Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Na pieluchach się nie znam.Ja wysłałam podkłady higieniczne 90/60(tak to się fachowo nazywało),ale ze starych zapasów ,więc ceny nie pamiętam.W aptekach trzeba pytać.

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bardzo dziekuje za paczki. Chyba obie juz doszly, bo w skrzynce znalazlam wczoraj awizo na 2 paczki.
Maz pojechal na poczte odebrac.
Z pampersami tez nie mialam do czynienia, wiec nie mampojecia, jakie sa ceny ... ale najwazniejsze, jaki rozmiar dla Gabci bylby najodpowiedniejszy.
Ja tego nigdy nie stosowalam.

Posted

Rozmawiałam dzisiaj pół godziny z Zuzią. Pytałam jak tam Gabi znosi mrozy w związku z niepełnosprawnością. Zuzia (co za przemiła kobieta!!!) mówi, że dopóki Gabi jest sprawna intelektualnie (a jest! mimo 1000 lat) - to nie jest aż taki problem. Bo ma budkę teraz tuż koło domu. I zawsze daje znać, że ma mokro i trzeba ją przebrać. Więc to nie jest tak, że ona mokra leży w trzaskającym mrozie. Budę ma docieploną bardzo starannie, więc tam mrozu nie ma, a w mokrym nie leży, bo tak długo wyje, aż ją ktoś obsłuży. Gabi się cieszy, je, załatwia i co najważniejsze - sygnalizuje potrzeby - ma więc jeszcze radość z życia. Bardzo jest dzielna ta nasza Gabunia!!! :)

Posted

Dzieki Bjuta za telefon i przemila pogawedke. Tez jestes przesympatyczna !

Przepraszam, ale zima mam tak malo czasu na siedzenie w necie ... kupa roboty z psiakami ... trzepanie i suszenie kocy, pojenie ciepla woda 2 x dziennie, bo zamarza, a jedza tez chrupki, wiec musza pic.
Odsniezanie w kojcach ... no i starowinka Gabi ... 2 - 3 x dziennie wymiana podkladow, bo sie zalatwia pod siebie i sie boje, ze mi sie przeziebi.
Musialam jechac wczoraj do pani doktor po antybiotyki dla niej, bo cos jej z noska leci.
I juz jest duzo lepiej. Na szczescie ma doskonaly apetyt, wiec i leki latwo podawac.
Mrozy zelzaly, wiec mamy troche spokoju.
Dzisiaj rano wymienilam Gabci podklad, posiedziala chwilke na zewnatrz i poczekalam, az sie wysiusia. Wlozylam ja do budki i .... za 5 sekund zrobila wielka kupe !!!
No i tak to z nia jest.....
W jednej z aptek znalazlam chyba najtansze podklady. Sa na sztuki po 1,50 zl i te duze, najfajniejsze - 90 x 60 cm.
Jesli macie mozliwosc zalatwienia takich podkladow kazda ilosc, to bede ogromnie wdzieczna.
Gabcia potrzebuje 2 albo 3 czasami dziennie.

Kasienko kochana ... mam do Ciebie prosbe, zebys na przelewie za Gabcie pisala tylko co najwyzej jej imie, albo nawet nic.
Ona jest u mnie nie w hotelu, ale w DT. Przyjechala na dlugo przed otwarciem przeze mnie hotelu, wlasnie do PDT.
I tak zostalo. Dzieki.

Pozdrawiamy !

Posted

Zrobilam Gabci jakis czas temu zdjecie w budce.

[URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/13bf0f60353118be.html"][IMG]http://images43.fotosik.pl/445/13bf0f60353118begen.jpg[/IMG][/URL]

Posted

Będę opisywać przelewy wg życzenia;)

[U]Jeśli to nie problem[/U], to ten przelew, który powinien dojść w okolicach 20.12. wyślę w dwóch ratach - teraz na dniach i resztę w okolicach 20. Coś czuję, że lada dzień się "rozdwoję" i myśl, że na koncie będą pieniądze Gabi, a ja nie będę mogła zrobić przelewu dziwnie mnie stresuje. Jestem ostatnio specjalistką w wymyślaniu wszelkich możliwych czarnych scenariuszy, zwłaszcza podczas bezsennych nocy:roll: :diabloti:

Plusem rozdwojenia jest to, że często będę używała w domu podkładów, więc też będę wiedziała jakie i gdzie można kupić dobre i niedrogie. Od czasu do czasu zamówię bezpośrednio do Ciebie Zuziu albo prześlę pocztą.

Posted

Dziekujemy !!!
To w tej chwili najbardziej jest potrzebne dla Gabuni.
Juz jestesmy po obiadku. Zaraz oczywiscie sie zsiusiala .....
Kupka pewno bedzie w nocy.....
Damy rade... zeby tylko te cholerne mrozy nie byly takie straszne.
Zaraz mi maz ze strychu zdejmie materac gabkowy, ale szerszy od tego, ktory Gabcia ma w tej chwili nad glowka w budzie.
Bedzie wiec teraz juz pod calym dachem miala sufit i bedzie duzo przytulniej.

Posted

Zuziu ja też po wypłacie wyślę paczkę z podkładami.
Znalazłam w dobrej cenie tutaj [url]http://www.nokaut.pl/pieluchy/podklady-higieniczne-seni-soft-90x60-szt-30.html[/url]
wychodzi za sztukę ok 1,10 zł i jak się zamówi za 115 zł to przesyłka jest darmowa.

Posted

[quote name='asikowska']Zuziu ja też po wypłacie wyślę paczkę z podkładami.
Znalazłam w dobrej cenie tutaj [URL]http://www.nokaut.pl/pieluchy/podklady-higieniczne-seni-soft-90x60-szt-30.html[/URL]
wychodzi za sztukę ok 1,10 zł i jak się zamówi za 115 zł to przesyłka jest darmowa.[/QUOTE]

Kurcze ... 115 to troche duzo by na raz trzeba bylo zamowic.
Wiec moze sie ktos dolozy jeszcze i jedna przesylke sie zrobi, a potem sie rozliczymy ?
Ja w takim razie jedna paczke od siebie deklaruje zaplacic.
I jak Ty jedna, to juz mamy za 69 zl.
Kto jeszcze ?
Ja u siebie w jednej aptece znalazlam tez w paczkach, ale wychodzi po 1,25 zl za sztuke.

Posted

[quote name='madcat1981']Wpłaciłam teraz 185 zł, a reszta w okolicach 20.12.

edit. Przyjrzałam się teraz zdjęciu - ale fajna ta gabuniowa budka:)[/QUOTE]

Dzieki Kasiu.
I trzymam kciuki za szczesliwe "rozdwojenie" !!!

A wczoraj wymienilam Gabci ten materac, ktory ma nad glowa na szerszy. Ma jeszcze przytulniej.
Ale zima i tak nam daje w kosc..... a to dopiero poczatek....
Gabcia w trakcie brania antybiotykow. I jest juz w porzadku.
Bidunia tylko nie chce wychodzic z budki, jak jej sprzatam.
Zapiera sie potwornie i musze ja na sile wytargac zawsze. Ale nie ma innego sposobu zeby jej nowy podklad wlozyc.

Posted

Jestes kochana !!!!!!
Ja zaraz sie przebijam przez snieg i pedze do apteki, bo dzisiaj rano podlozylam Gabci ostatni duzy i zostal mi tylko jeden mniejszy ostatni juz.
Na noc bedzie za maly ....
Na szczescie Gabcia rano podczas wymiany podkladu, zrobila na zewnatrz duza kupe i duze siusiu, wiec do wieczora bedzie miala sucho.

Posted

kochani chciałabym zaprosić na wątek Dick'a, który został bohaterem roku 2010 a jest bezdomny [url]http://www.dogomania.pl/threads/81546-CK-Dick-Honorowy-Dawca-Krwi-uratował-innemu-psiakowi-życie!Wciąż-czeka-na-Dom.../page34[/url]

Posted

[quote name='zuziaM']Jestes kochana !!!!!!
Ja zaraz sie przebijam przez snieg i pedze do apteki, bo dzisiaj rano podlozylam Gabci ostatni duzy i zostal mi tylko jeden mniejszy ostatni juz.
Na noc bedzie za maly ....
Na szczescie Gabcia rano podczas wymiany podkladu, zrobila na zewnatrz duza kupe i duze siusiu, wiec do wieczora bedzie miala sucho.[/QUOTE]

i jak sobie radzicie? U Was też tyle śniegu spadło? :-(

Posted

Ostatnie dwa dni byla odwilz, wiec snieg stopnial. Ale juz dzisiaj nowy dopadal ....
Buda Gabci jest oslonieta od wiatru i sniegu i ma zacisznie. Wejscie szczelnie zasloniete, w srodku miekki materac pod pupa i na bocznych sciankach i pod sufitem, wiec Gabci nic nie gniecie. Przykrywam ja kocem, zeby bylo jej cieplo.
Anybiotyk skonczyla dzisiaj rano. Czuje sie juz dobrze i oby tak juz zostalo do konca zimy.
Panienke musze tylko ukladac w srodku na zmiane na prawym i lewym boczku, zeby sobie odlezyn nie zrobila.
Kiedy wreszcie bedzie ta wiosna ?????? Gabcia bedzie mogla wreszcie na trawce w sloncu sie wygrzewac ....
Na szczescie ma nadal dobry apetyt i mimo, ze schudla ostatnio, to sily ma sporo. Prowadzam ja codziennie za tylne lapki, a ona idzie dziarsko na przednich.
Troche ruchu musi miec jednak.

Posted

Wlasnie uslyszalam, ze Gabcia mnie wolala.....
Wyszlam sprawdzic, o co chodzi ... a Gabunia sobie wyszla z budy i lezala przed nia .....
Wymienilam znow podklad....... zsiusiany byl.
Dostala pic - ciepla wode i chcialam ja znow do budy schowac, ale .... nie ..... za nic nie chciala wejsc.
A rano ja troche poprowadzalam po kojcu, nawet sasiedni odwiedzila i obwachala wszystkie zapaszki ....
No i teraz znow jej sie zachcialo pospacerowac !
Wiec pochodzilysmy znowu i teraz juz lezy u siebi i lapki ze sniegu sobie wylizuje.
Musze wykombinowac cos, czym bym mogla Gabi nosic pod brzuszkiem.
Latem na szerokim pasie koca to robilam, ale koc sie w koncu zwijal i gniotl pewnie w brzuszek.
Najlepiej by bylo jakas poduszke taka na krzeslo, z gabki przyszyc do pasa mocnego materialu, a na koncach zrobic pałaki, jak w torbie, zeby bylo latwiej na jedniej rece ja nosic.
Musze cos takiego zrobic i wtedy bedzie nam latwiej sobie chodzic codziennie.
Teraz Gabcie za tylne udka podnosze i jest mi troche ciezko tak ja dzwigac zgieta w pol.
A i Gabcie pewnie troche uciskam, zeby ja porzednie trzymac.
A ona ma te tylne lapki sztywne i wtedy je tak wysoko unosi, ze czasami az nad glowa je trzyma.
Jej tez nie jest za komfortowo .....