Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Suczka stała się bohaterką przez przypadek - pojechałysmy z sacred_PIRANHĄ do schroniska po inną sunię dla DT, która jednak okazała się dzika i gryząca ze strachu - wyjechałyśmy z tą czarnotką:

Psina to suczka, ok. 8-10 miesięczna, absolunie proludzka i prozwierzęca, niegryzącą, niewarcząca.

Za to obecnie pilnie poszukująca DT. Na kiedy? Na jutro...

Suczka jest zaszczepiona na wściekliznę.

• Replies 65
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

cieszę,że sunię wypatrzyła Piranha i ladyS,zobaczcie jaka ONA chuda,a była przecież w schronisku krótko i na lewym uchu dużo śladów pogryzienia,a jak by była dłużej to było by nieciekawie

sunieczka była u mnie na noc,jest naprawdę sympatyczna,lgnie do ludzi i do innych zwierząt,nie wiem czemu i jak trafiła do schroniska,ale chyba była w domu bo lubi spać w łóżeczku :cool3: umie robić siad i daje łapę a nawet prosi jak chce wyjść na dwór,nawet o 2 w nocy :cool3:,tylko trochę przestraszona,nawet bała się odgłosu smażenia na patelni,miksera,ale to drobiazg i kwestia przyzwyczajenia,mam nadzieję że znajdzie dom pełen miłości:loveu:

Posted

Suczka dojechała spokojnie, troszkę się tylko kręciła. Jest bardzo sympatyczna i zupełnie nieagresywna, chociaż, jak to przy zmianach - mocno rozkojarzona.
Z moich obserwacji:
- jest młoda, ale nie ma 8-9 miesięcy; ma kamień na kłach
- ma powiększone sutki - rodziła???
- średnio chodzi na smyczy, ale to do szybkiego nauczenia
- przy kotach głupieje - z moją Jasią się obwąchiwały, a ona Jaśkę obszczekiwała, jak ta jej chowała się pod kanapę, ale już z kotem mojego taty, który jest starszy, neurotyczny;) i niekoniecznie kocha inne zwierzaki, rozszalała się na dobre, szczekając i strasząc; także dzisiaj nockę spędzą rozdzielone;
- sporo zjadła i z wielkim apetytem - albo łapczywa jest, albo taka wygłodniała;

Podsumowując - bardzo sympatyczna, zupełnie nieagresywna sunia, może mieszkać z innymi zwierzakami - nie zje, wymaga jednak podszkolenia i wychowania...

Posted

anielica napisał(a):
Suczka dojechała spokojnie, troszkę się tylko kręciła. Jest bardzo sympatyczna i zupełnie nieagresywna, chociaż, jak to przy zmianach - mocno rozkojarzona.
Z moich obserwacji:
- jest młoda, ale nie ma 8-9 miesięcy; ma kamień na kłach
- ma powiększone sutki - rodziła???
- średnio chodzi na smyczy, ale to do szybkiego nauczenia
- przy kotach głupieje - z moją Jasią się obwąchiwały, a ona Jaśkę obszczekiwała, jak ta jej chowała się pod kanapę, ale już z kotem mojego taty, który jest starszy, neurotyczny;) i niekoniecznie kocha inne zwierzaki, rozszalała się na dobre, szczekając i strasząc; także dzisiaj nockę spędzą rozdzielone;
- sporo zjadła i z wielkim apetytem - albo łapczywa jest, albo taka wygłodniała;

Podsumowując - bardzo sympatyczna, zupełnie nieagresywna sunia, może mieszkać z innymi zwierzakami - nie zje, wymaga jednak podszkolenia i wychowania...

Czyli tak, jak mówiłyśmy - nieagresywna, ale do wychowania... Co do smyczy - najpierw ciągnie jak smok, potem się nieco uspokaja; zdarza jej się nawet dobrze zareagować na "stój" wymawiane przed przejściem dla pieszych.

Posted

furciaczek napisał(a):
Suczynka juz w drodze do DT, mam nadzieje ze dogada sie tam z kotem i jakos szybko sie zaaklimatyzuje:loveu:

Dzięki kochana za DT :loveu: Myślę, że mała nie miała styczności z kotami - do mojego nie miała instynktów morderczych, ale pobawić się chciała... tyle, że moja kotka to mega agresor :evil_lol:

Posted

Pewnie chciala sie bawic z tym "dziwnym psem" i niebardzo wiedziala jak sie do tego zabrac:lol:
W najwiekszy upal dziewczyny jada, nie wyobrazam sobie tego....ja do 15 z domu nie wychodze bo padne:shake:

Posted

To prawda, upał straszny - ja w podobny miałam wczoraj suczynkę u siebie, przesiedziałyśmy część w domu, a jak gdzieś szłyśmy, to było co 10 minut pojenie i moczenie psa... Ale jak już dojadą, mała nieco odpocznie...

Posted

furciaczek napisał(a):
Dojechali na miejsce:cool3:
Zdam relacje jak juz sie uspokoi i pozna z boksiem i koteckiem:p
Oby wszystko bylo dobrze

Trzymam kciuki za malutką! :cool3:

Posted

mała już na miejscu (trzeba jej imię wymyslic - w książeczce ma Afganka ale mnie to do niej nie pasuje...moze jakies pomysly?)
DT jest nią zachwycony...chyba każdy kto ma znią choć chwilę kontakt od razu jest zakochany:loveu:
według specjalistow:cool3: psina jest typowym mixem posokowca bawarskiego...także sterylka konieczna jeszcze przed wydaniem do DT
zatem zbieramy na karme, szczepienie od wirusowek i na sterylke:lol:
dzis zakupiona zostanie tez obrozka od kleszczy...
wiecej relacji pozniej o ile dogo mnie wpusci:shake:
porobimy wiecej fot i od jutra ruszamy z ogłoszeniami pełną parą:diabloti:

Posted

sacred PIRANHA napisał(a):
a świruje z kotem:diabloti:
coś mi się wydaje, że jak sie szybko nie nauczy że kota sie nie obszczekuje i kotek sie z pieskiem nie ma ochoty bawic to rezydent przetrzepie ją po tym durnym łbie:diabloti:

A niech przetrzepie :evil_lol: Się uspokoi :eviltong: