Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

O to ja tez utknełam w polu kilka razy:D Ale nie mam pojęcia za czym... tyko Shira wie co ją pognało:P
Czas jej siostrę przyłączyć ale jakoś tak boję się o własne zęby ciągle :D

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No powiem Ci... że przy rowerze z dwoma psami to jest troszkę niebezpiecznie bo jednak inaczej się spada z roweru a inaczej z wózka hulajki czy sanek gdzie z tyłu ani miedzy nogami nic cie nie blokuje...ale ja tez z dwoma psiakami jeżdżę z rowerem i żyje zęby wszystkie mam.. ale najpierw lepiej na sucho na nóżkach popróbować.. i najważniejsza jest znajomość komend przez psy bez tego ani rusz niestety w sytuacjach awaryjnych ratuje zdrowie i życie ;P Czasami oszczędzi zszarganych nerwów ;P

Posted

[quote name='Baski_Kropka']No powiem Ci... że przy rowerze z dwoma psami to jest troszkę niebezpiecznie bo jednak inaczej się spada z roweru a inaczej z wózka hulajki czy sanek gdzie z tyłu ani miedzy nogami nic cie nie blokuje...ale ja tez z dwoma psiakami jeżdżę z rowerem i żyje zęby wszystkie mam.. ale najpierw lepiej na sucho na nóżkach popróbować.. i najważniejsza jest znajomość komend przez psy bez tego ani rusz niestety w sytuacjach awaryjnych ratuje zdrowie i życie ;P Czasami oszczędzi zszarganych nerwów ;P[/QUOTE]
oj nerwów sporo mi naszarpała:P szczególnie gdy nalgle w biegu jej strzeli do łepka gwałtownie zawrócic. Tak jak to zrobiła jak z krzaków przy drodze nam kot wyskoczył. O 180 stopni mnie z rowerem obróciła... ale orzełka nie wywinęłam:D

Ale palpitacji serca doznałam:P

Posted

No ja kiedyś w nocy kiedy jeszcze lubowałam się w nocnych treningach.. obecnie troche zmądrzałam to wleciałam na drzewo przez tego mojego głupola, jechałam lasem nagle mignęły mi czerwone oczy i kita mojego psa jak zawraca.. potem to działo sie tak szybko ze nie wiedziałam kiedy wylądowałam na pniu :/

Posted

[quote name='Baski_Kropka']No ja kiedyś w nocy kiedy jeszcze lubowałam się w nocnych treningach.. obecnie troche zmądrzałam to wleciałam na drzewo przez tego mojego głupola, jechałam lasem nagle mignęły mi czerwone oczy i kita mojego psa jak zawraca.. potem to działo sie tak szybko ze nie wiedziałam kiedy wylądowałam na pniu :/[/QUOTE]
zawału bym w nocy w lesie dostała i bez spotkania z "tambylcami" :P ja cykor jestem na takie sprawy:D

Posted

A to ja nie jeżdże sama.. ja sie boje ieczorem czy w nocy pod klatke sama wyjść a co dopiero do lasu jechac z psem.. ale robiło się głupie rzeczy :D Tambyly som fajni same czerwone oczka i zające kamikadze.. :D

Posted

[quote name='Baski_Kropka']A to ja nie jeżdże sama.. ja sie boje ieczorem czy w nocy pod klatke sama wyjść a co dopiero do lasu jechac z psem.. ale robiło się głupie rzeczy :D Tambyly som fajni same czerwone oczka i zające kamikadze.. :D[/QUOTE]
Kamikadze to byłaś ty z psem przypietym do roweru jak tyle kuszących zapaszków i tropików nosem wodzi:P

Posted

łożesz,wpaść na drzewo to niefajna rzecz,a co dopiero nocą...

a Kropeczka już wie,że na DT ją zabierać będziesz?jakieś sledziki na miarę trzeba by skombinować;)
mi znajoma miała przerobić jakieś sleedy,które kiedyś uszyła dla małego haszczaka,bo Nata...nie weszła w nie,ma za dużą klatę:)
ManMaty XXS tyż trochu za duże,ale lepsze dla niej niż zwykłe,bo ona pruje niemiłosiernie do przodu.

Posted

ja bym tylko parę razy wylądowała w rzecze, niezbyt czystej miejskiej ;) jak za kaczuszką się paskudzie zachciało pogonić. W razie czego mogłam się uwolnić, bo tylko bieg, nie mam nawet pasa, więc bestia na smyczy w rękach. Ale w sytuacjach nagłych mam tak, że ją trzymam jeszcze mocniej ;P co czasami kończy się podobnie jak przy rowerze itp ;)

Posted

A my dzisiaj byliśmy na spacerze z Ginim i Alexikiem! Kropki tak szczęśliwej to ja już bardzo bardzo dawno nie widziałam.. coś się przełamało w tej jej główce co zamknęło się z niewyjaśnionych przyczyn i szalała z Alexem że aż łezka w oczku się kręciła.. Baski za to bawić się za wiele nie chciał bo jemu tylko polowanie na sarny było w głowie i ręce mam rozciągnięte przez niego po kostki... ale było superasnie psiaki wróciły brudne szczęśliwe i zadowolone :D

No ale Kropaaa...taka była wyszalana wybiegana że w domu padła jak śledź i nawet po południu na spacer nie chciała wyjść na siku :D

Posted

[quote name='*anusia&ajlu*']ale fajne fotki z treningow :loveu: normalnie szalenstwo :D[/QUOTE]
Nooo a dzisiaj nie mogliśmy jechac bo ja za niedługo do pracy idę... ale jutro znowu trening... jeszcze 3 weekendy i zawody! :D
Jeśli ktos ma blisko zapraszam 16-17.10.2010 Koszęcin! ;D
[quote name='WeronikaM'][url]http://lh3.ggpht.com/_UH1JcE8qUDE/TI5wbhDKGvI/AAAAAAAAA-U/ikZkbt36_Cg/s720/IMGP5937.JPG[/url]
ale fajnie :)
zawsze tak chciałam pojeździć :lol:[/QUOTE]
Przejażdżka przejażdżką... ja już zyć bes tego nie umiem :D

Posted

Do naszego schroniska trafiła suka husky. Pięęęęękna, z jasną kufą. Ogólnie jest bardzo jasna, coś w typie Baskiego. :D Jak byś słyszała coś o zaginionej husky, to kieruj do schroniska. ;)

Posted

no i znowu wychodzi, że Yrsa nie pozna, co to trening jeszcze ;) bo w następny weekend zaś mnie nie będzie, normalnie pech jakiś i koniunkcja gwiazd nie taka ;)

Posted

Ale ja miałam cudowny spacer z psiakami!! :D Poszłam sobie z nimi na 2,5 godzinki dzisiaj nad wodę, Baski zamordował swoja chrumczącą świneczkę :D A podajże dwa dni temu również byliśmy na spacerku całą gromadką z dwoma borderami :D Powrzucam zdjęcia dzisiaj :D Świetnie było :)

Posted

Też mam chrumkającą świnkę. Na początku był szał pał z tą świnią, mam filmiki z komórki, aż je wrzucę, bo się nie da inaczej :D ale teraz Yrsa się jej boi :(
Ostatnie swoje pieniądze wówczas na tę świnię wydałam :D
a 16-17 to akurat mamy biesiadę drużynową, więc mnie nie ma ;) co prawda to też region Jury ale na samym krańcu ;)

A Yrsa ma jeszcze jedno hobby - spodobało jej się agility ;) ciągnik skoczny będzie albo co

Posted

[quote name='Vlk']Też mam chrumkającą świnkę. Na początku był [B]szał pał[/B] z tą świnią[/QUOTE]
Skąd ja to znam... :roflt::diabloti: