Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 208
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dodałam na gumtree.pl, anonseogloszenia.pl, anonse.com
Z tego ostatniego adresu miniogłoszenie Salvy będzie również w drukowanej wersji gazety w najbliższy oraz przyszły czwartek.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Combi dzisiaj znalazła wspaniały dom.

Zamieszkała u starszej, niewidomej Pani, pierwszy raz zdarzyło mi się wraz z Marcinem wydawać psiaka niewidomej osobie. Pani przesympatyczna, bardzo życzliwa, spokojna, to już 5 piesek, którego wzięła z naszego schroniska, ostatni dożył pięknego wieku - 17 lat...

Była to bardzo specyficzna adopcja, wyciągaliśmy Pani każdego psiaka, by mogła na spokojnie podotykać i wyobrazić sobie, jak psiak wygląda.

Wzięła Combi na ręce i wspólnie ze swoją opiekunką zadecydowała, że to właśnie jej chce dać nowy dom!

• 2 weeks later...
Posted

Rudy maluszek też znalazł domek, u Pana "filozofa", który ze swoim poprzednim jamnikiem pisał książki.
Pań podpisał zobowiązanie o kastracji pięknisia do końca listopada, podjedziemy i sprawdzimy.

• 2 months later...
  • 4 weeks later...
Posted

Tytuł wątku znowu stał się aktualny, obydwa jamnikowate psiaki, teksty i zdjęcia w pierwszych postach.
Proszę o pomoc w ogłaszaniu i umieszczenie niuńków na wątku adopcyjnym.

W schronisku na dom czeka także typowy, rudy jamnik o imieniu Milo, jak tylko uda mi się go sfotografować, napisze tekst i wrzucę na wątek.

• 1 month later...
Posted

Mistrzunio i Polek znalazły dom. Do adopcji wspomniany, wykastrowany już jamnik Milo, stara jamniczka Loni + 2 młode ok roczne jamnikowate sunie....

Polek znalazł nowy, wspaniały, najlepszy z możliwych nowy dom! Bardzo fajna kobitka go adoptowała, sama straciła jamnika, Polka widziała w Internecie ;)

Nie była na psa przygotowana, a rodzina już w ogóle, Pani konsekwentnie przyjechała i zabierała go na spacer, ale musiała przełamać lody w domu i któregoś mojego pięknego dnia przyjechał mąż tej Pani i adoptował dla niej Polka ;)

Wspaniali ludzie, którzy mieszkają w domu z ogrodem, Polek będzie miał raj na ziemi!

Mistrzunio trafił równie wspaniale, do rewelacyjnej rodziny w Gdańsku, która z Mistrzuniem na spacery wychodziła od dawna, ale ponieważ jest to rodzina, którzy twory domy tymczasowe dla małych dzieci, pewne adopcyjne procedury i sądowe formalności musieli pozałatwiać, by w końcu móc mieć psiaka, a konkretnie Mistrzunia w domu!

Cała rodzina jest przeszczęśliwa z tegoż wyboru!

• 1 month later...
Posted

2 dni temu do domu poszedł Millo, który siedział od marca ;) Zamieszkał u Pani, która prowadziła Związkową hodowlę chartów afgańskich, a oprócz tego miała już 3 jamniki. Także powodzenia chłopaku.

Tymczasem wstawiam zdjęcia Tonika, 16 letniego jamnika z smutną przeszłością.

Tonik to 16 letni jamnik długowłosy. Do schroniska w Gdyni trafił w kwietniu. Tonikowi zmarła właścicielka, a syn, który jak twierdzi mieszka za granicą nie był w stanie psem zająć. Przez pół roku po śmierci właściciela, Tonik mieszkał w domu sam, sąsiadki doglądały go raz dziennie i zabierały na spacer, ale niestety w końcu powiedziały NIE.

Tonik do schroniska trafił bardzo zaniedbany, skołtuniony, najgorsze kołtuny usunęliśmy, zakręcone, raniące poduszki pazury obcięliśmy i zadecydowaliśmy, że zamieszka on u nas w biurze, gdyż na wybiegu nie poradziłby sobie...

Jak na psa w tym wieku przystało, na spacerach idzie spokojnie, bez pośpiechu. Stateczny, spokojny i opanowany starszy pan. Uwielbia ludzi i kontakt z człowiekiem, o jedzenie, jak i o ludzkie zainteresowanie dopomina się szczekiem. Tonik nie ma problemów w kontaktach z innymi psami, Pozostawiony sam nie niszczy, nie wyje, jedyny jego minus to to, iż zdarza mu się załatwić w biurze.

Nie wiem czy jest jakakolwiek szansa na dom dla niego, nie wiem, czy znajdzie się ktoś, kto da mu dom na te ostatnie lata jego życia... Może zdarzy się cud.

[FONT=Verdana]Kontakt w sprawie chęci adopcji:

Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt "Ciapkowo" w Gdyni

ul. Małokacka 3A
81-654 Gdynia
telefon: 58 622 25 52
[email protected]

w godzinach:
poniedziałek - piątek 11-17 ; sobota-niedziela 11-14

[/FONT]

Posted

O matko jedyna już sie biore za Tonika. Robie mu allegro fullwypas.
Tymczasem umiesciłam go na Jamnikach w Potzrebie i na forum Nasze Jamniki

http://www.dogomania.pl/threads/173573-Jamniki-i-jamnikowate-do-adopcji-z-ca%C5%82ej-Polski-!!!!!!!!!?p=14800744#post14800744

http://naszejamniki.pl/viewtopic.php?p=57120#57120

Bardzo proszę o sprawdzenie czy nie ma tatuażu (ucho) bo coś mi to tak wygląda. Można spróbować dotrzeć do hodowcy.

Posted

Sprawdzaliśmy tatuaż - ni ma, jak będę w schronie sprawdzę raz jeszcze.

Kana - Aliss nie jest jamniczką długowłosą, jest mieszańcem, nawet nie wiem, czy do końca jamnika ;)
No i ni mam zdjęć.

Będę wdzięczna za pomoc w znalezieniu domu dla Tonika, mam sentyment do jamników...

Posted

Bardzo prosze jak to możliwe o ponowne sprawdzenie, w tym wieku może być zatarty, a może w pachwinie?
Ja staję na główie i próbuje coś organizować, dzisiaj napisze do kanady gdzie od was poszedł jeden długowłosy.