NaamahsChild Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 Potem Fiziu jeszcze jedna karma poszła: Acana Lamb & Apple, nie pamiętam ceny teraz.. na którejś stronie był do niej link.. hm.. Już mam: 174 zł (kurier był za darmo). Quote
fizia Posted December 3, 2009 Author Posted December 3, 2009 tak, tak - 174 zł płaciłyśmy 30 października ale za to od tego 5 października przyszły jeszcze nowe wpłaty Agata51 - 20 zł MakS - 20 zł Gogonek - 20 zł Awit - 14,50 zł Gogonek - 20 zł Acha44 - 10 zł Poker - 20 zł Leyla - 50 zł MakS - 20 zł Agata51 - 20 zł Awit - 10zł Acha44 - 10 zł Katarzyna - 20 zł czyli podliczajac nowych wpłat mamy 254,5 zł 254,5 + to, co było czyli 379,6 zł to jest 634,1 minus 174 460,1 zł - więc tyle mamy na dzień dzisiejszy na plusie (03.12.2009) Dziękujemy!!!! Quote
Poker Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 dziękuję za informacje.Czyli mała Molly ma na dzisiaj niezły posag , tylko gdzie ten starający się o rękę ? Quote
NaamahsChild Posted December 5, 2009 Posted December 5, 2009 Otóż to, sama bardzo chciałabym wierzyć, że przed świętami jakaś duszyczka zakocha się w naszej piękności i da jej cudowny domek wprost pod choinkę. Quote
NaamahsChild Posted December 5, 2009 Posted December 5, 2009 Ciocie, w ogłoszeniach warto dodać, że Molly umie chodzić po schodach (nauczyła się i robi to naprawdę błyskawicznie), więc może to robić, ale też bez przesady (2 piętro żaden problem). Ostatnio strasznie zesztywniał jej tylny odcinek kręgosłupa, prawa łapka już non stop w powietrzu, nie jest używana, zaniki mięśniowe na tyle coraz wyraźniejsze.. Niestety, szczęście Molly jest wielkie, ale natura nieustępliwa.. Quote
__Lara Posted December 5, 2009 Posted December 5, 2009 [quote name='naamahschild']ciocie, w ogłoszeniach warto dodać, że molly umie chodzić po schodach (nauczyła się i robi to naprawdę błyskawicznie), więc może to robić, ale też bez przesady (2 piętro żaden problem). Ostatnio strasznie zesztywniał jej tylny odcinek kręgosłupa, prawa łapka już non stop w powietrzu, nie jest używana, zaniki mięśniowe na tyle coraz wyraźniejsze.. Niestety, szczęście molly jest wielkie, ale natura nieustępliwa..[/quote] :( :( :( :-( Quote
fizia Posted December 6, 2009 Author Posted December 6, 2009 Biedactwo, a czy poza nieużywaniem tej łapeczki, jakoś jeszcze odczuwa to zesztywnienie? Quote
NaamahsChild Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 Nie ma jakiegoś napadowego bólu, po prostu zrobiła się bardziej upierdliwa i marudna, ciągle chciałaby być w centrum uwagi, a tu problem, bo musi się z Blanche dzielić;) W każdym razie, robi dobrą minę do złej gry, bo teraz już w ogóle obciąża kręgosłup, przenosząc ciężar tylko na jedną kończynę.. Quote
NaamahsChild Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Molly to już duuży pies. Mój cień:) A ile je.. Ciocia Fizia chyba mnie zamorduje, że tak psa zatuczam, a karma znika ekspresowo. Już ograniczam jej posiłki do tylko 2 dziennie, je 2,5 raza więcej niż Blanche.. jak daję jej mniej, woła o więcej i wyjada i czarnulce i kocurowi.. Ale żarłok!:) Otwieram pudło z karmą a tam.. oj, po świętach czekają nas karmowe zakupy.. Dobrze, że na klinikach dostałam ponad kg RC w gratisach:) Quote
Korenia Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 Wczoraj poznałam Molly jak byłam u Magdy :loveu: Ona jest strasznieeee fajna, boska! I to tego taka agentka, że hej! :evil_lol: Stała taka biedna, przestraszona w kącie...Nie chciała ani się miziać tylko stała taaaaaaka smutna. Magda z Aresikiem poszła 'wyrzucić' Czesia na siq, a ja zostałam. Byłam głodna, więc wyciągnęłam sobie kanpkę, jak tylko Molly ją zobaczyła dostała "szału" :evil_lol: Obskakiwała mnie, nagle zrobiła się taka pewna siebie, że hej! :evil_lol: Ps. Coś czytam, że karma wam się kończy. W Krakvecie jest promocja 15kg + 15kg gratis! Profilum Mini kurczakowe. Nie wiem czy taką karmę Mollinka może jeść, ale wrzucam Wam linka, bo dość duża oszczędność ;) [url]http://www.krakvet.pl/profilum-adult-mini-chicken-15kg-15kg-gratis-p-11078.html[/url] Quote
NaamahsChild Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 O tak, Molly za jedzenie zrobi wszystko. A jest u Magdy, ponieważ nie mogłam jej wziąć (mam niepełnosprawną umysłowo siostrę), ze względów bezpieczeństwa małej. Molly teraz jest gwiazdą diagnostyki:D pierdziała całe zajęcia:D dr Sapikowski zagazowany:D Quote
__Lara Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 Cioteczki, pomożecie? brakuje nam na transport :( [url]http://www.dogomania.pl/threads/175846-Jamnik-ma-dt-i-ds-potrzebne-fundusze-na-TRANSPORT-pomocy[/url] Quote
ulvhedinn Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 Molly wcale nie jest taka pokorna... ale jednocześnie jest naprawdę grzecznym pieskiem, nie rozrabia, nie drze japy, jedynie wczoraj (na pewno za namową Kry) próbowała rozpracować drapak dla kotów. Śnieg ją mocno jeszcze dziwi, łapie go do dzioba, ryje nochalem... bardzo ładnie na dworze bawi sie z Grafciem i z Piki (wczoraj poplątały mi dokumentnie smycze). Trochę zmarzła i dygotała na dworze wieczorem, więc dziś rano zapakowałam ją na spacer w ubranku po Pałku (troszkę przymałe, ale co ważne- okrywa) i była chyba zadowolona ;) A łasuch z niej szalony..... Quote
Awit Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 Tymczasowo Molly zmieniła domek? Mam pytanie co do deklaracji, czy jeszcze są zbierane? Quote
NaamahsChild Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 Tymczasowo, tj na czas świąt, ale za 10 dni mamusia wraca. Deklaracje z tego co mi wiadomo są zbierane - Molly ma z tej puli opłacaną karmę i opiekę wet. Quote
fizia Posted December 21, 2009 Author Posted December 21, 2009 Deklaracje zbieramy cały czas - serdeczne dzięki!!! Rozliczenia ostatnie są parę stron wcześniej. A jak się Księżniczka czuje? Bardzo tęskni? Quote
kizimizi Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 dziewczyny sory za ofa ale zbieramy deklaracje zeby uratować sunię Hope.Wciąż barkuje ok. 200 zł deklaracji stałych:( [URL]http://www.dogomania.pl/threads/174165-Hope-juA-straciA-a-nadziejAE-rozpoczynamy-walkAE-o-psie-A-ycie[/URL][URL="http://www.dogomania.pl/../174165-Hope-juA-straciA-a-nadziejAE-rozpoczynamy-walkAE-o-psie-A-ycie"] [/URL] Quote
NaamahsChild Posted December 23, 2009 Posted December 23, 2009 Prosto z serca:cool3: Od całej bandy: [IMG]http://i488.photobucket.com/albums/rr247/adopcjenaa/christmas.png[/IMG] To zdjęcie Molly zostało zrobione specjalnie na potrzeby tejże kartki, dlatego wcześniej nie pokazywałam:eviltong: Quote
__Lara Posted December 23, 2009 Posted December 23, 2009 DLa Ciebie kochana Naa również szczere życzenia Pogodnych Wesołych Świąt, Udanego Sylwestra i Wszystkiego Dobrego w Nowym Roku, w tym i dla Molly ;) :D :D I oczywiście dla innych cioteczek równie ciepłe życzenia :D Wesołych, radosnych Świąt, odpoczynku i wszystkiego co najlepsze w Nowym ROku! :D Piękna karteczka :D :D :D Quote
ulvhedinn Posted December 24, 2009 Posted December 24, 2009 Molly bardzo zaprzyjaźniła sie z Kraksicą, nawet razem śpią (a na nich Wytrzeszcz, molestowana i lizana przez Molcię), co wiecej- Kra nie zgłasza protestów kiedy Molly pcha dziób do jej miski. Zdrowy pies za taką impertynencję dostałby łomot.... Gorzej, że razem również rozrabiają. Quote
NaamahsChild Posted December 24, 2009 Posted December 24, 2009 Wiesz jak to jest, kochana Ulv, rozmawiałyśmy o tym, kaleka z kaleką zawsze się zrozumie. A co do tego rozrabiania.. mogę się tylko domyślać:D Ale numer, który sobie nazywam "faaajnego mam tygryska, nieee?" w wykonaniu Kry zawsze będzie mnie rozkładał na łopatki:D Quote
ulvhedinn Posted December 24, 2009 Posted December 24, 2009 Oj tak :lol: A wogóle trzeba było mnie uprzedzić że Molly to też taka mała torpeda... dobrze chociaż że jest naprawdę bardzo grzeczna i posłuszna na spacerkach. Ale śmiga równo. Wczoraj zaliczyłą małą wywrotkę, jak wbiegła na lód, aco nie przeszkodziło jej dwie sekundy później ganiać za biedną, małą Piki :evil_lol: Quote
Recommended Posts