Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 812
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dzisiaj zadzwoniła Pani w sprawie adopcji rozmaiałymy dość długo i Pani powiedziała ,że przesle mi zdjęcia więc wytłumaczyłam ,że zdjęcia domu czy nawet ogrodu tak naprawdę nic mi nie mówią i dlatego poproszę zaufaną osobę z okolic Krakowa o sprawdzenie domku , rozmowę z Panią a w międzyczasie wyślę ankietę i proszę o jej wypełnienie nie zdążyłam powiedziec o umowie bo połączenie zostało przerwane może skończyły się minuty próbowałam trzykrotnie sie połączyć ale niestety :shake: no cóż nic to dzisiaj mielismy pracowity dzień sadziliśmy wierzby Harley cieńsze gałęzie brał w pysk i latał jak szalony i zupełnie nie okazywał strachu jak machałam tymi najwiękzymi zanim wsadziłąm w dołek i zakopałam mam nadzieję , że się przyjmą wszystkie :multi:

Posted

Moriaaa wyraziła zgode pies może iść na umowę fundacyjna a ponadto Szefowa osobiście bedzie weryfikowała ankiety :multi: Jest tylko jeden warunek jeśli cos z adopcją nie wypali pies wraca do mnie bo fundacja nie ma gdzie go wcisnąć :shake:

Posted

w trakcie tej rozmowy dowiedziłąm się ,że Pani miała wczesniej onka ale odszedł w zeszłym roku ze strosci i miał tez dysplazję . Pies przebywał na ogrodzonym wybiegu bo pozostała część podwórka jest nie ogrodzona w nocy spał w pomoieszczeniu gospodarczym i o 5 rano wychodził na spacer . Pani pytała o Harleya więc mówie ,że na stróza podwórka to on się nie nada i musi w domu byc bo mu doopka marznie no i oczywiście o godz. 5 rano ba nawe o 9 to on śpi snem kamiennym i na spacer nikt go nie wyciągnie ;) oczywiście wszystko mozna zmienic ale nie od razu tak samo jak i czułości i wylewności zacznie warczeć a nawet capnie bo nie lubi jak obcy się spoufalają i tyle :evil_lol: może , to ja Panią zniechęciłąm czy jak no ale kurde tu idzie o jego życie więc nie mogę kłamać lepiej niech już nie dzwoni niżby się miała rozmyslec jak pies będzie u niej . No sama nie wiem jak uważacie może ja się nie nadaje na takie rozmowy :shake:

Posted

[quote name='Helga72'](...) może ja się nie nadaje na takie rozmowy :shake:[/quote]
Nie ma idealnego przepisu na taką rozmowę. Najważniejsza sprawa to mówić prawdę. Zrobiłaś to i tak 3maj.

Posted

dzięki kajqa choć coraz częściej zdaję sobie sprawę z tego, że kiedyś na tej 'wierze' połynę...
też uważam, że prawda to podstawa! adopcja to musi być świadomy wybór, więc chyba lepiej powiedzieć dwa słowa za dużo niż jedno za mało i po tygodniu odbierać Harleya...
tak swoją drogą ile ja bym dała, żeby moje psy dłużej rano spały...no ale jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma ;)

Posted

i nic nowego żadnych wieści :shake: czy mogę Harleyowi kupic worek kolorowego żarełka bo jego brązowe jakoś mu nie wchodzi ale za to notorycznie podżera kotom kolorowe chrupki :eviltong: no i oczywiście puszeczki wcina ale muszą być kawałeczki w sosie no i słodkości wypił kotom miseczkę kakao i bułeczke słdką ze mną przetrąci a juz ,że zjadł pół kilo tortu i nic mu nie było no szok :crazyeye:

Posted

Helgo, nie pytaj o takie oczywistości!!! :lol: Harley musi przecież jeść, możesz mu co najwyżej domieszać kupioną karmę z poprzednią i nie zauważy domieszki. ;) Weź rachunek, wrzuć na wątek kwotę wydatku i już.

Posted

i zaległa cisza , żadnego odzewu ani z ogłoszeń ani od rodezjanów :shake: wczoraj ogladalismy z Harleyem Godzille no normalnie jaki telemaniak wcinał i popcorn i solone orzeszki szok :crazyeye: a tak ogólnie to naprawdę wyszlismy na prostą pies jest oki tylko gdzie ten domek ja już nie wiem jak to tłumaczyć :-(

Posted

Domku nie ma:shake:, ale jest obiecany bazarek.
Bardzo serdecznie proszę o sprawdzenie, miałam ciężki dzień i nie wiem czy nie ma pomyłek:

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f99/harley-uniknal-eutanazji-teraz-prosimy-o-pomoc-w-jego-utrzymaniu-bazarek-do-15-09-a-146078/#post12935289[/URL]

Serdecznie zapraszam do licytacji.

Posted

Majqa masz zdolność jasnowidzenia :crazyeye:tyle mi spadło na łeb ,że mam problem ,żeby sie podnieść ale skąd Ty o tym wiesz :-o zapomniałam napisać , że kupiłam Harleyowi 1,5 kg. kolorowych chrupek i 3 jego ulubione puszki w skilepiku na rachunek 23 , 20 zł. Jak znajdę chwilę to podjadę do marketu po duzy wór. Teraz nie bardzo mam jak bo mój dziadeczek rotteczek znowu podupadł na łapy jeżdze codziennie na saztrzyki ,laser , pole magnetyczne i co tam jeszcze i jeszcze zebrania w szkołach u dzieci .Brązowego suchego nie zostało już dużo bo kupowałam ryby wędzone i mieszałam więc Harley wcinał i owszen i nie zwracał uwagi na kolor :eviltong: Majqa Ty ze swoimi zdolnościami robisz się niebezpieczna no ja się Ciebie zaczynam bać :oops:

Posted

[quote name='Helga72']Majqa masz zdolność jasnowidzenia :crazyeye:(...)[/quote]
Chciałabym. :eviltong: Współczuję przeżyć z rottuniem. :-(
[B][SIZE=4][COLOR=red]Obecny stan konta: 396.80zł [/COLOR][/SIZE][/B]