Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='dorotal']
Dlaczego na stronach oddzialu w Lesznie i ZG sa tak przestarzale informacje? :-?[/quote]
Żeby nie było za łatwo - mogłabys sie na przykład zgłosic lub nie - przez wzglad na konkretnego sędziego - a tak pełna loteria i niespodzianka na ringu :lol: To bardzo wygodny sposob - wystawcy nie moga narzekac na nagłą zmiane sedziego - bo przeciez i tak nie wiedzą kto ich ma sedziowac 8)

[b]MAM pytanie - czy jest tu ktos kto ma dojscia do Oddziału w Lesznie?
Bo ja mam idee fixe i szukam kogos kto miałby moc wpłyniecia na organizatorow. Chodzi mi o to, ze namiot w Lesznie jest cudowny - zabezpiecza przed słoncem i deszczem, ale ringi sa malusie... I tak sie zastanawiam czy wzorem niektorych angielskich i amerykanskich wystaw - nie moznaby wyznaczyc ringow tak by polowa ringu znajdowła sie pod dachem, a druga polowa (nie upieram sie - moze to byc tzw. wieksza połowa) na zewnatrz. Wtedy - niezaleznie od pogody - opisywanie i statyka mogłaby sie odbywac pod dachem, a ruch, szczegolnie u duzych ras - na całym ringu. ROzwiazaloby to takze troche problem z tłokiem wokol ringow i dostepem do nich - publicznosc mialaby wieksza prrzestrzen, a wytstawcy znajac życie - zagospodarowaliby czesc zewnetrzna namiotami.[/b]

• Replies 375
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

maga...zobaczymy, bo jak np. ten porzadzi krotko tak jak poprzednik Naszego ok.miesiaca, to wiesz potem juz zostaje ostatni... :evil: :evilbat: :evil: :evilbat:

Posted

hmmm... ciezko mi powiedziec za co, bo od razu podarlam karte oceny:))))
podejrzewam, ze za przydomek, bo kiedys sie Ewa z nia pozarla na maxa i od tego czasu visaviski tak koncza:)))))))))

Posted

Ano - termin wysylania zgloszen niedlugo uplywa, a na stronie bardzo nieaktualne informacje... I nie daja katalogu za darmo do klasy szczeniat :-? A wszystkie inne oddzialy daja - tam przynajmniej, gdzie zglaszalam Bigosa :-?
Kto sedziuje bullterriery?

Posted

Podnosze sprawe ringow - upierdliwa bede w tej kwestii :roll:
[quote name='Fuka']
[b]MAM pytanie - czy jest tu ktos kto ma dojscia do Oddziału w Lesznie?
Bo ja mam idee fixe i szukam kogos kto miałby moc wpłyniecia na organizatorow. Chodzi mi o to, ze namiot w Lesznie jest cudowny - zabezpiecza przed słoncem i deszczem, ale ringi sa malusie... I tak sie zastanawiam czy wzorem niektorych angielskich i amerykanskich wystaw - nie moznaby wyznaczyc ringow tak by polowa ringu znajdowła sie pod dachem, a druga polowa (nie upieram sie - moze to byc tzw. wieksza połowa) na zewnatrz. Wtedy - niezaleznie od pogody - opisywanie i statyka mogłaby sie odbywac pod dachem, a ruch, szczegolnie u duzych ras - na całym ringu. ROzwiazaloby to takze troche problem z tłokiem wokol ringow i dostepem do nich - publicznosc mialaby wieksza prrzestrzen, a wytstawcy znajac życie - zagospodarowaliby czesc zewnetrzna namiotami.[/b][/quote]

Posted

KaVanga to bylo u nas w Dobrym Miescie, wiec daleko nie mialam:)))a pani sedzina pokazala co potrafi:))wqrzylabym sie jakbym jechala gdzies daleko,ale u nas?:)))

a co do ringow to serio MALUTKIE-mogliby wieksze zrobic...

Posted

[quote name='tufi'] I nie daja katalogu za darmo do klasy szczeniat :-? A wszystkie inne oddzialy daja - tam przynajmniej, gdzie zglaszalam Bigosa :-? [/quote]
W Poznaniu na miedzynarodowej tez dla szczeniaka musialam kupic katalog, mimo wyzszej niz gdzie indziej oplaty za klase szczeniat.

Bullterier: Elzbieta Chwalibog
PON: Jaromir Dostal (Czechy)

ale sie otrzaskam z przyporzadkowaniem ras do grup :wink:

Posted

hyhyhy 8) ale czasami serio niketórzy ludzie z publiczności powinni byc oddzielani od wystawców tak jak na meczu piłkarskim kibiców od piłkarzy;]..najgorsze jak człowiek ma 2 ringi i kazdy na innym koncu wystawy i musi sie przedzierac przez tłumy;]

Posted

[quote name='maga18']Grzywacze Wladysława Świsulska :o a ja na stronie [url]www.zkwp.pl[/url] wyczytalam ze Erwin Deutscher (PL) :roll:[/quote]

a w najnowszym numerze "PIES" pisze, ze sedziami IX grupy jest E.Junikiewicz i Jaromir Dostal - wiec ten Pan grzywki by mial.... ale namieszane!!!!

Posted

[quote name='Zeliika'][quote name='tufi'] I nie daja katalogu za darmo do klasy szczeniat :-? A wszystkie inne oddzialy daja - tam przynajmniej, gdzie zglaszalam Bigosa :-? [/quote]
W Poznaniu na miedzynarodowej tez dla szczeniaka musialam kupic katalog, mimo wyzszej niz gdzie indziej oplaty za klase szczeniat.
[/quote]

w Opolu tez nie daja a 40 zl placilam za szczenie :evilbat: