pędzelopka Posted July 25, 2009 Posted July 25, 2009 Gdy dla mnie zginął pies - i to nie mój pies , a pies mojej przyjaciółki - dzień w dzień okrągły tydzień od świtu do nocy przeszukiwałam las przy granicy z naszymi wschodnimi sąsiadami ( :cool3: ) krzaczek po krzaczku , oplakatowałam całe miasto , postawiłam na nogi leśniczówki i całe nadleśnictwo, a na końcu poszukiwań zatrzymałam ruch na rondzie wyskakując z samochodu kiedy wreszcie sucza się znalazła. No i sesję oblałam zawalając przez to cały rok na uczelni. Przeglądam ogłoszenia z przyzwyczajenia dzień w dzień i nie widziałam najmniejszej informacji o zaginięcia bulla. Stopnień wyczerpania , wygłodzenia i odwodnienia tego psa świadczy o tym , że błąkała się naprawdę długo. Nie daj Boże żeby znalazł się taki pseudo właściciel w tym momencie. Bo nie ręczę za siebie. A tak wogóle to sunię nazwałam Bella ( tylko bez chichów mi tu ) . Bella puszcza okropne bączki i właśnie dostała biegunki. Trzymała trzymała i ładnie poprosiła o wyjście po czym zapaskudziła trawnik przed blokiem a ja chciałam się zapaść pod ziemię ze wstydu bo miałam widownię. I nie miałam pomysłu jak to uprzątnąć. Bella waży 18 kilo. Czy ktoś się orientuje ile powinien ważyć bullterier? Quote
Freya73 Posted July 25, 2009 Posted July 25, 2009 Wyczytalam, ze prawidlowa waga to 25 do 36 kg. (suka) Quote
invictus hilaritas Posted July 25, 2009 Posted July 25, 2009 To zależy od wieku suczki.. Ale nie mniej niż 25 kg to ona powinna już ważyć.. 40 kg to za dużo na bulla- tyle ważą czasami spasione samce ;) Quote
hajaa Posted July 25, 2009 Posted July 25, 2009 Znajomy ma chłopaka, który waży 45kg ;) I nie jest tłusty, sam mięsień i żyła ;) Wygląda jak Pudzianowski :lol: Quote
Freya73 Posted July 25, 2009 Posted July 25, 2009 Gdzie maja byc wyslane pieniazki? Poprosze o informacje. Quote
pędzelopka Posted July 25, 2009 Posted July 25, 2009 Ciotka doddy pozwoliła założyć lalce skarpetę na fundacyjnym koncie AST Fundacja na Rzecz Zwierząt Niechcianych ul. Żwirki i Wigury 1b/37 02-143 Warszawa Nr konta: 79 1160 2202 0000 0000 8061 3463 Z dopiskiem " Na bullterierkę z Białegostoku " Za każdą złotówkę dziękuję z całego serca w imieniu Belli ! Quote
jaanna019 Posted July 25, 2009 Posted July 25, 2009 Całe szczęście, że mała znalazła wsparcie w postaci pędzelopki, wielkie dzięki w imieniu suni. Mam nadzieję, że hodowca będzie współpracował i posiada dane "właściciela" przydałoby się go ukarać za porzucenie i obciążyć kosztami leczenia i utrzymania. Quote
invictus hilaritas Posted July 25, 2009 Posted July 25, 2009 jaanna019 napisał(a):Całe szczęście, że mała znalazła wsparcie w postaci pędzelopki, wielkie dzięki w imieniu suni. Mam nadzieję, że hodowca będzie współpracował i posiada dane "właściciela" przydałoby się go ukarać za porzucenie i obciążyć kosztami leczenia i utrzymania. To by było zbyt piękne, by było prawdziwe... Quote
doddy Posted July 25, 2009 Author Posted July 25, 2009 Ciotka, jakie twórcze to imię. :crazyeye: Bella... no piękne imię! I wcale się nie śmieję :eviltong: Quote
pędzelopka Posted July 25, 2009 Posted July 25, 2009 hehehehe :drinking: bo i okoliczności sprzyjają twórczemu myśleniu Monstrualna burza u nas , idę poniuniam dzidzię bo pewnie się boi biedactwo. Oby jej się teraz nie zechciało , wiecie co. Quote
invictus hilaritas Posted July 25, 2009 Posted July 25, 2009 Przelewy są już robione na Belle i Areska. Grosz do grosza i uzbiera się na leczenie, jedzonko i DT bądź hotelik dla bulinków. Quote
pędzelopka Posted July 25, 2009 Posted July 25, 2009 Do skarpety Belli wpłynie 150 zł od ciotki Randy :sweetCyb: Bella dziękuje ślicznie za pomoc ! Quote
doddy Posted July 25, 2009 Author Posted July 25, 2009 Dzisiaj dużo myślałam o Belce. Rozmawiałam także z Magdą. U Magdy miejsce dla biduli się znajdzie jeśli trzeba. Ale... tak sobie myślałam jak Magda zaharowuje się z psiakami a przede wszystkim z opieką weterynaryjną. Ma Aresika ciężko chorego, ma ciągle na głowie sterylki, chipowania, szczepienia... jakoś mi głupio dodawać jej na głowę kolejnego psiaka chorego... w końcu ma hotel a nie szpital. I tak se wymyśliłam, że Belke możemy dać do naszej Izy do Wawy na DT. Zobaczymy jak rozwinie się sytuacja w kontaktach Belki z Izy psem, jeśli będzie tragicznie to postaramy się ją podleczyć i doprowadzić do normalności i wtedy trafi już w miarę zdrowa do Magdy by ona nie musiała mieć kolejnego kłopotu na głowie, jeśli psy się dogadają, wyleczymy, wysterylizujemy, zachipujemy, zaszczepimy i poszukamy odpowiedzialnego domu. Nie wiem co Wy na to, nie wiem nawet z kim o tym gadać by nie było że tak sama se tu pisze co będzie :oops: W sumie to tak lekko się wszystko toczy pod naszą fundacje AST a nie Bullikowem. Iza zgodziła się wziąć bulle od następnego tygodnia. Quote
pędzelopka Posted July 26, 2009 Posted July 26, 2009 Byłoby naprawdę świetnie , a nawet wspaniale :p Ja cię ciotka duszę już tyle czasu i nareszcie gadasz do rzeczy :p Już po pierwszym telefonie o bulwie namiętnie Cię molestuję żeby Fundacja pomogła nam i tym razem. Bella byłaby w domu , a dla niej to już szczyt szczęścia - jej wystarczy kawałek kanapy i pełna micha. Nie wyobrażam sobie ,żeby ją teraz wsadzić do kojca. Musiałybyście zobaczyć jak się zapiera odnóżami jak musi iść na spacer i jak ochoczo stuka tym swoim jajem w drzwi jak wracamy , żeby już szybko otwierać. Dla mnie najważniejsze , że Belka byłaby w domu i pod opieką ludzi , którzy już nam pomagali z naszymi biedami ( Touduś , Szakal , Tigra vel Walentyna )i których znamy a najważniejsze , że jesteśmy z doddy w kontakcie i miałabym wszystkie wieści itp. Kamila myśli tak jak ja bo my zawsze myślimy tak samo , a więc : doddy kiedy przyjeżdżasz? :p Czy ten DT to płatny tymczas? i z jakim psiakiem miałaby zamieszkać Bella? Jak pisałam wcześniej Bella ma kontakt z psami tylko na spacerach i jak do tej pory zachowuje się rewelacyjnie. U ludzi którzy ją znalezli były już psy - samiec ast i samiec bullterier - i to one jej nie tolerowały . Myślę , że jest duża szansa , że może mieszkać z innym zwierzem. Z ostatnich obserwacji : lalka jednak goni koty . Ponadto myślę , że mieszkała w domu , nie w bloku. Boi się schodów , a raczej schodzenia z nich jajem w dół i potrzebuje motywacji żeby sie wykuśtykać na dół . W górę już rewelacyjnie. Niezgrabnie porusza się po śliskich nawierzchniach -terakota , parkiet .W sumie nie ma wielkiej tragedii bo i tak lalka cały czas siedzi na kanapie:roll: Nie ma oporów przed siusianiem czy qpaniem na chodniku , za bardzo nie wie , że to się robi na trawniku , dla niej to bez różnicy. Po wyjściu z klatki biegiem smarujemy na trawnik i jest dobrze. Dzisiaj kupka piękna , ani śladu biegunki więc ją odrobaczyłam. Quote
doddy Posted July 26, 2009 Author Posted July 26, 2009 Tymczas o Izy jest jak najbardziej bezpłatny. Tylko musimy pokrywać koszty weta i ewentualnie karmy. Iza ma mixa labradora. Strasznie śmieszny i wesoły pies jak to labek. Ja mogę przyjechać w następnym tygodniu (postaram się w miarę na początku). Muszę dograć z Jarkiem termin wycieczki. Ale pewnie coś k. wtorku. Noi czekam na wieści od Bullikowa czy popierają nasz ambitny plan. :) Dobra, jadę do Magdy do hotelu bo jacyś ludzie przyjeżdżają zapoznać się z naszą potworzycą. Wymiziaj ciotka Belkę. Quote
hajaa Posted July 26, 2009 Posted July 26, 2009 Dziewczyny pamiętajcie o nas. Nasza propozycja dalej aktualna. Poradzimy sobie. A kiedyś doświadczenie w byciu DT musimy zdobyc ;) Quote
pędzelopka Posted July 26, 2009 Posted July 26, 2009 Bardzo się cieszę bo to znaczy , że mamy wyjście awaryjne w razie kłopotów. I cieszę się bardzo , że tymczas jest bezpłatny bo to z kolei oznacza , że odpadną ogromne koszty utrzymania , a laleczkę trzeba przecież porządnie podleczyć i odkarmić. Quote
hajaa Posted July 26, 2009 Posted July 26, 2009 Kiedyś ktoś mi powiedział, że adoptując drugiego psa zamykam sobie furtkę, a dając psinie DT mogę patrzec jak rozkwita, otwiera się i cieszyc się tym kiedy znajdzie wspaniały DS. Ten ktoś miał rację ... ;) Quote
hajaa Posted July 26, 2009 Posted July 26, 2009 Bazarek dla lalki http://www.dogomania.pl/forum/f99/winko-miod-bullterierka-bella-31-07-2009-23-00-a-142797/#post12680996 Quote
pędzelopka Posted July 26, 2009 Posted July 26, 2009 Wieści z ostatniej chwili z domu Kamili ( ponieważ serce małża bbgm zmiękło to sobie lalka teraz tam rezyduje ). Pierwsze co zrobiła po wykaraskaniu z samochodu to skierowała się do budy. Czyli jednak była psem domowo podwórkowym. Do dzieci - super. Do psów - super , do suk - super. Jeżeli pies wykazuje agresje ( tu pozdrowienia dla Ibizy :p ) zmyka czym prędzej do domu. Także myślę , że powinno być dobrze w DT. No i została wykąpana - trzeba było ją wsadzić i wysadzić z wanny , ale podczas kąpieli stała grzecznie , spuściła głowę i dostała zawiasa. Ze schodami nadal na bakier. To jest moje dziecko i jest idealne :placz: hajaa super bazarek :Rose: zwłaszcza to winko by się teraz przydało Quote
Freya73 Posted July 26, 2009 Posted July 26, 2009 Czesc i co slychac u suni? Troche sie pogubilam, to gdzie teraz przebywa Bella ...nadal u Ciebie pedzelopka? Gdzie jedzie na tymczas do pani Izy, czy do pani Hajaa? Operujecie imionami, zas ja znam Was tylko z nick'ow, wiec mam w glowie maly metlik :cool1:. Quote
pędzelopka Posted July 26, 2009 Posted July 26, 2009 Od pędzelopki - ode mnie czyli Iwony, Bella pojechała do bbgm( na drugi koniec miasta) do czasu , aż fundacja przyjedzie do nas po sunię. Będzie tam miała wygodniej i wygodniej będzie ją izolować od agresorów bo Kamila - bbgm mieszka w domu , a ja w mieszkanku w bloku i wyprawiałam cyrki , żeby się moja sucz agresor nie dowiedziała , że Bella tam jest. Bbgm się nie udziela osobiście bo jej nie działa dogo. Sunia ma dograny tymczas w wawie u Izy i tam wyruszy na początku następnego tygodnia. Znając życie nie rozjaśniłam sytuacji tylko jeszcze bardziej zakręciłam. Quote
Freya73 Posted July 26, 2009 Posted July 26, 2009 pędzelopka napisał(a):(...) Znając życie nie rozjaśniłam sytuacji tylko jeszcze bardziej zakręciłam. Nie, tym razem Ci sie udalo ...:eviltong: Rozumiem, pies u Kamili, pod koniec tygodnia jedzie na tymczas do Izy o!;) Freya Quote
gosiaaa Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 mój bazarek dla niuni: http://www.dogomania.pl/forum/f99/swietna-modna-torba-nowka-dla-bulki-do-31-07-a-142828/ hopajcie czasem :-) Quote
Recommended Posts