Marinka Posted November 21, 2012 Author Posted November 21, 2012 Tak sobie myślę...po przewiezieniu Kseni do hotelu w Przebieczanach, przez jakiś czas coś się działo ... później - głupio to zabrzmi - pies z kulawą nogą nawet do niej nie zajrzał, nie zapytał co u suni, dlaczego taka cisza? Teraz, kiedy coś się zaczęło dziać wszczynane są dzikie jatki. A ludzie, którzy zaoferowali pomoc są wyzywani i opluwani? Coraz częściej zastanawiam się nad uczestnictwem w tym forum... Quote
Ladymonia0610 Posted November 21, 2012 Posted November 21, 2012 Marinka chociaż Ty mnie nie załamuj. DAMY RADE:):) Quote
PACZEK Posted November 21, 2012 Posted November 21, 2012 [quote name='AltaCaraya']Paczek po pierwsze kazdy jeden watek na dogo jest watkiem publicznym wiec moge sie wypowiadac gdzie chce i kiedy chce. A po drugie to na pani treser a behawiorysta. Wiec zapoznaj sie z tymi okresleniami i wtedy sie wypowiadaj. Dopoki nie beda podjete decyzje nie bede sie wypowiadac w tym temacie dajac poczucie mylnej satysfakcji co poniektorych osob. Eot[/QUOTE] Jeżeli ktoś manipuluje ludźmi to zwierzęta będzie tresował. To dla mnie oczywiste. Zdjęcie zostało wysłane na e-maila mari23 a ona w dobrej wierze wysłała je tobie nie wiedząc że ja sobie tego nie życzę i tyle. Więc może uszanuj cudze prawo do własności i nie tykaj więcej moich zdjęć. Quote
PACZEK Posted November 21, 2012 Posted November 21, 2012 (edited) [quote name='Marinka']Tak sobie myślę...po przewiezieniu Kseni do hotelu w Przebieczanach, przez jakiś czas coś się działo ... później - głupio to zabrzmi - pies z kulawą nogą nawet do niej nie zajrzał, nie zapytał co u suni, dlaczego taka cisza? Teraz, kiedy coś się zaczęło dziać wszczynane są dzikie jatki. A ludzie, którzy zaoferowali pomoc są wyzywani i opluwani? Coraz częściej zastanawiam się nad uczestnictwem w tym forum...[/QUOTE] Tak masz rację "dzikie jatki" bo przez trzy lata nikt nic nie robił zdaniem tej userki. Byś może nikt z nas nie jest bez winy ale nawet Monice nie można zarzucić złej woli. A co do hotelu pod Wieliczką byś może oczekiwania były zbyt duże A może tylko to że hotel wykazywał gwałtowne zainteresowanie tylko przed okresem płatności a i forma w jakiej to robił nie do końca mi się podobała. a le uznałem że to moje subiektywne uczucie i się zamknąłem. Wyszło jak widać. I weź proszę pod uwagę że z uwagi na wyprowadzkę funi trzeba było Ksenię zabrać. I wybacz ale może powiedz co p.Gosia wykłada i na jakiej uczelni i czy w związku z tą przecież odpowiedzialną pracą będzie mogła dość czasu psu poświęcić (oczywiście jeśli stowarzyszenie uzna że Ksenia tam pojedzie). A i może wejdź w opcję posty użytkownika i poczytaj je razem.I powiedz czemu mam wrażenie że ta userka usiłuje nas nagonić na usługę p.Gosi? Oczywiście to moje subiektywne wrażenie:lol:. Jeszcze jedno odmienne zdanie to nie jest opluwanie kogokolwiek. Opluwaniem jest to jak user nie znający faktów zarzuca wszystkim na wątku bierność w sprawie psa. Lub to że wszystko źle było zrobione. Jak piszą ludzie że psu trzeba szukać domu "pod psa" a nie szykować pieska pod ludzkie zachcianki to autorytet twierdzi że nie bo nie bo to ja mam rację a kto uważa inaczej to się nie zna. Faktycznie może już dość, poczekajmy może na jasne stanowisko mari23 w sprawie. Edited November 21, 2012 by PACZEK Quote
mari23 Posted November 22, 2012 Posted November 22, 2012 (edited) rozmawiałam wczoraj z panią Agnieszką, głównym tematem była sterylka Kseni, ale "przy okazji" zapytałam też o rozmowę z panią Gosią i jej efekty... pani Agnieszka pozytywnie oceniła współpracę, już wie, dlaczego Ksenia tak się zachowała i jaki błąd popełniła pani Agnieszka przy próbie fotografowania psów ( co wywołało u Kseni agresję wobec drugiego psa), wie, jak nie postępować na przyszłość zdaniem pani Agnieszki przyszły domek Kseni musi dokładnie wiedzieć, jakie zachowania wywołują u Kseni agresję, jak z nią postępować, a jak nie...... to tak w skrócie pani Agnieszka nie wyraziła żadnych zastrzeżeń ani jakiegoś niezadowolenia z "ingerencji" behawiorysty w pobyt Kseni u niej, więc chyba nie ma póki co problemu.... w tej chwili priorytetem jest sterylizacja Kseni, która pozostaje w Przebieczanach - być może wyciszenie hormonów i stosowanie przez panią Agnieszkę rad pani Gosi skutecznie pomoże Kseni.... dlaczego więc rozgorzała tu tak zacięta kłótnia? smutno mi bardzo, przykro i żal, że wątek Kseni jest "areną" do udowadniana sobie nawzajem czegoś..... przecież wszystkim nam zależy na tym, aby Kseni pomoć znaleźć dom i właściwego człowieka, pomóc "normalnie żyć", jak każdy pies mający dom i swojego człowieka "Zgoda buduje, niezgoda rujnuje" - takie przysłowie od pokoleń jest mądrościa ludową i chyba trzeba nam wszystkim z tego skorzystać, inaczej będzie jak w polityce :( P.s. Nie jestem ani autorytetem, ani "wyrocznią" na tym wątku i to, co napisałam, to są moje smutne przemyślenia, nikogo nie zobowiązujące do niczego.... Edited November 22, 2012 by mari23 Quote
mery4242 Posted November 22, 2012 Posted November 22, 2012 [quote name='ulvhedinn']Mery, niestety..... niezaleznie od tego, jak bardzo chcielibyśmy widzieć w pieskach słodkie istotki, zgodne i kochające- SĄ psy, które nigdy nie będą kochać, ani nawet lubić innych przedstawicieli swojego gatunku, takie które będą potencjalnym dla nich zagrożeniem. Ksenia nie jest typem psa, który będzie atakował na spacerze psy "z odległości". Ona nie ma agresji łowczej, nie ma ochoty zatłuc psa, bo go widzi. Problem jest w tym, że ona nie toleruje konkurencji do uczuć człowieka- kurde, mnóstwo psów jest jedynakami, z najróżniejszych przyczyn i to nie znaczy, że sa potwornie nieszczęśliwe. Kaganiec również nosi mnóstwo psów, niekoniecznie z garesji, czasem po prostu bo zżerają co się da i tez nie oznacza to końca świata. Kaganiec zresztą moim zdaniem jest potrzebny na bardzo zresztą mało prawdopodobną ewentualność, że człowiek zaczepi Ksenie a ta odpowie rzeczywistą agresją, a nie straszeniem. \Mery, wybacz, ale o ile Evel naprawdę dysponuje sporą wiedzą i doświadczeniem, to Twoje obserwacje (a własciwie wnioski z nich ) Kseni pozostawiają sporo do życzenia...... I jeszcze jedno - po raz kolejny powtarzam- KSENIA NIE JEST LĘKOWA Z POWODU PRZEŻYĆ!!!!!!!Ksenia jest lękowa niestety "z natury". Ja ją pamiętam jeszcze jak była szczeniakiem u Naa, bywałam u niej w domu, spotykałam suczkę na spacerach- i to był dramat, skrajna nieufność, lękowość. Przy okazji- Ksenia była socjalizowana i odwrażliwiana jescze jako szczenię, skutek, cóż.... no jakiś tam był, ale o wiele mniejszy niż w przypadku standardowego psa. A co do szukania domu przez trzy lata, no to juz się robi śmieszne...... to było g..... a nie szukanie domu- tak naprawdę cokolwiek zaczęło się dziać dopiero w momencie, kiedy Ksenia musiała opuścić DT u Agnieszki. O tym, ile razy Agnieszka prosiła o pomoc w rozwiązaniu problemów z Ksenią i jaka ta "pomoc" była nie mówiąc!!!!!!!!!![/QUOTE] Tu nie chodzi o słodka istotę.. gdyby nie było problemu to aAga miałby dzisiaj swoja suczkę. Gdyby było wszystko w porządku to nigdy w zyciu rodzice nie kazaliby mi jej oddać.. miała by juz dom! Ja napisał jak sie u mnie zachowywała bo może to pomóc ... nik nie musi z tego kozystac jeśli nie chce.. A może ma lękowośc z powodu przeżyć zanim trafiła do Naa.. nie wiesz... nie byłaś tam... nikt tego nie wie.. a p. Gosia jest specjalistą zajmuje się tym i pomogła juz z tego co słysze innym psą to dlaczego nie dać szans Kseni?!?! Sama mówisz że ludzie lubią kochane spokojne pieski to jak chcesz jej znaleść dom jeśli jej ktoś nie pomoże? Oddasz ją do kolejnych domów skąd będzie wracać bo zaatakowała kogoś lub żle zareagowała i właściciel odda?!?1 Tego dla niej chcesz? Wiem jak było u mnie rodzice w ogole nie chcieli ze mna rozmawiac na temat zostawienia kseni bo atakowała innych.. i tak moze być w każdym innym domu taka jest prawda.. trudno jest znaleść osobę która weżmie psa z problemami skoro w schroniskach jest wiele innych spokojnych!! Beż pomocy będzie jej trudno a za hotel będfzie coraz gorzej zbierać pieniądze bo ja zapłace inne dziewczyny tez ale ludzie którzy jej nie znają w koncu stwierdzą ze płacą i płacą a pies i tak nie ma domu. wycofaja się w końcu... a po drugie co to za życie dla Kseni cały czas w hotelach?!?! Pomyśl warto spróbować skoro jest inne rozwiązanie! Quote
Marinka Posted November 22, 2012 Author Posted November 22, 2012 [B]Przypominam o aukcji cegiełkowej Allegro dla Kseni[/B] - potrwa jeszcze 12 dni: [B][URL="http://allegro.pl/show_item.php?item=2809059688"][COLOR=#ff0000]http://allegro.pl/show_item.php?item=2809059688[/COLOR][/URL][/B] Quote
Ladymonia0610 Posted November 22, 2012 Posted November 22, 2012 Zapraszam na bazarek połowy $ dla Kseni:) [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/236163-Bazarek-dla-Kseni-i-Dory-Do-01-12-2012r-godz-00-00[/url] Quote
Wiola&Miłosz Posted November 22, 2012 Posted November 22, 2012 [quote name='mari23'][B]rozmawiałam wczoraj z panią Agnieszką, głównym tematem była sterylka Kseni, ale "przy okazji" zapytałam też o rozmowę z panią Gosią i jej efekty... pani Agnieszka pozytywnie oceniła współpracę, już wie, dlaczego Ksenia tak się zachowała i jaki błąd popełniła pani Agnieszka przy próbie fotografowania psów ( co wywołało u Kseni agresję wobec drugiego psa), wie, jak nie postępować na przyszłość zdaniem pani Agnieszki przyszły domek Kseni musi dokładnie wiedzieć, jakie zachowania wywołują u Kseni agresję, jak z nią postępować, a jak nie...... to tak w skrócie pani Agnieszka nie wyraziła żadnych zastrzeżeń ani jakiegoś niezadowolenia z "ingerencji" behawiorysty w pobyt Kseni u niej, więc chyba nie ma póki co problemu.... w tej chwili priorytetem jest sterylizacja Kseni, która pozostaje w Przebieczanach - być może wyciszenie hormonów i stosowanie przez panią Agnieszkę rad pani Gosi skutecznie pomoże Kseni....[/B] ....[/QUOTE] Dziekuje Marysiu za wyjasnienia:) Milego dnia wszystkim:) Quote
Marinka Posted November 22, 2012 Author Posted November 22, 2012 I ja życzę miłego dnia :) [CENTER][IMG]http://stronka-agusi.pl/obrazki/e45448b6.gif[/IMG] [/CENTER] Quote
PACZEK Posted November 22, 2012 Posted November 22, 2012 [quote name='mari23']rozmawiałam wczoraj z panią Agnieszką, głównym tematem była sterylka Kseni, ale "przy okazji" zapytałam też o rozmowę z panią Gosią i jej efekty... pani Agnieszka pozytywnie oceniła współpracę, już wie, dlaczego Ksenia tak się zachowała i jaki błąd popełniła pani Agnieszka przy próbie fotografowania psów ( co wywołało u Kseni agresję wobec drugiego psa), wie, jak nie postępować na przyszłość zdaniem pani Agnieszki przyszły domek Kseni musi dokładnie wiedzieć, jakie zachowania wywołują u Kseni agresję, jak z nią postępować, a jak nie...... to tak w skrócie pani Agnieszka nie wyraziła żadnych zastrzeżeń ani jakiegoś niezadowolenia z "ingerencji" behawiorysty w pobyt Kseni u niej, więc chyba nie ma póki co problemu.... w tej chwili priorytetem jest sterylizacja Kseni, która pozostaje w Przebieczanach - być może wyciszenie hormonów i stosowanie przez panią Agnieszkę rad pani Gosi skutecznie pomoże Kseni.... dlaczego więc rozgorzała tu tak zacięta kłótnia? smutno mi bardzo, przykro i żal, że wątek Kseni jest "areną" do udowadniana sobie nawzajem czegoś..... przecież wszystkim nam zależy na tym, aby Kseni pomoć znaleźć dom i właściwego człowieka, pomóc "normalnie żyć", jak każdy pies mający dom i swojego człowieka "Zgoda buduje, niezgoda rujnuje" - takie przysłowie od pokoleń jest mądrościa ludową i chyba trzeba nam wszystkim z tego skorzystać, inaczej będzie jak w polityce :( P.s. Nie jestem ani autorytetem, ani "wyrocznią" na tym wątku i to, co napisałam, to są moje smutne przemyślenia, nikogo nie zobowiązujące do niczego....[/QUOTE] Dziękuję za to w imieniu Kseni. To rozwiązanie tymczasowe bo rozumiem że docelowym jest odpowiedni dom dla Kseni.Wybacz mari23 może byłem przewrażliwiony ale mam nadzieję że teraz wszyscy zgodnie skupimy się na tym co psu pomoże a nie będziemy szukać winnych.Wydaje mi się że lepiej zapobiegać niż leczyć. Quote
PACZEK Posted November 22, 2012 Posted November 22, 2012 [quote name='Marinka']I ja życzę miłego dnia :) [CENTER][IMG]http://stronka-agusi.pl/obrazki/e45448b6.gif[/IMG] [/CENTER] [/QUOTE] i wszystkim Ksenio-lubą też ode mnie dnia miłego życzę.:lol: Quote
LadyS Posted November 22, 2012 Posted November 22, 2012 Ja trochę nie rozumiem, o co jest wojna. Ksenia tułacze się po domach i hotelach 3 lata. Jeśli ingerencja kogokolwiek może pomóc, szczególnie gdy okazało się, ze wcale Kseni przenosić nie trzeba, bo można z nią pracować tam, gdzie jest - to czemu tej ingerencji nie wykorzystać? W końcu Ksenia ma znaleźć dom. Przesłałam deklarację za listopad i grudzień. Quote
Marinka Posted November 22, 2012 Author Posted November 22, 2012 [quote name='Ladymonia0610']Zapraszam na bazarek połowy $ dla Kseni:) [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/236163-Bazarek-dla-Kseni-i-Dory-Do-01-12-2012r-godz-00-00[/URL][/QUOTE] Moniu, ustaw wydarzenie Kseni na publiczne, bo nie można udostępniać :( Quote
Ladymonia0610 Posted November 22, 2012 Posted November 22, 2012 Kochani! Proszę o pomoc..Zrobiłam bazarek dla Dory i Kseni. Nie dam rady sama rozesłać zaproszeń [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/236163-Bazarek-dla-Kseni-i-Dory-Do-01-12-2012r-godz-00-00[/url] Quote
PACZEK Posted November 22, 2012 Posted November 22, 2012 (edited) [quote name='LadyS']Ja trochę nie rozumiem, o co jest wojna. Ksenia tułacze się po domach i hotelach 3 lata. Jeśli ingerencja kogokolwiek może pomóc, szczególnie gdy okazało się, ze wcale Kseni przenosić nie trzeba, bo można z nią pracować tam, gdzie jest - to czemu tej ingerencji nie wykorzystać? W końcu Ksenia ma znaleźć dom. Przesłałam deklarację za listopad i grudzień.[/QUOTE] Proszę poczytaj ze zrozumieniem.Wojny nie ma jak na razie mari23 określiła cele, nikt nie protestuje i wszyscy zrozumieli. Więc jak nie rozumiesz to po prostu zapytaj bez wzmianek o wojnach bo to nie poprawi atmosfery. Z miłych wieści to "pocztą pantoflową" wiadomość dostałem że podobno są nowe FOTY naszej księżniczki Kseni. Siedzę i pazury obgryzam z niecierpliwości aby te foty zobaczyć. Wiem że nie zasłużyłem na oglądanie ale może ..... . Edited November 22, 2012 by PACZEK Quote
Ladymonia0610 Posted November 22, 2012 Posted November 22, 2012 Oooo nowe zdjęcia:) Czekamy Czekamy:) Quote
Wiola&Miłosz Posted November 22, 2012 Posted November 22, 2012 Paczek. Zamierzalam sie nie odzywac ale sie odezwe. Co widzisz zlego w tym ze behawior za ktorego ty osobicie nie placisz pomaga hotelowi? To ty robisz dym bog wie skad. Rozmawialam z Gosia. Koszty przyjecia do sfory badz pobytu w obecnym hotelu sa duze. Na fakture nawet beda duze. Pokryje je z wlasnych pieniedzy celem zdiagnozowania psa Co Gosia zrobila zlego ze tak ja oskartzacie? Chciala pomoc to swinstwo tak stawiac sprawe. W wiekszosci spraw jest nieoceniona. Wiec paczek waz slowa. bo to kobieta ktora niejednemu psu pomogla. Powinienes ja conajmniej przeprosic. Bo ona w dobrej wierze. Quote
Wiola&Miłosz Posted November 22, 2012 Posted November 22, 2012 Marinko jestes moderatorem tego watku. Prosze by koszty jakiekolwiek pomocy gosi byly pokrywane przeze mnie. Deklaracja 20 zl z ktore sie wymigal paczek ja ja zaplace w poprzednich postach. Wiec nie mow mi chlopie co jest dla psa najlepsze. Sama Mari przyznala ze hotel juz woie co zrobil zle. Szkoda ze ty nie widzisz tego ze pies potrzebuje pomocy Pozdrawiamy WIoletta i tz;) Quote
LadyS Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 [B]AltaCaraya[/B], aż miło się Ciebie czyta z realnym spojrzeniem na sprawę. Gdyby był problem ze wstawieniem fot, to dziewczyny, macie mojego maila - pomogę. Quote
Ladymonia0610 Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 [quote name='Marinka']Moniu, ustaw wydarzenie Kseni na publiczne, bo nie można udostępniać :([/QUOTE] Zrobione ;) Quote
Ladymonia0610 Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 Moi Drodzy;) Błagam Was o pomoc w rozsyłaniu zaproszenia na bazarek...Wchodzicie podrzucajcie ...Nie dam rady wszystkiego zrobić sama...Ostatnio łamaga się ze mnie zrobiła;/ [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/236163-Bazarek-dla-Kseni-i-Dory-Do-01-12-2012r-godz-00-00[/url] Quote
Wiola&Miłosz Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 rozeslalam gdzie moglam. Sama mam dwa bazarki plus do ogarniecia watek tymczaski;) Quote
Ladymonia0610 Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 [quote name='AltaCaraya']rozeslalam gdzie moglam. Sama mam dwa bazarki plus do ogarniecia watek tymczaski;)[/QUOTE] Dzięki:) Tez mam za dużo bazarków i coś się nie wyrabiam...:nerwy::nerwy::stormy-sad::evil: Quote
Recommended Posts