Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 159
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

GoskaGoska napisał(a):
Wiem ze nie piszę, ale ...bo juz wszytsko musi byc na ostatni guziki zapiętę, troszkę to się przedluza, ale juz wszytkich szczegółow nie będę pisac, w kazdy razie w to wszytsko jest wiele osob zaagnazowanych i przez to się trochę przeciąga w czasie.

ja wiem, że to wszystko jest skomplikowane i trudne, ale wierzę, że uda się Herę wydobyć i cierpliwie czekam na wieści;)

Posted

ja już się boję pisać cokolwiek :roll:, taka jestem zabobonna :eviltong:.
Naprawdę jak tylko coś napiszę to pożniej nic z tego :shake: np parę dni temu miałam telefon o 23 :mad:, ze babka miała identyczną sunię i cała jakaś makabryczna historia , ze może to ona itd itd - nagadała się nagadała i miała dzwonić następnego dnia,oczywiście telefon milczy do tej pory.
Inna Pani , pisała , ze może do teścia będzie mogła ją dać , w pon miała mi dać odpowiedz - dziś czw maila dalej nie ma :shake:, choc prosiłam, ze nawet jak nic nie wyjdzie to niech Pani da znać.
Oj Ci ludzie tacy są 5 min zapału a pożniej cisza.

Transport na pt lub sob jest o tyle ważny, zeby sunia przez weekend mogła byc obserwowana jak dogaduje się z innym psem i była pod okiem człowieka, jesli pojedzie w tyg musiałaby przeczekac awaryjnie do pt- a szkoda, zeby była tak przemieszczana
Jak coś to będzie potrzebny transport Wrocław-Warszawa do DT - ale własnie najlepiej w pt ewentualnie sob.

Posted

Gosiu, może jakiś płatny transport by się znalazł? Wiem,że na tę chwilę nie mamy zbyt wiele, bo 52 zł. z bazarku ick i 15 zł. stałych deklaracji, ale gdyby było wiadomo, że ktoś Herę zawiezie, to resztę myślę by się dozbierało?. Ale teraz cholerka, to trochę już mało czasu, bo w końcu piątek już jutro, ale może właśnie?

Posted

a następny piątek bybyl możliwy ?
I jakie koszty?
pieniązki są - w pierwszy poście wpisuję co się księguje- mam 100zl od Karoli 1razowo i 200zl od bico, no i jeszcze moj bazarek :)

Posted

proszę dopiszcie jeszcze 55 zł z mojego bazarku już na konto Hery wpłaciłam,
powinny być dzisiaj na koncie tak a' konto.Sprawa pilna
(wpłat na moim bazareku jeszcze nie mam ale będą... )

Posted

GoskaGoska napisał(a):

Naprawdę jak tylko coś napiszę to pożniej nic z tego :shake: np parę dni temu miałam telefon o 23 :mad:, ze babka miała identyczną sunię i cała jakaś makabryczna historia , ze może to ona itd itd - nagadała się nagadała i miała dzwonić następnego dnia,oczywiście telefon milczy do tej pory.
Inna Pani , pisała , ze może do teścia będzie mogła ją dać , w pon miała mi dać odpowiedz - dziś czw maila dalej nie ma :shake:, choc prosiłam, ze nawet jak nic nie wyjdzie to niech Pani da znać.
Oj Ci ludzie tacy są 5 min zapału a pożniej cisza.

tak...to nagminne, że ludzie tak postępują - nic się nie odezwą choć obiecali, niezależnie od decyzji jaką by podjęli:cool1::angryy:

Posted

Tak sobie dziś pomyśłałam, ze Herze przydałoby się kupić preparat na stawy, obojętnie gdzie pojedzie to taki preparat powinna dostąć - taki co Kikou kupiła dla Agatka i pieskowi odrazu łapki odżyły. Hera oczywiście chodzi, ale takie preparat jest bardzo dla niej wskazany.
Jak cos to tu wątek Agatka jak mu się wszytsko poprawiło:
http://www.dogomania.pl/forum/f28/agatek-z-chorymi-nerkami-prosi-o-deklaracje-stale-na-dt-124420/

Posted

no mogę już napisać więcej :eviltong: , bo własnie rozmawiałam przez telefon, zeby się upewnić Hera jest bezpieczna :loveu: 8 sierpnia zabiera ją fundacja niemiecka.
Tak więc zapytanie do osob co wpłacały na konto czyli bico, ick - bazarek, oraz karode czy odsyłać pieniązki , które się zaksięgowały?
Jesli tak to robię przelewy z konta które wpłata przyszła, jesli nie to pojdą na inne pieski- bo co chwila coś wyskakuje
np na tą sunie: http://www.dogomania.pl/forum/f28/spanielka-cudna-skazana-na-ciemnosc-blaga-o-wzrok-bo-moze-widziec-potrzebny-dt-142916/ mam dostać odpowiedz czy wypali domek ale trzeba wtedy załatwiac transport na drugi koniec Polski :roll: i ewentualnie koszty operacji jesli będą duze wspomoc finansowo, poza tym są jeszcze 2 owczarki 10latki- narazie bez wątków. Ale to tylko tak na marginesie - bo wybór nalezy do wpłacających- pieniązki jak cos odrazu oddaje .

BARDZO DZIĘKUJĘ ZA TYLE OSÓB NA WĄTKU I ZE HERA NIE ZOSTAŁA SAMA SOBIE ZAPOMNIANA W BOKSIE. DZIĘKUJĘ ZA DEKLARACJE, DZIĘKUJĘ ZA WPŁATY, ZA BAZARKI , ZA UDZIAŁ W BAZARKACH , ZA ODPOWIEDZINY JEJ WĄTKU:loveu::loveu::loveu:
DZIĘKUJĘ OCZYWIŚCIE IWIE I KIKOU ( KOLEJNOSC ALFABETYCZNA), ZE I JEDNA I DRUGA POSŁAŁa HERY ZGŁOSZENIE DO NIEMCÓW.
I DZIĘKUJĘ BECE , DZIĘKUJĘ DT,KTÓRY GDYBY NIE NIEMCY, BYŁBY OSTATNIĄ DESKĄ RATUNKU I MEGII , KTÓRA W RAZIE POTRZEBY TRANSPORTU PRZETRZYMALA BY SUNIĘ AWARYJNIE PARĘ DNI. I DZIĘKUJĘ RÓWNIEZ ZA POMOC W OGŁOSZENIACH:loveu:
JESLI KOGOŚ POMINĘŁA TO PRZEPRASZAM :oops: I TEŻ DZIĘKUJĘ
sama widzicie jak wiele osob, było zaaganzowanych , zeby sunię ratować - i udało się :loveu:

Posted

rozmawialam jeszcze przed chwila z szefowa fundacji "owczarki w potrzebie", wszystko potwierdzila na 100%..

sunia jedzie 8lipca transportem innej Fundacji niemieckiej "chce zyc" z innymi pieskami z naszego schroniska, u nich bedzie 10 dni a potem jedzie do samotnej Pani, ktora stracila swojego owczarka niedawno i nie ma innych psiakow i bedzie swoj caly czas i energie poswiecac naszej starszej dziewczynce...;) i ma parterowy dom z wielkim ogrodem

juz teraz powinno byc dobrze...

Posted

O mój Boże :loveu::loveu::loveu:
Ty pamiętasz o każdym stworzeniu :lol:
A co z Melisą ?
Wiadomo coś ? Bo jej opiekun jakoś do mnie nie przemawia :shake:

Posted

o Melisie się nie dowiem :shake: niestety, procz tego w PL jestem jeszcze tylko trochę. O każdy to nie pamiętam- bo juz nie wspomnę ile psiakow nie ma wątków, albo jak mają to są i tak zapomniane:shake: wszystkim się nie da niestety pomoc :placz:

Posted

No tak ......
Głowa do góry Gosiaczku robisz dla psiaków bardzo wiele :multi:
Wiem, że wszystkim nie da się pomóc :shake:
ale ta wiedza nie poprawia mi samopoczucia :-(
Kiedyś jedna z dziewczyn powiedziała mi to samo i dodała : zdecyduj, którym psom chcesz i możesz pomóc, i tego się trzymaj.
Ale ja nie potrafię :roll:
Chyba muszę bardziej wziąść się w garść.

Posted

ewa36 napisał(a):
Głowa do góry Gosiaczku robisz dla psiaków bardzo wiele :multi: wiem, że wszystkim nie da się pomóc :shake:

Gosiu :loveu: jakby na to nie patrzeć to kolejny pies, który w ostatnim czasie wyszedł ze schronu. Tak jak piszesz zaistniało na tych wątkach wiele osób, ale Twoje zasługi są niepodważalne :calus:
Bambino :p chyba musimy się ruszyć na kolejne wątki. Tutaj nasz czas się zakończył:roll:. Oby tak było zawsze :lol:

Posted

oj nie ujmując nikomu ale Ty Marysiu z Bambion tworzycie szczęśliwy duet, przy was zaden wątek nie zakończyła się eutanazja, dzis miala pecha pytalam o 3 psy i 3 niestety za TM :( datego z pomocą trzeba spieszyc tym co są, nie mozna przekładac pomocy, bo skonczyc się to moze niestety nieszczęsliwie

Posted

pośpieszymy Gosiu na pewno tylko muszę rozglądnąć się za tą swoją drugą połówką bo gdzieś mi sie zawieruszyła na moment :evil_lol:
Najbardziej ubolewam nad Chojrakiem:-( taki kochany piesio i tak trudno mu pomóc:shake:. Przykro mi tym bardziej, że czas tak mnie goni, że nawet nie mam kiedy spokojnie usiąść i napisać mu jakiś fajny tekst ( a obiecałam):placz:

Posted

Marysiu proszę jak coś pisz juz na wątku Magro - Hera bezpieczna
a Chojraczej do fundacji niemickiej zgłoszony 8 moze pojedzie.
najbardziej przechlapana mają duże psy, bo Niemcy nawet nie bardzo chcą.
Herze się udało , bo była jedna Fundacja z stron atakowana :)

Posted

[quote name='GoskaGoska']Marysiu proszę jak coś pisz juz na wątku Magro - Hera bezpieczna
a Chojraczej do fundacji niemickiej zgłoszony 8 moze pojedzie

:crazyeye::crazyeye::crazyeye: jak to?? To ten mój nieboraczek zabrałby się z Herą :roll: