Jump to content
Dogomania

Duży , pierwszy pies, czyli po prostu UNO,sukces!!! MA DOM!!!!!!!!!

Recommended Posts

Posted

UNO
wielkość: raczej duży
stan: do adopcji

To pies, który zrobił na mnie niesamowite wrażenie. Nie miał różowego życia, jego pan nie traktował go nawet jak żywego stworzenia. Nie jest to pies nad którym znęcano się, ale jedno jest pewne wymaga człowieka, który pokaże mu że istnieje ta lepsza strona życia. Niesamowicie przymilny, łagodny, szybko się uczy. Głaskanie sprawia mu wielką przyjemność. Do "swoich" ludzi cieszy się, jednak zachowuje rezerwę do osób, które widzi pierwszy raz-tylko przez chwilę;-)

Uno jest dużym psiakiem. Na kwarantannie do końca lipca. Na początku, czyli pierwszego dnia kiedy go zobaczyłam był nieco bojaźliwy, ale następnego dnia przyszedł wołany i merdając ogonem domagał się pieszczot. Nieco leniwy ;P no i niestety w boksie robi niezły bałagan... Robi siku na ściany... Ale jest bardzo ładnym i kochanym psiakiem.
Ogłoszenia,banery mile widziane.
Ogłoszenia:
alegratka
kupsprzedaj.pl
e-zwierzak
allegro Piękny łagodny duży pies czeka na dom! (700846657) - Aukcje internetowe Allegro

Zdjęcie (tylko jedno potem pojawi się ich więcej)

Boi się lampy w aparacie. A idąc obok z miotłą zawołałam go i wystraszył się kija,oczywiście nie zrobiłam mu żadnej krzywdy :evil_lol:.

Tekst do ogłoszeń napisany przeze mnie (można go dowolnie zmieniać)

Nie zawsze życie jest takie jak myślimy, że jest... Historia Una z pewnością do różowych nie należy, ale nie jest też dobrze znana. Dla niego praktycznie wszystko jest nowe, ale robi wrażenie na każdym kto go tylko zobaczy. Jest nieufny widząc nową osobę, ale potrafi zaufać , na następny dzień kiedy tylko go wołasz przybiega merdając ogonem i nadstawia pyszczek do pieszczot. Pokocha człowieka cały psim serduchem, bo ma naprawdę duże, pragnie też mieć swojego pana, z którym będzie mógł odbywać krótkie (ale nie tak bardzo krótkie) spacerki wśród wieczornej i porannej rosy. Ten 4-letni spokojny psiak będzie świetnym zwierzakiem, ale najpierw trzeba wyrwać go z codziennej beznadziei jaką jest mieszkanie w schronisku! Każdy ma wady Uno niestety też... Nie umie zachować czystości w boksie, ale każdy ma wady więc nie bądźmy egoistami i pokochajmy tego cudownego psa już dziś!!! Wszystkimi czterema łapami i psim serduchem odwdzięczy się czymś, czego kupić nie można - miłością.
KONTAKT W SPRAWIE ADOPCJI UNA:
TEL. 510-433-322 , 889-137-137
E-MAIL ; [email protected]

Uno przebywa w tym schronisku:
http://www.dogomania.pl/forum/f1155/osrodek-pomocy-dla-zwierzat-niechcianych-porzuconych-psy-do-adopcji-142281/

UWAGA, MOŻLIWA JEST WIRTUALNA ADOPCJA UNA!!! O SZCZEGÓŁY MOŻNA PYTAĆ rotek_ LUB POD PODANYM MAILEM.

Posted

będę miała niedługo lepsze fotki psiaków:multi:
Uno jest moim ulubieńcem
zahukany ale tylko pozornie, cieszy się na widok osób które zna:loveu:

Posted

potwierdzam słowa z pierwszego postu!!!
przekochana mordka, lekko zalękniona, ale po paru chwilach już nadstawia mordkę do głaskania....
a do tego jeszcze umaszczony jak mój Plutek
[*], dlatego chwycił mnie strasznie za serce!

następnym razem na 100% muszę wziąć aparat!

Posted

uno skończył dzisiaj kwarantannę
teraz potrzebuje tylko domu

Nie sadzę że będziemy musieli uczyć go chodzenia na smyczy gdyż pięknie chodzi wokół opiekuna
nie ciągnie, kochany,
wystarczy psa przytulić i koniec-jest kupiony:loveu:

co ciekawe to pies, który nie SZCZEKA!!!!:crazyeye:
ani razu nie słyszałam żeby to robił podczas kwarantanny jak i dzisiaj widząc kota na horyzoncie

no własnie nie wiadomo jaka jest reakcja na kota
czy to agresor czy po prostu chciał powąchać naszą kotkę
|Panti uciekła a Uno ze skupieniem szukal ją w trawie