filonek_bezogonek Posted November 15, 2006 Posted November 15, 2006 no dobra to wiemy jak działa preparat podawany wewnętrznie - ale zastanawia mnie ten flamaster ?? Jak to sie dzieje ze "farbuje" nos - tam sa jakies pigmenty pochodzenia roslinnego czy sama chemia ?? To mnie interesuje.... czy ktos to stosowal i wie o co chodzi bo dla mnie to takie "magiczne". Jesli była by to "natura" to moze ta nature z flamastra dało by sie jako oszukac i samemu cos "domowej produkcji" zrobic. A jesli "chemia" to nawet nie chce wiedziec co to jest :crazyeye: :crazyeye: Quote
nefesza Posted November 15, 2006 Posted November 15, 2006 O na przyklad o takim: [URL]http://www.petedge.com/jump.jsp?itemType=INDEX&itemID=653[/URL] Quote
Toller Posted November 16, 2006 Posted November 16, 2006 Ło matko:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: Quote
filonek_bezogonek Posted November 16, 2006 Posted November 16, 2006 no wlasnie :) no to jak myslicie jak to działa ?? moze to wykorzystuje jakies naturakne roslinne barwniki ktore mozna samemu "wyprodukowac" ;) Quote
Kitka20 Posted December 23, 2006 Posted December 23, 2006 Witam mam pytanie czytam i zastanawiam się czy to źle że psiakowi zjaśniał nosek?? mam pieska miał czarny a teraz jest już prawie brązowy myśalałam że to normalne. Czym grozi ten nie czarny nosek jakieś powikłania czy coś?? I jak Puli wspomniała o plastkiowych miskach moja takie ma czy powinnam zmienić?? proszę odpowiedzcie Quote
Cimi Posted December 23, 2006 Posted December 23, 2006 Kitka, właśnie tak czasem bywa u nierasowych bokserów. Mojej jaśniał nos, ale to zależało od karmy jaką jadła. Teraz ma cały czarny. Quote
nefesza Posted December 27, 2006 Posted December 27, 2006 [quote name='Kitka20']Witam mam pytanie czytam i zastanawiam się czy to źle że psiakowi zjaśniał nosek?? mam pieska miał czarny a teraz jest już prawie brązowy myśalałam że to normalne. Czym grozi ten nie czarny nosek jakieś powikłania czy coś?? I jak Puli wspomniała o plastkiowych miskach moja takie ma czy powinnam zmienić?? proszę odpowiedzcie[/quote] O ile wiem, zdrowotnych problemow to nie oznacza zadnych... za to nie zawsze "pasuje" do wzorca :roll: Quote
Kitka20 Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 [quote name='Cimi']Kitka, właśnie tak czasem bywa u nierasowych bokserów. Mojej jaśniał nos, ale to zależało od karmy jaką jadła. Teraz ma cały czarny.[/QUOTE] Cimi a czy ja kiedykolwiek napisałam że mam psa bez papierów?? dlatego się zdziwiłam czemu mojej brązowieje nos. Quote
Katarzyna Posted January 4, 2007 Posted January 4, 2007 U suki w okresie przedcieczkowym moze jasniec nos Quote
Jenny19 Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 moja sunia miała czarny nos a teraz jej ...różowieje:-o tzn ma takie różowe plamy...z daleka to wygląda jakby miała obdarty i juz mnie pare razy zaczepiali obcy ludzie i pytali ze współczuciem co się jej stało że sobie tak nochal obdarła Quote
modna.com.pl Posted December 2, 2007 Posted December 2, 2007 Hej. Czy wiecie jak długo trzeba takie algi podawać psu? po ilu dniach/tygodniach można spodziewać się pierwszej widocznej zmiany? Quote
McDzik Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 Cześć! Przeczytałam wszystkie posty z tego wątku, ale dalej nie wiem, może mi pomożecie.. w ogóle to dopiero stąd się dowiedziałam, że są jakieś środki na poprawienie pigmentu noska etc, wcześniej nikt mi o tym nie powiedział... =/ Co byście polecili kremowemu szczeniakowi rasy spaniel tybetański? Gdy go kupiłam, miał czarny nosek w wieku 8 tygodni. Teraz ma 4 miesiące i zróżowiał mu przy wymianie zębów !!! Nie boję się o przebarwienia na sierści, jakie mogą się pojawić przy stosowaniu tych środków, bo nie jest biały, tylko kremowy, więc to nawet lepiej, jeśli sierść jeszcze bardziej mu zmieni pigment... Chodzi mi tylko o ten nosek. Pani weterynarz powiedziała, że możliwe, że mu się odmieni, gdy skończy wymieniać zęby na stałe! Ale taki proces trwa do 7 miesięcy, on ma 4 i pod koniec marca jedziemy do Katowic, także do tego czasu chciałabym poprawic mu ten pigment noska, co polecacie? [IMG]http://i22.photobucket.com/albums/b332/spanielka/pigment.jpg[/IMG] Quote
Cheritka Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 No to trudne :roll:. Najlepiej jest wystawic psa na słoneczko i wtedy opali sobie nos i zrobi sie czarny, są też środki barwiące nosek, tylko nikt o tym nie mówi. Bo srodki poprawiajace pigment mgą uczulać oczy. (dawno nie czytałam wątku, :roll:to nie wiem czy sie nie powtarzam) Quote
Cheritka Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 Dodam jeszcze, że mój biały pudelek ma nosek jasny do wiosny, ale w lato ma czarny jak węgielek, niestety wiosna to tez Katowice :eviltong: Quote
asher Posted January 25, 2008 Posted January 25, 2008 [B]McDzik,[/B] a próbowałaś Algolithu? Tylko dawkowanie powinnaś skonsultować z weterynarzem, zwłaszcza, jeśli karmisz malucha gotową karmą, bo algi mają witaminy i minerały, a przedawkowanie może mieć niefajne skutki. Skontaktuj się też z hodowcą, na pewno coś poradzi. Co do opisywanych w tym wątku flamastrów to... szczęka mi opadła. Dla mnie stosowanie tego, to zwykłe oszustwo :shake: Quote
nefesza Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 [quote name='asher']Co do opisywanych w tym wątku flamastrów to... szczęka mi opadła. Dla mnie stosowanie tego, to zwykłe oszustwo :shake:[/quote] Z pewnoscia tak, ale w porownaniu, co jeszcze mozna zrobic... gdzies czytalam o operacjach plastycznych psow (na szczescie nie w Europie) - to dopiero oszustwa! Quote
FredziaFredzia Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 Podrzucam, bo mam problem jasnego noska. ;) Algi pomogły? Quote
jovi Posted June 21, 2011 Author Posted June 21, 2011 Moim zdaniem ich działanie jest mizerne w wypadku tzw. zimowego nosa . Niestety, ale najskuteczniejsza metoda to : malowanie . Jakimi preparatami to już dokładnie nie wiem, ale widziałam kiedyś taki na stoisku przy okazji jednej z wystaw bo sprzedający w celu demonstracji pomalował nim nos mojemu psu , efekt był imponujący i natychmiastowy choć oczywiście nietrwały :) Popytaj w sklepach groomerskich, tam napewno znają takie specyfiki. Quote
mychaaaaa Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 [quote name='FredziaFredzia']Podrzucam, bo mam problem jasnego noska. ;) Algi pomogły?[/QUOTE] U brata naszego Haniego algi super wzmocniły pigment nosa i poprawiły kondycję sierści, jednocześnie nie wpływając na jej biały kolor. Nos zimowy zrobił się całkiem czarny. My dzisiaj zamówiliśmy algi i zobaczymy jak to będzie, bo i Haniskowi zaczyna się robić zimowy nosek ;) Quote
FredziaFredzia Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 Eris cały czas ma, chyba już tak zostanie. Podawałam żelazo w tabletkach - żadnej poprawy. Quote
Recommended Posts