fiorsteinbock Posted July 11, 2009 Author Posted July 11, 2009 Nie mam wiadomości od żadnej z Pań,czekamy dalej :) Dzięki również za wsparcie logistyczno - finansowe, ale nic nie potrzebujemy. Utrzymanie pieska nie wymaga dużych nakładów. Pytanie do Giselle4: jakie są jeszcze opcję nagłaśniania na naszym terenie, masz może pomysł. Daliśmy do Doby, w poniedziałek do TV sudeckiej chcę również o Tyg Dzierż zahaczyć. No i oczywiście podeślę Wyborczej. To moja pierwsza akcja poszukiwania domu, stąd pytania :niewiem: Tymczasem wlk dzięki za pomoc Quote
kasik wawa Posted July 11, 2009 Posted July 11, 2009 widze ze wiesci juz przekazane. wlasnie od ciebie maila przeczytalam ze masz problemy z zalogowanie i chcialam dziewczynom przekazac co mi napisalas ale zrobilas to juz sama ale na platalam w tym ostatnim zdaniu jak bys jednak potrzebowala jakies pomocy typu potrzebna kasa na weta, czy jakas karme czy nawet zabawki, obroze, smycze itd.. to wal smialo. wszyscy pomozemy to ja w takim razie postaram sie wiecej ogloszen porobic mam nadzieje ze sie lada dzien ktos zakocha. bo przeciez nie mozna obojetnie obok niej przejsc. Quote
kasik wawa Posted July 11, 2009 Posted July 11, 2009 fiorsteinbock napisał(a): To moja pierwsza akcja poszukiwania domu, stąd pytania :niewiem: jak na pierwszy raz swietnie sobie radzisz Quote
Energy Posted July 11, 2009 Posted July 11, 2009 giselle4 napisał(a):Witaj dopiero trafilam do Ciebie;) pieseczek sliczny ...bo z Dzierzoniowa dobrze ze zajęłas sie maluszkiem .Napisz moze czegos potrzebujesz karma ,koc,smycz? itd Daj ogloszenie do Wyborczej z fotką [darmowe] i trzymam kciuki:loveu: Hej Giselle, nie wiem czy mnie pamiętasz, miałam mieć sunię z Waszego schroniska, malutką Misię:lol:ale ktoś mnie ubiegł;) Mam nadzieję, że ma super domek, pozdrawiam:lol: Majeczka do góry :loveu: Quote
fiorsteinbock Posted July 11, 2009 Author Posted July 11, 2009 Pani z N-K zrezygnowała, nie może jej przygarnąć. Nic - szukamy dalej :) A Majka z każdym dniem staję się cudowniejsza, jest bystrym psiaczkiem i zaczyna odwzajemniać miłość człowiekowi a ile przy tym się na liże naszych nosów :) Quote
giselle4 Posted July 11, 2009 Posted July 11, 2009 Energy napisał(a):Hej Giselle, nie wiem czy mnie pamiętasz, miałam mieć sunię z Waszego schroniska, malutką Misię:lol:ale ktoś mnie ubiegł;) Mam nadzieję, że ma super domek, pozdrawiam:lol: Majeczka do góry :loveu: Ciebie zapomniec jest nie sposób Witaj Energy:loveu: Quote
giselle4 Posted July 11, 2009 Posted July 11, 2009 ...zawsze mozesz liczyc na cioteczki zdogo jak coś to smiało pisz...no i masz mnie i michelle pod ręka. Trzymamy kciuki [adres mailowy do wyborczej masz?] daj ogloszenie na cafeanimal;) Quote
kasik wawa Posted July 11, 2009 Posted July 11, 2009 giselle4 napisał(a): daj ogloszenie na cafeanimal;) w takim razie ja dodalam jeszcze tam ogloszenie Quote
togaa Posted July 11, 2009 Posted July 11, 2009 Widać że rozolutna panna....:razz: Domek pewnie szybko się znajdzie... Quote
kasik wawa Posted July 11, 2009 Posted July 11, 2009 podalam ze jest w typie rasy jack russell terrier wydaje mi sie to lepiej na ludzi dziala niz mieszaniec Quote
Energy Posted July 11, 2009 Posted July 11, 2009 giselle4 napisał(a):Ciebie zapomniec jest nie sposób Witaj Energy:loveu: Oj, mam nadzieję, że Cię mocno nie "zamęczałam":cool3::evil_lol: Witaj:loveu: Togaa się pojawiła:lol: prawda, że malutka podobna do Lilu i oczywiście do terierka:loveu: Quote
kasik wawa Posted July 11, 2009 Posted July 11, 2009 widze ze nadal fiorsteinbock ma problemy z zalogowaniem bo tak dawno do nas nie zagladala jak tam dzisiaj suczka?? zaczyna rozrabiac?? Quote
Energy Posted July 11, 2009 Posted July 11, 2009 Szczerze mówiąc to ja też mam:diabloti:często loguję się przez portal, ale niekiedy i to nic nie daje i wtedy:comp26:i zaczyna normalnie działać:evil_lol: I ja chciałabym wiedzieć, jak Majeczka?:lol: Quote
kasik wawa Posted July 11, 2009 Posted July 11, 2009 dostalam wiesci na maila od Edyty. sunia ma sie swietnie, sporo papuguje po swojej starszej kolezance. tak to prawda Edyta ma problemy z zalogowaniem sie na dogo. jak tylko jej sie uda to sama zda relacje z dzisiejszego dnia suczki. niestety narazie odzywaja sie same nieodpowiedzialne domki:-(:-( ale mam nadzieje i tzrymam za to kciuki, ze juz nie dlugo ten jedyny ja zauwazy i pokocha:loveu: Quote
Energy Posted July 11, 2009 Posted July 11, 2009 Oby znalazł się taki super, pełen miłości domek:loveu: Quote
fiorsteinbock Posted July 11, 2009 Author Posted July 11, 2009 giselle4 napisał(a):...zawsze mozesz liczyc na cioteczki zdogo jak coś to smiało pisz...no i masz mnie i michelle pod ręka. Trzymamy kciuki [adres mailowy do wyborczej masz?] daj ogloszenie na cafeanimal;) Prośba wielka do Ciebie Giselle abys klepnela adres do wyborczej, przejrzalam na necie kontakty z wyborcza, mam 2 maile - nie wiem jednak czy to te...Prosze zatem Cioteczke o pomoc :razz: Quote
fiorsteinbock Posted July 11, 2009 Author Posted July 11, 2009 W koncu sie udalo! Jestem i juz zdaje Wam relacje :lol: Jak wspomniala wczesniej Kasik, Maja ma ogromny talent do papugowania - niestety nie tych prawidlowych zachowan hahhaa Starsza kolezanka nosi kamienie, Maja robi to samo, kolezanka kopie dziury - Maja rowniez. Jej jedynym problemem jest czystosc. Mamy nadzieje, ze w koncu zacznie nasladowac Nuke i w tym kierunku... Na dworze szaleje do upadlego - w domu sie zalatwia :( Niedawno spacerowalam z nia okolo 30 min, przyszla do domku i od razu myyk do łazienki siusiu...tak, tak do lazienki :) Qrcze moze wykorzystam to i nauczymy ją do sedesu! To wlasciwie jedyny problem Maji. Dzisiaj bede szukac na necie porad nt. uczenia pieska higieny. Dziewczyny, zachownie Mai zmienia sie z dnia na dzien, oczka jej blyszcza, przybiega na zawolanie - staje sie smielsza w kontaktach, domaga sie pieszczot jakby chciala nadrobic stracony czas! Ba, rywalizuje z Nuka o wzgledy i nie interesuje jej zachowanie hierarchii...brak szacunku dla siwych wlosow Nusi...ta mlodziez :evil_lol: Jest slodka i urocza. Zachowuje sie jak szczeniaczek pelen energii, pomyslow na psoty a i apetyt tez dopisuje. Nie przypomina zaleknionej suczki sprzed tygodnia i to jest dla nas najwazniejsze - wiem, ze i Was to cieszy :D Maja biega do kazdego, szturcha noskiem i nie sposob malej odmowic chwili uwagi!! Z Nuka tez pogrywa ostro, hahhaha na szczescie moja suka jest łagodna, nie ma ambicji dominantki wobec tego slodziak dokazuje...Dzisiaj biegaly jak oszalale w kolko, po czasie kondycja Mai spadala a Nusia mimo nadwagi wyciskala ostatnie poty. Maja zaczela piszczec i warczec, zeby ta na nia zaczekala - mowie Wam takie momenty bawia najbardziej. Maja podczas spaceru zachowuje sie wciaz niepewnie - jest skupiona na nas, patrzy co chwila w oczy...Jest lepiej niz pare dni temu, ale jeszcze troszke potrwa zanim spacer bedzie przyjemnoscia a moze i wowczas zacznie zalatwiac potrzeby! Jeszcze jednym musze sie podzielic. Spryciarz z niej ogromny! W ogrodzie jest odwazna, obszczekuje ludzi i inne psy z zewnatrz. Na spacerze kiedy widzi innego pieska za ogrodzeniem czy na chodniku zaczyna skomlec, pomimo, iz te nawet uwagi na pchelke nie zwracaja :) Pcha sie pod nogi i jak bierzemy ja na ręcę wraca spokoj :) tyle z jej bohaterstwa... Na tym zakoncze dzisiejsza relacje, dolaczam zdjecie Mai z kolezanka Nusia - popatrzcie łobuzowi w te figlarne oczka! Dziekuje Cioteczki za zainteresowanie nasza sprawe - bede na biezaco (jak sie uda zalogowac) informowac Was przez dogo lub przemila Kasik :hand: Czyz Ona nie jest stworzona do tulenia?!?! Quote
Energy Posted July 11, 2009 Posted July 11, 2009 Zdjęcie cudne, obie suńki super:loveu: i pasują do siebie:cool3: Myślę, że Maja jest jeszcze po pierwsze młodziutka, a po drugie nie miała gdzie się nauczyć, że załatwiać się trzeba na dworze, więc to kwestia czasu:lol: Jest rzeczywiście przeurocza i fajna z niej rozrabiaka, zaczyna być dzięki Tobie radosnym szczeniaczkiem:loveu: Quote
fiorsteinbock Posted July 11, 2009 Author Posted July 11, 2009 Energy napisał(a):Zdjęcie cudne, obie suńki super:loveu: i pasują do siebie:cool3: Myślę, że Maja jest jeszcze po pierwsze młodziutka, a po drugie nie miała gdzie się nauczyć, że załatwiać się trzeba na dworze, więc to kwestia czasu:lol: Jest rzeczywiście przeurocza i fajna z niej rozrabiaka, zaczyna być dzięki Tobie radosnym szczeniaczkiem:loveu: tez tak mysle, Energy. Od poczatku mielismy wrazenie, ze Maja nie byla psiakiem domowym. Wspominalam chyba o piciu wody z podstawkow na kwiaty zamiast miski, ukrywaniem jedzenia pod drzewami - co trwa do dzisiaj :) ale chetniej juz wchodzi do domu i wychodzi z niego. Suslem pokonuje odleglosc z podlogi na kanape. Jednym slowem zaczyna zachowywac sie jak normalny piesek (dla nas normalny, bo nie akceptuje trzymania psa w budzie czy szopie). Swoja droga to liczę na Nusię - ze jednak wytlumaczy mlodziutkiej o co chodzi z tymi trawnikami ;) Dzieki Energy za odwiedziny - spokojnej nocy! Quote
giselle4 Posted July 12, 2009 Posted July 12, 2009 fiorsteinbock napisał(a):Prośba wielka do Ciebie Giselle abys klepnela adres do wyborczej, przejrzalam na necie kontakty z wyborcza, mam 2 maile - nie wiem jednak czy to te...Prosze zatem Cioteczke o pomoc :razz: Kochana ,juz podaje [email protected] w tytule wpisz ogloszenia-pies do adopcji albo szuka domu itp buzka i szczęscia Quote
giselle4 Posted July 12, 2009 Posted July 12, 2009 fiorsteinbock napisał(a):W koncu sie udalo! Jestem i juz zdaje Wam relacje :lol: Jak wspomniala wczesniej Kasik, Maja ma ogromny talent do papugowania - niestety nie tych prawidlowych zachowan hahhaa Starsza kolezanka nosi kamienie, Maja robi to samo, kolezanka kopie dziury - Maja rowniez. Jej jedynym problemem jest czystosc. Mamy nadzieje, ze w koncu zacznie nasladowac Nuke i w tym kierunku... Na dworze szaleje do upadlego - w domu sie zalatwia :( Niedawno spacerowalam z nia okolo 30 min, przyszla do domku i od razu myyk do łazienki siusiu...tak, tak do lazienki :) Qrcze moze wykorzystam to i nauczymy ją do sedesu! To wlasciwie jedyny problem Maji. Dzisiaj bede szukac na necie porad nt. uczenia pieska higieny. Dziewczyny, zachownie Mai zmienia sie z dnia na dzien, oczka jej blyszcza, przybiega na zawolanie - staje sie smielsza w kontaktach, domaga sie pieszczot jakby chciala nadrobic stracony czas! Ba, rywalizuje z Nuka o wzgledy i nie interesuje jej zachowanie hierarchii...brak szacunku dla siwych wlosow Nusi...ta mlodziez :evil_lol: Jest slodka i urocza. Zachowuje sie jak szczeniaczek pelen energii, pomyslow na psoty a i apetyt tez dopisuje. Nie przypomina zaleknionej suczki sprzed tygodnia i to jest dla nas najwazniejsze - wiem, ze i Was to cieszy :D Maja biega do kazdego, szturcha noskiem i nie sposob malej odmowic chwili uwagi!! Z Nuka tez pogrywa ostro, hahhaha na szczescie moja suka jest łagodna, nie ma ambicji dominantki wobec tego slodziak dokazuje...Dzisiaj biegaly jak oszalale w kolko, po czasie kondycja Mai spadala a Nusia mimo nadwagi wyciskala ostatnie poty. Maja zaczela piszczec i warczec, zeby ta na nia zaczekala - mowie Wam takie momenty bawia najbardziej. Maja podczas spaceru zachowuje sie wciaz niepewnie - jest skupiona na nas, patrzy co chwila w oczy...Jest lepiej niz pare dni temu, ale jeszcze troszke potrwa zanim spacer bedzie przyjemnoscia a moze i wowczas zacznie zalatwiac potrzeby! Jeszcze jednym musze sie podzielic. Spryciarz z niej ogromny! W ogrodzie jest odwazna, obszczekuje ludzi i inne psy z zewnatrz. Na spacerze kiedy widzi innego pieska za ogrodzeniem czy na chodniku zaczyna skomlec, pomimo, iz te nawet uwagi na pchelke nie zwracaja :) Pcha sie pod nogi i jak bierzemy ja na ręcę wraca spokoj :) tyle z jej bohaterstwa... Na tym zakoncze dzisiejsza relacje, dolaczam zdjecie Mai z kolezanka Nusia - popatrzcie łobuzowi w te figlarne oczka! Dziekuje Cioteczki za zainteresowanie nasza sprawe - bede na biezaco (jak sie uda zalogowac) informowac Was przez dogo lub przemila Kasik :hand: Czyz Ona nie jest stworzona do tulenia?!?! Relacja suuuper Ona boi sie czy jej nie zostawicie,prosi o glaski bo wtedy wie ze jest kochana.Zwraca na siebie uwage bo sie boi a ze sie boi duzych psiaków...moze ktos ja ugryzł,pogonił ,zabrał jedzonko....ale jest super ,bombka i tak trzymaj. Energy,widze ze wiecej sie pokazujesz na forum,to dobrze potrzeba nam cioteczek ktore duzo wiedzą o psiakach ...bo mają swoje i doswiadczenie z nimi.....;):loveu: Quote
kasik wawa Posted July 12, 2009 Posted July 12, 2009 swietna relacja:loveu:bardzo dziekujemy:loveu: moja gapis przez jakies pol roku to co nie dala rady zjesc, chodzila i zakopywala w kwiatkach w domu. ale sie nauczyla a przede wszystkim zaufala ze jej nie zabraknie jedzienia. boni zas nie chciala wogole jesc z miski tylko z podlogi.tez sie nauczyla wiec mysle ze to wszystko kwestia czasu. z siusianiem bylo u boni tak samo.dwor traktowala jak miejsce do zabawy po czym wracala do domu i sie zalatwiala. tez jej przeszlo. tak sie ciesze ze mala nabiera pewnosci siebie a duzymi psami to z takim charakterkiem, jeszcze chwile, a bedzie rzadzic:lol:, papugowanie to tez, jak kazde dziecko, lepiej jest sie nauczyc psot niz tych grzecznych rzeczy:lol: dasz ogloszenie do wyborczej czy mam to zrobic??bo nie ma problemu zebym ja zrobila. Quote
kasik wawa Posted July 12, 2009 Posted July 12, 2009 bede na watku dopiero wieczorkiem wiec trzymaj sie Majeczko nie spadaj za nisko niech cie wszyscy widza i podziwiaja. Quote
fiorsteinbock Posted July 12, 2009 Author Posted July 12, 2009 Giselle4 - dziekuje za adres i szybka odpowiedz :) Kasik juz biore sie za redagowanie wiadomosci i szturmem do wyborczej :) Co do Majeczki nawykow, to macie Wszystkie racje. Jest jeszcze mlodziutka i nauczy sie poprawnych zachowan - z naszej strony ma pelne zrozumienie i wsparcie. Zabieram sie za ogloszenie. Ps. Pozdrowienia od Majeczki dla Cioteczek :loveu: Quote
Recommended Posts