natalia_aa Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 Postanowiłam założyć raz jeszcze wątek adopcyjny jamników, gdyż na poprzednim niestety zrobił się bałagan. Tutaj w miarę na bieżąco postaram się dorzucać nowe jamniki i jamnikowate psiaki. Tonik to 16 letni jamnik długowłosy. Do schroniska w Gdyni trafił w kwietniu. Tonikowi zmarła właścicielka, a syn, który jak twierdzi mieszka za granicą nie był w stanie psem zająć. Przez pół roku po śmierci właściciela, Tonik mieszkał w domu sam, sąsiadki doglądały go raz dziennie i zabierały na spacer, ale niestety w końcu powiedziały NIE. Tonik do schroniska trafił bardzo zaniedbany, skołtuniony, najgorsze kołtuny usunęliśmy, zakręcone, raniące poduszki pazury obcięliśmy i zadecydowaliśmy, że zamieszka on u nas w biurze, gdyż na wybiegu nie poradziłby sobie... Jak na psa w tym wieku przystało, na spacerach idzie spokojnie, bez pośpiechu. Stateczny, spokojny i opanowany starszy pan. Uwielbia ludzi i kontakt z człowiekiem, o jedzenie, jak i o ludzkie zainteresowanie dopomina się szczekiem. Tonik nie ma problemów w kontaktach z innymi psami, Pozostawiony sam nie niszczy, nie wyje, jedyny jego minus to to, iż zdarza mu się załatwić w biurze. Nie wiem czy jest jakakolwiek szansa na dom dla niego, nie wiem, czy znajdzie się ktoś, kto da mu dom na te ostatnie lata jego życia... Może zdarzy się cud. [SIZE=2]Kontakt w sprawie chęci adopcji: Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt "Ciapkowo" w Gdyni ul. Małokacka 3A 81-654 Gdynia telefon: 58 622 25 52 [email protected] w godzinach: poniedziałek - piątek 11-17 ; sobota-niedziela 11-14 Quote
DG32 Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 http://www.fothost.pl/upload/09/31/3cfa3053.jpg Cudo :loveu:. Mają już jakieś ogłoszonka? Quote
natalia_aa Posted July 27, 2009 Author Posted July 27, 2009 Salva miała robione przeze mnie ogłoszenia jakiś czas temu, zapewne wygasły. Eight nie miał, bo dopiero 2 dni temu zrobiliśmy mu zdjęcia. Zaraz będą miały allegro, tylko tu się trochę ogarnę. Byłabym wdzięczna za pomoc w ogłoszeniach, bo przy jakiś 8 amstaffach do ogłoszeń, na kolejne 2 psy doba za krótka. Sterylizacja i kastracja tej dwójki ma się odbyć w środę, chyba, że wypadnie inny, pilny zabieg. Quote
Isadora7 Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 DG32 napisał(a):http://www.fothost.pl/upload/09/31/3cfa3053.jpg Cudo :loveu:. Mają już jakieś ogłoszonka? No własnie. Tego czarnego wrzuce Znajomej która z Kanady która adoptowała niedawno jamnika długowłosego z Wrocka. Pytała niedawno czy jakiś jest długowłosy jamnisiowaty. Quote
DG32 Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 natalia_aa napisał(a):Salva miała robione przeze mnie ogłoszenia jakiś czas temu, zapewne wygasły. Eight nie miał, bo dopiero 2 dni temu zrobiliśmy mu zdjęcia. Zaraz będą miały allegro, tylko tu się trochę ogarnę. Byłabym wdzięczna za pomoc w ogłoszeniach, bo przy jakiś 8 amstaffach do ogłoszeń, na kolejne 2 psy doba za krótka. Sterylizacja i kastracja tej dwójki ma się odbyć w środę, chyba, że wypadnie inny, pilny zabieg. W ogłoszeniach pomogę tylko mi napisz jaki jest koszt adopcji żebym mogła napisać w ogłoszeniach. Quote
natalia_aa Posted July 27, 2009 Author Posted July 27, 2009 Koszt adopcji Salvy to 70zł, z racji tego, że jest typowy mixem, koszt adopcji Eighta to 120zł, gdyż jest mocno w typie psa rasowego. Allegro dla psiaków: Dwa jamniki czekają na nowe lepsze życie! (699409090) - Aukcje internetowe Allegro Quote
Isadora7 Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 Ciotki moja jamnicza znajoma która adoptowała niedawno tego jamnisia: http://www.dogomania.pl/forum/f85/wroclaw-jamnik-dlugowlosy-bida-jakich-malo-ma-dom-137867/?highlight= chce zaadotpować EIGHTa. Domek pewny, dobry, na watku są zdjęcia jamnisia juz w nowym domu. Mam z nią stały kontakt. Tak jak myślałam będzie chciała też EIGHTa. Wyjazd do Kanady jest bezproblemowy. Pani to Polka któa przed laty wyemigrowała do Kanady. Pani zakochana od zawsze w jamnikach. Na wątku Lucka napisana jest jej historia. W skrócie: Ma starego długowłosego brązowego, kilka miesiecy wstecz odszedł czarny stareńki długowłosy. Podaję Wasze dane kontaktowe, aby Urszula mogła skontaktować się w sprawie adopcji. Zapewniam tez bieżący serwis o psiaku plus zdjęcia jak u Lucka. Ja rozmawiam z nią niemal codziennie. Quote
basia0607 Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 Wczoraj mialam okazję podziwiać jamniczka dlugowłosego, jest cudny. Bardzo lgnie do czlowieka. Quote
natalia_aa Posted July 28, 2009 Author Posted July 28, 2009 Isadora7 czekam zatem na kontakt od tej Pani. Jak będę wiedziała coś więcej to napiszę. Pies na jutro ma umówiony zabieg kastracji, więc na początku przyszłego tygodnia będzie mógł jechać do domu. Quote
Isadora7 Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 natalia_aa napisał(a):Isadora7 czekam zatem na kontakt od tej Pani. Jak będę wiedziała coś więcej to napiszę. Pies na jutro ma umówiony zabieg kastracji, więc na początku przyszłego tygodnia będzie mógł jechać do domu. Ja myśle, że jeszcze dzisiaj zadzwoni. Nie wiem w jakich godzinach (różnica czasowa), może napisze maila na początek. Trzymam kciuki aby wszystko poszło ok. Myślę, że tak będzie. Na szczęscie Kanada ma liberalne przepisy. Nie potrzeba kwarantanny, tylko czip i paszport (no i szczepienie). Pani ma wprawę bo adoptowała już Lucka. Quote
Kana Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 Jakie cudo z tego Eighta :D Salva też piękna :evil_lol: Quote
DG32 Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 ogłoszenia dla Salvy: alegratka kupiepsa kokosy gumtree eoferty przygarnijzwierzaka adopcjapsa ibazar.pl pineska szerlok cafeanimal adin Quote
natalia_aa Posted July 28, 2009 Author Posted July 28, 2009 Wielkie dzięki ;) Mam nadzieję, że i do niej los się uśmiechnie. Czekam cały czas na kontakt w sprawie Eighta. Quote
natalia_aa Posted July 30, 2009 Author Posted July 30, 2009 W przyszłym tygodniu bądź w przyszły weekend znajoma p. Uli zabierze Eighta do siebie. 14 września jamnior wyruszy do swojego nowego, stałego już domu, do Kanady. Quote
taxelina Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 A co z Salva? Czyli nie oglaszam Eigtha ;) Fajnie ze ma domek! Eh tez bym chciala miec wiecej jamnikow a nie jednego :D Quote
natalia_aa Posted August 3, 2009 Author Posted August 3, 2009 Eight vel. Alek w czwartek jedzie do domu tymczasowego, do znajomej p. Uli. Salva niestety nie ma tyle szczęścia, niestety nikomu się nie podoba. Nie mam o nią żadnych telefonów... Quote
Isadora7 Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 natalia_aa napisał(a):Eight vel. Alek w czwartek jedzie do domu tymczasowego, do znajomej p. Uli. Salva niestety nie ma tyle szczęścia, niestety nikomu się nie podoba. Nie mam o nią żadnych telefonów... Ja zrobię Salvie allegro u mnie (może będzie miał więcej szczęscia) ale za jakieś dwa dni. Mam teraz jamniki z zagrożeniem życia. Quote
natalia_aa Posted August 6, 2009 Author Posted August 6, 2009 Eight vel. Alek pojechał dzisiaj do Torunia, skąd 14 września wyruszy do Kanady :loveu: Salva nadal czeka na dom! Quote
pinkmoon Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 Salva jest wspaniała, szuka kontaktu i nie przepuści żadnej okazji żeby się wtulić w człowieka :) Fajnie że jej towarzysz z boksu znalazł dom, oby ona szybko poszła w jego ślady. Quote
leni356 Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 Podnoszę sunię. Dodałam na stronę Psydoadopcji.pl Quote
Recommended Posts