Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

zapraszam na wątek suni!

[CENTER][B][url]http://www.dogomania.pl/forum/f1161/mala-mlodziutka-sunia-wiejski-burek-czy-kanapowe-cudo-143427/#post12732000[/url][/B]

:p:p:p
[/CENTER]

• Replies 193
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ninti u Trampa :)

Tramp w nocy dał ponoć troszkę popalić ;) bo nie mógł się zdecydować, czy chce spać w domu czy na zewnątrz (jako psu ze wsi, jego rozum mówi mu, że śpi się pod gołym niebem, ale z drugiej strony - serce mówi, ze jednak przy ludziach może...:roll:)

na szczęście trafił na wyrozumiałych ludzi, którzy są bardzo cierpliwi w tym temacie :)

jako pies wiejski - je z ziemi :roll: nie tam żadna miska...
tego też będzie musiał się nauczyć

za to rozkręca się na tyle, że probuje dominować trochę (skacząc na nogę) :evil_lol:
tego z kolei będzie musiał się ODuczyć :eviltong:

najprawdopodobniej jutro go dowiedzimy :)

dziś Trampa odwiedzi wet ;)

Posted

no Tramp miał szczęście naprawdę...

zdjęć Cygana nie mam :(

ale idusiek, pojade tam w przyszłym tygodniu i obadam sprawę :cool1:
zrobię wywiad środowiskowy i takie inne :razz:

Posted

czy moglibyście zajrzeć na[SIZE=3][/SIZE][URL="http://www.dogomania.pl/forum/f1161/mala-mlodziutka-sunia-wiejski-burek-czy-kanapowe-cudo-143427/#post12732000"][SIZE=3][B]wątek suni[/B][/SIZE][/URL]? :roll:

zrobiłam dla niej [URL="http://www.sendspace.pl/file/bfe822c63cac1dffdfce77e"][SIZE=4]plakat[/SIZE][/URL] :) tekst z plakatu można używać do ogłoszeń :)

dzięki! :D

Posted

[SIZE=5][B][COLOR=Red]RATUNKU!!! POMOCY!!! ALARM!!! PILNE!!![/COLOR][COLOR=Red]
[/COLOR][COLOR=Red]....sytuacja jest tragiczna!!!!....[/COLOR][/B][/SIZE]

Pod Częstochową została znaleziona[B] [SIZE=3]UBOJNIA bernardynów,podhalanów,coli.[/SIZE]..[/B]psy były przerabiane na smalec!!! Znaleziono trupy,kosci...zywe szczeniaki,ponad 10 bernardynów,podhalany,coli...drobne pieski!!!!
Mosii bierze kilka psów,szczeniaki....kilka inne dziewczyny!!!
zostają dwa młode,ale straszliwie zapasione benie...zapasiony podhalan i podhalanka!!!

[SIZE=4][B]PILNIE potrzebna domków tymczasowych dla
2 bernardynów(psy) oraz 2 podhalanów(suni i psa!)...[/B]
[/SIZE]
Dzisiaj jeszcze zostanie założony watek!!!

[B][SIZE=3]ew.kontakt z mosii,LACRIMĄ!!![/SIZE][/B]

[SIZE=5][B]PILNIE POTRZEBA ZABRAĆ TE PSY!!!!...4 duże psy szukają miejsca!!!!
2 bernardyny-psy i 2 podhalany-sunia i pies!!![/B][/SIZE]

...pewna fundacja juz się ...wypięła!!!...a tak kocha!!!..[SIZE=3][COLOR=Red][B].tym psom zostajemy tylko my!!![/B][/COLOR][/SIZE]

Posted

o boże... :(

koniecznie daj link do wątku jak tylko będzie :(

z tym smalcem to wstyd naprawdę
XXI wiek kur&*%%^%$!

ale co, smalec ze świni tak samo...

Posted

dobra, do Trampa jedziemy jutro, bo cos jeszcze musimy mu kupić i dziś nie dało rady dostać :)

już się doczekać nie mogę :loveu::cool3:

Posted

no ma :D

nie wiem jak to się stało :loveu: i kiedy :multi::cool1:

jutro go zobaczę i w ogóle, ale fajnie :)

bardzo dziękuję Ninti za pomoc (w znalezieniu domu i pomoc już w domu!) i czuwanie :)

[B]edit: [/B]właśnie rozmawiałam z nową panią Trampa :loveu:
no ona jest niesamowita :cool3:
Tramp, jak pisałam, robi im awantury, nocą szczególnie
pani nie spała przez niego od poniedziałku praktycznie :roll:
(ale w ogóle ona się brakiem snu nie przejmuje :eviltong: tylko nim się martwiła...)
a teraz dzwoni z radosną wiadomością, że dziś Tramp nie płacze, bo ich widzi :multi: przez okno hehe :evil_lol:
(on do domu na razie nie chce wchodzić. jedną noc spędził w domu... głównie na próbie wydostania się :roll: hehe i wygryzł dziurę w drzwiach :razz:)

Bagheera, czy Ty to czytasz? zarejestruj się na dogo :D

Posted

no tak... to ta "nowa pani Trampa" to ja tak jakby... ;)

Witam wszystkich (nowa tu jestem i w ogóle) ale chciałam Wam powiedzieć, ludzie, że to co tu robicie jest po prostu piękne. Słowami trudno to opisać. Po prostu.

Do tego podpisuję się pod podziękowaniami Mru dla Ninti i dopisuję podziękowania dla Mru & rodziny:loveu:

Tramp jest cudem na czterech łapach!!!
Cieszę się jak głupia, że do nas trafił, a po dzisiejszym śródnocnym przełomie, z całą mocą stwierdzam, że on też!!!
Dzieci już pokochał, dzieci jego też. A dzieci jest czwórka, więc kochania po sam nos ma:cool3:
Jak tylko zabezpieczymy wszelkie dziury i tym podobne wyrwy będzie miał gdzie biegać.
Jak mu wyleczymy oczy (zapalenie spojówek ma i stąd zaczerwienienie i podrażnienie błonek) to chyba zniknie ostatnia z męczących psich bolączek. Z obserwacji wynika, że nic raczej z kleszczami nie podłapał.

Obiecuję meldować na bieżąco. A jutro postaram się o zdjęcia.

Posted

[quote name='Trampowa']
Jak mu wyleczymy oczy (zapalenie spojówek ma i stąd zaczerwienienie i podrażnienie błonek) to chyba zniknie ostatnia z męczących psich bolączek. Z obserwacji wynika, że nic raczej z kleszczami nie podłapał.[/quote]

aaaa! zapalenie :) właśnie, bo takie zaczerwienione miał i się zastanawialiśmy czemu :p
dobrze, że nic z kleszcza nie widać, bo miał łącznie z 10 :eviltong:
hihi przywieziemy Wam kleszczołapkę :cool3:

jej, Trampowa! witamy na dogo! :D

foty chcemy!:multi: wezmę dziś aparat też :cool1:

Posted

Witamy Trampową wsród osób pozytywnie zakreconych, zeby nie powiedzieć wariatów :diabloti:

a Trampek to szczęsciarz, takich ludziów złapać, no, no :loveu:

Posted

Witaj Trampowa. A ja powiem, że to co robisz dla Trampa jest niesamowite, nawet nie wiesz jak często psy wracają z adopcji z mniej istotnych powodów niż nocne hałasy :shake: Tramp mial ogromne szczęscie - jeszcze dwa tygodnie temu groziła mu łopata w łeb, a teraz proszę jak mu się powiodło!

Super, że tu jesteś, ale też ostrzegam - dogo jest zaraźliwe ;-)

Mru, chyba powinnaś jakiegoś szampana odkorkować!

Posted

jupi:multi: super, że Tramp ma domek w końcu będzie naprawdę szczęśliwy.
A tymczasem jak Tramp ma domek to usunę jego banerek z podpisu( ale będę odwiedzała jego wątek) i wstawię sobie sunię tą pewnie od Trampa...

Posted

tak Julie, to ta "nasza" suńka z tej samej wsi :) dzięki!
jutro kończy sie jej tymczas... :(

ja nie wiem jak Trampowa ogarnia to wszystko :D bo widać, że z Trampem spędza dużo czasu bezpośrednio :p zupełnie inny pies, otwarty, macha ogonem, garnie się (do niej szczególnie i do dzieci oczywiście!), zaczyna się bawić (piłeczką i z kotem hihi :evil_lol: ale kot nie chce... :roll: dziiiwne :eviltong:)

Tramp na spacerze ładnie bardzo, nie ciągnie, nie boi się niczego, nie próbuje wychodzić z obroży

miał wiele szczęścia, bo jako pies ze wsi jest w jakimś sensie "trudny" - ciężko było ocenić jak będzie zachowywał się w domu
tak jak pisze sonikowa - ludzie przecież oddają psy z byle powodów!
a Trampowi nie :) :loveu:

dziś Tramp sam wszedł do sieni :cool3: z własnej nieprzymuszonej normalnie
a to bardzo dobry znak :)
na zewnątrz oprócz budy ma własny kocyk i bardzo lubi na nim leżeć (może pachnie ludźmi? na pewno jest ciepły i wygodny:cool1:)

jestem bardzo zadowolona
i zupełnie spokojna :D

a jak się dziury pod płotem załata to w ogóle raj trampowy będzie!

fotki słabe, bo zanim dotarliśmy była 20, ale zawsze :)

[CENTER]
lekko frasobliwy. z panią :loveu:

[IMG]http://i249.photobucket.com/albums/gg232/mrufczak/tramp/SDC19276.jpg[/IMG]

[IMG]http://i249.photobucket.com/albums/gg232/mrufczak/tramp/SDC19278.jpg[/IMG]

[IMG]http://i249.photobucket.com/albums/gg232/mrufczak/tramp/SDC19279.jpg[/IMG]

fajna piłeczka
ale póki mam jeszcze jajka, to ich doglądam

[IMG]http://i249.photobucket.com/albums/gg232/mrufczak/tramp/SDC19281.jpg[/IMG]

[/CENTER]

Posted

Dzięki za wszystkim za powitanie.:loveu:

Żałuję strasznie, że dopiero teraz Dogo "odkryłam", ale ponoć lepiej późno niż wcale :cool3:

Co do powrotów z adopcji, to nie ma strachu, dla mnie to chore, żeby tak przyjąć, nadziei narobić i oddać. A zarwane noce to u mnie norma, więc ten temat naprawdę możemy włożyć między bajki. Poza tym nie wyobrażam sobie lepszego psa w tej rodzinie. Tramp jest po prostu stworzony dla nas. Obyśmy tylko potrafili dla niego być takim jego psim rajem na ziemi i będzie git.:lol:

Co do relacji na bieżąco:razz::
W dniu dzisiejszym Tramp zaakceptował kocyk "piknikowy" moich dzieci i kocyk został Kocykiem Trampowym.
oraz:razz::razz:
W dniu dzisiejszym Tramp zaakceptował nas jako swoje stado.
oraz:razz::razz:
W dniu dzisiejszym Tramp zaakceptował nas ogólnie i uznał, że tu właśnie jest jego miejsce.

:multi::multi::multi:

Mam nadzieję, że Mru potwierdzi te rewelacje, bo sama do końca w to nie wierzę;)

A, no i zdjęcia obiecałam... ale no, tego, :oops:, dzieci mi chyba kabelek zjadły, a przyznam się że już na twarz padam i siły nie mam go dziś szukać... Nie pogniewacie się jak jutro zdjęcia wrzucę, nie?:roll:
Zresztą Mru też robiła foty, może szybsza będzie;)

Trzymajcie kciuki za jutrzejsze przełomy!
Jak dobrze potrzymacie, to może sam do domu wejdzie (dalej niż do sieni):lol:

Posted

nooo taaak....:eviltong:
Tak to jest jak się ma kompa sprzed epoki kamienia łupanego:mad:.
Się człowiek produkuje, męczy, wysila, pisze eposy:cool3: a tu bach, Mru JUŻ wyprzedziła:lol:

Posted

hehehehe :evil_lol: a jakos tak wyszło, że wróciłam, poleciałam z psami i wstawiłam szybko foty :D bo właśnie po sunię zaraz jadę do cioci

potwierdzam potwierdzam! :fadein:

Tramp[B] zaakceptował kocyk[/B]
(aż do tego stopnia, że nie chciał z niego do mnie zejść jak go wołałam, tylko machał ogonkiem:razz:
poza tym to jest bardzo fajny kocyk i ja go rozumiem :evillaug:)
Tramp [B]zaakceptował Trampowych jako swoje stado [/B]
(chyba nawet już wcześniej, skoro płakał w nocy jak Was nie widział ;)
ale potem dał po temu dowód hihi jak zaganiał małego do domu:evil_lol:)
Tramp uznał, że [B]u Trampowych jest jego miejsce[/B]
(no pewnie, że tak! on w Trampową jak z obrazek! i chodzi za nią krok w krok! :turn-l:)

jestem szczęśliwa, widząc jego szczęśliwego :cool3:
to już nie jest nie wiedzący, o co chodzi poniedziałkowy psiak :stop:
to już jest ICH psiak.

Paweł uznał nawet, że Tram i Trampowi są do siebie bardzo dobrze dobrani :cool3:
psiak jest nie za duży, dzieci sobie z nim radzą, nie boją się :p
no i charakterologicznie, temperamentem i w ogóle :eviltong:

Posted

Hej, Trampowa, super, że tu jesteś :multi::multi::multi:

W końcu dorwałam się gościnnie do komputera to se popiszę :eviltong:

Trampka nie widziałam całe dwa dni, ale po zdjęciach widzę, że już się zmienił!
On się zmienia dosłownie codziennie.
Zaganiał małego do domu mówicie? Szkoda, że tego nie widziałam :evil_lol:
I nie widziałam jeszcze, jak skacze na czterech łapach, a to też fajne musi być :grins::grins::grins:
I wiecie co? Coraz częściej myślę, że on nie będzie uciekał tak jak tego obawialiśmy. Myślę, że będzie pilnował stada. Tylko wychodzić z nim trzeba będzie na spacery, żeby nie musiał dociekać co też tam jest za tym płotem :crazyeye: