Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja kupiłam w sklepie z "wszystkim dla domu". Bardzo często karabinczyki w różnych rozmiarach sprzedawane są w sklepach zoologicznych.

Do uszycia smyczy użyłam zwykłej taśmy parcianej. Nie jest wcale taka niewygodna. A jak ktoś musi mieć wygodne, to można podszyć rączkę polarem.

Posted

Świetna ta jamnikowata obróżka :p.
Ja właśnie skończyłam swoją, jutro wstawię zdjęcia.
Planuję niedługo poszukać w pasmanterii taśmy i wstążeczek w wzorami i znowu coś uszyję :lol:.

Posted (edited)

monika15 napisał(a):

No właśnie, też jestem ciekawa :) Ale też wydaje mi się, że to zamsz :)

edit: nie zauważyłam, że Laylachihuahua już odpowiedziała.
A jaka jest szerokość tej obróżki razem z tym zamszem? :)

Edited by trabeska
Posted

Wreszcie wklejam zdjęcie obróżki:

Tu jest jeszcze przed poprawą :D
Teraz nic nie odstaje żadna nitka ;D
Mimo że szyłam ponownie ręcznie :)

Posted

Laylachihuahua mi sie jamniczkowa obróżka bardzo podoba :loveu: coraz bardziej mistrzunio jestes :D

Adzia123 tez fajnie, choć to pierwsze zdjecie z bliska troche pokazuje nierówności, ale z daleka juz atrakcyjniej wygląda :) a to dla kogoś czy dla siebie?

Lucky23 fajna :D ale ja niestety przy tych zszyciach nadal widze nierówności, troche odstające czy to nitki czy materiał :(

Posted

betty_labrador napisał(a):
Adzia123 tez fajnie, choć to pierwsze zdjecie z bliska troche pokazuje nierówności, ale z daleka juz atrakcyjniej wygląda :) a to dla kogoś czy dla siebie?

Obróżka jest dla mojego psiaka. Nierówności widać, bo szyłam ręcznie, poza tym to dopiero moja druga obroża :p.

Posted

Dokładnie, zależy od regulatora. Jak dasz za mały to będzie ciężko, ale też lepiej mniejszy niż większy bo inaczej obroża się "sama" reguluje:) Zawsze dobieram regulator jak już zszyje materiały i na sucho bez wszywania regulatora sprawdzam jak będzie chodził.

Posted

betty_labrador - nitki odstające ponieważ na tym zdjęciu jest jeszcze przed poprawką, teraz już nic nie odstaje :)

Adzia123 - ręcznie ? Ja myślałam że ty to maszyną zszyłaś bo tak równo zszyte :)

Laylachihuahua - booskie *.*
Zacznij szyć na zamówienie :D

Posted

Adzia123 napisał(a):
Obróżka jest dla mojego psiaka. Nierówności widać, bo szyłam ręcznie, poza tym to dopiero moja druga obroża :p.

I tak mi sie podoba, a jak na drugi raz to i tak super :)

Laylachihuahua napisał(a):
Dokładnie, zależy od regulatora. Jak dasz za mały to będzie ciężko, ale też lepiej mniejszy niż większy bo inaczej obroża się "sama" reguluje:) Zawsze dobieram regulator jak już zszyje materiały i na sucho bez wszywania regulatora sprawdzam jak będzie chodził.

rozumiem :) dziekuje za odpowiedz :)

lucky23 napisał(a):
betty_labrador - nitki odstające ponieważ na tym zdjęciu jest jeszcze przed poprawką, teraz już nic nie odstaje :)

aaa to wiele wyjaśnia :) pokażesz? :)

Posted

Laylachihuahua obróżka jak zwykle śliczna :) Żadna firma chyba nie ma takiej tasiemki :)
A jak się sprawują te zatrzaski? Ja też mam takie w szytych przeze mnie obrożach, ale tak na prawdę, to ani razu ich tak jeszcze porządnie nie testowałam :) I ogólnie są dosyć dziwne, bo na taśmę 2,5cm są takie strasznie wielkie, a na 2cm już o wiele, wiele mniejsze...