Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 244
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wydaje mi się,że Rodzynek nie nadaje się do małych dzieci.On nie słyszy i może dziabnąć,a ząbki ma ostre.Nie lubi łapania za obrożę,nie lubi jak się go przesuwa na łóżku(bo on akurat chce leżeć tam,a nie gdzie indziej:roll:),nie lubi podchodzenia "od tyłu"...generalnie powinien iść do domu z większymi dziećmi,albo z samymi dorosłymi.

Przez głuchote, swoje rozmiary najpewniej jest taki ;) Swoje kalectwo nadrabia gryzieniem, by nie wyjść za popychadło. I to samo co do podchodzenia od tyłu, "normalny" pies usłyszy kroki, on jednak nie może.
Mój też nie lubi jak się go przesuwa, ale za to bardzo chętnie wstaje kiedy mu pokazuje że ma iść gdzie indziej (jeżeli nie umie, to szyneczka czy coś ;) )
Rodzynek ma charakterek i jak coś się robi wbrew jego woli,to ugryzie.

Z tego co napisałaś myśle, że pare wskazówek behawiorysty/szkoleniowca i będzie po problemie. Jakiś "znak" by wiedział że ktoś jest za nim, nauczyć żeby szedł "za palcem" i będzie dobrze.
I najważniejsze, takie pyrdki nie znoszą szkolenia przez przemoc (naciskanie zadu itp.) z tego co wynika z moich obserwacji ;)
Prosze tego nie odebrać jako najazd czy coś, tylko wymienienie się doświadczeniami :oops:
Życze najprzystojniejszemu pieskowi na dogo dużo szczęścia i długiego życia :loveu:

Posted

[quote name='__Lara']Mam nadzieję, że ktoś zadzwoni :mad: specjalnie wykreśliłam, że jest starszy, bo a nuż komuś się spodoba, zadzwoni i się nie zniechęci ;)
Dzięki raz jeszcze:loveu:
[quote name='karola&gacek']Przez głuchote, swoje rozmiary najpewniej jest taki ;) Swoje kalectwo nadrabia gryzieniem, by nie wyjść za popychadło. I to samo co do podchodzenia od tyłu, "normalny" pies usłyszy kroki, on jednak nie może.
Mój też nie lubi jak się go przesuwa, ale za to bardzo chętnie wstaje kiedy mu pokazuje że ma iść gdzie indziej (jeżeli nie umie, to szyneczka czy coś ;) )

Z tego co napisałaś myśle, że pare wskazówek behawiorysty/szkoleniowca i będzie po problemie. Jakiś "znak" by wiedział że ktoś jest za nim, nauczyć żeby szedł "za palcem" i będzie dobrze.
I najważniejsze, takie pyrdki nie znoszą szkolenia przez przemoc (naciskanie zadu itp.) z tego co wynika z moich obserwacji ;)
Prosze tego nie odebrać jako najazd czy coś, tylko wymienienie się doświadczeniami :oops:
Życze najprzystojniejszemu pieskowi na dogo dużo szczęścia i długiego życia :loveu:
Karola,dzięki za rady,będę stosowała.Chociaż muszę powiedzieć,że "wychowałam" juz milion różnych psów,również problemowych.Z Rodzynkiem tez jako tako daję sobie radę,moje wpisy na temat Rodzynka są raczej takie bardziej informatyczne dla ewentualnego przyszłego domu,bo u mnie jest w miare ok,a jakby poszedł do nowego domu,to jego zachowanie może(ale nie musi) stać sie takie same jak na początku u mnie i chcę,żeby przyszli właściciele zdawali sobie z tego sprawę,że tak może sie zdarzyć,żeby nie byli zaskoczeni,że Rodzynek ich dziabnął w jakiejś tam sytuacji.
Ale dzwoniłam też do behawiorystki na początku pobytu Rodzynka i też troszkę się dowiedziałam.Mam nadzieję,że znajdzie sie ktos chętny na chłopaczka,bo to na prawdę fajny facet i jak mówi mój mąż"on się tak fajnie wtula w nocy":roll::diabloti:
Generalnie jedynym problemem takim poważnym dla nas jest konflikt z Rambem:shake:

Posted

wyróżniłam.

jedna osoba zainteresowana Rodzynkiem napisała mejla, szuka pieska identycznego jak jej sunia, która przecież musi mieć choć raz w życiu szczeniaki, poza tym na sterylkę jest za stara- ma 3 lata a operować można do 6 miesiąca życia:diabloti:

Posted

pidzej napisał(a):
wyróżniłam.

jedna osoba zainteresowana Rodzynkiem napisała mejla, szuka pieska identycznego jak jej sunia, która przecież musi mieć choć raz w życiu szczeniaki, poza tym na sterylkę jest za stara- ma 3 lata a operować można do 6 miesiąca życia:diabloti:

Co? :crazyeye::crazyeye::crazyeye::angryy::angryy::angryy:

Posted

pidzej napisał(a):
wyróżniłam.

Przesłałam juz pieniążki za wyróżnienie.

A ta Pani od meila jest że tak powiem chyba nawiedzona:shake:.Jakby to powiedziała Isadora "ręce i cycki opadają":mad:

Posted

w ogóle ja nie wiem dlaczego 3/4 ludzi dzwoniących w sprawie psów jest delikatnie mowiac dziwnych ... kolejny mail " jakiej płci jest rodzynek i czy można go spuszczać ze smyczy"

Posted

pidzej napisał(a):
w ogóle ja nie wiem dlaczego 3/4 ludzi dzwoniących w sprawie psów jest delikatnie mowiac dziwnych ... kolejny mail " jakiej płci jest rodzynek i czy można go spuszczać ze smyczy"

Hmm...jakiej płci jest Rodzynek?:diabloti:

Posted

Ja miałem wczoraj telefon w sprawie Rodzynka: cytuje.
W jakim wieku jest rodzynek? odpowiedziałem
Potem a to nie szczeniak? zaśmiałem się
OK
Dalej
Czy on jest rasowy i czy ma papiery to już wtedy nie wytrzymałem :)
A babka do mnie z czego Pan się tak śmieje...
Ja po prostu szukam psa na wystawy...
A ja już wtedy wymiękłem!
DEBILE!!!

Posted

No...za darmochę z papierami i do tego szczeniorka to i ja bym wzięła:diabloti:
Żartowałam:evil_lol:
Ale jednak ludzie dziwni są:shake:
A Rodzynuś jak to Rodzynuś...drepce sobie,ma apetyt,troche więcej śpi,gryzie jak cholera jak mu coś nie pasi,no i kontunuuje walkę Rambem-ostatnie uszczerbki na zdrowiu to strupek na uchu,bo jak zwykle właził do Ramba pod ławę,no i mu się dostało:shake:.Jednak niezmordowanie z uporem maniaka robi to nadal:mad:

Posted

taubi napisał(a):
Ja miałem wczoraj telefon w sprawie Rodzynka: cytuje.
W jakim wieku jest rodzynek? odpowiedziałem
Potem a to nie szczeniak? zaśmiałem się
OK
Dalej
Czy on jest rasowy i czy ma papiery to już wtedy nie wytrzymałem :)
A babka do mnie z czego Pan się tak śmieje...
Ja po prostu szukam psa na wystawy...
A ja już wtedy wymiękłem!
DEBILE!!!

Współczuję! ale też niestety miewam takie "przyjemne" rozmowy...:cool1:

Posted

Tak, ludzie pytają, tak jakby nie rozumieli, co mają napisane w ogłoszeniu.

Ja wszędzie wstawiam, że piesek do oddania w dobre ręce, ZA DARMO. I oczywiście dzwoni Pani do mnie, nie wie za bardzo o jakiego psa jej chodzi, ale najważniejsze to, w jakiej cenie. Pfffffffffffffffff................ Wszystko opada.

Posted

elmira napisał(a):
Tak, ludzie pytają, tak jakby nie rozumieli, co mają napisane w ogłoszeniu.

Ja wszędzie wstawiam, że piesek do oddania w dobre ręce, ZA DARMO. I oczywiście dzwoni Pani do mnie, nie wie za bardzo o jakiego psa jej chodzi, ale najważniejsze to, w jakiej cenie. Pfffffffffffffffff................ Wszystko opada.

Taaaa..... a jeszcze wielkie zdziwienie jak jakieś wizyty ktoś chce przeprowadzać :cool1:

Posted

Przed chwilą było starcie Rambo vs Rodzynek...pod kołdrą:-o.Nie wiem który któremu nadepnął na odcisk,ale jak zwykle Rodzynek jest poszkodowany:shake:.Efekt-krwawiąca rana na ogonie.
Dt,ds na CITO!!! potrzebny,bo nie jestem w stanie ich upilnować:shake:

Posted

kinga-kinia napisał(a):
Śliczny psiak z rodzynka.Ratlerki to są super psiaki.Powysyłam znajomym link kto wie może zdarzy się cud.

Kinguś,super,dzięki:loveu:
Tylko Rodzynuś nie powinien iść do domu z innymi psami i do małych dzieci...on jest też głuchy

Posted

ania_sami napisał(a):
o niego mamy duzo meili ale do zadnego domu nie pasuje bo albo dzieci albo inne psy albo ludzie debili.

byl ost ciekawy ale nie odp. wiecej.

Dzieci mogą być byle nie malutkie,bo takiemu powiedzmy 4-latkowi ciężko jest wytłumaczyć,żeby za mocno nie głaskał pieska,albo żeby nie podchodził od tyłu.Zresztą wytłumaczyć pewnie by się dało,ale dziecko pełne swojej spontaniczności za którymś razem mogłoby zapomnieć o nakazach,a Rodzynuś do ugryzienia jest pierwszy:roll:.Zresztą dziecko chciałoby sie na pewno pobawić z pieskiem,pogłaskać go,a Rodzynuś lubi takie rzeczy,ale tylko wtedy,gdy sam ma na to ochotę.W innym wypadku-cabas w rękę:shake:

Posted

[quote name='Renata5']Laruś kochana wielkie dzięki:loveu:
Napisz proszę,że nie nadaje się do innych zwierząt i małych dzieci

oki :p

Ogłoszenia:

www.olx.pl
www.sprzedasz.pl
www.tlenek.pl
www.e-zwierzak.pl
www.petworld.pl
www.vetmozga.com
www.animalia.pl
www.neeon.pl
www.rozglos.net
www.top-ogloszenia.com
www.petsy.pl
www.gumtree.pl
www.pineska.pl
www.pajeczyna.pl
www.morusek.pl

Renato, część ogłoszeń trzeba reaktywować na mailu - podawałam mail: [email protected]