjnej, ale nasze przejażdżki są naprawdę krótkie, aby jej nie stresować.

Posted

już przyszły różowe szelki dla małej -ślicznie w nich wygląda:loveu: muszę zrobić jej fotki w nich. Jak jej 1 raz założyłam, to była zaskoczona i myślała, ze to jakaś nowa zabawka, chciała je pogryźć, ale po paru minutach przestała zwracać na nie uwagę.Musze jej teraz kupić różowa obroże, bo czerwona średnio pasuje
Sunia jest super, grzeczna, delikatna, zwariowana -łapie czasem głupawki (zawsze jak wrócimy ze spacerku to głupieje na podwórku) jest inteligentna i sprytna, łagodna, nie przejawia żadnej agresji. Jak dla mnie to ideał:shiny:

Posted

Oliwka śliczna :loveu: - pewno po mamusi :cool3:

A Lusiaczek widać, że ma u Ciebie dobrze - wesoła, pozytywnie nastawiona. Cieszy się z miłości, którą dostaje :)

Posted

Oliwka wygląda jak mamusia tylko ma oczęta po tacie;) mam nadzieję, ze i włoski odziedziczyła po mężu, bo ja mam fatalne...

Luśka bardzo lubi Oliwkę i jak tylko wyjeżdżamy wózkiem z domu to już wie, że idziemy na spacer:cool3:
Nadal podszczypuje -ale pracujemy nad tym.

Kozaczy do psów gdy widzi, ze tamte są za ogrodzeniem:evil_lol:

Dziś jeździła z nami samochodem, na początku jak zwykle była spięta, ale potem zaczęła zwiedzać samochód i stwierdziła, że wygodniej jest na siedzeniu z tyłu, na postoju wyglądała sobie przez okienko i obszczekała wędrujące pieski

Posted

tez tak myślę, poza tym fajnie jest móc gdzieś wyjechać na wakacje z psem a jak będzie się bała podróżowania to 8h jazdy będzie dla niej męczarnią.

Dziś Lusia tez jeździła autem i było już całkiem ok, bała się tylko przez pierwszych kilka minut a potem zaczeła zwiedzać samochód podczas jazdy

Lusia jest psem czujnym i podczas spacerów jak ktoś nagle wyjdzie z za rogu to szczeknie ostrzegawczo:razz: