kasiulek Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 Tak jest ten piesek w naszym profilu na NK (Zwierzeta potzrebują Pomocy!!)ten profil nosi taka nazwę szukamy mu domku zreszta nie tylko my a jak znim? Quote
ketunia Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 Jak tam Tersinek? Ma jakieś ogłoszenia? Quote
Rodzice Maciusia :) Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Teresinek ma ogłoszenia na [B]alegratce[/B] ode mnie oraz na [B]adopcje.org[/B]. Jeśli nie ma na cafeanimal to też chętnie mu zrobię. Tylko ja szczerze rzekłszy nie lubię takich wątków gdy nie ma jakiejś konkretnej osoby, która mogłaby regularnie sprawdzać co z psiakiem i prowadzić na bieżąco wątek. Po co ogłaszać, skoro ktoś tam coś tam od czasu do czasu napisze. Może już dawno w domku?? :roll: Quote
luka1 Posted September 16, 2009 Author Posted September 16, 2009 [quote name='Rodzice Maciusia :)'] Tylko ja szczerze rzekłszy nie lubię takich wątków gdy nie ma jakiejś konkretnej osoby, która mogłaby regularnie sprawdzać co z psiakiem i prowadzić na bieżąco wątek. Po co ogłaszać, skoro ktoś tam coś tam od czasu do czasu napisze. Może już dawno w domku?? :roll:[/quote] zgadzam się z tobą. Ja nie mam możliwości dowiedzieć się czego kolwiek o psach, które są w schronisku. Mówią, że jest dobrze a pies umiera. Od dziś nie wypowiadam się o żadnym psie ze schroniska Azorek Quote
Mira S. Ghoshal Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 Ja moge pojechac do Schroniska Azorek i sie dowiedziec co z tym pieskiem sie dzieje. Ja mieszkam w Teresinie i to ja go zawiozlam do schroniska. Bardzo trudno go bylo zlapac dlatego byl tak dlugo na ulicy (doslownie prawie rok). Ja nie moglam go wziasc do siebie dlatego ze mam 6 wlasnych psow i duzo kotow. Jezeli ktos jeszcze chce mu pomoc znalesc dom to prosze sie ze mna skontaktowac. To jest bardzo mily i dobry pies ktory zostal przez ludzi bardzo zle potraktowany. Moge podac nawed moj numer na komorke jezeli ktos by chcial miec ze mna kontakt bez przerwy jezeli chodzi o ten pieska. Jemu sie nalezy naprawde kochajacy dom. Wiem ze na poczatku w nowym domu on by nie mogl byc zpuszczany ze smyczy, az sie do nowych ludzi przyzwyczaji i nabierze do nich zaufania. Prosze do mnie wyslac wiadomosc jezeli ktos sie tym pieskiem jeszcze interesuje. Mira S. Ghoshal Quote
Mira S. Ghoshal Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 Ja moge pojechac do schroniska Azorek i sie dowiedziec co z tym pieskiem sie dzieje. Ja mieszkam w Teresinie i to ja go zawiozlam do schroniska. Bardzo trudno go bylo zlapac dlatego byl tak dlugo na ulicy (doslownie prawie rok). Ja nie moglam go wziasc do siebie dlatego ze mam 6 wlasnych psow i duzo kotow. Jezeli ktos jeszcze chce mu pomoc znalesc dom to prosze sie ze mna skontaktowac. To jest bardzo mily i dobry pies ktory zostal przez ludzi bardzo zle potraktowany. Moge podac nawed moj numer na komorke jezeli ktos by chcial miec ze mna kontakt bez przerwy jezeli chodzi o tego pieska. Jemu sie nalezy naprawde kochajacy dom. Wiem ze na poczatku w nowym domu on by nie mogl byc zpuszczany ze smyczy, az sie do nowych ludzi przyzwyczaji i nabierze do nich zaufania. Prosze do mnie wyslac wiadomosc jezeli ktos sie tym pieskiem jeszcze interesuje. Mira S. Ghoshal Quote
ketunia Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 Na pewno przydałyby się nowe zdjęcia do ogłoszeń. Czy psiak ma jakieś ogłoszenia? Quote
Rodzice Maciusia :) Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 ja się interesuję!! i pewnie Julie :loveu: Pani Miro, czy może Pani porobić Teresikowi fotki ładne? Nawet komórką... Quote
Mira S. Ghoshal Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 Bylam dzisiaj w Sochaczewie i mialam wstapic do schroniska ale niestety nasza droga jest rozbudowywana od paru miesiecy i stanelam w korku. Chcialam sprawdzic co sie z nim dzieje. Bardzo prosze o przypominanie mi ze mam tam wstapic. Z tego co wiem to on nie ma zadnych ogloszen, ale ja sie dopiero co zajelam ta sprawa od wczroraj. Napewno Luka bedzie wiedziec czy jakies sa. Ona jest bardzo zajeta dlatego ze jej fundacja ma w tej chwili bardzo duzo psow a do tego bardzo malo pieniedzy. Wiec zalozmy ze zadnych nie ma jak na razie. Mam juz aparat cyfrowy ale nie umie go jeszcze obslugiwac. Prosze o przypominanie mi ze musze sie tego nauczyc i zrobic mu zdjecia. Mam bardzo duzo zwierzat sama i jestem schorowana wiec pamiec u mnie troche szwankuje. Moge do schroniska dojechac samochodem i dobrze ze mnie tam wpuszcza. Los tego psa mnie bardzo obchodzi dlatego ze walczylam o niego tu na miejscu z niektorymi urzednikami. Wiecie jak to czasami jest z ludzmi z za biurek! Luka1 zalozyla o mnie watek ktory wam cos opowie o mnie. Tytuj tego watku: Zwierzeta pani Miry. Podam numer na komorke. Jezeli ktos by go chcial to prosze pisac do mnie. Quote
Rodzice Maciusia :) Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 Ja mam Pani 2 numery komórek. A Teresinek czy też Toresik ma co najmniej 2 ogłoszenia - [B]adopcje.org i alegratkę[/B]. Wiem, bo sama mu je zrobiłam. Zdjęcia to zdaje się w tym momencie priorytet. Quote
Mira S. Ghoshal Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 Bylam dzisiaj w schronisku i chcialam go zobaczyc, ale nie moglam tam wejsc dlatego ze w schronisku byla awaria wody. Dowiedzialam sie ze jest w bardzo dobrym stanie i ze sie zaprzyjaznil z sunia z ktora jest w boksie. Zlozylam wniosek do ZGM, ktory tez jest zarzadem schroniska, o pozwolenie na wchodzenie i robienie zdjec psom w boksach z Teresina. Bede miec odpowiedz dopiero za dwa tygodnie ktora napewno bedzie pozytywna. To wrzystko co moge zrobic teraz dlatego ze nie moge przyspieszyc decyzji wladz miasta Sochaczewa. Czlowiek nie przezkoczy biurokracji w Polsce chociaz by chodzil na uszach. Moze mi sie uda tam wejsc jak nie bedzie juz awarii wody ale nie moge nic zagwarantowac. Mira Prosze do mnie pisac i mi przypominac co mam zrobic. Ja jestem czasami bardzo zajeta moimi zwierzetami a jeszcze jak sie zaczne gorzej czuc to juz nie robi bardzo nieciekawie. Bede sie bardzo starac pomoc temu psiakowi dostac w koncu naprawde kochajacy dom. Po tym co on przeszedl jemu sie nalezy naprawde dobre zycie. Quote
Julie Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 [quote name='Rodzice Maciusia :)']ja się interesuję!! i pewnie Julie :loveu: Pani Miro, czy może Pani porobić Teresikowi fotki ładne? Nawet komórką...[/quote] oczywiście :loveu: dobrze by było właśnie mieć na bieżąco informacje o Teresinku... Quote
Mira S. Ghoshal Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 Kochane Dziewczyny! Schronisko Azorek w Sochaczewie ma od prawie roku nowe reguly co do wolontariuszy tzn. kazdy musi zlozyc wniosek a w nim napisac co bedzie tam robic jako wolontariusz. Dopoki nie dostane oficjalnego pozwolenia ze moge tam wchodzic od ZDM to rece mam zwiezane. ALE... Dziewczyny macie mi przypomniec ze mam na poczatku nastepnego tygodnia pojechac tam sama i prosic o przyspieszenie decyzji. Moze to poskutkuje dlatego ze szkoda zeby to sie ciagnelo cale dwa tygodnie. Jest to strata czasu dla tego pieska ktory juz by mogl miec bardzo fajny domek. Macie mi przypominac ze jak bede u weterynarza to mam do ZDM wstapic i prosic o przyspieszenie ich decyzji. Mira Jezeli ktos ma moj numer na komorke to trzeba mi wyslac sms okolo 10 rano wlasnie kiedy jestem u mojej wetki, a jestem tam prawie co dziennie, ze mam jechac do ZDM. Quote
Rodzice Maciusia :) Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 Pani Miro, ja się podejmuję przypominania, tylko niech mi Pani napisze na który numer, bo mam dwa, jeden zaczyna się: 668 ... drugi 508 ... Quote
Mira S. Ghoshal Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 Podam numer na pw Mira Jezeli kto kolwiek chce miec moje numery to prosze do mnie pisac. Quote
Mira S. Ghoshal Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 Witam Was! Dzwonilam do pana ktory pracuje w ZGK w Teresinie. To wlasnie oni sa odpowiedzialni za bezdomne zwierzeta na terenie gminy. Prosilam go zeby zadzwonil do ZDM w Sochaczewie i poprosil ich o podjecie dezycji szybciej co do pozwolenia na moje robienie zdjec psom z Teresina. Powiedziano mu ze decyzja bedzie podjeta, ale nic o tym kiedy i ze jaka ona moze byc. Nie moge bez formalnego pozwolenia na wejscie do schroniska nic dla Teresinka zrobic. Prosze mi przypomniec jutro zebym tam poszla osobiscie i sie im przypomniala. Rodzice Maciusia maja mi przypomniec sms rano okolo 10 ze mam sie udac. ZDM nie jest dalego od gabinetu mojej wetki. Mira Quote
ewkaewa3 Posted October 6, 2009 Posted October 6, 2009 I co u psiaka? Mogłabym go wziąść do siebie ale mam psy i nie wiem jak by na nie zareagował ,czy by się dogadały?No i mam małego brata -3 lata -ciekawe czy piesek lubi dzieci? Chciałabym go ,ale musi spełniać te dwa warunki.Niestety najczęściej jest tak,że piesek którego chce przygarnąć albo nie lubi psów,albo nie lubi dzieci:shake: No i tylko czy aż przez to taka bida nie ma domu:angryy: Quote
luka1 Posted October 6, 2009 Author Posted October 6, 2009 [quote name='ewkaewa3']I Chciałabym go ,ale musi spełniać te dwa warunki.Niestety najczęściej jest tak,że piesek którego chce przygarnąć albo nie lubi psów,albo nie lubi dzieci:shake: No i tylko czy aż przez to taka bida nie ma domu:angryy:[/quote] no ciesz się bo byś miała dom pełen psiaków :evil_lol::evil_lol: Jestes z Sochaczewa? Mozesz pomagać zwierzakom naszej Fundacji: [url]www.nero.egonet.pl[/url]. Zapraszamy Quote
Mira S. Ghoshal Posted October 6, 2009 Posted October 6, 2009 Niestety dostalam odmowna decycje od ZDM z Sochaczewa i nie bede mogla robic psom z Teresina zdjec. "Ustosunkowujac sie do Pani pisma z dnia 22.09.2009 roku w sprawie wyrazenia zgody na robienie zdjec psom i umieszczanie ich na stronach internetowych....Oferowany przez Pania rodzaj wspolpracy jest juz realizowany przez wolontariuszy z ktorymi mamy zawarte porozumienia, dlatego tez w chwili obecnej nie mozemy pozytywnie rozpatrzec Pani prozby. Bardzo dziekujemy za oferowana pomoc." Jezeli ktos chce miec caly tekst to moge zrobic skan listu od ZDM. Nie jest to latwe do zrozumienia ze jezeli ktos jak ja np. chce robic zdjecia psom tylko z gminy Teresin, to jest mi to zabronione dlatego z ktos inny juz robi zdjecia w calym schronisku. Chyba kazda pomoc jest wazna! Kazdy wolontarisz zna innych ludzi wiec szance psa na lepszy dom sie powiekszaja jezeli wiecej ludzi wie o tym psie jak najwiecej. Jest mi tylko przykro ze sie staralam pomoc psom, a szczegolnie Teresinkowi i ze nie moge juz wiecej nic dla niego zrobic. Mira Quote
Ziutka Posted October 6, 2009 Posted October 6, 2009 [quote name='Mira S. Ghoshal']Niestety dostalam odmowna decycje od ZDM z Sochaczewa i nie bede mogla robic psom z Teresina zdjec. "Ustosunkowujac sie do Pani pisma z dnia 22.09.2009 roku w sprawie wyrazenia zgody na robienie zdjec psom i umieszczanie ich na stronach internetowych....Oferowany przez Pania rodzaj wspolpracy jest juz realizowany przez wolontariuszy z ktorymi mamy zawarte porozumienia, dlatego tez w chwili obecnej nie mozemy pozytywnie rozpatrzec Pani prozby. Bardzo dziekujemy za oferowana pomoc." [/quote] :flaming::flaming::flaming::flaming::flaming: Pozostawię to bez komentarza... Quote
Rodzice Maciusia :) Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 no żesz w mordę jeża!!! :angryy: przepraszam, że nie przypominałam, ale sama zapomniałam :shake: Quote
asiamm Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 japierdacze, powaliło ich (panią kierowniczkę azorka jak domniemam) do reszty... śmiać się czy płakać? Quote
Mira S. Ghoshal Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 To nie zadna kierowniczka Azorka, dlatego ze takiej tam nie ma, ale pan ktory prowadzo ZDM w Sochaczewie podjal taka decyzje. Ten czlowiek napewno nie wie ze mi zalezy na tym zeby byly zawsze miejsca na psy z Teresina w naszych boksach, a zeby tak bylo to musza byc adopcje. Zreszta to on tez napewno nie wie ze szukanie dobrego domu to dlugi i czesto zmudny proces. Mira S. Ghoshal Quote
asiamm Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 no dobrze, powinnam napisać "kierowniczka" haha, to raczej nie pan z ZDM wymyślił ograniczenia dla wolontariuszy wymagające podpisywania świstków i odrzucające chęć pomocy w adopcjach... Quote
Mira S. Ghoshal Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 Ja nie wiem kto to wymyslij i to jest w tej chwili nie wazne. Ja tylko chce pomagac psom i chcialam zeby ludzie z dogomanii mi pomagali dlatego ze wiem ze jestescie grupa ktora bardzo dobrze wspolpracuje. Mam jeszcze jeden komentarz na to wrzystko: Bardzo duzo ludzi z naszego srodowisca, tzn. z calego ruchu pomocy zwierzetom jest ze soba skluconych. Dlaczego tak jest, przeciez mamy wspolny cel i kazde nieporozumienie jest zle dla zwierzat ze schronisk? Ja wyciagam z tego jeden wniosek, ze bede na przyszlosc jeszcze bardziej cierpliwa z ludzmi ktorzy sie staraja pomoc zwierzetom, chociaz musze przyznac ze jestem chyba z natury cierpliwa. To co jest frustrajace jest to ze sie za te czynnoscie nie ma pensji, ze czesto wydajemy bardzo duzo wlasnych pieniedzy zeby pomagac zwierzetom i spedzamy duzo czasu po pracy, czasu ktory bysmy mogli inaczej sobie ulozyc. Nasze dobre checi sa odzucane przez ludzi ktorzy nie maja naszych otwartych serc i moze to naprawde az tak boli ze wtedy sie wycofujemy z niektorych miejsc gdzie nie jestesmy mile widziani. Quote
Recommended Posts