Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

U szynszylek wszystko w porządku. Już się całkowicie zaakceptowały i cały czas spędzają razem, najczęściej przesiadując na tej samej półce. Teraz drzemią przytulone do siebie. Asia obserwowała jak Tuliś przeczesywał Tuptusia. Przy misce tez panuje zgoda i razem się posilają.
Zarodki pszenne bardzo im smakują.
Ten pomysł z połączeniem klatek nie jest zły - ta większa ma także drzwiczki od góry.

• 4 weeks later...
  • Replies 81
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

i jak tam chłopcy? Wymiziaj i wydrap od cioci drim :)

Anashar, super klatka :)) nie dziwne, ze miały frajdę.
ja swoim też nową kupiłam ale nie bardzo ją lubię... ;/

Posted

Chłopaki mają się bardzo dobrze. Klatek niestety nie udało mi się połączyć, gdyż ta, która powinna stać na górze ma większą szerokość niż dolna. Ale szylki przebywaja kilka dni w tej klatce co na zdjęciu, a potem kilka dni w tej większej - jedna stoi u Asi, jedna u Filipa. Kąpiele piaskowe zażywają podczas gonitw po pokoju.
Trzymamy dietę bezcukrową. Uwielbiają pędy drzew owocowych.
Obiecuję niedługo zdjęcia.

• 1 month later...
Posted

to świetne nowiny :) widać, że są już do siebie przywiązani :)
haha, na pierwszym zdjęciu ten Twój czarnuch to wygląda na niezłe ziółko a przytulas na taką małą pokorkę :P czyżby już było jasne, kto w tym związku rządzi? :) cieszę się strasznie, że udało ich się połączyć i że oboje są u Ciebie szczęśliwi :)))

nota bene ja swoim też zaserwowałam klatkowe zmiany i skonczyłam remont mieszkania :)

http://www.garnek.pl/dream89/a - zdjęcia :)
teraz jeszcze zaopatrzyłam ich w hamaczek :) ale też wolą sobie spać na półkach - to kwestia oswojenia - jak się czują pewnie to nie czują już potrzeby spania w ukryciu, w domkach tylko rozciągają kopyta gdzie popadnie :P

wymiziaj puchacze ode mnie :)
pozdrowienia dla całej rodziny! :)

Posted

Właściwie trudno określić który rządzi, raz jeden raz drugi próbuje sie siłować, ale ogólnie jest spokój.
Ostatnio miały wiele radości po włożeniu do klatki dużej rozgałęzionej gałęzi z jabłoni - zjadly drobne gałązki, a grubsze obdzierają z kory.