Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie mam wiadomości od żadnej z Pań,czekamy dalej :)
Dzięki również za wsparcie logistyczno - finansowe, ale nic nie potrzebujemy. Utrzymanie pieska nie wymaga dużych nakładów.

Pytanie do Giselle4:
jakie są jeszcze opcję nagłaśniania na naszym terenie, masz może pomysł. Daliśmy do Doby, w poniedziałek do TV sudeckiej chcę również o Tyg Dzierż zahaczyć. No i oczywiście podeślę Wyborczej.
To moja pierwsza akcja poszukiwania domu, stąd pytania :niewiem:

Tymczasem wlk dzięki za pomoc

• Replies 137
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

widze ze wiesci juz przekazane.
wlasnie od ciebie maila przeczytalam ze masz problemy z zalogowanie i chcialam dziewczynom przekazac co mi napisalas ale zrobilas to juz sama
ale na platalam w tym ostatnim zdaniu

jak bys jednak potrzebowala jakies pomocy typu potrzebna kasa na weta, czy jakas karme czy nawet zabawki, obroze, smycze itd.. to wal smialo. wszyscy pomozemy

to ja w takim razie postaram sie wiecej ogloszen porobic

mam nadzieje ze sie lada dzien ktos zakocha.
bo przeciez nie mozna obojetnie obok niej przejsc.

Posted

giselle4 napisał(a):
Witaj
dopiero trafilam do Ciebie;)
pieseczek sliczny ...bo z Dzierzoniowa
dobrze ze zajęłas sie maluszkiem .Napisz moze czegos potrzebujesz
karma ,koc,smycz? itd
Daj ogloszenie do Wyborczej z fotką [darmowe]
i trzymam kciuki:loveu:

Hej Giselle, nie wiem czy mnie pamiętasz, miałam mieć sunię z Waszego schroniska, malutką Misię:lol:ale ktoś mnie ubiegł;)
Mam nadzieję, że ma super domek, pozdrawiam:lol:

Majeczka do góry :loveu:

Posted

Pani z N-K zrezygnowała, nie może jej przygarnąć. Nic - szukamy dalej :)
A Majka z każdym dniem staję się cudowniejsza, jest bystrym psiaczkiem i zaczyna odwzajemniać miłość człowiekowi a ile przy tym się na liże naszych nosów :)

Posted

Energy napisał(a):
Hej Giselle, nie wiem czy mnie pamiętasz, miałam mieć sunię z Waszego schroniska, malutką Misię:lol:ale ktoś mnie ubiegł;)
Mam nadzieję, że ma super domek, pozdrawiam:lol:

Majeczka do góry :loveu:

Ciebie zapomniec jest nie sposób
Witaj Energy:loveu:

Posted

...zawsze mozesz liczyc na cioteczki zdogo
jak coś
to smiało pisz...no i masz mnie i michelle pod ręka.
Trzymamy kciuki [adres mailowy do wyborczej masz?]
daj ogloszenie na cafeanimal;)

Posted

giselle4 napisał(a):
Ciebie zapomniec jest nie sposób
Witaj Energy:loveu:

Oj, mam nadzieję, że Cię mocno nie "zamęczałam":cool3::evil_lol:
Witaj:loveu:

Togaa się pojawiła:lol: prawda, że malutka podobna do Lilu i oczywiście do terierka:loveu:

Posted

Szczerze mówiąc to ja też mam:diabloti:często loguję się przez portal, ale niekiedy i to nic nie daje i wtedy:comp26:i zaczyna normalnie działać:evil_lol:

I ja chciałabym wiedzieć, jak Majeczka?:lol:

Posted

dostalam wiesci na maila od Edyty.
sunia ma sie swietnie, sporo papuguje po swojej starszej kolezance.
tak to prawda Edyta ma problemy z zalogowaniem sie na dogo.
jak tylko jej sie uda to sama zda relacje z dzisiejszego dnia suczki.
niestety narazie odzywaja sie same nieodpowiedzialne domki:-(:-(
ale mam nadzieje i tzrymam za to kciuki, ze juz nie dlugo ten jedyny ja zauwazy i pokocha:loveu:

Posted

giselle4 napisał(a):
...zawsze mozesz liczyc na cioteczki zdogo
jak coś
to smiało pisz...no i masz mnie i michelle pod ręka.
Trzymamy kciuki [adres mailowy do wyborczej masz?]
daj ogloszenie na cafeanimal;)

Prośba wielka do Ciebie Giselle abys klepnela adres do wyborczej, przejrzalam na necie kontakty z wyborcza, mam 2 maile - nie wiem jednak czy to te...Prosze zatem Cioteczke o pomoc :razz:

Posted

W koncu sie udalo! Jestem i juz zdaje Wam relacje :lol:

Jak wspomniala wczesniej Kasik, Maja ma ogromny talent do papugowania - niestety nie tych prawidlowych zachowan hahhaa Starsza kolezanka nosi kamienie, Maja robi to samo, kolezanka kopie dziury - Maja rowniez. Jej jedynym problemem jest czystosc. Mamy nadzieje, ze w koncu zacznie nasladowac Nuke i w tym kierunku... Na dworze szaleje do upadlego - w domu sie zalatwia :( Niedawno spacerowalam z nia okolo 30 min, przyszla do domku i od razu myyk do łazienki siusiu...tak, tak do lazienki :) Qrcze moze wykorzystam to i nauczymy ją do sedesu! To wlasciwie jedyny problem Maji. Dzisiaj bede szukac na necie porad nt. uczenia pieska higieny.

Dziewczyny, zachownie Mai zmienia sie z dnia na dzien, oczka jej blyszcza, przybiega na zawolanie - staje sie smielsza w kontaktach, domaga sie pieszczot jakby chciala nadrobic stracony czas! Ba, rywalizuje z Nuka o wzgledy i nie interesuje jej zachowanie hierarchii...brak szacunku dla siwych wlosow Nusi...ta mlodziez :evil_lol: Jest slodka i urocza. Zachowuje sie jak szczeniaczek pelen energii, pomyslow na psoty a i apetyt tez dopisuje. Nie przypomina zaleknionej suczki sprzed tygodnia i to jest dla nas najwazniejsze - wiem, ze i Was to cieszy :D Maja biega do kazdego, szturcha noskiem i nie sposob malej odmowic chwili uwagi!! Z Nuka tez pogrywa ostro, hahhaha na szczescie moja suka jest łagodna, nie ma ambicji dominantki wobec tego slodziak dokazuje...Dzisiaj biegaly jak oszalale w kolko, po czasie kondycja Mai spadala a Nusia mimo nadwagi wyciskala ostatnie poty. Maja zaczela piszczec i warczec, zeby ta na nia zaczekala - mowie Wam takie momenty bawia najbardziej.

Maja podczas spaceru zachowuje sie wciaz niepewnie - jest skupiona na nas, patrzy co chwila w oczy...Jest lepiej niz pare dni temu, ale jeszcze troszke potrwa zanim spacer bedzie przyjemnoscia a moze i wowczas zacznie zalatwiac potrzeby!

Jeszcze jednym musze sie podzielic. Spryciarz z niej ogromny! W ogrodzie jest odwazna, obszczekuje ludzi i inne psy z zewnatrz. Na spacerze kiedy widzi innego pieska za ogrodzeniem czy na chodniku zaczyna skomlec, pomimo, iz te nawet uwagi na pchelke nie zwracaja :) Pcha sie pod nogi i jak bierzemy ja na ręcę wraca spokoj :) tyle z jej bohaterstwa...

Na tym zakoncze dzisiejsza relacje, dolaczam zdjecie Mai z kolezanka Nusia - popatrzcie łobuzowi w te figlarne oczka!

Dziekuje Cioteczki za zainteresowanie nasza sprawe - bede na biezaco (jak sie uda zalogowac) informowac Was przez dogo lub przemila Kasik :hand:

Czyz Ona nie jest stworzona do tulenia?!?!

Posted

Zdjęcie cudne, obie suńki super:loveu: i pasują do siebie:cool3:
Myślę, że Maja jest jeszcze po pierwsze młodziutka, a po drugie nie miała gdzie się nauczyć, że załatwiać się trzeba na dworze, więc to kwestia czasu:lol:
Jest rzeczywiście przeurocza i fajna z niej rozrabiaka, zaczyna być dzięki Tobie radosnym szczeniaczkiem:loveu:

Posted

Energy napisał(a):
Zdjęcie cudne, obie suńki super:loveu: i pasują do siebie:cool3:
Myślę, że Maja jest jeszcze po pierwsze młodziutka, a po drugie nie miała gdzie się nauczyć, że załatwiać się trzeba na dworze, więc to kwestia czasu:lol:
Jest rzeczywiście przeurocza i fajna z niej rozrabiaka, zaczyna być dzięki Tobie radosnym szczeniaczkiem:loveu:

tez tak mysle, Energy. Od poczatku mielismy wrazenie, ze Maja nie byla psiakiem domowym. Wspominalam chyba o piciu wody z podstawkow na kwiaty zamiast miski, ukrywaniem jedzenia pod drzewami - co trwa do dzisiaj :) ale chetniej juz wchodzi do domu i wychodzi z niego. Suslem pokonuje odleglosc z podlogi na kanape. Jednym slowem zaczyna zachowywac sie jak normalny piesek (dla nas normalny, bo nie akceptuje trzymania psa w budzie czy szopie).
Swoja droga to liczę na Nusię - ze jednak wytlumaczy mlodziutkiej o co chodzi z tymi trawnikami ;)

Dzieki Energy za odwiedziny - spokojnej nocy!

Posted

fiorsteinbock napisał(a):
Prośba wielka do Ciebie Giselle abys klepnela adres do wyborczej, przejrzalam na necie kontakty z wyborcza, mam 2 maile - nie wiem jednak czy to te...Prosze zatem Cioteczke o pomoc :razz:

Kochana ,juz podaje
[email protected] w tytule wpisz ogloszenia-pies do adopcji
albo szuka domu itp
buzka i szczęscia

Posted

fiorsteinbock napisał(a):
W koncu sie udalo! Jestem i juz zdaje Wam relacje :lol:

Jak wspomniala wczesniej Kasik, Maja ma ogromny talent do papugowania - niestety nie tych prawidlowych zachowan hahhaa Starsza kolezanka nosi kamienie, Maja robi to samo, kolezanka kopie dziury - Maja rowniez. Jej jedynym problemem jest czystosc. Mamy nadzieje, ze w koncu zacznie nasladowac Nuke i w tym kierunku... Na dworze szaleje do upadlego - w domu sie zalatwia :( Niedawno spacerowalam z nia okolo 30 min, przyszla do domku i od razu myyk do łazienki siusiu...tak, tak do lazienki :) Qrcze moze wykorzystam to i nauczymy ją do sedesu! To wlasciwie jedyny problem Maji. Dzisiaj bede szukac na necie porad nt. uczenia pieska higieny.

Dziewczyny, zachownie Mai zmienia sie z dnia na dzien, oczka jej blyszcza, przybiega na zawolanie - staje sie smielsza w kontaktach, domaga sie pieszczot jakby chciala nadrobic stracony czas! Ba, rywalizuje z Nuka o wzgledy i nie interesuje jej zachowanie hierarchii...brak szacunku dla siwych wlosow Nusi...ta mlodziez :evil_lol: Jest slodka i urocza. Zachowuje sie jak szczeniaczek pelen energii, pomyslow na psoty a i apetyt tez dopisuje. Nie przypomina zaleknionej suczki sprzed tygodnia i to jest dla nas najwazniejsze - wiem, ze i Was to cieszy :D Maja biega do kazdego, szturcha noskiem i nie sposob malej odmowic chwili uwagi!! Z Nuka tez pogrywa ostro, hahhaha na szczescie moja suka jest łagodna, nie ma ambicji dominantki wobec tego slodziak dokazuje...Dzisiaj biegaly jak oszalale w kolko, po czasie kondycja Mai spadala a Nusia mimo nadwagi wyciskala ostatnie poty. Maja zaczela piszczec i warczec, zeby ta na nia zaczekala - mowie Wam takie momenty bawia najbardziej.

Maja podczas spaceru zachowuje sie wciaz niepewnie - jest skupiona na nas, patrzy co chwila w oczy...Jest lepiej niz pare dni temu, ale jeszcze troszke potrwa zanim spacer bedzie przyjemnoscia a moze i wowczas zacznie zalatwiac potrzeby!

Jeszcze jednym musze sie podzielic. Spryciarz z niej ogromny! W ogrodzie jest odwazna, obszczekuje ludzi i inne psy z zewnatrz. Na spacerze kiedy widzi innego pieska za ogrodzeniem czy na chodniku zaczyna skomlec, pomimo, iz te nawet uwagi na pchelke nie zwracaja :) Pcha sie pod nogi i jak bierzemy ja na ręcę wraca spokoj :) tyle z jej bohaterstwa...

Na tym zakoncze dzisiejsza relacje, dolaczam zdjecie Mai z kolezanka Nusia - popatrzcie łobuzowi w te figlarne oczka!

Dziekuje Cioteczki za zainteresowanie nasza sprawe - bede na biezaco (jak sie uda zalogowac) informowac Was przez dogo lub przemila Kasik :hand:

Czyz Ona nie jest stworzona do tulenia?!?!

Relacja suuuper
Ona boi sie czy jej nie zostawicie,prosi o glaski bo wtedy wie ze jest kochana.Zwraca na siebie uwage bo sie boi
a ze sie boi duzych psiaków...moze ktos ja ugryzł,pogonił ,zabrał jedzonko....ale jest super ,bombka i tak trzymaj.
Energy,widze ze wiecej sie pokazujesz na forum,to dobrze
potrzeba nam cioteczek ktore duzo wiedzą o psiakach ...bo mają swoje i doswiadczenie z nimi.....;):loveu:

Posted

swietna relacja:loveu:bardzo dziekujemy:loveu:

moja gapis przez jakies pol roku to co nie dala rady zjesc, chodzila i zakopywala w kwiatkach w domu. ale sie nauczyla a przede wszystkim zaufala ze jej nie zabraknie jedzienia.
boni zas nie chciala wogole jesc z miski tylko z podlogi.tez sie nauczyla
wiec mysle ze to wszystko kwestia czasu.
z siusianiem bylo u boni tak samo.dwor traktowala jak miejsce do zabawy po czym wracala do domu i sie zalatwiala. tez jej przeszlo.

tak sie ciesze ze mala nabiera pewnosci siebie
a duzymi psami to z takim charakterkiem, jeszcze chwile, a bedzie rzadzic:lol:, papugowanie to tez, jak kazde dziecko, lepiej jest sie nauczyc psot niz tych grzecznych rzeczy:lol:

dasz ogloszenie do wyborczej czy mam to zrobic??bo nie ma problemu zebym ja zrobila.

Posted

Giselle4 - dziekuje za adres i szybka odpowiedz :)
Kasik juz biore sie za redagowanie wiadomosci i szturmem do wyborczej :)

Co do Majeczki nawykow, to macie Wszystkie racje. Jest jeszcze mlodziutka i nauczy sie poprawnych zachowan - z naszej strony ma pelne zrozumienie i wsparcie.

Zabieram sie za ogloszenie.

Ps. Pozdrowienia od Majeczki dla Cioteczek :loveu: