Poker Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 mam potwierdzenie wizyty jutro o 12. czy mam o coś szczególnie pytać? Quote
Poker Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 jeszcze pytanko, czy wiecie co z lewym uszkiem? jest w bliznach po pokiereszowaniu? zarosło sierścią czy nie? Czy Weronka potrzebuje specjalnej karmy ? Czy należy powtórzyć jej badania? I na ile lat jest szacowany jej wiek? Muszę to wiedzieć,żeby poprowadzić odpowiednio rozmowę i być pewną,że to TEN DOM. Quote
malawaszka Posted October 13, 2009 Author Posted October 13, 2009 to uszko jest dziwne - nie wiem czy to blizny, czy może takie miała od urodzenia jakby niedorozwinięte, albo może to po jakiejś chorobie - nie dowiemy się tego, uszko od początku pobytu u missieek porosło trochę, ale nie wiem czy już całkowicie - missieek pewnie napisze jak wejdzie na net wyniki kri ma juz bardzo dobre więc nie ma koniecznoci podawania karmy wet, ale nie ma pewności czy się taka potrzeba nie pojawi badania miała robione dwa razy - zaraz po przyjeździe - były kiepskie i niedawno - już w normie - czyli poprzednie były wynikiem zaniedbania a nie choroby - tak myslę a wiek to nie wiem bo na początku dałabym jej i z 12 lat, ale teraz max 9-10 - ale zoaczymy co missieek napisze Quote
Therion Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 Zmiana na uchu to prawdopodobnie po krwiaku malzowiny usznej, wchlonal sie i zdeformowal ucho ( nic groznego ), w kondycji na dzien dzisiejszy jest doskonalej jak na swoj wiek, ile ma lat ? Trudno dociec moze 10 , moze wiecej. Quote
missieek Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 Poker napisał(a):jeszcze pytanko, czy wiecie co z lewym uszkiem? jest w bliznach po pokiereszowaniu? zarosło sierścią czy nie? Czy Weronka potrzebuje specjalnej karmy ? Czy należy powtórzyć jej badania? I na ile lat jest szacowany jej wiek? Muszę to wiedzieć,żeby poprowadzić odpowiednio rozmowę i być pewną,że to TEN DOM. ucho moze byc nawet po pogryzieniu i tak sie zroslo, jest tylko zdeformowane sierscia porosla juz cala jest zdrowa, zabieg kastracji zniosla dobrze nie wymaga specjalnej karmy, mimo znacznych ubykow w uzebieniu radzi sobie z sucha karma mysle ze badania za pare miesiecy dobrze powtorzyc profilaktycznie wiek ciezka sprawa, moze 10lat ale i tak trzyma sie niezle jest spokojna, nie niszczy, duzo spi, lubi jak sie ja glaska spytac nalezy co w sytuacji jak sie np rozchoruje na cos za rok dwa czy finansowo dadza rade co bedzie jadac czy na spacery jest jakas spokojna okolica Pani wspomniala ze bedzie sie przeprowadzac, cos wiecej sie dopytac czy tam gdzie sie przeprowadzi moze miec psy, jak tam z okolica do spacerow, jak blok to czy jest winda Quote
Poker Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 dzięki za wyczerpującą odpowiedź.Pani sie przeprowadza z poniemieckiej kamienicy do poniemieckiej kamienicy :evil_lol:, znam ten rejon miasta dobrze.Park, chociaż niewielki ,ale blisko.Jest trochę drzew i trawników wokół. Martwi mnie właśnie to co będzie w momencie jak pani sie rozchoruje.Ale tego się dowiem na miejscu . Mam nadzieję,że się wszystkiego dowiem , bo ja pytam jak KGB albo MOSAD :evil_lol: Quote
malawaszka Posted October 13, 2009 Author Posted October 13, 2009 :lol: Poker nagraj swoją wizytę i będziemy oglądać jako instruktaż :evil_lol: Quote
malawaszka Posted October 13, 2009 Author Posted October 13, 2009 ZAPRASZAMY NA BAZARKI - potrzebna pomoc!!! ŁOSIE, koszyczek, ozdoby św, pelerynka, biustonosz i in dla missieeków do 20.10 Perfumy FM Kup Teraz na PREZENT na tymczasy u missieek do 30.10 i moje http://www.dogomania.pl/forum/f99/plaszczyk-jesienny-nowy-sliczny-na-kotki-do-20-10-a-148656/ http://www.dogomania.pl/forum/f99/dynki-ozdobne-ksiazka-o-buldozkach-wazonik-cos-jeszcze-na-kotki-do-20-10-a-148745/ http://www.dogomania.pl/forum/f99/roznosci-kosmetyki-bizu-ksiazki-dla-domu-inne-na-sznupke-do-20-10-a-148650/ Quote
Poker Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 aaaaa i jeszcze jedno, jak mam gadać na temat transportu ? Nie nagram wywiadu, bo do jego zbierania trzeba mieć specjalne przeszkolenie :eviltong:, a ja uprawiam to już od 35 lat :evil_lol: Quote
Poker Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 załatwiłam i nie załatwiłam :mad: Panią spotkałam na schodach, gdybym przyszła 15 sekund później, już bym jej nie zastała.Spieszyła się do lekarza.Na moją wypowiedź ,że przecież jesteśmy umówione, powiedziała,że jej 12 nie pasowała,ale tak ją umówiła Bożena, a że się dopiero dowiedziała. Na moje pytanie czy możemy wejść do mieszkania, pani powiedziała ,ze się spieszy.Nie dawałam za wygraną.Mówię ,że chcę zobaczyć pani pieseczka. Pani na to ,że ma się świetnie i zobaczę go wtedy, jak przywiozę Weronkę. Na to ja do pani,że ja jej nie przywiozę tylko mam poznać przyszłą właścicielkę i zobaczyć czy piesek się nadaje do niej. Poza tym to nie jest tak,że się psa przywozi, apotem decyduje czy dom jest odpowiedni.Pani na to ,że jak to taki problem, to żeby jej nie przywozić.Ja jej na to ,że nie oddajemy piesków bez sprawdzenia domków, bo chcemy uniknąć zwrotów i chcemy ,żeby obie strony pasowały do siebie.Na to pani,że bardzo dobrze robimy.Myślałam ,że się ugotuję na miękko :angryy: W koncu się udobruchała , podwiozłam ją do przychodni, bo chciałam jak najwięcej z nią porozmawiać. Pani ma 72 lata, jej sunie ok.roku, wzięta ze schroniska.łagodna do psów. Spytałam dlaczego chce Weronkę.Powiedziała,że lubi pieski i chce jej pomóc.Pytałam o weta, chodzi na szczepienia w pobliże. Pytałam co z psami w razie choroby.powiedziała,że ma dużą rodzinę i się zaopiekują. Umówiłyśmy się w końcu,że w przyszłym tygodniu jeszcze raz podjadę, a umówi mnie Bożena, która jest kuzynką pani. Gdyby nie chodziło o biedną Weronkę, to bym miała panią w głębokim poważaniu,Ale tak pojadę jeszcze raz. Spytałam jeszcze o dołożeniu się do transportu, powiedziała,że nie ma problemu i dołoży 100 zł. UFFFFffff, ani KGB , ani MOSAD nie pomógł :diabloti: Ogólnie biorąc myślę,że to będzie dobry dom tylko pani, jak większość osób nie rozumie naszego sposobu działania. Quote
missieek Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 dzieki Ci Poker :Rose: bedziemy czekac az uda Ci sie porozmawiac wiecej z Pania nie bedziemy sie spieszyc Quote
malawaszka Posted October 14, 2009 Author Posted October 14, 2009 o rany Poker :Rose: gratuluję cierpliwości, ale tak jak mówisz - nie chodzi tu o nasze dobre samopoczucie, a o dobro psa więc warto spróbować - inna sprawa by była jakby po Weronkę ustawiały się kolejki Quote
Poker Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 malawaszka napisał(a):o rany Poker :Rose: gratuluję cierpliwości, ale tak jak mówisz - nie chodzi tu o nasze dobre samopoczucie, a o dobro psa więc warto spróbować - inna sprawa by była jakby po Weronkę ustawiały się kolejki dokładnie o to chodzi :cool3: Quote
agamika Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 a co z allgro ? :oops: wznawiać czy jeszcze sie wstrzymać ? Quote
malawaszka Posted October 17, 2009 Author Posted October 17, 2009 szczerze mówiąc to nie wiem bo coś tam skomplikowane jest :roll: poczekajmy aż Poker albo missieek napiszą Quote
Poker Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 fisia można dostać z kobietą. Ona chce Weronkę za wszelką cenę.Wydzwania ona sama i w jej imieniu kuzynka.Ale kobieta nie chce wpuścić do mieszkania. Dziś pod pretekstem,że być może sunia będzie miała jutro transport podjechałam do niej. Długo nie otwierała,słyszałam szczekanie psa. W końcu otworzyła drzwi na łańcuchu, przedstawiłam się,ale powiedziała,że nie może mnie wpuścić , bo się myje.:angryy: Powiedziałam,żeby chociaż sunię pokazała.Zgodziła się i wypuściła ją na klatkę schodową.Wybiegła śliczna, malutka sunia, radosna, wycałowała mnie ,.Ma błyszczącą sierść i dobrą ilość ciałka. Kobieta powiedziała ,że jeszcze nie wie dokąd sunię przywieźć, bo na razie nie wie gdzie będzie mieszkać. Zaproponowałam jej ,żeby się odezwała, gdy jej sytuacja mieszkaniowa się unormuje.Na to ona ,że dziś o 16 zadzwoni do mnie i powie co i jak. Rzeczywiście zadzwoniła i podała mi adres ,pod którym umówiłyśmy się na spotkanie w poniedziałek o 13. Pojadę w poniedziałek, mam wrażenie ,że to będzie dobry dom tylko muszę wyjaśnić tą dziwną sytuację. Ciekawe co przyniesie poniedziałek :crazyeye: Quote
malawaszka Posted October 17, 2009 Author Posted October 17, 2009 jakiś kosmos :mdleje: naprawdę jakby nie to że chodzi o Weronkę starowinkę to dałabym spokój... ale niepokojące to jest bo skąd pewność, że ten adres, który podała będzie tym, gdzie będą mieszkać? brrrr nie cierpię takich sytuacji Quote
masienka Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 niezle kwiatki... a moze sprobuj raczej pogadac z kuzynka?? moze kobieta ma cos w rodzaju manii przesladowczej i po prostu sie boi wpuscic kogos obcego do mieszkania? rozni sa ludzie co wcale nie oznacza, ze nie nadaja sie na wlasciciela dla psiaka Quote
Therion Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 Dziwna sytuacja, nie wiem co o tym myslec . Quote
Poker Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Spotkałam się z kobietą w mieszkaniu jej znajomej.dowiedziałam się w koncu na czym polega problem.Pani została sama w 3.pokojowym mieszkaniu , robi jakis tam remont, bo chce je zamienić na mniejsze i dlatego nie wie w tej chwili gdzie będzie mieszkać .Sytuacja dla Weronki nie byłaby dobra.Pani nocuje czasem u siebie , czasem u znajomych ,a sunia śpi w tym mieszkaniu sama. Żeby pani nie urazić jeszcze raz umówiłam się ,że jak już będzie miała ustabilizowaną sytuację mieszkaniową, to zadzwoni.Odwiedzę ją wtedy w jej stałym lokum i wtedy zdecydujemy czy Weronka przyjedzie do niej. UFFF, najeździłam się,ale mam poczucie,że zrobiłam wszystko dla suni ,żeby nie zmarnować okazji na DS. Quote
malawaszka Posted October 19, 2009 Author Posted October 19, 2009 No to faktycznie Poker - wielkie wielkie dzięki :Rose: Weronka jest zbyt płochliwa żeby jej fundować od razu przeprowadzki, zobaczymy co dalej będzie z tego Quote
obraczus87 Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 Przepraszam za OT. Pilnie sunia potrzebuje każdej złotówki.. kiedyś była wesoła, a teraz traci blask w oczach...mamy DT, ale brak kasy. POMÓŻCIE!!!! Najpierw cudem ocalona od smierci w przechowalni wołomińskiej, a teraz gaśnie w oczach................. nie pozwólmy Jej na to! Każda złotówka na wagę złota! http://www.dogomania.pl/forum/f1161/gasnie-w-oczach-lady-przetrwala-pseudo-schronisko-u-klamki-146880/ Quote
bahlsa Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 u mnie Weronka ma ogłoszenia. Postaram się wkleić linki gdzie jest "na stałe" (strony na których trzeba się zalogować, takie ogłoszenia odświeżam cały czas) Quote
Recommended Posts