Camara Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 Oba psiaki dostały profilaktycznie surowicę. Wynik zeskrobin wykazał nużeńca i grzybicę. Są nieufne, wystraszone.... i bardzo pilnie potrzebują domu. Leczenie postępuje dobrze i za parę tygodni to będą śliczne psiątka :p Quote
Camara Posted July 10, 2009 Author Posted July 10, 2009 Przede wszystkim dziękuję Frotce i Krakowskiemu Towarzystwu Opieki nad Zwierzętami - za ogromną pomoc i podjęcie interwencji. Oba psy - około 7-miesięczne przebywają obecnie w hotelu pod Krakowem. Są leczone i socjalizowane. Potrzebują wszelkiego wsparcia - a przede wszystkiem pomocy w szukaniu domu. Quote
malawaszka Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 o matko biedaki pluszaki :mdleje: tak wziąć i wycałować :placz::placz::placz: Quote
Camara Posted July 10, 2009 Author Posted July 10, 2009 kochane! one wyglądają już o niebo lepiej... jeszcze 3 tygodnie temu były całkiem łyse :cool1: jeszcze u górala dostały ivemectin - całe stado, bo prócz tych biedaków są jeszcze 4 dorosłe psy, one zostały w bacówce - mam nadzieję, że leczenie nie zostanie zaniechane, a podrostki - no cóż, najsłabsze... i w najgorszym stanie - mogły sobie nie poradzić, dlatego zostały odebrane... i szukają lepszego miejsca... Quote
malawaszka Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 szkoda tych co tam zostały ehhh a dzieciaki niech zdrowieja i do domków bo są cudne! Quote
Patia Posted July 11, 2009 Posted July 11, 2009 Camara podaj numery kontaktowe to poogłaszam , czy ogłaszac mozna już ? Z jakim tekstem ? Quote
Camara Posted July 11, 2009 Author Posted July 11, 2009 Patia napisał(a):Camara podaj numery kontaktowe to poogłaszam , czy ogłaszac mozna już ? Z jakim tekstem ? właśnie biję się z myślami czy ktoś jest w stanie pokochać takie pokancerowane śmierdziele :cool1: a może poczekać jeszcze parę dni? jak leczenie dobrze pójdzie to za ok. 2 tydodnie będą przyzwoicie wygladać... do tej pory wszystkie psy "wyśliczniałam" przed adopcją... jak radzicie? Quote
malawaszka Posted July 11, 2009 Posted July 11, 2009 ja jestem za tym, żeby ogłaszać od razu - rzadko się zdarza, że telefony rozdzwaniają się błyskawicznie, swoje trzeba odczekać, więc już niech ten czas leci - a jak się ktoś zakocha w takim nie wyślicznionym psiaku to jest tym bardziej wartościowym człowiekiem :loveu: Quote
Asior Posted July 11, 2009 Posted July 11, 2009 camaro, wyedytuj pierwzy i drugi post, bo Ci przeskoczył drugi na pierwsze miejce.. ;) Moze sz przekleić to z pierwszego do drugiego i na odwrót ;) Quote
Camara Posted July 11, 2009 Author Posted July 11, 2009 wiem, zauważyłam i miałam to zrobić... ale ja wiecznie zalatana :roll: a poza tym, to ten pierwszy miał być piątym... za dużo roboty, niech już tak zostanie przygotuję tekst do ogłoszeń... może macie rację, że jak ktoś zechce takie paskudy to tym bardziej pokocha jak wyślicznią się :roll: ja sie tylko boję, że ludzie będą bali się zarazić :cool1: Quote
Foksia i Dżekuś Posted July 11, 2009 Posted July 11, 2009 Camara ,ajka ty po zdjeciach poznajesz ,ze to dziwczynka ,a to chlopczyk ,dla mnie te bialuchy sa jednakowe:evil_lol: Quote
Camara Posted July 11, 2009 Author Posted July 11, 2009 jakie tam jednakowe :diabloti: wyraźnie widać, co jest co :evil_lol: Quote
Reno2001 Posted July 11, 2009 Posted July 11, 2009 Camara, nasza łódzka dogomaniacka wet o nicku bunia, ma dobry dom dla podhalanowatego do roku czasu. Najlepiej chłopaka. Oni czekają, bo na rasowca nie mają ( i chyba nie chcą) a na pseudo już zostali uczuleni przez naszą bunię :loveu::diabloti:. Zapodam jej wątek. Ty też pilnuj tematu. Quote
Reno2001 Posted July 11, 2009 Posted July 11, 2009 Camara napisał(a):Zapodaj buni... :multi: Już to zrobiłam :p ... Quote
Camara Posted July 11, 2009 Author Posted July 11, 2009 malawaszka napisał(a):... i jakby był pod okiem buni to już w ogóle :loveu: też o tym pomyślałam :evil_lol: Quote
malawaszka Posted July 11, 2009 Posted July 11, 2009 no to trzymam :kciuki: za chłopaka - i jakby był pod okiem buni to już w ogóle :loveu: Quote
bunia Posted July 12, 2009 Posted July 12, 2009 Reno2001 napisał(a):Już to zrobiłam :p ... Bunia ostatkiem sił dopadła kompa. Jutro zadzwonię do potencjalnych chętnych. Niestety już się głowię gdzie u siebie łysola upchnąć i podleczyć. "Normalnych" ludzi taki wygląd odstraszy:angryy: Warunki są doskonałe tylko wymagania dziwne. Proszę o informacje dotyczące zachowania się psiaków. Na zdjęciach wyglądają na mocno nieufne. Reno2001 wielkie dzięki za czujność :loveu::loveu::loveu: Przy okazji podrzucam biedaki :-( Quote
Camara Posted July 13, 2009 Author Posted July 13, 2009 buniu - oba psiaki są nieufne. Z jednej strony to naturalna nieufność podhalanów do obcych a z drugiej - to są psiaki wprost z bacówki. Żyły obok ludzi a nie z ludżmi. Człowiek nie kojarzy im się z NICZYM - ani z dobrym ani ze złym. Do tego trzeba dodać, że były najniżej w hierarchi stada - no i mamy wyuczony odruch obronny przed unikaniem zagrożeń. Teraz są w hotelu i bardzo szybko przywykły do nowych warunków. Po otworzeniu boksu wychodzą na zewnątrz, przywołane - bez protestów wchodzą spowrotem. W boksie można przy nich zrobić zabiegi pielęgnacyjne - przemyć oczy, zakropić uszy. Dziewczynka stoi spokojnie a chłopak trochę protestuje. Nie ma mowy o kłapaniu ząbkami ale stoi i drze się :roll: Powolutku, ale widać poprawę w ich zachowaniu. Myślę, że jak znajdą się w domu to socjalizacja pójdzie sprawniej. Ale trzeba mieć do nich cierpliwość :cool1: Quote
Alaa Posted July 13, 2009 Posted July 13, 2009 Oooooooooooooo- aniol Camara ma nowe dzieci:lol: Quote
Recommended Posts