Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 50
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kochani - dzisiejszą noc Montana spędziła już... w sypialni nowych Panstwa, wywracając swój łysy brzuch do góry i każąc się cały czas głaskać :p.
Natomiast dzis od rana szaleje po podwórzu z dwoma malamutami i 7-miesięcznym kaukazem :lol: - psy, niezależnie od wstępnych nieufności i obaw - nie miały wyjścia, musiały Montanę zaakceptować :eviltong:.
...a ona tak bardzo nie ma zahamowań przy nawiązywaniu kontaktów z innymi psami - że zanim te pomyślą, są już przez nią wylizane :p.

...bo Montana znalazła prawdziwy dom :loveu:
w okolicy Lublina - co jest niemal regułą, jeśli chodzi o koszalinskie psy - ze znajdują domy na drugim koncu Polski.

równo 2 tygodnie temu zabierałyśmy ją z kariną1002 z miejsca, gdzie nie powinny w ogóle trafiać psy.

bez pomocy całej rzeszy ludzi - nie trafiłaby tam, gdzie jest teraz.
chylę czoła przed tymi wszystkimi, którzy:

- przyjechawszy na wywczasy nad morze - jeździli kilkakrotnie ze mna po Montanę
- przekleili info o Montanie na inne fora
- podesłali powyższe Odpowiednim Osobom
- odbyli Dokładną Wizytę Przedadopcyjną
- przemierzyli w jakimś niesamowitym tempie trasę Warszawa-Koszalin-Warszawa
- umożliwili całą te operację swoją pomocą finansową

strasznie Wam wszystkim dziękuję :Rose::Rose::Rose:

Posted

Camara napisał(a):
to ja fotki poproszę :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Ja też, ja też poproszę o zdjęcia :evil_lol::-D:jumpie:

A na poważenie, to bardzo się cieszę, że się udało znaleźć tak fajny dom. Ona jest strasznie faajna. Wygrała los na loterii :multi:

Posted

Camara napisał(a):
to ja fotki poproszę :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

jakbyś odbierała na komórkę - to bys dostała świeżutkie, z dzisiejszego poranka :eviltong:

Posted

Tu nowy domek Montany. Przepraszam,że dopiero teraz, ale jak na złośc internet odmówił posłuszeństwa. Sunia jest cudowna, szaleje z reszta naszych psów jakby nigdy nic jej nie dolegało. Najbardziej zaskakujące jest to, że omija wszelkie napotkane przeszkody. Jesli wychodzimy z mężem poza podwórko leży pod furtką i czeka aż wrócimy. A po powrocie następuje atak radości z obfitym obślinianiem i skakaniem. Spróbuję wkleić zdjęcia. Jeśli nie pojawią się,to prześlę jeszcze raz wieczorkiem, bo nadal int.szwankuje.. Dziękuję wszystkim, któży pomogli w tak szybkiej adopcji Montanki. Uściski.

Posted

He, he, zdjęcie są super. I domek jest super.

I kolega jeden tak jakoś baaaardzo podobny do Montany. Czy aby na pewno to kaukaz??? :evil_lol:

A może Montana to kaukaz???:evil_lol:

I straasznie duże psy tam macie :p

Posted

Piękne zdjęcia.... Piesowa dziękujemy :loveu::loveu::loveu:
Licze i licze te Twoje "futerka" :crazyeye:, piękne wszystkie :loveu::loveu:

Montana to ma dziewczyna szczęście :multi::multi::multi:

Posted

Nowy Domku Montany - :loveu::loveu::loveu:

Ha, ja tak czułam :eviltong: - ze Najlepsze Psy Na Świecie powinny mieć Domy Najlepsze Na Świecie :lol:

( na marginesie: w "hoteliku", gdzie Montana siedziała przez 2 tygodnie - opiekowała się nią p. Irena - starsza, dobra kobieta, która najchętniej by zamknęła wszystkie schroniskowe psy na kłódkę, i nie wydawałaby ich na zewnątrz nikomu :evil_lol: - zeby nie trafiły przypadkiem źle.
Co do Montany - p. Irena zadeklarowała mi, ze póki ona tu pracuje - Montana może spokojnie tu siedzieć - a że p. Irena ma podpisaną umowę na rok - to nie ma co jej wydawać nikomu przez ten okres.
No i sobie pomyślałam, jak w niedzielę jechałam po Montanę - ze p. Irena znienawidzi mnie na amen, gdy się dowie, ze zabieram ją JUŻ :roll:, w dodatku bardzo, bardzo daleko...
Obiecałam p. Irenie zdjęcia z nowego domu, na otarcie łez.

No i teraz pomyślałam sobie, ze jak jej wydrukuję TE zdjęcia i pokażę - to mnie znienawidzi jeszcze bardziej :diabloti: - bo CO ja jej powiem? :razz: - że ZNOWU dałam ją do schroniska??? :placz:
jak pokażę Montanę w kłębowisku TYLU wielkich psów??? :placz::placz:)

piesowa - zrób mi jedno zdjęcie specjalnie dla p. Ireny :diabloti:. Wiesz, takie pozowane: uśmiechnięty pies w objęciach uśmiechniętej pani :diabloti::diabloti:
( pana już nie - bo panom nie należy do konca ufać, czort ich wie, czy nie zrobią krzywdy psu...:evil_lol:)

Posted

kinga napisał(a):
Nowy Domku Montany - :loveu::loveu::loveu:

Ha, ja tak czułam :eviltong: - ze Najlepsze Psy Na Świecie powinny mieć Domy Najlepsze Na Świecie :lol:

( na marginesie: w "hoteliku", gdzie Montana siedziała przez 2 tygodnie - opiekowała się nią p. Irena - starsza, dobra kobieta, która najchętniej by zamknęła wszystkie schroniskowe psy na kłódkę, i nie wydawałaby ich na zewnątrz nikomu :evil_lol: - zeby nie trafiły przypadkiem źle.
Co do Montany - p. Irena zadeklarowała mi, ze póki ona tu pracuje - Montana może spokojnie tu siedzieć - a że p. Irena ma podpisaną umowę na rok - to nie ma co jej wydawać nikomu przez ten okres.
No i sobie pomyślałam, jak w niedzielę jechałam po Montanę - ze p. Irena znienawidzi mnie na amen, gdy się dowie, ze zabieram ją JUŻ :roll:, w dodatku bardzo, bardzo daleko...
Obiecałam p. Irenie zdjęcia z nowego domu, na otarcie łez.

No i teraz pomyślałam sobie, ze jak jej wydrukuję TE zdjęcia i pokażę - to mnie znienawidzi jeszcze bardziej :diabloti: - bo CO ja jej powiem? :razz: - że ZNOWU dałam ją do schroniska??? :placz:
jak pokażę Montanę w kłębowisku TYLU wielkich psów??? :placz::placz:)

piesowa - zrób mi jedno zdjęcie specjalnie dla p. Ireny :diabloti:. Wiesz, takie pozowane: uśmiechnięty pies w objęciach uśmiechniętej pani :diabloti::diabloti:
( pana już nie - bo panom nie należy do konca ufać, czort ich wie, czy nie zrobią krzywdy psu...:evil_lol:)

Radosna Twórczość Kingi ! :evil_lol:
Piesowa- :iloveyou: :Rose:

Posted

Dziekujemy Wszystkim za tak miłe słowa, ale to Montanka nas wybrała i tak chyba miało być :lol:.
My tylko robimy wszysko ,żeby zrekompensować jej z pewnością okropną przeszłość. A Ona jest niesamowita :loveu:.
Mimo, że przecież tak niedługo jest z nami, to już wczoraj wieczorem chodziła dumna po podwórku i potężnie warczała i szczekała na wszystkie podejrzane odgłosy dochodzące z lasu. Potęga głosu na 6+ :evil_lol:.
Kolega kaukaz rzeczywiście bardzo do Niej podobny i mimo, że dwa razy cięższy to Montana wywala go bez wysiłku i wrzera się w futro pod szyję. Potem jest galopada po podwórku, łyk wody i od nowa to samo aż wszystkie padaja plackiem w cieniu na dłuższy odpoczynek. A w domciu wybrała sobie najlepsze miejsce do spania i o dziwo... bez sprzeciwu reszty współśpiących, których po prostu przywaliła swoją osobą :eviltong: .
Wieczorkiem wkleję zdjątka dla Pani Ireny. Pani Kingo, proszę powiedzieć, że będziemy dbali o Montankę jak o nawiększy skarb. To nie pierwszy nasz psiak po przejściach schroniskowych i wszystkie kochamy najbardziej na swiecie. A serducha mamy bardzo pojemne:loveu: . Jeszcze raz dziękuję wszystkim.
Pozdrowionka

Posted

piesowa napisał(a):
. A Ona jest niesamowita :loveu:.
Mimo, że przecież tak niedługo jest z nami, to już wczoraj wieczorem chodziła dumna po podwórku i potężnie warczała i szczekała na wszystkie podejrzane odgłosy dochodzące z lasu. Potęga głosu na 6+ :evil_lol:.
(...)
. A w domciu wybrała sobie najlepsze miejsce do spania i o dziwo... bez sprzeciwu reszty współśpiących, których po prostu przywaliła swoją osobą :eviltong: .

nooo...zuch dziewczynka :loveu:
Już Karina mówiła o niej, kiedy ją przywiozłyśmy, jeszcze przypłaszczoną ze strachu do ziemi - że ona będzie charakterna :diabloti:

Posted

Pomęczę wszystkich jeszcze zdjęciami, ale zobaczcie, że są boskie :lol:.
To dla p. Irenki. Nie będę psuła ślicznego lica Montany moją mało fotogeniczną twarzą. Chyba jest na nim zadowolona:loveu: .

Na leona :eviltong: .

No i reszta szaleństwa.

Najcudowniejszy pieso. A to dopiero trzy dni :lol:.