zuziaM Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 Ojej ! Wlasnie sprawdzilam konto i jest az 150 zl od malibo57 !!!! Dzieki ogromne !!! Tylko dziewczyny, na co maja byc przeznaczone ? Czy na rozliczenie ostatniej wizyty u pani doktor ( 80 zl - wizyta + leki i srodek odkazajacy na odlezyny ), czy na pieluchy, czy to na hotelowanie ? Musze to wiedziec. Quote
Bjuta Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 Na pewno nie na hotelowanie - bierz na co potrzebne w sensie weterynaryjno-higienicznym. Malibo57, dziękujemy ogromnie!!!! :loveu::loveu::loveu: Quote
Bjuta Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 Poszło na konto Madcat 150 zł od KM i przyjaciela KM. Na potrzeby weterynaryjne i załatanie dziurki czynszowej. Quote
madcat1981 Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 Od ostatniego czasu doszło kilka wpłat, m.in. ta od Km i przyjaciela KM. Postaram się niedługo zaktualizować Quote
Olga7 Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 Ja także dolączam sie do gratulacji dla mamy pięknej Zosi -niech córeczka zdrowo rośnie nam i pomaga mamie .:loveu::loveu::loveu::p Co do wplat,to wczoraj poszedl przelew z opóznioną wplata,mam nadzieję,że na wlaściwe konto. Quote
madcat1981 Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 Dziękujemy:) Tak, jest u mnie też ten przelew. Quote
asikowska Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 dziewczyny przepraszam za mały offtopic ale jeśli możecie zagłosujcie na schronisko z Zabrza w konkursie tesco (Gabi trafiła do Zuzi z tego schroniska). Jest w tej chwili na 4 miejscu a czasu coraz mniej i pierwsze 5 schronisk dostanie pieniążki z tesco. pozdrawiam Was serdecznie [URL]http://www.tesco.pl/schroniska/[/URL] Quote
madcat1981 Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 [quote name='asikowska']dziewczyny przepraszam za mały offtopic ale jeśli możecie zagłosujcie na schronisko z Zabrza w konkursie tesco (Gabi trafiła do Zuzi z tego schroniska). Jest w tej chwili na 4 miejscu a czasu coraz mniej i pierwsze 5 schronisk dostanie pieniążki z tesco. pozdrawiam Was serdecznie [URL]http://www.tesco.pl/schroniska/[/URL][/QUOTE] Kto ma jeszcze jakieś wolne adresy e-mail - do dzieła :) Mam w tej chwili u siebie 407 zł w skarpecie Gabuni. Rzadko się pojawiam, dlatego proponuję, że prześlę całą kwotę w ramach opłaty do 20.01. Nic nie stoi na przeszkodzie, byście z Zuzią ustaliły na co będzie nadpłata przeznaczona (leki, podkłady, itp). Quote
mari23 Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 [quote name='madcat1981']Maleńka cioteczka:D:loveu: Ma na imię Zosia, ma niecałe 4 tygodnie i wywróciła świat do góry nogami;) [CENTER][IMG]http://i787.photobucket.com/albums/yy157/madcat1981/DSC04580.jpg?t=1294387907[/IMG][/CENTER][/QUOTE] Gratulacje i najlepsze życzenia dla Zosi i mamusi!!!! ___$$$$$$$$(¯`v´¯)$$(¯`v´¯) _________$(¯`(O)´¯)$(¯`(O)´¯) ____(¯`v´¯) (_.^._)$_$(_.^._) ___(¯`(O)´¯)$$$$$$(¯`v´¯) `v´¯) ___$(_.^._)$$$$_$(¯`(O)´¯) O)´¯) _$$$$$$$$$(¯`v´¯)$(_.^._)`v´¯) $$$$$$$$_(¯`(O)´¯)_(¯`v´¯)O)´¯) $$$$$_$$$$(_.^._)$(¯`(O)´¯)._) $$$_$$$$$$$$$$_$_$(_.^._) ______$$$$$$$__§_$$$$$$$ ____$$$_____$$__$$_____$$$ ___$$$________$$________$$$ __ $$$__________________$$$ ___$$$__WSZYSTKIEGO___$$$ _____$$$___DOBREGO ! _$$$ _______$$$__________$$$ _________$$$______$$$ ____________$$$_$$$ ______________$$ Quote
madcat1981 Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Ojej dziękuję, w swoim i jej imieniu;) Quote
zuziaM Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Kupilam dzisiaj dla Gabci kolejne podklady. Dodatkowo kupilam jeszcze takie male podkladziki, ktore podkladam kiedy jej ranko polewam srodkami leczniczymi. One sa ( szczegolnie jeden ) troche zrace, wiec trzeba zaraz je wyciagac, zeby Gabci zdrowe lapki i nie lezaly na mokrym. Gabunia dostaje tez witaminy, ktore dostalam ostatnio od pani doktor. Zapomnialam nazwe ( sa w tubce, jak pasta do zebow ), ale pani doktor twierdzi, ze sa najlepsze na ta chwile. Podam nazwe pozniej, bo mam je w garazu. Quote
madcat1981 Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 Zrobiłam przelew na 407 zł. Uściski dla dzielnej suni:glaszcze: Quote
maarit Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 [quote name='Bjuta']Żebyż ta wiosna przyszła szybciej...[/QUOTE] Gabcia znnów by mogła powygrzewać się na słoneczku:) Quote
Mysia_ Posted January 29, 2011 Author Posted January 29, 2011 co u Gabulinki? Tak cichutko ostatnio.. A znowu mrozy przyszły :-( Quote
Olga7 Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 Trzymaj się dzielnie Gabusiu ,staruszko.Masz teraz najlepszą i serdeczną opiekę Zuzi . Quote
zuziaM Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 U Gabci w porzadku. Mieszka teraz w garazu ( ma cieplo, bo mamy podgrzewana podloge ) i przykryta jest cieplym kocem. No i mam ja blisko, wiec moge zagladac 10 x dziennie. Z otrzymanych dodatkowo pieniedzy 9 o ile pamietam to 150 zl + 107 zl ) kupilam juz : 3 x podklady hig. ( po 10 szt. ) - 17,60 zl x 3 = [B]52,80[/B] 3 x podklady hig. ( po 5 szt. ) - 8,60 x 3 = [B]25,80[/B] 1 x podpaski hig. - [B]3,20[/B] ( podkladam Gabci pod lapke z odlezyna, zeby nie lezala bezposrednio na podkladzie czy kocyku ) 2 x podklady hig. bez folii - 2 x 5,50 = [B]11,-[/B] ( tez podkladam pod lapke z odlezyna ) 1 x pampersy dla dziecka ( 40 szt. ) - [B]29,-[/B] zl ( znalazlam najtansze w dobrej cenie w Kauflandzie ). Pod Gabci lapke z odlezyna klade zawsze nawet zwykla podpaske higieniczna, bo nawet jak Gabi sie zesiusia, to podpaska izoluje lapke od mokrego podloza. A ogolnie Gabi ma sie bardzo dobrze. Nadal oczywiscie nie chodzi, ale nie dokucza jej nic innego. Chetnie je, zajada witaminy i zobila sie bardzo cwana. Szczegolnie wieczorami ( bo w dzien grzecznie sobie lezy pod kocykiem ) sika doslownie co 20 minut w pieluche ... potem zaraz zaczyna mnie wolac. Ide ja przewinac, a za kilkanascie minut sie to powtarza. I tak wieczorem potrafi nawet od 10 x ........ Quote
Bjuta Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 Och, jak dobrze, że może mieszkać w ogrzewanym garażu!!! Dzięki Zuziu!! Napewno to jest o wiele dla niej lepsze. Może nasza Gabuchna doczeka do wiosny, a potem będzie już latwiej! Quote
madcat1981 Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 Byle do wiosny, dużo ciepłych uścisków dla Zuzi i serdecznych głasków dla staruszki kochanej... Zuziu, dzięki za rozliczenie, mam nadzieję, że to nie był duży kłopot przy tylu obowiązkach. Ostatnie wpłaty to były kolejno 9.12 185 zł (pierwsza część za tymczasowanie w grudniu), 28.12. 115 zł (druga część za tymczasowanie w grudniu), 19.01, 407 zł (300 za tymczasowanie w styczniu i 107 zł na wydatki Gabuni). Szukałam tanich podkładów i pieluch ale na razie nic tańszego nie znalazłam. Te podkłady to super sprawa, świetnie sprawdzają się też przy dziecku, ale na Boga,ceny za taki kawałek folii z włókniną są po prostu kosmiczne. Mam ogromne wyrzuty sumienia ilekroć brudny wyrzucam do kosza, a i ekologiczne to to nie jest:roll: Cóż, skoro jeszcze nikt nic lepszego nie wymyślił. Quote
Bjuta Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 Zwiększyłam o piątkę deklarację stałą dla Gabusi, czyli będzie ode mnie dostawać 20. Quote
zuziaM Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 A ja dzisiaj znalazlam jeszcze troche tansze [B]pieluchy[/B]. W Biedronce - [B]64 szt za 26 zl[/B]. Kupilam oczywiscie, bo z poprzedniej paczki juz jakies 15 zostalo. A Gabcia zuzywa ich kilka dziennie ( przez dwa tygodnie nazbieralam ich 3 opakowania po 10 kg suchym pokarmie ). Mimo, ze sa dobrze wsiakliwe, to ta cwaniara i tak, jak tylko sie zesika, to krzyczy, ze ma mokro i nie pozostaje mi nic innego, jak jej pieluche zmienic..... Inaczej mi spokoju nie daje.... Ciesze sie, ze juz sie naprawde ladnie zagoily rany na pietkach tylnych lapek i ta ogromna , gleboka i paskudnie ropiejaca kolo pupki. Byla naprawde straszna..... a najgorsze, ze kiedy Gabcia sie sama probowala przemiesczac, to naciagala tam wlasnie w tym miejscu, skore i ta dziura pekala jeszcze bardziej i krwawila. Dwa razy, to bylo to tak obfite krwawienie, ze zuzylam na zatamowanie cala rolke papieru toaletowego .... i juz sie zastanawialam nad pedzeniem do pani doktor, bo sie balam, ze sie wykrwawi ..... To bylo straszne ! Teraz jeszcze najgorsza ranka jest na paluszkach od zewnetrznej strony lewej laki i troche wyzej na kostce. I jeszcze na ogonie nie do konca wyleczona, ale juz jest strup, duzy i gruby i czasami jeszcze troche krwawi, ale psikam caly czas Octeniseptem i juz sie nie zanieczyszcza przynajmniej. Ten srodek jest naprawde swietny i niedlugo bede musiala kupic kolejna buteleczke. Tej juz sporo poszlo, bo pryskam te rany 3 - 4 x dziennie. Quote
zuziaM Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 kolejne rozliczenie zrobie, bo nastepne zakupy byly dla Gabci. [B][U]Z poprzednich rozliczen zostalo - 109,20 zl.[/U][/B] [B][/B] Kupilam przedwczoraj : podklady 2 op. po 5 sztuk - [B]17,80[/B] A w sobote bylam u pani doktor ze swoja kocica na zastrzyk i musialam dla gabci wziac kolejny antybiotyk ( o tm bedzie nizej ) Clindemicyn-MIP 600 mg i dodatkowo oslonowy Pro Kolin+ ( suplement diety odbudowujacy naturalna flore jelitowa ) i kolejna tubke witaminek Veta-Pet - razem kosztowalo wszystko [B]85,- zl[/B] ( Pro Kolin+ - 35 zl antybiotyk - 20 zl witaminy - 30 zl ) [B][U]Tak wiec pozostalo z dodatowo dla Gabci przyslanych pieniazkow - 6,40 zl[/U][/B] [B][/B] Ale cioteczka asikowska wplacila tez dla Gabci pieniazki. Tylko problem w tym, ze ja nie wiem ile, bo moj ebgz mnie wyrzuca i nie chce mi otworzyc historii operacji bankowych. A jesli chodzi o Gabcie, to niestety znow wrocil stan zapalny i Gabcia ma brzydkie ropne wycieki z pochwy. Dlatego musi brac antybiotyk. Martwilo mnie to, ze nie siusiala ostatnie dwa dni, ale wczoraj po poludniu dalam jej 1 tabletke Furosemidu, a po 3 godzinach kolejna. No i Gabcia znow siusia. Na szczescie, bo balam sie, ze sobie przez to trzymanie zalatwi nerki. Tak wiec poki co sytuacja sie jakos ustabilizowala. Teraz tylko zeby te wycieki powstrzymac. Quote
mari23 Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 [quote name='Bjuta']Zwiększyłam o piątkę deklarację stałą dla Gabusi, czyli będzie ode mnie dostawać 20.[/QUOTE] zaraz zrobię to samo ! po "piątce" każda ciocia.... i uzbieramy na podkłady, leki.... Gabuleńko - trzymaj się!!!! Zuziu, Ty też!!!!! Quote
zuziaM Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 Dziekujemy ! Gabcia trzyma sie swietnie i wyglada tez doskonale. Zebyscie widzialy, jaka ona ma sliczna siersc. Umaszczenie naperawde przesliczne. Gabi siusia i to mnie cieszy. Wlasnie musze dzisiaj kupic pieluchy, bo sie koncza. A Gabcia nie lubi na zsiusianej lezec ... krzyczy zaraz. Jest przeslodka i uwielbia swoje witaminki. Kiedy jej tubeczke podtykam pod nosek, to zaraz lapie tymi swoimi bezzebnymi dziaselkami...... Tabletki zjada w pasztecie. I musze sie pilnowac, zeby do niej nie podchodzic nigdy z pachnacymi jakimkolwiek jedzonkiem rekoma. Gabcia ma taki wech, ze natychmiast wszystko wywacha i lapie mnie za rece, bo mysli ze w nich cos dla niej mam. A slabiutko juz widzi, wiec tylko noskiem wszystko wyczuwa. Quote
ihabe Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 Kochana Gabusia, babunia :-) Jak to dobrze, ze trafiła do Ciebie Zuziu:-) [IMG]http://marzenaj.blox.pl/resource/P1010643.JPG[/IMG] Quote
Recommended Posts