Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 812
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

on na wies to raczej nie bardzo sie nada a mnie lada szelest czeka przeprowadzka na prawdziwą wieś a Harley to pies do bloków dla osoby , która mu poświęci czas a ja mam tyle na łbie , że po prostu nie jestem w stanie zajmować się tylko Harleyem :shake:

Posted

[quote name='Helga72']on na wies to raczej nie bardzo sie nada (...)[/QUOTE]
E tam, przestawiłby się. Przecież na wsi też będziecie mieszkać w domku, a nie pod gołym niebem, a Harley to pies wewnętrzny/ mieszkaniowy.

Posted

Harley jest tymczasem i nigdy nie rozważałam możliwości ,że mógłby zostać na stałe i to sie nie zmieniło .Dopóki szukamy mu domku jest u mnie i miejmy nadzieje ,że domek się znajdzie . Muszę równiez brac pod uwagę zdanie pozostałych domowników ( czyt. męża ) a oni nie są jakoś silnie związani z Harleyem i czekaja z niecierpliwością na dom stały. A co do samego Harleya to za pomocą jego ulubionych ciasteczek nauczyłam go ,że na hasło " wycieramy nózie " siada w przedpokoju i robimy toaletę zanim wejdzie na saloony :cool3: Kupiłam ciasteczka i jego ulubione puszeczki rachunek 35 zł. Rachunek u mnie razem z innymi .

Posted

[quote name='Helga72']Harley jest tymczasem i nigdy nie rozważałam możliwości ,że mógłby zostać na stałe i to sie nie zmieniło. (...)[/QUOTE]
Nic na siłę.

Obecny stan posiadania Harleya (na koncie Helgi) [B][COLOR=#ff0000]388.10zł [/COLOR][/B]

Posted

znalazłam hotel dla Harleya około 10 km. od Żyrardowa miesięczny pobyt 450 zł. czyli 15 zł. za dobe z wyżywieniem. Płatne z góry pies jest w domu jest wyprowadzany 3 razy dziennie na spacerki i wet na każdy telefon .Kontak uzyskałam przez forum Rottki bo sa tam równiez psy fundacyjne . Co sądzicie ? czy może ktos ma lepsza ofertę ?

Posted

Nie mam nic do oferty. Jeśli hotelik polecony, zakładam, że dobry. Pytam jednakże...

Skąd Helgo chciałabyś wziąć te pieniążki - [B]450zł[/B] płatne z góry?
Nie ma kwoty nawet na pierwszy miesiąc płatności z góry, a co równie ważne, jeśli nie najważniejsze, nie padła dotąd na wątku ni jedna deklaracja stała (opłat miesięcznych)!!!
Oferta wspomniana przez Ciebie nie różni się niczym na dobrą sprawę (poza warunkami - pies wewnątrz, a nie na dworze) od oferty Jamora.
Wet na każdy telefon też będzie kosztował (ale załóżmy, że Harley nie zachoruje). Jeśli dojedzie gratis, nie policzy za wizytę (oby) to za leki i tak trzeba będzie zabulić.
Pytasz, co o tym sądzimy. Odpowiadam za siebie - z tym, co jest na koncie jest to dzielenie skóry na niedźwiedziu.
Zapłacić trzeba wszędzie, sęk w tym, że nie ma czym. :roll:

Przypominam, że Harley ma do wykorzystania [B][COLOR=#ff0000]388.10zł [/COLOR][/B]

Posted

jeszcze tak myślę jeśli nie w Polsce to moze z pomocą fundacji znajdzie się domek w Niemczech oni tam bardzo o pieski dbają . Osobiśce patriotka jestm ale innego pomysłu nie mam :shake:

Posted

A mnie się ten pomysł nie podoba.
Nie wyobrażam sobie jak Harley wpatrzony tak w Ciebie mógłby teraz zagościć w kojcu. Pomysł z fundacją niemiecką też kiepski, bo nawet nie masz kontroli nad adopcją. To inni decydują o tym gdzie pies trafi.
Zero informacji i kontaktu z DS.
Sprawy finansowe też mają znaczenie. Na wątku tylko Majqa jest stałym gościem, skąd nagle mają być stałe ( jak rozumiem) deklaracje?
Ciężko jest w tej chwili z adopcjami Helgo, jeszcze ciężej z finansami na dogo. Nie mam pomysłu, jak tą sytuację patową rozwiązać:shake:.

Posted

[quote name='majqa']Z tego, co Helga pisze w tym hoteliku Harley byłby w domu .....[/QUOTE]

Dla mnie to nie ma znaczenia Izuniu.
Pies jest związany z Helgą ogromnie, to nie jest zabawka - pluszak.
Czuje, kocha i cierpi przy rozstaniu:-(.
Gdyby to był dom stały, to pewnie bym się cieszyła.
Ale to niestety kolejny "przystanek" a dla mnie pies to nie zabawka.
On kocha i nie zasłużył aby znowu cierpieć:-(.
Ile można?

Posted

myślisz Irenko ,ze ja jestem dla niego taka ważna ja jestem dopiero jakieś 4 m-ce a Jego Pierwszy Pan był tym jedynym i wyjątkowym byli ze sobą przecież 6 lat prawie nie sądzę , żebym mogła Go zastąpic :shake: myślę , że to raczej niemozliwe ...

Posted

Witam! czy doszła już paczuszka dla Harleya? U mnie z kompem już ok. Dzisiaj napiszę maila do - Pytanie na śniadanie - mam nadzieję że odpiszą. Czy coś się zmieniło u Harleya na lepsze? pozdrawiam! Basia

Posted

bardzo dziękuję za paczuszke zabawki i łakocie . Nie mogłam odpisac wcześniej bo zupełnie nie rozumiem nowego Dogo cholery mozna dostać. Harley nadal bez domu Basiu bardzo proszę szukaj mu ktosia może Tobie się uda. Ja juz nie wiem co robić no normalnie załamka ... Kiedy ten domek się znajdzie do jasnej ciasnej jak to moja sąsiadka mawia !