Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pięknie opisane na allegro.
Mały, kochany, stary tetryk:placz:miał taki dobry domek u Pni Renat a ubzdurał sobie coś w tym małym psim łebku i klapa. Trzymam kciuki i będę pytała znajomych może ktoś się zlituje to taki malutki piesek.

• Replies 244
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Joanna B napisał(a):
Pięknie opisane na allegro.
Mały, kochany, stary tetryk:placz:miał taki dobry domek u Pni Renat a ubzdurał sobie coś w tym małym psim łebku i klapa. Trzymam kciuki i będę pytała znajomych może ktoś się zlituje to taki malutki piesek.

To na prawdę kochane psisko,baaardzo spragnione ludzkiego dotyku.Jak śpi z nami w nocy,to musi swoim ciałkiem dotykać człowieka,bardzo się tuli:-(.Przez ostatnie dni Rodzynek(moje dzieci i my też mówimy na niego Marcinek:roll:,mimo że nie słyszy to i tak dużo do niego mówimy-może nauczy się czytać z ruchu ust?;))zaczął sobie podsypiać w dzień i to nawet dość często.Nie są to długie drzemki,ale dobre i cokolwiek.Jednak wojna z Rambem trwa:shake:.Ja czekam na miejsce w szpitalu(mam porobić sobie badania i będę tam około 2 tyg) więc na ten czas co mnie mnie będzie mąż bierze urlop z pracy,bo nie można Marcinka zostawić z Rambem samego jak dzieci będą w szkole.Po prostu cały czas trzeba mieć kontrolę nad psami.
Oby jakiś dobry domek się znalazł:sad:
Ale wiecie co? To będzie tragedia dla Marcinka(my tez już się przyzwyczailiśmy do tego kurdupelka:loveu:).On nas traktuje jak swój dom,na pewno bardzo przeżyje rozstanie.Jednak pozostawienie go u nas też jest jednym wielkim stresem przede wszystkim dla niego,bo ten pies cały czas jest "podminowany",a i my musimy mieć oczy dookoła głowy,żeby zapobiec ewentualnemu nieszczęściu.
Cholera,do dupy z tym wszystkim:-(

Posted

Ja w zeszłym roku wzięłam ze schroniska sunię, która miała być uśpiona a mam w domu takiego 13 letniego chuligana wielkości jamnika i niestety przeżyłam prawie to samo tylko odwrotnie. Sunia prawie rok przeżyła na fotelu bez prawa schodzenia z niego. Mój Poker leżał na progu sypialni i cały czas ją obserwował. Jak próbowała zejść to wprawdzie jej nie gryzł ale z wrzaskiem zaganiał z powrotem na fotel. Gdyby chociaż się jakoś postawiła, to może by przestał, bo tchórz z niego wielki ale ona pokornie wskakiwała na fotel, który stał się jej więzieniem. Była tak przez niego zastraszona, że nawet jak go zamykałam w sypialni to bała się chodzić po podłodze.Teraz sunia jest u mojej siostry i po prostu odżyła. Może chodzić po całym domu, jest szczęśliwa i radosna.
A tak chciałam mieć drugiego psa. Myślałam, że pies i suczka dogadają się bez problemu.

Posted

Mamy kota na podwórku.Kot podszedł do Rodzynka,zobaczyć cóż to za nowy psiak,bo nasze już zna.Rodzynek "nie zauważył" kota,czyli totalna olewka.Wezmę jeszcze kociaka do domu i zobaczymy jaka będzie reakcja;).Ale wydaje mi się,że kot nie będzie stanowił problemu.Dzisiaj jeszcze dam znać:smile:

Posted

[quote name='pidzej']dostaliśmy maila z zapytaniem, czy Rodzynek mógłby mieszkać z kotem.
wiadomo coś na ten temat?
Wydaje mi się,że Rodzynek przeszedł na 6 test na kota:loveu:
Oto dowód

A gdy kociak spojrzał się na Rodzynka,to Rodzynek zwiał:diabloti:
Gdy Kot spacerował po domu,to Rodzynek też nic a nic się nie interesował kociakiem,traktował go jak powietrze:smile:.No ale kot też totalnie olewał Rodzynka

Posted

emilia2280 napisał(a):
Jaki zapieluchowany maly tetryk :loveu: Mala slodycz z tego pryka.

Kochana,jakby on nie był zapieluchowany,to miałabym pól chałupy obsikane:cool1:.Ale w nocy i na spacerkach pieluszki nie nosi rzecz jasna,dupka ma czas,żeby odpocząć;)

Posted

Pani odpisała, że 18 tego wyjeżdża na 2 tygodnie i dopiero potem da odpowiedź.... jest zainteresowana, ale jej mama ma sunię ratlerka wysterylizowaną, która codziennie u nich bywa. Nie wiem jak by to wyglądało.

Posted

pidzej napisał(a):
Pani odpisała, że 18 tego wyjeżdża na 2 tygodnie i dopiero potem da odpowiedź.... jest zainteresowana, ale jej mama ma sunię ratlerka wysterylizowaną, która codziennie u nich bywa. Nie wiem jak by to wyglądało.

Ano pewnie tak:cool3:

Posted

Madallena napisał(a):
Może to ta informacja przyniosła jakieś efekty :razz:

Informacje

Tu zgłaszało się dużo ludzi z zapytaniem o ratlerka. MAm nadzieję, że Rodzynek będzie miał szczęście!

Oby miał szczęście,bo cały czas z uporem maniaka włazi Rambowi pod ławę i już nie raz Rambo go "skarcił".Niestety na Rodzynku-Marcinku nie robi to żadnego wrażenia,a Rambo nie żartuje:shake:

Posted

jasne. nie rezerwujemy zwierzat ( no chyba że dom jakiś super sprawdzony ) bo już dziesiątki razy ludzie się po prostu nie odzywali.

wysłałabym tej pani powyższe zdjęcia, ale mogłaby się przestraszyć pampersa ;)
ale ta dziewczynka musi być malutka.

Posted

pidzej napisał(a):

wysłałabym tej pani powyższe zdjęcia, ale mogłaby się przestraszyć pampersa ;)

Racja:evil_lol:,więc proszę fotka bez pampersa;)

ale ta dziewczynka musi być malutka.

No,jak do mnie przyjechała ważyła 1,3kg.Teraz to fest kobita,waży ponad 2 kg:loveu:

Posted

Kostek napisał(a):
mialam dzisiaj telefon w sprawie rodzynka, czekam na rozowj sytuacji
starsza oani mieszka sama w izabelinie dom bez zwierzat...trzymajmy lapy

To byłby raj dla Rodzynka:loveu::loveu::loveu:

Posted

Dzisiejsze fotki Rodzynka:loveu: To na prawdę kochana psinka:loveu:
Boszsze,gdyby się tak nie nienawidził z Rambem to byłoby super,a tak...musi iść do innego domku:-(
Zobaczcie jaki On jest słodki:loveu::loveu::loveu:

Rodzynuś usypia;):loveu:

No i usnął:loveu:

Posted

A tu z kolegą,który mu wcale,a wcale nie przeszkadza...tylko z Rambem Rodzynek ma wciąż zatargi:shake:

Dzwoniłam do Pani z Izabelina chętnej na adopcję Rodzynka,ale nikt nie odbierał.Zadzwonię jutro rano i zdam relację

I na koniec najsłodsza fotka:loveu::loveu::loveu:

Posted

pidzej napisał(a):
przesłodki na zdjęciach, ale ja bym chyba ciut mniej go lubiła gdyby wyżywał się na rezydencie ;)

On się nie da nie lubić,nawet jak wyżywa się na rezydencie.Jest taki bezbronny mimo że zaczepny,że wyzwala tylko pozytywne emocje:smile:

i co z Izabelinem?

Dodzwoniłam się do Pani wczoraj i Pani ma przyjechać do mnie zobaczyć Rodzynka.Opisałam jej dokładnie zachowanie psiaczka,wygląd i charakter,jednak coś mi się wydaje,że Pani nie koniecznie spodoba się jego wiek.Nie mówiłam oczywiście,na ile Rodzynuś jest oceniany,ale Pani wspomniała,że w sierpniu odeszła jej sunia(chyba sunia) i dlatego chciała przygarnąć następnego ratlerka.Jednak mówiła,że nie chciałaby szczeniaka,tylko psiaka trochę starszego niż szczeniak.Hmmm...Rodzynuś jest sporo starszy niż szczeniak:roll:.No ale zobaczymy.Jest też sporo większy niż ratlerek,dlatego mocno trzymajmy kciuki,żeby Rodzynek przypadł Pani do serca;)
Pani Ma do mnie zadzwonić i powiedzieć w jaki dzień do mnie przyjedzie.W każdym razie póki co,nie odrzucajmy innych potencjalnych domków,jeżeli takowe się pojawią.