Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Postanowiłam założyć raz jeszcze wątek adopcyjny jamników, gdyż na poprzednim niestety zrobił się bałagan. Tutaj w miarę na bieżąco postaram się dorzucać nowe jamniki i jamnikowate psiaki.

Tonik to 16 letni jamnik długowłosy. Do schroniska w Gdyni trafił w kwietniu. Tonikowi zmarła właścicielka, a syn, który jak twierdzi mieszka za granicą nie był w stanie psem zająć. Przez pół roku po śmierci właściciela, Tonik mieszkał w domu sam, sąsiadki doglądały go raz dziennie i zabierały na spacer, ale niestety w końcu powiedziały NIE.

Tonik do schroniska trafił bardzo zaniedbany, skołtuniony, najgorsze kołtuny usunęliśmy, zakręcone, raniące poduszki pazury obcięliśmy i zadecydowaliśmy, że zamieszka on u nas w biurze, gdyż na wybiegu nie poradziłby sobie...

Jak na psa w tym wieku przystało, na spacerach idzie spokojnie, bez pośpiechu. Stateczny, spokojny i opanowany starszy pan. Uwielbia ludzi i kontakt z człowiekiem, o jedzenie, jak i o ludzkie zainteresowanie dopomina się szczekiem. Tonik nie ma problemów w kontaktach z innymi psami, Pozostawiony sam nie niszczy, nie wyje, jedyny jego minus to to, iż zdarza mu się załatwić w biurze.

Nie wiem czy jest jakakolwiek szansa na dom dla niego, nie wiem, czy znajdzie się ktoś, kto da mu dom na te ostatnie lata jego życia... Może zdarzy się cud.

[SIZE=2]Kontakt w sprawie chęci adopcji:

Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt "Ciapkowo" w Gdyni

ul. Małokacka 3A
81-654 Gdynia
telefon: 58 622 25 52
[email protected]

w godzinach:
poniedziałek - piątek 11-17 ; sobota-niedziela 11-14

• Replies 208
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Salva miała robione przeze mnie ogłoszenia jakiś czas temu, zapewne wygasły.
Eight nie miał, bo dopiero 2 dni temu zrobiliśmy mu zdjęcia.

Zaraz będą miały allegro, tylko tu się trochę ogarnę.
Byłabym wdzięczna za pomoc w ogłoszeniach, bo przy jakiś 8 amstaffach do ogłoszeń, na kolejne 2 psy doba za krótka.

Sterylizacja i kastracja tej dwójki ma się odbyć w środę, chyba, że wypadnie inny, pilny zabieg.

Posted

natalia_aa napisał(a):
Salva miała robione przeze mnie ogłoszenia jakiś czas temu, zapewne wygasły.
Eight nie miał, bo dopiero 2 dni temu zrobiliśmy mu zdjęcia.

Zaraz będą miały allegro, tylko tu się trochę ogarnę.
Byłabym wdzięczna za pomoc w ogłoszeniach, bo przy jakiś 8 amstaffach do ogłoszeń, na kolejne 2 psy doba za krótka.

Sterylizacja i kastracja tej dwójki ma się odbyć w środę, chyba, że wypadnie inny, pilny zabieg.

W ogłoszeniach pomogę tylko mi napisz jaki jest koszt adopcji żebym mogła napisać w ogłoszeniach.

Posted

Ciotki
moja jamnicza znajoma która adoptowała niedawno tego jamnisia:
http://www.dogomania.pl/forum/f85/wroclaw-jamnik-dlugowlosy-bida-jakich-malo-ma-dom-137867/?highlight=

chce zaadotpować EIGHTa. Domek pewny, dobry, na watku są zdjęcia jamnisia juz w nowym domu. Mam z nią stały kontakt. Tak jak myślałam będzie chciała też EIGHTa. Wyjazd do Kanady jest bezproblemowy. Pani to Polka któa przed laty wyemigrowała do Kanady. Pani zakochana od zawsze w jamnikach. Na wątku Lucka napisana jest jej historia. W skrócie: Ma starego długowłosego brązowego, kilka miesiecy wstecz odszedł czarny stareńki długowłosy.

Podaję Wasze dane kontaktowe, aby Urszula mogła skontaktować się w sprawie adopcji.

Zapewniam tez bieżący serwis o psiaku plus zdjęcia jak u Lucka. Ja rozmawiam z nią niemal codziennie.

Posted

Isadora7 czekam zatem na kontakt od tej Pani.
Jak będę wiedziała coś więcej to napiszę.
Pies na jutro ma umówiony zabieg kastracji, więc na początku przyszłego tygodnia będzie mógł jechać do domu.

Posted

natalia_aa napisał(a):
Isadora7 czekam zatem na kontakt od tej Pani.
Jak będę wiedziała coś więcej to napiszę.
Pies na jutro ma umówiony zabieg kastracji, więc na początku przyszłego tygodnia będzie mógł jechać do domu.

Ja myśle, że jeszcze dzisiaj zadzwoni. Nie wiem w jakich godzinach (różnica czasowa), może napisze maila na początek. Trzymam kciuki aby wszystko poszło ok. Myślę, że tak będzie.

Na szczęscie Kanada ma liberalne przepisy. Nie potrzeba kwarantanny, tylko czip i paszport (no i szczepienie). Pani ma wprawę bo adoptowała już Lucka.

Posted

Eight vel. Alek w czwartek jedzie do domu tymczasowego, do znajomej p. Uli.

Salva niestety nie ma tyle szczęścia, niestety nikomu się nie podoba.
Nie mam o nią żadnych telefonów...

Posted

natalia_aa napisał(a):
Eight vel. Alek w czwartek jedzie do domu tymczasowego, do znajomej p. Uli.

Salva niestety nie ma tyle szczęścia, niestety nikomu się nie podoba.
Nie mam o nią żadnych telefonów...

Ja zrobię Salvie allegro u mnie (może będzie miał więcej szczęscia) ale za jakieś dwa dni. Mam teraz jamniki z zagrożeniem życia.

Posted

Salva jest wspaniała, szuka kontaktu i nie przepuści żadnej okazji żeby się wtulić w człowieka :)

Fajnie że jej towarzysz z boksu znalazł dom, oby ona szybko poszła w jego ślady.