kasiulek Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 ta pani napisała nam na gg tak;no tak kotka mam 08:46:27 pieski 3 sa moich tesciow 08:46:36 1 moich rodzicow 08:46:43 a pozostale znajomych 08:46:58 ale serce mi sie kraje co bedzie z kajtusiem 08:47:22 przynajmniej tymczasowo bym go zabrala i szukala dalej domu dla niego Aga Maćczak 08:47:52 no jest jeszcze troche czasu caly czas szukam 08:48:44 jest jeszcze jedno wyjscie moj maz z tesciem prowadza zaklad maja bardzo duzy teren moze na jakis czas tam aczkolwiek wolalabym nie bo brama jest otwrata 08:49:14 oczywiscie na noc jechal by do domu tylko w dzien byłby tam nie wwiem 08:49:40 ale nie zostawie kajtusia na pastwe losu 08:49:47 cos wymysle 08:50:10 i jest jeszcze jeden piesek o ktorym mysle 08:52:32 Basza-owczarek niemiecki szuka przyjaciela życia (682036685) nasza-klasa.pl - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy 08:52:57 tak naprawde to chcialabym wszystkim zwierzaka pomoc ale nie jestem w stanie 08:53:20 chociaz tym 2 chce dom znalezc tylko bardzo dobry 08:53:36 a kajtek nie moze byc z 2 psem? tylko z sunia tak czy kajtus może przebywać z psem?:);) LUDZIE TA PANI JEST CUDOWANA POPROSTU CUDOWNA:)! Quote
kasiulek Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 ta pani napisala ze narazie szuka...Ale napisała do nas 11letnia dziewczynka (ma pieska)ale bardzo lubi towarzystwo innych piesków..CZy mogłaby zaadopotwać kajtusia ale po wakacjach..jej rodzice wczesnije mieli jescze pieska z ulicy przygarneli go ale musili go uspic bo był stary i cięzko chory czy kajetek lubi towarzystwo i czy mogłaby ta dziewczynka z rodzicami zabrac go po wakacjach dopeiro a ta pani co wczesnije napisałam dac mu dom tymczas do wakacji:)? Quote
Temida Posted July 22, 2009 Author Posted July 22, 2009 Widać, że tam Pani jest wspaniała. Jeśli zechciałaby go wziąść, byłoby fajnie. Co do przebywania z innym psem to nie wiem. Robiliśmy próbę, ale Kajtuś warczał, pomimo, że był na obcym terenie. Z suniami dogaduje się świetnie. Możliwe, że wszystko da się wypracować. Opatrzenie się z sobą zwierzaków dużo daje. Wtej sprawie jestem za. Co do dziewczynki, to przykro mi, ale nie uzgadniamy adopcji z dzićmi. Jeśli zgłasza się do nas dziecko to natychmiast prosimy o kontaktz z rodzicem. Zdarza się, że dzieciaki chcą mieć zwierzątko, ale rodzice nie wyrażają na to zgody i piesek, czy kotek ląduje w schronisku lub na ulicy. Były już takie przypadki. Dzieciakom w tym przypadku możemy poradzić zakup zwierzątka pluszoweko, które nie sprawi kłopotu i dziecko nie będzie musiało brać za jego życie odpowiedzialności. Jeśli rodzice wyrażą zgodę i skontaktują się z nami nie widzę przeszkód. Quote
kasiulek Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 Tak ale napisałam jej zeby to rodzice zadzwonili tylko napisałam ona ma psa.W przeciagu miesiąca powinni zadzwonić niewiem do was jej rodzice i również ta pani o domku tymczasowym to juz wy z nią porozmawiacie..Wrazie czego czekam na informacje na dogo dowiedzenia:) Quote
Temida Posted July 22, 2009 Author Posted July 22, 2009 Dobrze, w takim razie czekamy na telefon. Kajtusiu do domku. Quote
kasiulek Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 Kur**kajtek nie bedzie miał domku bo ta dziewczynka znaczy jje mama zadzwonila i odebrała pani i powiedziała ze kajtek z żadnym wypadku nie może przebywac z innym psem i co teraz ?moze ta pani sie do mnie odezwie napisała ze ma jakiegoś tam chętnego ale zobaczymy....jeżeli nie ona go wezmie ma kotka ale niewiem czy ma psa:(?:angryy: Quote
kasiulek Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 A pani temido czy Pani widzi sie z kajtusiem wie pani coś o tym tel od tej mamy tej dziewczynki jak kajtuś czy prosiliscie jescze raz zeby został u tego pana? Quote
Temida Posted July 22, 2009 Author Posted July 22, 2009 Tak, byłam przy telefonie od mamy dziewczynki. Fajna kobieta, ale nie możemy narazić jej i jej pieska na kłopoty. Byliśmy z Kajtusiem u Pani, która chciała już go zaadoptować. Miała małego pieska, łagodnego. Kajtuś będąc na jego terytoriom powarkiwał. On nadaje się do suni. Jest wykastrowany, więc nie szkodliwy. Kajtuś jest przeze mnie odwiedzany. Dostarczam mu karmę i sprawdzam jego stan. Państwo w żadnym wypadku, nie chcą się zgodzić na stałą adopcję. Próbowaliśmy już wszystkich argumentów. Może w końcu los da mu szansę na godne życie. Quote
kasiulek Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 mamy nastepna chętna na kajtka.ona ma kotkę czy kotka nie przeszkadza psa miała ale chwilowo to byl pies jje rodziny która wyjechała..teraz ma tylko kotke powiedziała mi ze nie da mu skończyc w schronsiku i ze albo mu znajdzie dom albo sama go zabierze albo na zawsze albo na tymczas powiedziałam jej ze jak sie pożadnie zamysli neich do was zadzwoni mam jej nr gg jeżeli ktoś by napisała do mnie na ten nr 2338810 ja bym podała jje gg i byście sie z nia skontaktowali(nie chce podawac publicznie)dowiedzenia trzymajmy kciuki:) Quote
yuki Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 Tylko sprawdźcie jakoś jak Kajtek reaguje na koty, żeby potem nie jeździł bez sensu, cieszę się, że jest takie zainteresowanie Kajciochem :) ale lepiej trzy razy sprawdzić niż potem płakać. Mam nadziej ze lubi kotki ;) Quote
Temida Posted July 23, 2009 Author Posted July 23, 2009 O zachowaniu do kotów nic mi nie wiadomo. Jak będę u Kajtusia to postaram się czegoś dowiedzieć. Kajtuchem jest duże zaiteresowanie, co bardzo mnie cieszy, ale wszyscy potencjalni właściciele mają, albo psa. Postaram się to szybko sprawdzić. Quote
yuki Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 Sprawdzajcie sprawdzajcie, żeby nie było potem zgrzytania zębami. Quote
Temida Posted July 25, 2009 Author Posted July 25, 2009 Z tego, co udało nam się ustalić Kajtuś goni koty i pokazuje zęby. On musi być z sunia lub sam. Wtedy jest bardzo łagodny. Quote
yuki Posted July 25, 2009 Posted July 25, 2009 Słuchajcie a czy on ma porobione jakieś ogłoszenia na allegro, alegratka i podobnych stronach ? Ja niestety nie umiem tego robić ale można poprosić kogoś z dogo o pomoc. Quote
Temida Posted July 25, 2009 Author Posted July 25, 2009 Jak zakładłam wątek na dogo to dałam ogłoszenia na innych zwierzęcych portalach, typu ale gratka, e-zwierzak. Quote
milosnicy zwierzat Posted July 25, 2009 Posted July 25, 2009 do mnie nikt konkretny się nie zgłosił:-( Quote
Temida Posted July 27, 2009 Author Posted July 27, 2009 Zapraszam na watek POMÓŻCIE http://www.dogomania.pl/forum/f28/sunia-mika-grzezna-po-brzuchy-w-blocie-u-alkoholiczki-pomozcie-142882/#post12687613 Quote
kasiulek Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 napisała pani ze kajtusiem jest bardzo duze zainteresowanie?i ze sie zapyta więc?czy ktoś sie znalazł bo kurde ta pani co pisałam ona ma kotka:(masakra:(a czy nie da sie przyzwyczaić kotka do kajtka:(? Quote
yuki Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 Znam przypadki przyzwyczajenia psów do kotów, ale to wymaga niestety dużo pracy, wysiłku a chyba nie macie tyle czasu :roll: Quote
kasiulek Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 czy wiecie może co z tym psem chcę ujrzeć światło dzienne?w ostanim poście jest ten piesek ale jak ja tam wchrodzę to pisze;nie odnaleziono adresu więc proszę o jakiś link kto móglaby kto wszedł;)A wracając do sprawy kajtusia może by sie udało trochę przyzwyczaić psa do kotka to znaczy kajtusia do kotka...tej Pani kurde bardzo ale to bardzo zależy na kajtusiu nawet trudno mi określić jak bardzo;(A co jeżeli nie daj Boże nie zdążymy znależć domku dla kajtusia?Co shchronisko?:(Tyle sie w życiu wycierpiał ma cierpieć poraz trzeci?:(i jescze ten sąsiad dobrze że tan Pan wziął go do końca lipca na swoje podwórko bo inaczej nie chce mysleć co by sie tam działo:(Więc co będzie z kajtusiem po lipcu?;(CZy kajtek naprawdę tak bardzo nie toleruje kotów ani psów:(Może kajtuś chce mieć tylko swojego nowego Pana tylko dla siebie?:)Ale to i tak nie zmienia narazie sytłacji w jakiej sie znajduje kajtuś:shake:.....ta Pani i tak powinna sie niedługoz wami skontaktować ja z moja grupa juz dawno założylismy osobisty profil dla kajtusia na nk pisza nam dzieci 10 lat wezmę cie kajtusiu chce cie!Ale co z tego:(jeżeli napewno pisza taklie bzdury bez zgody rodziców:(i co teraz?!:-( Quote
yuki Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 Tu masz Kasiulek wątek do tej spanielki, jest cudowna :loveu: dzisiaj u niej byłam http://www.dogomania.pl/forum/f28/spanielka-cudna-skazana-na-ciemnosc-blaga-o-wzrok-bo-moze-widziec-potrzebny-dt-142916/ Quote
Temida Posted July 28, 2009 Author Posted July 28, 2009 Lipiec się kończy, nie wiem co dalej. Na pieski warczy, z suniami się bawi. Koty goni. Do ludzi ostoja łagodności. Pewnie, że jeśli tej Pani tak zależy może spróbować, ale to długa praca i nie jestem w stanie dać gwarancji. Kajtuś jest mały to może jakoś. Quote
Recommended Posts