agamika Posted July 12, 2009 Posted July 12, 2009 Kilka dni temu na jednym z osiedli pojawił się duży bezowy pies . Do psów podchodził, ale człowiekowi nie dał się dotknąć . Psiak wyraźnie wychudzony , z brudną sierścią , nieufny do ludzi ... Myślę ze musiał dostac nie raz kamieniem, kopniaka, kijem bo do ludzi trzymał dystans i za nic nie dał sie zlapac za obrożę ! Dziewczyny które go łapały powiedziały mi ze on doskonale wiedział co chcą zrobić, i unikał jak ognia wszelkich zamkniętych przestrzeni . Schroniskowym odławiaczom tez uciekł bez trudu.. Ale ciągle wracał, do osiedlowej piaskownicy ... lepszy dom z piasku jak żaden :-( Mimo ze nie przejawiał zadnej agresji niektórym osobom przeszkadzała jego obecność :shake:, tak więc w obawie zeby go nie podtruto zaządzono osiedlową zbiórkę i nie bez wysiłku złapano oraz umieszczono w hoteliku . Dziewczyny go łapały o 4.30 rano :cool1: Jak widać psiak jest mieszańcem, być moze ma w sobie coś z leonbergera . CHarakter jak dotąd ma cudowny !!! Uwielbia pieszczoty , nie przejawia agresji . Zna komendy, bardzo ładnie chodzi na smyczy , nie jest akgresywny do innych psów ... Jest nauczony czystości - nie załatwia sie w kojcu .. Opis psa idealnego ;) jak na razie do niego pasuje :loveu: i takiego tez domu szuka ! NIe ma mozliwośći zeby był psem podwórkowym . Kilka lat ma, ale mysle ze max 4ry ... i jest przepiekny :loveu: namiary do ogłoszenp[odam jak sie dowiem która z jego opiekunek bedzie rozmawiać z chętnymi ;) Quote
karusiap Posted July 12, 2009 Posted July 12, 2009 jest przepiekny!!! skad on sie wzial w centrum osiedla... Quote
tamb Posted July 12, 2009 Posted July 12, 2009 Jest cudny. Ogłoszę go w DP, może się zgubił. Może dziewczyny zaniosłyby jego zdjęcie do TOZu i do azylu na wypadek jakby ktoś go szukał. Ważne jest odrobaczenie i szczepienie. We wtorek wybieram się do hotelu, wygłaszczę go.:loveu: Quote
AMIGA Posted July 12, 2009 Posted July 12, 2009 Ale cuuuuuuuuudo http://i28.tinypic.com/2uhrgd1.jpg Quote
agamika Posted July 12, 2009 Author Posted July 12, 2009 może się zgubił ... choć osobiście wątpię , nawet niewiem czemu . Dziewczynom sie w głowie nie chce zmieścić ze ktoś tak ułożonego psa mógłby sie pozbyć , ale ... nie takie psy wywalano z zimną krwią :-( albo jak u Grota .. "wspaniała" rodzinka opieke nad psem przejęła .. ehhh w schronisku jest zgłoszone jego znalezienie . Jest cudny. Cudny psiakAle cuuuuuuuuudoAGUS.. naprawde PRZEPIĘKNYY no ba :cool1: w koncu u mnie na osiedlui się bąkał , to niby jaki miałby byc ? :eviltong: z sob rano zdjęcia Quote
agamika Posted July 12, 2009 Author Posted July 12, 2009 taki z niego słodziak :loveu: PS> Oderobaczenie szczepienie, kastracja - wszystko będzie , jak i wizyty przedadopcyjne i umowa Quote
Jagienka Posted July 13, 2009 Posted July 13, 2009 Jest naprawde niecodziennej urody... ech będą się za nim jeszcze oglądać z zachwytem... Quote
monika55 Posted July 13, 2009 Posted July 13, 2009 Dzis dzwonil do mnie pan z Jaworzna. Chce adoptowac jakiegos kudlatego, łagodnego. Dom z ogrodem. Jak wiecie przez telefon mozna wszystko. Jesli chcecie ,podam nr telefonu. Najlepiej sprawdzic u zrodła.Moze byc pies lub suka - wysterylizowana. Quote
agamika Posted July 14, 2009 Author Posted July 14, 2009 monika55 napisał(a):Dzis dzwonil do mnie pan z Jaworzna. Chce adoptowac jakiegos kudlatego, łagodnego. Dom z ogrodem. Jak wiecie przez telefon mozna wszystko. Jesli chcecie ,podam nr telefonu. Najlepiej sprawdzic u zrodła.Moze byc pies lub suka - wysterylizowana. dzieki za nr :) , juz go podaje opiekunce słodziaka . Quote
Jagienka Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 A widziałam gdzieś na stronach adopcyjnych, ze młody ma już imie.... Piasek :evil_lol: Quote
Asior Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 a co tu taka cisza?? Nikt psiaka nie odwiedza??? Quote
agamika Posted July 21, 2009 Author Posted July 21, 2009 nosz :angryy: przez to świrowanie dogo mój post zniknął :angryy: a więc ..... HAKER ( tak się teraz nazywa ) MA DOM :multi: Zamieszkał w domku z ogrodem , oczywiście z wolnym wstępem do domu :) nawet ma specjalne drzwi dla siebie :cool3: .. Domek po znajomościach :) tak więc o bidę bezdomną mniej w hotelu :multi: Quote
Asior Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 co wy jakieś czary odprawiliście czy co?? TAK SZYBKO DO DOMKU??? :crazyeye: Quote
zuzlikowa Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 wybaczcie prośbę...ale szukam cioteczek z Krakowa...:oops: Cioteczki...z Krakowa...okolic Krakowa... Potrzebujemy pomocy...towarzystwa...przy przewiezieniu benia z Olkusza do dt ...w sobotę! Czy,ktoś może pomóc i towarzyszyć Kinyi?...rano w tę sobotę? ...czekam na pw...pilne:-( Quote
Recommended Posts