zerduszko Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 Trza koniecznie cos wykombinować, zeby nie było, ze domek fajny sie zmarnuje, bo nie ma transportu :shake: Malawaszka - a to juz bank sprawdzony dom? Kurcze, musiałbym mojego meża zacząć przyciskać, żeby on pojechał, ale wątpię czy w tym roku uda mi się jeszcze ;) Quote
malawaszka Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 [quote name='zerduszko']Trza koniecznie cos wykombinować, zeby nie było, ze domek fajny sie zmarnuje, bo nie ma transportu :shake: Malawaszka - a to juz bank sprawdzony dom? Kurcze, musiałbym mojego meża zacząć przyciskać, żeby on pojechał, ale wątpię czy w tym roku uda mi się jeszcze ;)[/quote] jestem w trakcie szukania osoby do wizyty przed adopcyjnej - jak nikt bliżej nie da rady to sama pojadę jak to będzie fajny domek - dla Kropci bo ona mi tak zapadła w serce, że... ehhhh :placz: tylko ja mam problem bo małe koty, teraz jeszcze jedna choruje i boję się na cały dzień wyjeżdżać, no i Hipek też mnie blokuje - bo boję się żeby nie zwiał Quote
iwona213 Posted July 21, 2009 Author Posted July 21, 2009 Aga (ab-agnieszka) zawiezie Kropke do Rybnika, tylko czy domek pewny i sprawdzony?? Quote
iwona213 Posted July 21, 2009 Author Posted July 21, 2009 z bielska jest bubu, peate, pinczerka i gizmo - (pinczerka i gizmo to jedna osoba), moze któraś z nich zrobi wizyte... musze teraz lecieć bo mojej wikuni cos sie dzieje, ma problem z ustaniem, tylne łapki odmawiają posłuszeństwa, bardzo sie o nią martwie, jutro zawoże męża do szpitala (też sie o niego martwie) potem z wiki do weta ehhh Quote
zerduszko Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 Jeszcze Dorothy. kurcze :errrr: nosi mnie... jakby to się udało, to chyba bym pekła ze szczęścia, trzymam mega kciuk :p Quote
malawaszka Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 własnie do pinczerki napisałam i ma popytac czy ktoś może bo ona dopiero w przyszłym tyg, a im wczesniej tym lepiej jejku ja bym tak bardzo chciała, żeby się udało :kciuki: Iwona trzymam :kciuki: za Twoją Wikunię i za małża też!!!! Zerduszko, a Ty nie pękaj - potrzebnaś jeszcze :lol: Quote
zerduszko Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 Może jakbym pekła, to bym sie rozdwoiła i mogłabym jeździć i robić ogłoszenia non stop, a ta druga by bracowała :p Quote
OhMyGod Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 Witam - to mój pierwszy post na tym forum :) I od razu trzymam kciuki za domek dla Kropeczki. Śliczna sunia, a to spojrzenie... :loveu: Byłam ostatnio w naszym gliwickim schronisku [SIZE=1](miałam jakąś cichą nadzieję odnaleźć mojego zagubionego psiaka, ale cóż... po tak długim czasie to byłby chyba cud :placz:)[/SIZE] i chciałabym im jakoś pomóc, jednak dowiedziałam się, że psiaki można brać na spacery tylko w soboty, co w tej chwili mi niezbyt pasuje. :( Pomyślałam, że mogłabym np. porobić ogłoszenia i porozwieszać w lecznicach i sklepach zoologicznych (i innych oczywiście) w centrum i w Sośnicy. Tylko ogłoszenia byłyby czarno-białe. Przyda się? I pytanie mam do osób, które odwiedzają zwierzaki w schronisku. Był tam taki czarny piesek, nie miał połowy przedniej łapki. Nie chciałam się o niego tam wypytywać, bo nie mogłabym go przygarnąć, ale utkwił mi mocno w pamięci i po prostu... może któraś z Was coś o nim wie? :oops: pozdrawiam :) edit: wstępnie zrobiłam takie ogłoszenie [URL="http://img216.imageshack.us/i/schronisko.jpg/"][/URL][IMG]http://img216.imageshack.us/img216/9489/schronisko.jpg[/IMG] mogłoby być? :) Quote
Kisiaraf Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 Witam Oczywiście, że się przyda!!! Każda informacja o psiakach schroniskowych się przydaje. Ludzie chcący przygarnąć psiaka nie zawsze wpadają na pomyśł by odwiedzić schronisko. Jak tylko możesz to porozwieszaj te ogłoszenia:loveu: Co do odwiedzania psiaków to może się wypowiedzieć albo Iwona213 albo ab-Agnieszka poczekajmy aż tutaj zerkną. Witamy i bardzo się cieszymy, że kolejna duszyczka chce pomoóc ;) Quote
ab-agnieszka Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 Witam. Oczywiscie plakat jak najbardziej sie przyda. Co do psiaka z polowa lapki to moge Ci powiedziec ze biega luzem nie jest zamkniety wiec toleruje inne zwierzeta i zawsze wszystkich wita Moze uda mi sie tam dzisiaj podjechac to ewentualnie napisze cos wiecej wieczorem chyba ze Iwona bedzei miala jakies konkretne informacjenajego temat. Quote
Brysio Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 Świetny plakack;) Pieseczka tez pamiętam, jak tam byłam pare razy zawsze za nami skakał do biura i witał:loveu: Quote
malawaszka Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 kurcze nie macioe kogoś znajomego w Bielsku? coś mi dziewczyny nie odpisują, a szkoda, żeby Kropeczka siedziała w schronie jakby mogła np w weekend jechać do domku :placz: napisąłam do _bubu_ i do pinczerki i gizmo Quote
zerduszko Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 [quote name='malawaszka']kurcze nie macioe kogoś znajomego w Bielsku? coś mi dziewczyny nie odpisują, a szkoda, żeby Kropeczka siedziała w schronie jakby mogła np w weekend jechać do domku :placz: napisąłam do _bubu_ i do pinczerki i gizmo[/quote] A do Dorothy pisałaś? Znalazłam jeszcze: basia bonnie, togaa. [COLOR=red]EDIT[/COLOR] Jeszcze Mija, Quote
malawaszka Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 [quote name='zerduszko']A do Dorothy pisałaś? Znalazłam jeszcze: basia bonnie, togaa. [COLOR=red]EDIT[/COLOR] Jeszcze Mija,[/quote] Dorothy to ma na głowie dużo za dużo i tak więc nie chcę jej zawracać głowy, basia wyjechała, napisałam jeszcze do togaa, Mija, peate - nie działa mi wyszukiwarka userów kurde:shake: Quote
malawaszka Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 Dziewczyny czy jak się uda z tą wizytą to da radę jutro lub w sobotę zawieść Kropkę? Pani do mnie dzwoniła bo martwiła się, że nikt się z nią nie kontaktuje, a chciałaby z Kropeczką pobyć w weekend zanim w poniedziałek pójdzie do pracy. Przyznam, że ja byłabym skłonna bez wizyty jak się nie uda zorganizować - Pani jest rozsądna, świadoma, że sunia nie będzie zyła wiecznie, a przecież ktoś kto ją zawiezie też spotka się z tą panią Quote
zerduszko Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 Ja jestem gotowa jutro czy w sobotę. Należałoby się zastanowić co z Kropeczką, jak Pani okaże się nie rozsądna czy cokolwiek innego. Ja jej na pewno do schroniska z powrotem nie zawiozę [IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/shake.gif[/IMG] Quote
malawaszka Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 to jasna sprawa - schronisko odpada na pewno, więc jak coś tfu tfu odpukać nie wypali to Hipek w poniedziałek jedzie do domu ;) (chyba) ale myślę, ze nie będzie takiego problemu - tak czuję :kciuki: no i jeszcze czekam na odpowiedź Togii i peate bo może im się uda Panią odwiedzić - bo wiadomo spokojniej wszystko sie odbywa jak jest domek sprawdzony Quote
iwona213 Posted July 23, 2009 Author Posted July 23, 2009 [quote name='OhMyGod']Witam - to mój pierwszy post na tym forum :) I od razu trzymam kciuki za domek dla Kropeczki. Śliczna sunia, a to spojrzenie... :loveu: Byłam ostatnio w naszym gliwickim schronisku [SIZE=1](miałam jakąś cichą nadzieję odnaleźć mojego zagubionego psiaka, ale cóż... po tak długim czasie to byłby chyba cud :placz:)[/SIZE] i chciałabym im jakoś pomóc, jednak dowiedziałam się, że psiaki można brać na spacery tylko w soboty, co w tej chwili mi niezbyt pasuje. :( Pomyślałam, że mogłabym np. porobić ogłoszenia i porozwieszać w lecznicach i sklepach zoologicznych (i innych oczywiście) w centrum i w Sośnicy. Tylko ogłoszenia byłyby czarno-białe. Przyda się? I pytanie mam do osób, które odwiedzają zwierzaki w schronisku. Był tam taki czarny piesek, nie miał połowy przedniej łapki. Nie chciałam się o niego tam wypytywać, bo nie mogłabym go przygarnąć, ale utkwił mi mocno w pamięci i po prostu... może któraś z Was coś o nim wie? :oops: pozdrawiam :) edit: wstępnie zrobiłam takie ogłoszenie [IMG]http://img216.imageshack.us/img216/9489/schronisko.jpg[/IMG] mogłoby być? :)[/quote] plakacik super, bardzo bardzo się cieszę że dołączyłaś do nas z taką parą (pierwszy post i od razu plakat) brawo brawo i wielkie dzieki... co do psiakczka bez kawałka łapki, poproszę Basie o zdjęcia i kilka słów o nim i zamieszczę go na wątku. Dziewczyny dzięki za wszystko co robicie dla Kropki, ab-agnieszka powiedziała że może ją zawiesc jak domek będzie, ja niestety nie dam rady dopóki mąż nie wyjdzie ze szpitala. Quote
zerduszko Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 Iwona - a jak ze sprawami formalnymi w schronisku? W jakich porach ab-agnieszka mogłaby ją przywieźc?? Malawaszka - kamień z serca. Ja to mam zawsze najczarniejsze wizje, ale jak jest takie wyjście awaryjne, to jestem spokojna ;) Quote
iwona213 Posted July 23, 2009 Author Posted July 23, 2009 jedno sprostowanie z tego co mi wiadomo w schronisku jest ok 330 psów a nie ponad 400 (no chyba że z kotami, ale kotów 70 też chyba nie ma ale cos koło 30 - tak mi sie wydaje) ale wiadomo że liczba zwierzaków zmienia się z dnia na dzień... Formalne sprawy to umowa adopcyjna, Aga może sie odezwie na wątku o której jej pasuje, jak nie to jutro do niej zadzwonie. Quote
malawaszka Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 peate i togaa jutro umówią sięz Panią - jak peate sięwyrobi z pracą i swoimi kociakami do weta to jutro będzie wizyta pod wieczór - podróż więc najlepiej na sobotę ustalać :cool3: Quote
OhMyGod Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 Dziękuję za miłe przywitanie ;) i wszelkie info na temat tamtego psiaka :) Liczbę psów (400) wzięłam ze strony schroniska, ale oczywiście mogę to zmienić :) Dane kontaktowe do adopcji wzięłam z pierwszego posta, dobrze? Ogłoszenia będę drukować w poniedziałek, więc jeśli macie jakieś uwagi to mogę zmieniać. :) pozdrawiam :) Quote
zerduszko Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 [quote name='malawaszka']peate i togaa jutro umówią sięz Panią - jak peate sięwyrobi z pracą i swoimi kociakami do weta to jutro będzie wizyta pod wieczór - podróż więc najlepiej na sobotę ustalać :cool3:[/quote] Ja sie baaardzo ciesze, ze spadnie ze mnie ta odpowiedzielność :cool1: To jutro zaciskam na max, sobota ma nie być tak max upalna, to dobrze. Quote
iwona213 Posted July 23, 2009 Author Posted July 23, 2009 myśle żeby z tego ogłoszenia usunąć nr stacjonarny do schroniska, zostaw kom do Basi (kierowniczki) i może być mój. Pracownicy nie są raczej zorientowani, jak ktoś zadzwoni, nie beda wiedziec o jakiego psiaka chodzi, wszystko pilotuje Basia i dobrze że jej kom jest pierwsza. Quote
zerduszko Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 Moje miłe Panie... ja o 16 musze jutro byc w pracy... także dałoby się "akcję" przeprowadzić wczesniej? Quote
Recommended Posts