Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 569
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A to moja urocza tymczasowiczka (od dzisiaj) :lol: Ma na imię Nelly

Poker, ona chyba troszkę do Dunieczki podobna?

[IMG]http://foto2.m.onet.pl/_m/3f1a41624614b4a2b1ee7f26ef1f867a,14,19,0.jpg[/IMG]

[IMG]http://foto1.m.onet.pl/_m/1d877d0e8b2ff635da33590103769cbd,14,19,0.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='sacred PIRANHA']jaka śliczna!
ona ma juz domek zaklepany czy moge ją dorzucac do maili?
na początku września ma się odezwac ta miła rodzina z warszawy o której Ci wspominałam:cool3:[/quote]

Nie, nie ma nic zaklepanego. Na razie za tydzień zdjęcie szwów, póki co jeden sobie zjadła.. ale już ma ubrane to wdzianko, więc będzie ok. Potem odrobaczenie i szczepienie p/wirusówkom. I nowy fryz, bo kołtunów masa

Posted

[quote name='Isadora7']Leni szukałaś, szukałaś i wyszukałaś cacko :)[/quote]

Ano jakoś mi tak zaczęło być żal tych kudłaczy wszystkich, futerka mają biedaczki straszne :-(

Posted

[quote name='anawa']Jestem juz po wakacjach, więc generalnie dostępna. Nie mam jeszcze planu pracy na wrzesień i nie jestem pewna, czy akurat 10 lub 11 będę miała wolne ale myślę, że jeden, czy dwa dni różnicy w którąś stronę nie będą stanowiły wielkiego problemu. Jutro dam odpowiedź, jak pracuję w tych dniach i oczywiście z radością pomogę :lol:[/quote]

Super :multi:

Posted

[quote name='leni356']Ano jakoś mi tak zaczęło być żal tych kudłaczy wszystkich, futerka mają biedaczki straszne :-([/quote]
no po kudłaczach najwyraźniej widać zabiedzenie (jeśli chodzi o pielegnacje sierści bo szczupłości za to wogóle nie widać...) i najszybciej metamorfoze:loveu:
zaczynają mnie wciągac te kudłacze:cool3:
a Nelly jest piękna!

Posted

Aż mnie świerzbią pazurki, żeby się dobrać do tych jej kudełków, uwielbiam takie zabiegi, jak dla mnie są relaksujące, a psina jest bajkowa, oczy ma jak z Disneya, mąż mój powiada, ze spodobałaby się Mopikowi :)

Posted

poker pewnie sie wypowie jak wroci ;)
do dunieczki to moze i troche podobna, ale bardziej do pokera (psa poker). prawie kropka w kropke, tylko poker jest taki bardziej grafitowy.

ale cudenko. jednak sie zdecydowalas na dt u siebie!? jestes szalona.

Posted

[quote name='irysek']tak poza tematem, luka moglabys w pierwszym poscie wpisac rozliczenie finansowe Orena? bylabym wdzieczna.[/quote]
Z tego co mi wiadomo to nasza Fundacja nie zbiera na swoje konto pieniążków na Orena...tylko chyba Leni

Posted

[B][COLOR=RoyalBlue]Rozliczenia:[/COLOR][/B]

[U][B]Wpłaty:[/B][/U]

bazarek - 200 zł dziękujemy :loveu: [COLOR=Red]doszła wpłata[/COLOR]
MagdaH - 5X20 zł 100 zł dziękujemy :loveu: [COLOR=Red]doszła wpłata[/COLOR]
leni356 - 100 zł uzbierane dziękujemy :loveu: [COLOR=Red]doszła wpłata[/COLOR]
Poker - 60 zł dziękujemy :loveu: [COLOR=Red]doszła wpłata[/COLOR]
Poker - 20 zł miesięcznie dziękujemy :loveu: [COLOR=Red]doszła wpłata[/COLOR]
Maruda666 - 50 zł dziękujemy :loveu: [COLOR=Red]doszła wpłata[/COLOR]
Irysek/Pani Ania - 30 zł dziękujemy :loveu: [COLOR=Red]doszła wpłata[/COLOR]
leni356 i Piromanka bazarek - 50 zł dziękujemy :loveu: [COLOR=Red]doszła wpłata[/COLOR]
Maruda666 bazarek - 40 zł dziękujemy :loveu:[COLOR=Red]doszła wpłata[/COLOR]
Maruda666 bazarek - 50 zł dziękujemy :loveu: [COLOR=Red]doszła wpłata[/COLOR]
Asia - 50 zł dziękujemy :loveu: [COLOR=Red]doszła wpłata[/COLOR]

Razem wpłat - [B]750 zł [/B]

[COLOR=RoyalBlue][B]Bardzo serdecznie dziękujemy[/B][/COLOR] :multi:

[B][U]Wydatki:[/U][/B]

50 zł strzyżenie
35 zł szczepienie
6 zł odrobaczenie
221 zł hotel do końca sierpnia (17 dni)
-----
[B]312 zł[/B]

[B][U]Zostało:[/U][/B]

[B]438 zł[/B]

sacred PIRANHA przekazała 91 zł, które zostały po Majce na koncie hoteliku na pobyt Orenka - dziękujemy bardzo :loveu:

Oren ma opłacony hotelik przeze mnie do 31 sierpnia + 7 dni po Majce, więc do 7 września. Przeleję jeszcze za dodatkowe dni.

[COLOR=Red]Edit:[/COLOR] zapomniałam o wpłacie mojej koleżanki Asi, więc dodałam do rozliczenia. Proszę umieście na pierwsze stronie. Można też zmienić tytuł - Oren czeka na domek

Posted

Leni356, przydałaby się pomoc finansowa na leczenie Tuptusia - [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/maly-tuptus-bez-oczka-z-lancucha-do-hoteliku-u-jamora-potrzebne-pieniadze-dom-staly-140194/index28.html?highlight=#post12880212[/URL]

Jeżeli osoby, które wpłaciły kasę wyrażą zgodę, to przeznacz jakąś sumę na ten cel.

Posted

[quote name='anawa']Jestem juz po wakacjach, więc generalnie dostępna. Nie mam jeszcze planu pracy na wrzesień i nie jestem pewna, czy akurat 10 lub 11 będę miała wolne ale myślę, że jeden, czy dwa dni różnicy w którąś stronę nie będą stanowiły wielkiego problemu. Jutro dam odpowiedź, jak pracuję w tych dniach i oczywiście z radością pomogę :lol:[/quote]

Sprawdziłam swój grafik pracy, 10 i 11 września mam wolne (co za zbieg okoliczności :lol:) więc jestem do dyspozycji.
Leni, jaki plan? Pan bedzie się ze mną kontaktował czy Ty dasz znać, kiedy mamy odebrać Orena? Masz mój nr tel, w razie czego dzwoń.
Wymyśliłam sobie, że zaproponuję panu wycieczkę ze mną do Warki. Chciałabym, żeby zobaczył też inne pieski, może ma kogoś znajomego, równie miłego, jak on sam i może pomoże uszczęsliwić jeszcze jakąś sierotkę? :evil_lol:

Posted

[quote name='hop!']Leni356, przydałaby się pomoc finansowa na leczenie Tuptusia - [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/maly-tuptus-bez-oczka-z-lancucha-do-hoteliku-u-jamora-potrzebne-pieniadze-dom-staly-140194/index28.html?highlight=#post12880212[/URL]

Jeżeli osoby, które wpłaciły kasę wyrażą zgodę, to przeznacz jakąś sumę na ten cel.[/quote]
leni po rozliczeniu Majki pozostałość postanowiłam przekazać Tobie (138zł mam je jeszcze na swoim koncie), jeśli chcesz to z tych pieniędzy możesz przekazać coś na Tuptusia, ja jestem jak najbardziej za;)

Posted

[quote name='sacred PIRANHA']leni po rozliczeniu Majki pozostałość postanowiłam przekazać Tobie (138zł mam je jeszcze na swoim koncie), jeśli chcesz to z tych pieniędzy możesz przekazać coś na Tuptusia, ja jestem jak najbardziej za;)[/quote]

Oczywiście. Jeśli darczyńcy nie mają nic przeciwko to na leczenie Tuptusia przekażę. Tuptusia poznałam i to jest super piesek, nie ma oczka, ale zawsze wesoły, oby szybko znalazł się dobry domek dla niego

Posted

[quote name='anawa']Sprawdziłam swój grafik pracy, 10 i 11 września mam wolne (co za zbieg okoliczności :lol:) więc jestem do dyspozycji.
Leni, jaki plan? Pan bedzie się ze mną kontaktował czy Ty dasz znać, kiedy mamy odebrać Orena? Masz mój nr tel, w razie czego dzwoń.
Wymyśliłam sobie, że zaproponuję panu wycieczkę ze mną do Warki. Chciałabym, żeby zobaczył też inne pieski, może ma kogoś znajomego, równie miłego, jak on sam i może pomoże uszczęsliwić jeszcze jakąś sierotkę? :evil_lol:[/quote]

Dzięki :) Dam znać, pan teraz jedzie na urlop. Jutro zadzwonię do Jamora i ustalę szczegóły co do Orena.

Pan się może da namówić na wycieczkę do Warki, pani od razu mówiła że ona jest zbyt wrażliwa i wolałaby żeby Orenek do nich przyjechał, ją by serce bolało oglądając inne pieski i gdyby Oren płakał w samochodzie to już w ogóle dla niej dramat. Tak więc Orenka trzeba państwu zawieźć, chyba że pan da się namówić na odwiedziny w Warce

Posted

[quote name='irysek']tak poza tematem, luka moglabys w pierwszym poscie wpisac rozliczenie finansowe Orena? bylabym wdzieczna.[/quote]

[COLOR=black][FONT=Verdana]Isku nie musisz mnie upominać i przypominać o rozliczeniach. Jeśli zbieramy pieniądze na jakiegoś psa - rozliczamy się z nich i przed dogomaniakami i przed Urzędem Skarbowym. Prowadzimy księgowość szczegółowo i wszystkie wpłaty są księgowane w sposób umożliwiający kontrole przez darczyńców. [/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Śledzisz moje wątki i na każdym, na którym prosimy w imieniu Fundacji o wsparcie finansowe, natychmiast dopominasz sie rozliczenia. [/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Jeśli tylko jakaś złotówka wpłynie z ukierunkowaniem na cel utrzymania Orena, na pewno to napiszę na wątku, a Ty może wrócisz na watek Majkele i też wpiszesz rozliczenie z akcji zbierania funduszy na jego wyjazd do domu do Pani Marii. [/FONT][/COLOR]

Posted

[quote name='Ziutka']Z tego co mi wiadomo to nasza Fundacja nie zbiera na swoje konto pieniążków na Orena...tylko chyba Leni[/quote]

leni zbiera, ale luka jedynie moze wpisac info w pierwszy post. dlatego prosilam o to luke.

luko droga, prosilam ci o umieszczenie tego roliczenia, tylko dlatego, zeby bylo widoczne od razu. nie mam niestety czasu szukac go po calym watku. a leni wpisac go w pierwszy post nie moze. nikomu nie zarzucam, ze gdzies jakies pieniadze zabral czy cos.

prosze jedynie o skopiowanie tego spisu w pierwszy post (wplacalam kase na orena, wiec moge chyba o to prosic).

Posted

Ostateczne rozliczenie wydatków i pieniędzy Orena będzie [B]dopiero jak Oren będzie bezpieczny w DS.[/B] Tak jak było w przypadku Majki - rozliczenie dopiero po znalezieniu się psa w nowym domku

Posted

[quote name='irysek']ok, ja nie poganiam. czekamy cierpliwie. (suni i tak jeszcze cieczka musi sie skonczyc, a po niej jeszcze 3 tyg trzeba odczekac)[/quote]

Irysku, mogę Ci oddać te pieniądze które chcesz od Ciebie i Poker, czyli do wydatków Orena nie dokładacie się w ogóle. Chcę tylko odliczyć 30 zł które przesłałam Ci dla Majkela - na wątku nie było rozliczenia, więc mam prawo te pieniądze odzyskać z powrotem.