Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Shel napisał(a):
Streszczenie na polski... :shake: :lol:

Ale rano bylam pobiegać wokół boiska, zrobiliśmy 5 kółek, a potem prosto do lasu na półgodzinny spacerek :multi:

Aha no to rób to streszczenie a nie siedź przed kąpem xD
A ja cos musze napisac na Historie xD ale nie mam ochoty ;p

• Replies 4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czarnulka napisał(a):
Aha..A np co opowiadała z chęcią usłyszę.. ;)

Że Twoja mama nigdy na psa się nie zgadzała, teraz dopiero się zgodziło ale tylko na haszczaka z pseudo, i że życzy Ci powodzenia w wychowaniu itd.

A moje życzenia w wychowaniu Ci przekazała? :razz::razz::razz:

Posted

Czasowa napisał(a):
Że Twoja mama nigdy na psa się nie zgadzała, teraz dopiero się zgodziło ale tylko na haszczaka z pseudo, i że życzy Ci powodzenia w wychowaniu itd.

A moje życzenia w wychowaniu Ci przekazała? :razz::razz::razz:

Aha... nie przekazywała twoich zyczen.. I mimo to ze nie jest z hodowli to i tak jest najukochanszym psem jakiego miałam xD..

Posted

Czarnulka napisał(a):
Aha no to rób to streszczenie a nie siedź przed kąpem xD
A ja cos musze napisac na Historie xD ale nie mam ochoty ;p

No robię sobie przerwy :eviltong: Ale już napisałam tylko teraz musze do zeszytu przepisać, jestem w połowie :eviltong:
Ja muszę się nauczyć na historię na kartkówkę :mad::roll:

Posted

Shel napisał(a):
No robię sobie przerwy :eviltong: Ale już napisałam tylko teraz musze do zeszytu przepisać, jestem w połowie :eviltong:
Ja muszę się nauczyć na historię na kartkówkę :mad::roll:

aha.. ja narzei nie mam zadnej kartkówki ;)

Posted

O, hej Lu! :loveu:. Moja też jest z pseudo, bo kiedy ją dostałam, to nie wiedziałam jak ważne jest R=R :shake:. Więc nie jesteś sama i potwierdzam fakt, że nierodowodowe psy są też kochane :loveu:

Posted

border_collie&westie napisał(a):
O, hej Lu! :loveu:. Moja też jest z pseudo, bo kiedy ją dostałam, to nie wiedziałam jak ważne jest R=R :shake:. Więc nie jesteś sama i potwierdzam fakt, że nierodowodowe psy są też kochane :loveu:

Aha.. No ja nie wiedziałam jak wazne jest z jakiej hodoli pies itd.. ;) Nie wiem jak można porzucić psa jak ktoś kupi z pseudo i wyrośnie z niego coś innego niż miało by.c Ja i tak bym takiego psiaka kochała i bym go nie oddała/ nie wyrzuciła bo sie przyzwyczaiłby do nas. ;)

Posted

Czarnulka napisał(a):
Aha.. No ja nie wiedziałam jak wazne jest z jakiej hodoli pies itd.. ;) Nie wiem jak można porzucić psa jak ktoś kupi z pseudo i wyrośnie z niego coś innego niż miało by.c Ja i tak bym takiego psiaka kochała i bym go nie oddała/ nie wyrzuciła bo sie przyzwyczaiłby do nas. ;)

Dokładnie :D
A tak w ogóle zapraszamy do nas :p

Posted

Czarnulka napisał(a):

A same nudy.. ;p Ja z Luną nie byłam juz prawie cały tydzien na długim spacerze i musze się z nią wybrać możliwe ze jutro bydzie spacer taki długi z kol na muchowcu ale jeszcze nie wiem ;p A u was jak?

ło, moja jest codziennie na wybieganiu, w lesie najlepiej, jak ja nie mogę, to moja mama się nią zajmuje wybiegawczo ;)
co słychać, no wszystko w porzadku. idziemy za półtorej godziny na trening i suka mi roznosi dom, bo musi się ruszać :D
no to czekamy na te fotki z jutrzejszego spaceru, oby pogoda byłą ;);)

Posted

Czarnulka napisał(a):

A same nudy.. ;p Ja z Luną nie byłam juz prawie cały tydzien na długim spacerze i musze się z nią wybrać możliwe ze jutro bydzie spacer taki długi z kol na muchowcu ale jeszcze nie wiem ;p

Życzę udanego spacerku i czekamy na zdjęcia ;):p

Posted

border_collie&westie napisał(a):
Dokładnie :D
A tak w ogóle zapraszamy do nas :p

Okej już lecę ;)
wiki4 napisał(a):
E tam :lol: Wstaw :razz:

Sry zapomniałam o zrobieniu fotek. Jutro coś porobię.
as_kate napisał(a):
ło, moja jest codziennie na wybieganiu, w lesie najlepiej, jak ja nie mogę, to moja mama się nią zajmuje wybiegawczo ;)
co słychać, no wszystko w porzadku. idziemy za półtorej godziny na trening i suka mi roznosi dom, bo musi się ruszać :D
no to czekamy na te fotki z jutrzejszego spaceru, oby pogoda byłą ;);)

Aha.. Nie wiadomo czy będe szła jutro xD

wiki4 napisał(a):
Życzę udanego spacerku i czekamy na zdjęcia ;):p

Pestka napisał(a):
Czekam na fotki ;)

Musze je porobić xD:oops:

Posted

Czarnulka napisał(a):

Sry zapomniałam o zrobieniu fotek. Jutro coś porobię.

Czarnulka napisał(a):

Aha.. Nie wiadomo czy będe szła jutro xD
:

co to za rozbieżnosci w zeznaniach :mad::mad:

Posted

as_kate napisał(a):
co to za rozbieżnosci w zeznaniach :mad::mad:

Jej porpostu byłam dzisiaj zajęta a jutro ide zas z kumpelami na plac jakos czasu nie mam moze w następnym tyg pójde z piesiem na długi spacerek xD

Posted

U nas też nie ma że boli co najmniej godzina dziennie wybiegu musi być;).
Wczoraj np. wróciłam chora ze szkoły i pierwszy raz nie poszłam z Shi na długi spacer od razu tylko miałam zamiar się przespać i iść wieczorem to myślałam że na głowę z nią dostanę. Szalała niesamowicie. ADHD kompletne nie szło z nią wytrzymać:eviltong:.Dopiero się teraz przekonałam o co biega z tym powiedzeniem "jeśli ktoś raz kupi huskyego to albo będzie miał ich całą gromadkę albo nigdy w życiu nie popełni już tego błędu" i "szczęśliwy husky to zmęczony husky:razz:"
Jak ty wytrzymujesz z LU :eviltong:?
Myślałam że moja mała ma wybrakowany charakter a tu proszę...jednak husky z krwi i kości:evil_lol:. Wspaniała wiadomość bo zawsze marzyłam o psie z którym będę mogła kilometry pokonywać:razz:

Posted

sunshine napisał(a):
U nas też nie ma że boli co najmniej godzina dziennie wybiegu musi być;).
Wczoraj np. wróciłam chora ze szkoły i pierwszy raz nie poszłam z Shi na długi spacer od razu tylko miałam zamiar się przespać i iść wieczorem to myślałam że na głowę z nią dostanę. Szalała niesamowicie. ADHD kompletne nie szło z nią wytrzymać:eviltong:.Dopiero się teraz przekonałam o co biega z tym powiedzeniem "jeśli ktoś raz kupi huskyego to albo będzie miał ich całą gromadkę albo nigdy w życiu nie popełni już tego błędu" i "szczęśliwy husky to zmęczony husky:razz:"
Jak ty wytrzymujesz z LU :eviltong:?
Myślałam że moja mała ma wybrakowany charakter a tu proszę...jednak husky z krwi i kości:evil_lol:. Wspaniała wiadomość bo zawsze marzyłam o psie z którym będę mogła kilometry pokonywać:razz:

Aha no moja czasami ma ADHD ale się da z nią wytrzymac tylko ze bardzo często gryzie i to mocno.. I przyznam sienie mam czasu i mi sie nie chciało isc z Lu na spacer.:razz::razz::razz::oops::oops::oops:

Posted

a można zmęczyć haszczaka, przymocowując mu do obrzęży obonę od tira,niech sobie ciąga. bardzo to lubią, bo to psy zaprzegowe :) oczywiscie, nie dla szczeniaka taka rozrywka, ale dla więkzego psiaka ;)

Posted

as_kate napisał(a):
a można zmęczyć haszczaka, przymocowując mu do obrzęży obonę od tira,niech sobie ciąga. bardzo to lubią, bo to psy zaprzegowe :) oczywiscie, nie dla szczeniaka taka rozrywka, ale dla więkzego psiaka ;)

Jest to jakiś sposób.Moja mała będzie biegać w uprzęży (bikejoring) kiedy skończy rok:razz:. Treningi z oponom to nie zbyt dobry pomysł (jeśli się trenuje:eviltong:), co prawda daje siłę i męczy psa ale skraca mu krok co w biegu powoduje że się szybko męczy. Sama do końca nie wiem co o tym sądzić bo nie mam doświadczenia czytałam tylko o tym. Ale bikejoringu na bank spróbujemy i może kiedyś się podpiąć także pod zaprzęg jeśli się nadarzy okazja:loveu:.
Teraz tylko ćwiczymy komendy tak "na sucho".;)

Posted

Marta_Ares napisał(a):
do opony to predzej malamuty;) bo to jednak one wykorzystywane byly na udzwig, a haszczaki na predkosc:cool3:

Co do zmeczenia haszczaka- rower + pływanie:loveu: pies pada:evil_lol:

P.S pływanie mniej... drugi pies do zabawy...gleba:evil_lol: