Elitesse Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 ja mialam :) sedzia bardzo sympatyczny i bardzo kulturalny delikatny w stosunku do psow wydaje mi sie ze duza uwage przyklada do ruchu i prezentacji, kazdy pies jest dokaldnie obmacany na stoliku wystawianie u niego psa to sama przyjemnosc :) Quote
Magda & Zicko Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Mogę dodać,że uzasadnia swój wybór :) Quote
Kisses Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 W moim odczuciu: Pełna kultura w stosunku do wystawcy, fajne podejście do psa. Opis raczej zgodny z prawdą, bardzo miło mi się u niego psa pokazywało (CKCS) ;) Zgadzam się co do ruchu - trochę chodzenia było. Quote
Av. Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 Czy wie ktoś coś na temat tego sędziego? W szczególności interesuje mnie jego ocena i preferencje co do psów rasy Chiński Grzywacz. Quote
Foxowa Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 Bardzo miły sędzia, z podejściem. Dostałam od niego na prawdę piękny opis, powiedział co mam poprawić żeby pies lepiej się pokazał :) Posiadam również chińczyka ;) Quote
Kisses Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 [url]http://www.dogomania.pl/threads/142647-Rafa%C5%82-First[/url] Tu też jest wątek ;) Quote
Av. Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 Oh, dzięki :D Teraz dopiero się skapnęłam, że mi wyszukiwarka forumowa nie działa.. Quote
norbiwa Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 [quote name='Elitesse']ja mialam :) sedzia bardzo sympatyczny i bardzo kulturalny delikatny w stosunku do psow wydaje mi sie ze duza uwage przyklada do ruchu i prezentacji, kazdy pies jest dokaldnie obmacany na stoliku wystawianie u niego psa to sama przyjemnosc :)[/QUOTE] ...to prawda, ale jeśli ma do wyboru ładniejszego psa, który nieco gorzej się zaprezentował i gorszego eksterierowo, który lepiej się pokazywał, to zwycięża ten o lepszym eksterierze. Ma oko do ozdóbek, jest sprawiedliwy i bardzo sympatyczny na ringu; nie ocenia po przydomkach. Z wielką przyjemnością wrócę do tego sędziego. Quote
Av. Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Całkowity podpis pod poprzednikami. Dodam tylko, że oceniał moją Grzywkę w klasie pośredniej i z całą pewnością wrócę do tego sędziego. Quote
Tusia&NN Posted March 3, 2014 Posted March 3, 2014 Pojechałam do tego sędziego po przeczytaniu pozytywnych opinii i niestety się zawiodłam. Fakt, kulturalny sędzia, delikatny do psów, pogłaskał i przywitał się z psem. Ale mieliśmy pecha być konkurencją dla jego znajomego i dał im wygrać - pies nie przebiegł ani kroku, czołgał się ze strachu przed wszystkim. Sędzia kazał nam zamienić się miejscami, bo to może pomoże gdyby tamten się bał mojego i nic, dalej się czołgał, a mój totalne przeciwieństwo. Do tego uzasadnieniem naszej przegranej był słaby pigment - u śnieżnobiałego psa z czarnym noskiem i czarnymi oczami ;) Moim zdaniem - można jechać jeśli nie ma jego znajomych. Quote
Recommended Posts