Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witajcie kochani.
Mam suczke shih tzu i do tej pory usilnie szukalam czegos poządnego do czesania,coś co się naprawde sprawdzi i bedzie godne polecenia.Używałam różnych szczotek,grzebieni-zwykłych jak i obrotowych,ale tak naprawde nie były one odpowiednie.
Po długiej rozmowie z Panem [B]"GREY"[/B] postanowiłam zakupić dwa podstawowe grzebienie SPRATTS 072 i 076 i muszę powiedzieć ze jestem niesamowicie zaskoczona ich jakością i precyzją pracy.Z czystym sumieniem wszystkim polecam bo naprawdę jest to idealny sprzęt.
Aha i chcę dodać że nie jest to jakaś reklama czy coś podobnego "zeby ktoś nie zrozumiał mnie źle" chcę naprawde szczerze podzielic się z wami opinią o tych produktach tak jak to zrobił Pan GREY(myślę ze wiecie o kim piszę,poniewaz jest to bardzo doświadczony człowiek który zawsze chętnie służy pomocą i swoim ogromnym doświadczeniem).
I oczywiście po raz kolejny dziękuję Panu, Panie [B][U]GREY:lol:[/U][/B]

Posted

[B]Śnieżynka[/B] wklejam linki do stronki gdzie jest zdjęcie i opis.
[url=http://www.onlineshop.germapol.pl/sklep,2282,,,03,,pl-pln,494821,0.html]Towar: GRZEBIE� SPRATTS NR 72 G�STY WERSJA LONG. On-line Shop Germapol s.c.[/url]
[url=http://www.onlineshop.germapol.pl/sklep,2282,,,03,,pl-pln,355389,0.html]Towar: GRZEBIE� SPRATTS NR 76 EXTRA FINE BEZ R�CZKI. On-line Shop Germapol s.c.[/url]

Naprawde szczerze polecam.
Przyznam że do tej pory tak naprawde nie wiedzialam co to podszerstek bo moje wcześniejsze szczotki i grzebienie wcale go nie wyczesywały tylko czesały włos okrywowy a ja dziwiłam się skąd powstają te kołtunki skoro sunia jest czesana.Dopiero teraz jak zaczełam uzywac grzebieni spratts to wiem co to podszerstek i ile ma go moja sunia poprostu co nie miara i czeka mnie teraz mnóstwo pracy i cierpliwości ,ale grzebienie są naprawde perfekcyjne i powoli pozbywamy się wszystkiego co niepotrzebne:lol:

Posted

Co do tych grzebieni - do malych psow sa dobre - mialam ten pierwszy ale z krotka raczka. Dla mnie jednak byl niewygodny, zbyt mala powierzchnia robocza, igly zbyt krotkie. Grzebien platal dlugi wlos mojego briarda.
Oddalal psiapsiolce dla szitiaczki.

Posted

[quote name='kaszmir'][B]Śnieżynka[/B] wklejam linki do stronki gdzie jest zdjęcie i opis.
[URL="http://www.onlineshop.germapol.pl/sklep,2282,,,03,,pl-pln,494821,0.html"]Towar: GRZEBIE� SPRATTS NR 72 G�STY WERSJA LONG. On-line Shop Germapol s.c.[/URL]
[URL="http://www.onlineshop.germapol.pl/sklep,2282,,,03,,pl-pln,355389,0.html"]Towar: GRZEBIE� SPRATTS NR 76 EXTRA FINE BEZ R�CZKI. On-line Shop Germapol s.c.[/URL]

Naprawde szczerze polecam.
Przyznam że do tej pory tak naprawde nie wiedzialam co to podszerstek bo moje wcześniejsze szczotki i grzebienie wcale go nie wyczesywały tylko czesały włos okrywowy a ja dziwiłam się skąd powstają te kołtunki skoro sunia jest czesana.Dopiero teraz jak zaczełam uzywac grzebieni spratts to wiem co to podszerstek i ile ma go moja sunia poprostu co nie miara i czeka mnie teraz mnóstwo pracy i cierpliwości ,ale grzebienie są naprawde perfekcyjne i powoli pozbywamy się wszystkiego co niepotrzebne:lol:[/quote]
nie szalej tak ,bo wyczeszesz cały podszerstek i z shicka się york zrobi...:evil_lol:życzę owocnej pracy(nie czesz na sucho);)

Posted

Też kręcę się koło tematu grzebienia (obecny rozpada się :angryy:)
Możecie mi polecić grzebień dla Bearded Collie? [U]Ważne by nie plątał długiego włosa![/U] Nie mam wymogów co do długości grzebienia. Długości igieł? Fajnie gdyby były dość długie ;)

Posted

Dorka - my czeszemy takowym podobnym , ale jeszcze z dluzszymi iglami - rewela!!!! igly maja 3 cm, , odstepy miedzy nimi 0,5 cm., nie rania psa, raczka solidna, okragla, dluga - wygodna!
[url]http://www.krakvet.pl/trixie-grzebie%C3%B1-drewniana-raczka-gesty2390-p-3217.html[/url]
Co prawda nie jest to Spratts, ale u nas o niebo lepiej sie sprawdza!

Posted

Ooo i z krakvetu ;) Przy zamawianiu karmy z pewnością mi się"przyklei" :cool3:
[B]Sota[/B], przy Tobie nauczę się pielęgnacji Briardów i będę musiała sobie Mopa sprawić :evil_lol: Zawsze chciałam mieć dwa piesy :razz:

Posted

Dorka - mysmy zaczeli od mopa i przez 2 lata przyl przerabiany temat kokupienia birdolka - zreszta mielismy brac siostre Twojej:). Ty mozesz zaczac od birdolka,azakonczyszna mopie:)
I powiem jedno - coraz czesciej mozna spotkac polaczenie tych dwoch psow!

Posted

oj tak sota moze dobrze nauczyc pelegnacji briardow:loveu: a skoro to taki duuzy york, to czemu nie :diabloti: u mnie w sasiedztwie sa 2, ale strasznie zaniedbane pod wzgledem i fizycznym i psychicznym, takie ladne piesy, a tak chowane :shake:

Posted

Przyszedł SPRATTS 72 i... FAJNY owszem ;) Czy wygodny? Niestety nie :shake:
Dopiero po obwinięciu rączki taśmą izolacyjną mogłam nim normalnie czesać, wcześniej wyślizgiwał się z ręki (pomimo tego, że moje dłonie nie pocą się)
Do czesania całego psa według mnie odpada. Natomiast do cięższych przypadków czyli - filców sprawdza się super :multi: W zasadzie to żałuję, że nie kupiłam jeszcze gęstszego grzebienia :roll:
Filce luzuję odżywką rozrobioną z wodą, potem włosek po włosku wyczesuję i myślę, że lepszy/dokładniejszy byłby jednak S 73.
Tak czy owak to dobre uzupełnienie SZCZOTKI, bo przy moim psie jednak nic nie jest w stanie zastąpić dobrej SZCZOTKI :evil_lol:

Posted

Dokladnie - mnie przeszkadzala plaska raczka wbijajaca sie w dlonie. Dlatego podziekowalam... teraz mam zwykly, wiekszy (tj z wieksza powierzchnia robocza) i do tego raczka jak marzenie - dluga i okragla!

• 4 months later...
  • 4 weeks later...
Posted

Dotarłam i do tego tematu. Powiedzcie, czy można gdzieś taniej nabyć te SPRATTS' y? Wiem, że za jakość trzeba zapłacić, ale cena za zwykły metalowy grzebień, troszkę mnie zaskoczyła :roll:

Posted

Agucha są dwie ceny,hurtowa i jednostkowa + porto.
PapryczkaCzili mogę zademonstrować działanie grzebieni oraz dla Dogomaniaków z W-wy cena inna.
Bura takie białe pudelki tylko tymi grzebieniami wyczesuję.

Trzeba tylko pamiętać ,żeby nie upadły na twarde podłoże bo są całe metalowe i mogą uszkodzić się zęby.

Posted

[quote name='Grey']Agucha są dwie ceny,hurtowa i jednostkowa + porto.
PapryczkaCzili mogę zademonstrować działanie grzebieni oraz dla Dogomaniaków z W-wy cena inna.

Trzeba tylko pamiętać ,żeby nie upadły na twarde podłoże bo są całe metalowe i mogą uszkodzić się zęby.[/QUOTE] upadly na twarda powierzchnie i nic sie nie stalo! no wolne zarty skoro sa dobrze hartowane.
Nie zmienia to jednak mojej opinii dla psa duzego o dlugim wlosie beznadzieja!

Posted

Trzeba tylko pamiętać ,żeby nie upadły na twarde podłoże bo są całe metalowe i mogą uszkodzić się zęby.[/QUOTE]

Którymi dokładnie??

Ten "pudelek" przerósł już moją malamutkę :evil_lol:

Posted

[quote name='Grey']Sota36 dziwne są te dwa zdania.[/QUOTE]

Trzeba tylko pamiętać ,żeby nie upadły na twarde podłoże bo są całe metalowe i mogą uszkodzić się zęby.[/QUOTE]

tak, zdaje sobie z tego sprawe. Dziwi Cie wszystko , co jest krytyka tych grzebieni. Ale trudno - kazdy ma swoje zdanie i trzeba je szanowac.

ps. mnie zas dziwi cena - inna dla Wawy- Dogo - gdzie w innych postach polecales Germapol - swoja droga bardzo solidny sklep. A zatem , jak inni, mniemam, ze owymi grzebieniami handlujesz. I jest to piar.