olcha Posted November 1, 2006 Posted November 1, 2006 [quote name='moon_light']Właśnie. ta bezsilność jest najgorsza.:shake: Doszły nowe objawy. Akurat wtedy wracaliśmy znad morza, staliśmy w mega korku, a Cezarowi zaczelo sie to dziac. Bylam przerazona bo nie wiedzialam co sie dzieje, my w szczerym polu, z przodu wąż samochodów, z tylu też....moglismy tylko czekać. Dodam, że wtedy kiedy 1 raz to się stało, Cezar zaczął się też na mnie rzucac(tak, to brzmi smiesznie w odniesieniu do malego psa, ale wygladalo okropnie).Siedzialam, nawet sie nie ruszałam, a on z zębami na moją ręke,skakal do twarzy, gryzl na oślep...:-( Najgorszemu wrogowi nie zycze zeby takie rzeczy dzialy sie z jego przyjacielem.[/quote] :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: To tak jak Tekila po narkozie :-( tylko w dużo mniejszym stopniu :-( Czyli on nie ma takich typowo padaczkowych objawów tylko jakieś zaburzenia nerwowe?
moon_light Posted November 1, 2006 Posted November 1, 2006 [quote name='olcha']:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: To tak jak Tekila po narkozie :-( tylko w dużo mniejszym stopniu :-( Czyli on nie ma takich typowo padaczkowych objawów tylko jakieś zaburzenia nerwowe?[/quote] Są typowo padaczkowe objawy-tak raz na pol roku. U kazdego psa moze to ciut inaczej wyglada. Cezar np dostaje skurczu, wygina mu łapy i glowcie, i zastyga w dziwnej pozie, przy tym wszystkim tak jakby drży. Najciekawsze jest to, że on wie, kiedy będzie miał ten duzy atak. serio! zawsze przychodzi do kogos z rodziny, i wtula się mocno, a potem... Czasami nie zdąży dojsc, i łapie go w drodze, wtedy slychac stukot pazurkow o podloge, i wszyscy do niego lecimy zeby pomoc. Zastanawiam się tylko, czy czesto to sie zdarza jak nas nie ma. Nie moge go miec non stop przy sobie, i pilnowac..chociaz chciala bym.
olcha Posted November 1, 2006 Posted November 1, 2006 [quote name='moon_light']Są typowo padaczkowe objawy-tak raz na pol roku. U kazdego psa moze to ciut inaczej wyglada. Cezar np dostaje skurczu, wygina mu łapy i glowcie, i zastyga w dziwnej pozie, przy tym wszystkim tak jakby drży. Najciekawsze jest to, że on wie, kiedy będzie miał ten duzy atak. serio! zawsze przychodzi do kogos z rodziny, i wtula się mocno, a potem... Czasami nie zdąży dojsc, i łapie go w drodze, wtedy slychac stukot pazurkow o podloge, i wszyscy do niego lecimy zeby pomoc. Zastanawiam się tylko, czy czesto to sie zdarza jak nas nie ma. Nie moge go miec non stop przy sobie, i pilnowac..chociaz chciala bym.[/quote] To straszne. Ogromnie Ci współczuję i Cezarkowi też :-( :-( :-( Nie da mu się bardziej pomóc? :-( Naukowcy pracują nad tym skąd zwierzęta wiedzą o trzęsieniach ziemi itp. Przecież nawet szkoli się psy by ostrzegały wlaścicieli przed atakami padaczkowymi kochane bestyje :loveu:.
moon_light Posted November 1, 2006 Posted November 1, 2006 [quote name='olcha']To straszne. Ogromnie Ci współczuję i Cezarkowi też :-( :-( :-( Nie da mu się bardziej pomóc? :-( Naukowcy pracują nad tym skąd zwierzęta wiedzą o trzęsieniach ziemi itp. Przecież nawet szkoli się psy by ostrzegały wlaścicieli przed atakami padaczkowymi kochane bestyje :loveu:.[/quote] Mogła bym go szprycowac wiekszą dawką leków...ale to też nie zdrowo... Ogladalam taki program na AnimalPlanet-ciekawe co sie dzieje w glowce psa, ze wie co sie zaraz stannie, ze trzeba isc do pana...hmm
olcha Posted November 1, 2006 Posted November 1, 2006 [quote name='moon_light']Mogła bym go szprycowac wiekszą dawką leków...ale to też nie zdrowo... Ogladalam taki program na AnimalPlanet-ciekawe co sie dzieje w glowce psa, ze wie co sie zaraz stannie, ze trzeba isc do pana...hmm[/quote] No fakt. Co za dużo to nie zdrowo. Skoro ma ataki raz na pół roku to nie jest źle, nie? :roll: Jak ja chcę mieć Animal Planet! Czekam, aż się platforma n rozwinie :evil_lol: :cool3: :cool3: :cool3: Nie mam pojęcia co w tych główkach się roi :loveu: :loveu: :loveu: ale z całą pewnością sa szalenie inteligentne :loveu:
moon_light Posted November 1, 2006 Posted November 1, 2006 [quote name='olcha']No fakt. Co za dużo to nie zdrowo. Skoro ma ataki raz na pół roku to nie jest źle, nie? :roll: Jak ja chcę mieć Animal Planet! Czekam, aż się platforma n rozwinie :evil_lol: :cool3: :cool3: :cool3: Nie mam pojęcia co w tych główkach się roi :loveu: :loveu: :loveu: ale z całą pewnością sa szalenie inteligentne :loveu:[/quote] no raz na pol roku, to w miare dobry wynik.ale nie wiem co sie dzieje jak nas nie ma. AP jest super! uzaleznia:evil_lol: ojjj tak, szczegolnie te maluchy sa takie blyskotliwe :) 1000 mysli na minute....ekhm...sekunde:lol:;)
olcha Posted November 2, 2006 Posted November 2, 2006 [quote name='moon_light']no raz na pol roku, to w miare dobry wynik.ale nie wiem co sie dzieje jak nas nie ma. AP jest super! uzaleznia:evil_lol: ojjj tak, szczegolnie te maluchy sa takie blyskotliwe :) 1000 mysli na minute....ekhm...sekunde:lol:;)[/quote] Jak was nie ma Cezar sobie śpi i niczym się nie przejmuje! Na pewno! Ja już jestem uzależniona od AP :eviltong: A jeszcze nie oglądam :lol: Niooo :loveu: :loveu: :loveu:
marik7 Posted November 2, 2006 Posted November 2, 2006 Witam! Dziś rano dotarła do mnie taka wiadomość więc pozwalam sobie przekazać ją Wam - miłośnikom i właścicielkom/właścicielom piesków tej rasy. Wydaje mi się, że posiadacie więcej kontaktów wśród obecnych i przyszłych posiadaczy piesków tej rasy - niż osoby przeglądające tematy : " zaginął piesek/ znaleziono pieska". No i że Wam być może szybciej uda się pomóc właścicielom skradzionych piesków. Poniżej oryginalny e' mail : [I]-------Message original-------[/I] [I][B]De :[/B][/I] [EMAIL="[email protected]"][COLOR=#0000ff]The Mexican Sun[/COLOR][/EMAIL] [I][B]Date :[/B][/I] 11/01/06 15:44:34 [I][B]A :[/B][/I] [EMAIL="[email protected]"][COLOR=#0000ff][email protected][/COLOR][/EMAIL]; [EMAIL="[email protected]"][COLOR=#0000ff]elevagedes4vents[/COLOR][/EMAIL]; [EMAIL="[email protected]"][COLOR=#0000ff]grâces marie-rose[/COLOR][/EMAIL]; [EMAIL="[email protected]"][COLOR=#0000ff]Guy andre PANTIGNY[/COLOR][/EMAIL]; [EMAIL="[email protected]"][COLOR=#0000ff]Jeanine Delclaux[/COLOR][/EMAIL]; [EMAIL="[email protected]"][COLOR=#0000ff][email protected][/COLOR][/EMAIL]; [EMAIL="[email protected]"][COLOR=#0000ff]le perroquet[/COLOR][/EMAIL]; [EMAIL="[email protected]"][COLOR=#0000ff]Monia[/COLOR][/EMAIL]; [EMAIL="[email protected]"][COLOR=#0000ff]Ella Kivinen[/COLOR][/EMAIL]; [EMAIL="[email protected]"][COLOR=#0000ff][email protected][/COLOR][/EMAIL]; [EMAIL="[email protected]"][COLOR=#0000ff]Chi Chi[/COLOR][/EMAIL]; [EMAIL="[email protected]"][COLOR=#0000ff]emines garden[/COLOR][/EMAIL]; [EMAIL="[email protected]"][COLOR=#0000ff]Jessica[/COLOR][/EMAIL]; [EMAIL="[email protected]"][COLOR=#0000ff]M.Gerlinger[/COLOR][/EMAIL]; [EMAIL="[email protected]"][COLOR=#0000ff][email protected][/COLOR][/EMAIL]; [EMAIL="[email protected]"][COLOR=#0000ff][email protected][/COLOR][/EMAIL] [I][B]Sujet :[/B][/I] chihuahua [FONT=Verdana][COLOR=#ff0000][U]Modèle de mail à transférer à tous vos contacts[/U][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=#000080][FONT=Times New Roman]A l'exposition canine de Nantes, deux Chihuahuas ont été volés. On a pu rattrapé un des Chihuahuas mais le voleur a réussi à échapper aux poursuites avec la deuxième. Nous faisons une chaine de solidarité pour la retrouver. Elle peut être dans n'importe quel pays. Si vous avez assisté au drame, faites parvenir vos témoignages. Nous vous demandons de transmettre ce message à tous vos correspondants, quelle que soit leur nationalité. Si vous avez un animal, informez votre vétérinaire. Des affiches sont déjà placées chez certains d'entre-eux. Si vous avez un blog, faites passer le message, par ce biais-là. Pour Béatrice (la propriétaire) et Anaïs (la chienne), merci..[/FONT][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=#000080][FONT=Times New Roman][FONT=Verdana]Témoignages : [/FONT][URL="http://perso.wanadoo.fr/korrigansdelalande"][B][I][COLOR=#800080]http://perso.wanadoo.fr/korrigansdelalande[/COLOR][/I][/B][/URL][/FONT][/COLOR][/FONT] [U]Model of mall to transfer in all your contacts[/U] A the canine show from Nantes, two Chihuahuas were stolen. One could caught up with one of the Chihuahuas but the robber succeeded in escaping with the second. We make chains of solidarity to find it. It can be in any country. If you attended the drama, forward your testimonys. We ask you to transmit this message all to your correspondents, whatever them nationality. If you have an animal, inform your veterinary surgeon. Posters are already placed to some of between-them. If you have one blog, transmit the message, by this skew. For Beatrice (it owner) and Anaïs (the bitch), thank you. Testimonys: [URL="http://perso.wanadoo.fr/korrigansdelalande"][COLOR=#800080]http://perso.wanadoo.fr/korrigansdelalande[/COLOR][/URL] [URL="http://img204.imageshack.us/my.php?image=chihuahuach3.jpg"][IMG]http://img204.imageshack.us/img204/1958/chihuahuach3.th.jpg[/IMG][/URL] Ponieważ zbliża się światówka w Poznaniu - proszę uważajmy na swoich czworonożnych przyjaciół i nawet na chwilę nie zostawiajmy ich samych!!! Pozdrawiam Sylwek
olcha Posted November 2, 2006 Posted November 2, 2006 :angryy: :angryy: :angryy: Ręce bym poobcinała :angryy: :angryy: :angryy:
RitaGBD Posted November 2, 2006 Posted November 2, 2006 [COLOR=red]:santagri: :santagri: [B]No i spadł śnieg..... Łapeczki przymarzają[/B] :santagri::santagri:[/COLOR]
Sabi11 Posted November 2, 2006 Posted November 2, 2006 [IMG]http://newyorklazuryt1.republika.pl/nowosci/chihuahua.jpg[/IMG] Dextera na takich złodzieji psów trzeba on by się z nimi rozprawił .
Asiaczek Posted November 2, 2006 Posted November 2, 2006 [quote name='Sabi11'][IMG]http://newyorklazuryt1.republika.pl/nowosci/chihuahua.jpg[/IMG] Dextera na takich złodzieji psów trzeba on by się z nimi rozprawił .[/quote] Tak, tak! Super obrońca z niego! A jaki twarzowy różowy kubraczek...!:lol: To chyba płaszczyk po-kąpielowy? Pzdr.
Sabi11 Posted November 2, 2006 Posted November 2, 2006 [quote name='Asiaczek']Tak, tak! Super obrońca z niego! A jaki twarzowy różowy kubraczek...!:lol: To chyba płaszczyk po-kąpielowy? Pzdr.[/quote] :lol: :lol: :lol: no różowy ihihi super dla chłopaka :mad: :mad: no nie ?????? moje dziecko wybierało , ale inne też ma bardziej męskie oczywiście .
cuciola Posted November 2, 2006 Posted November 2, 2006 ja tez jak mialabym kupic chihuahua to tylko faceta a rozowy kolor lubie to by w rozowym i w blekitnym chodzil! a co!! :D fajna focia!
miumiu Posted November 2, 2006 Posted November 2, 2006 czy Dexter tak objawia zadowolenie z ciuszka? hahhaha a ja czekam na ubranie mojego psa, siostra zamówiła, gorzej do siostry się wybrać. ma ponoć jakiś sprytny system gumecze i sznuków (ciuch nie siostra), który pozwala na "dostosowanie" do wymiarów psa. mój skutecznia 2 minutowe spacrki i leje i kupa w łazience. dobre i to.
Asiaczek Posted November 2, 2006 Posted November 2, 2006 [quote name='Sabi11']:lol: :lol: :lol: no różowy ihihi super dla chłopaka :mad: :mad: no nie ?????? moje dziecko wybierało , ale inne też ma bardziej męskie oczywiście .[/quote] No to prosimy zdjęcia w "bardziej męskim przebraniu":evil_lol: Pzdr.
Asiaczek Posted November 2, 2006 Posted November 2, 2006 [quote name='miumiu']czy Dexter tak objawia zadowolenie z ciuszka? hahhaha a ja czekam na ubranie mojego psa, siostra zamówiła, gorzej do siostry się wybrać. ma ponoć jakiś sprytny system gumecze i sznuków (ciuch nie siostra), który pozwala na "dostosowanie" do wymiarów psa. mój skutecznia 2 minutowe spacrki i leje i kupa w łazience. dobre i to.[/quote] Jak już opanujesz zasady "gumeczek i sznurków" to dasz zdjęcie na DGM? Pzdr.
RitaGBD Posted November 3, 2006 Posted November 3, 2006 [quote name='Sabi11'][IMG]http://newyorklazuryt1.republika.pl/nowosci/chihuahua.jpg[/IMG] Dextera na takich złodzieji psów trzeba on by się z nimi rozprawił .[/quote] [COLOR=red][B]Jaki cudny ,normalnie prawie groźny.... oooo ile ona ma tych ubranek co zdjęcie to w innym ...!!!!! Gdzie kupujecie????[/B][/COLOR]
Sabi11 Posted November 3, 2006 Posted November 3, 2006 :diabloti: [quote name='RitaGBD'][COLOR=red][B]Jaki cudny ,normalnie prawie groźny.... oooo ile ona ma tych ubranek co zdjęcie to w innym ...!!!!! Gdzie kupujecie????[/B][/COLOR][/quote] no tak ma i to dość sporo chyba 15 ,na dzień dzisiejszy oczywiście ,mam nadzieje że w Poznaniu coś jeszcze kupie ciekawego też z różem :mad: lubie różowy :razz: , jeszcze tylko nie mamy ani jednej sukieneczki choć moja córcia cały czas prosi o suknie dla Dexterka :lol: :lol: . Torbę dla Dextusia też mamy różową z kamieniami svarowski i co ?????? i pięknie wygląda właśnie odebrałyśmy ją choć długo czekałyśmy ale mamy i Julisia szczęśliwa. On taki malutki nikt nie zagląda czy ma siurek czy nie . Lubimy go stroić tyle pieniędzy kosztował ihihiih to i tak te torby ciuchy dla niego to drobiazg , nie wypada mieć takiego drogiego psa w jednym ubranku .:diabloti: :diabloti: ;) ;)
cuciola Posted November 3, 2006 Posted November 3, 2006 Sabi..ja tez bym stroila ile sie da--bo z takim wielkim labiszonem jak Yoghi to mozna tylko koszulki z krotkim rekawkiem wkladac hyba :)
Sabi11 Posted November 3, 2006 Posted November 3, 2006 [quote name='cuciola']Sabi..ja tez bym stroila ile sie da--bo z takim wielkim labiszonem jak Yoghi to mozna tylko koszulki z krotkim rekawkiem wkladac hyba :)[/quote] Wiesz ja zawsze marzyłam żeby mieć psa i mase ubranek dla niego ale do tej pory psy które mam to nie nadawały się ,nie musiały miec ubranek mają własne ubranie bardzo ciepłe wiec jak się dorwałam to szaleje ihihih a jeszcze mi się lapło jak nie wiem bo to zmarzlak a na dodatek uwielbia chodzić ubrany .:multi: :multi: radość z każdej strony . Widziałam na wystawach labradorki poubierane w koszuki , czapeczki itp wyglądały prze cudnie wszyscy się za nimi ogladali więc czemu nie ??????????????/ jedynie nie wsadzisz go do torby :eviltong: różowej .
moon_light Posted November 3, 2006 Posted November 3, 2006 a możecie mi powiedziec po co ubieracie psy ? ochrona przed zimnem-rozumiem, ale po co falbanki, kapturki, i inne pierdoły? to nie lalka.
RitaGBD Posted November 3, 2006 Posted November 3, 2006 [quote name='moon_light']a możecie mi powiedziec po co ubieracie psy ? ochrona przed zimnem-rozumiem, ale po co falbanki, kapturki, i inne pierdoły? to nie lalka.[/quote] [COLOR=red][B]No jasne że nie lalka :mad: !!! Ubieramy jak im zimno a że przy okazji ubranko ma aplikacje czy, kapturek, zapeniam cię ze to psu nie przeszkadza a ładnie wygląda:loveu: .Niechcemy ubierać swoch psów w czarne brzydkie szmaty niby dlaczego..:angryy: ?A swoją drogą czy nie masz przy spódnicy falbanki albo innej ozdoby na ciuchu.. ????? Jak tak to po co?:crazyeye: [/B][/COLOR]
Sabi11 Posted November 3, 2006 Posted November 3, 2006 [quote name='RitaGBD'][COLOR=red][B]No jasne że nie lalka :mad: !!! Ubieramy jak im zimno a że przy okazji ubranko ma aplikacje czy, kapturek, zapeniam cię ze to psu nie przeszkadza a ładnie wygląda:loveu: .Niechcmy ubierać swoch psów w czarne brzydkie szmaty niby dlaczego..:angryy: ?A swoją drogą czy nie masz przy spódnicy falbanki albo innej ozdoby na ciuchu.. ????? Jak tak to po co?:crazyeye: [/B][/COLOR][/quote] No jasne popieram w 100 % ja uwielbiam sama aplikacje falbaneczki to i czemu pies ma nie mieć tego u nas w Polsce słabo rynek rozwinięty jest dla psów w porównaniu np z USA tam to dopiero się prześcigają we falbaneczkach i innych drobiazgach , do nas to też dojdzie już niebawem to czemu my nie mamy być pierwsze tylko mamy być całkowiecie zacofane , co my trzeci świat czy co ??????????
Sabi11 Posted November 3, 2006 Posted November 3, 2006 [quote name='moon_light']a możecie mi powiedziec po co ubieracie psy ? ochrona przed zimnem-rozumiem, ale po co falbanki, kapturki, i inne pierdoły? to nie lalka.[/quote] Jeju to Ty chodzisz jeszcze w kufajce i walonkach ?????? no bo po co inne pierdoły .
Recommended Posts