Jump to content
Dogomania

BULLTERRIERKA MALINKA zamieszka w super, extra domu w Warszawie :)

Recommended Posts

Posted

Gdy dla mnie zginął pies - i to nie mój pies , a pies mojej przyjaciółki - dzień w dzień okrągły tydzień od świtu do nocy przeszukiwałam las przy granicy z naszymi wschodnimi sąsiadami ( :cool3: ) krzaczek po krzaczku , oplakatowałam całe miasto , postawiłam na nogi leśniczówki i całe nadleśnictwo, a na końcu poszukiwań zatrzymałam ruch na rondzie wyskakując z samochodu kiedy wreszcie sucza się znalazła. No i sesję oblałam zawalając przez to cały rok na uczelni.
Przeglądam ogłoszenia z przyzwyczajenia dzień w dzień i nie widziałam najmniejszej informacji o zaginięcia bulla. Stopnień wyczerpania , wygłodzenia i odwodnienia tego psa świadczy o tym , że błąkała się naprawdę długo. Nie daj Boże żeby znalazł się taki pseudo właściciel w tym momencie. Bo nie ręczę za siebie.

A tak wogóle to sunię nazwałam Bella ( tylko bez chichów mi tu ) . Bella puszcza okropne bączki i właśnie dostała biegunki. Trzymała trzymała i ładnie poprosiła o wyjście po czym zapaskudziła trawnik przed blokiem a ja chciałam się zapaść pod ziemię ze wstydu bo miałam widownię. I nie miałam pomysłu jak to uprzątnąć.

Bella waży 18 kilo. Czy ktoś się orientuje ile powinien ważyć bullterier?

• Replies 334
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ciotka doddy pozwoliła założyć lalce skarpetę na fundacyjnym koncie

AST Fundacja na Rzecz Zwierząt Niechcianych
ul. Żwirki i Wigury 1b/37
02-143 Warszawa

Nr konta:
79 1160 2202 0000 0000 8061 3463

Z dopiskiem " Na bullterierkę z Białegostoku "

Za każdą złotówkę dziękuję z całego serca w imieniu Belli !

Posted

Całe szczęście, że mała znalazła wsparcie w postaci pędzelopki, wielkie dzięki w imieniu suni. Mam nadzieję, że hodowca będzie współpracował i posiada dane "właściciela" przydałoby się go ukarać za porzucenie i obciążyć kosztami leczenia i utrzymania.

Posted

jaanna019 napisał(a):
Całe szczęście, że mała znalazła wsparcie w postaci pędzelopki, wielkie dzięki w imieniu suni. Mam nadzieję, że hodowca będzie współpracował i posiada dane "właściciela" przydałoby się go ukarać za porzucenie i obciążyć kosztami leczenia i utrzymania.

To by było zbyt piękne, by było prawdziwe...

Posted

hehehehe :drinking: bo i okoliczności sprzyjają twórczemu myśleniu
Monstrualna burza u nas , idę poniuniam dzidzię bo pewnie się boi biedactwo.
Oby jej się teraz nie zechciało , wiecie co.

Posted

Dzisiaj dużo myślałam o Belce. Rozmawiałam także z Magdą. U Magdy miejsce dla biduli się znajdzie jeśli trzeba.

Ale... tak sobie myślałam jak Magda zaharowuje się z psiakami a przede wszystkim z opieką weterynaryjną. Ma Aresika ciężko chorego, ma ciągle na głowie sterylki, chipowania, szczepienia... jakoś mi głupio dodawać jej na głowę kolejnego psiaka chorego... w końcu ma hotel a nie szpital.

I tak se wymyśliłam, że Belke możemy dać do naszej Izy do Wawy na DT. Zobaczymy jak rozwinie się sytuacja w kontaktach Belki z Izy psem, jeśli będzie tragicznie to postaramy się ją podleczyć i doprowadzić do normalności i wtedy trafi już w miarę zdrowa do Magdy by ona nie musiała mieć kolejnego kłopotu na głowie, jeśli psy się dogadają, wyleczymy, wysterylizujemy, zachipujemy, zaszczepimy i poszukamy odpowiedzialnego domu.

Nie wiem co Wy na to, nie wiem nawet z kim o tym gadać by nie było że tak sama se tu pisze co będzie :oops: W sumie to tak lekko się wszystko toczy pod naszą fundacje AST a nie Bullikowem.
Iza zgodziła się wziąć bulle od następnego tygodnia.

Posted

Byłoby naprawdę świetnie , a nawet wspaniale :p
Ja cię ciotka duszę już tyle czasu i nareszcie gadasz do rzeczy :p Już po pierwszym telefonie o bulwie namiętnie Cię molestuję żeby Fundacja pomogła nam i tym razem.
Bella byłaby w domu , a dla niej to już szczyt szczęścia - jej wystarczy kawałek kanapy i pełna micha. Nie wyobrażam sobie ,żeby ją teraz wsadzić do kojca. Musiałybyście zobaczyć jak się zapiera odnóżami jak musi iść na spacer i jak ochoczo stuka tym swoim jajem w drzwi jak wracamy , żeby już szybko otwierać.
Dla mnie najważniejsze , że Belka byłaby w domu i pod opieką ludzi , którzy już nam pomagali z naszymi biedami ( Touduś , Szakal , Tigra vel Walentyna )i których znamy a najważniejsze , że jesteśmy z doddy w kontakcie i miałabym wszystkie wieści itp.
Kamila myśli tak jak ja bo my zawsze myślimy tak samo , a więc :

doddy kiedy przyjeżdżasz? :p

Czy ten DT to płatny tymczas? i z jakim psiakiem miałaby zamieszkać Bella?
Jak pisałam wcześniej Bella ma kontakt z psami tylko na spacerach i jak do tej pory zachowuje się rewelacyjnie. U ludzi którzy ją znalezli były już psy - samiec ast i samiec bullterier - i to one jej nie tolerowały . Myślę , że jest duża szansa , że może mieszkać z innym zwierzem.

Z ostatnich obserwacji : lalka jednak goni koty . Ponadto myślę , że mieszkała w domu , nie w bloku. Boi się schodów , a raczej schodzenia z nich jajem w dół i potrzebuje motywacji żeby sie wykuśtykać na dół . W górę już rewelacyjnie. Niezgrabnie porusza się po śliskich nawierzchniach -terakota , parkiet .W sumie nie ma wielkiej tragedii bo i tak lalka cały czas siedzi na kanapie:roll: Nie ma oporów przed siusianiem czy qpaniem na chodniku , za bardzo nie wie , że to się robi na trawniku , dla niej to bez różnicy. Po wyjściu z klatki biegiem smarujemy na trawnik i jest dobrze.

Dzisiaj kupka piękna , ani śladu biegunki więc ją odrobaczyłam.

Posted

Tymczas o Izy jest jak najbardziej bezpłatny. Tylko musimy pokrywać koszty weta i ewentualnie karmy. Iza ma mixa labradora. Strasznie śmieszny i wesoły pies jak to labek.

Ja mogę przyjechać w następnym tygodniu (postaram się w miarę na początku). Muszę dograć z Jarkiem termin wycieczki. Ale pewnie coś k. wtorku.

Noi czekam na wieści od Bullikowa czy popierają nasz ambitny plan. :)

Dobra, jadę do Magdy do hotelu bo jacyś ludzie przyjeżdżają zapoznać się z naszą potworzycą.

Wymiziaj ciotka Belkę.

Posted

Bardzo się cieszę bo to znaczy , że mamy wyjście awaryjne w razie kłopotów.
I cieszę się bardzo , że tymczas jest bezpłatny bo to z kolei oznacza , że odpadną ogromne koszty utrzymania , a laleczkę trzeba przecież porządnie podleczyć i odkarmić.

Posted

Kiedyś ktoś mi powiedział, że adoptując drugiego psa zamykam sobie furtkę, a dając psinie DT mogę patrzec jak rozkwita, otwiera się i cieszyc się tym kiedy znajdzie wspaniały DS. Ten ktoś miał rację ... ;)

Posted

Wieści z ostatniej chwili z domu Kamili ( ponieważ serce małża bbgm zmiękło to sobie lalka teraz tam rezyduje ). Pierwsze co zrobiła po wykaraskaniu z samochodu to skierowała się do budy. Czyli jednak była psem domowo podwórkowym.
Do dzieci - super. Do psów - super , do suk - super. Jeżeli pies wykazuje agresje ( tu pozdrowienia dla Ibizy :p ) zmyka czym prędzej do domu.
Także myślę , że powinno być dobrze w DT.

No i została wykąpana - trzeba było ją wsadzić i wysadzić z wanny , ale podczas kąpieli stała grzecznie , spuściła głowę i dostała zawiasa.
Ze schodami nadal na bakier.
To jest moje dziecko i jest idealne :placz:

hajaa super bazarek :Rose:

zwłaszcza to winko by się teraz przydało

Posted

Czesc i co slychac u suni?

Troche sie pogubilam, to gdzie teraz przebywa Bella ...nadal u Ciebie pedzelopka?

Gdzie jedzie na tymczas do pani Izy, czy do pani Hajaa?

Operujecie imionami, zas ja znam Was tylko z nick'ow, wiec mam w glowie maly metlik :cool1:.

Posted

Od pędzelopki - ode mnie czyli Iwony, Bella pojechała do bbgm( na drugi koniec miasta) do czasu , aż fundacja przyjedzie do nas po sunię. Będzie tam miała wygodniej i wygodniej będzie ją izolować od agresorów bo Kamila - bbgm mieszka w domu , a ja w mieszkanku w bloku i wyprawiałam cyrki , żeby się moja sucz agresor nie dowiedziała , że Bella tam jest.

Bbgm się nie udziela osobiście bo jej nie działa dogo.

Sunia ma dograny tymczas w wawie u Izy i tam wyruszy na początku następnego tygodnia.

Znając życie nie rozjaśniłam sytuacji tylko jeszcze bardziej zakręciłam.

Posted

pędzelopka napisał(a):
(...)
Znając życie nie rozjaśniłam sytuacji tylko jeszcze bardziej zakręciłam.

Nie, tym razem Ci sie udalo ...:eviltong:

Rozumiem, pies u Kamili, pod koniec tygodnia jedzie na tymczas do Izy o!;)

Freya