Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

[quote name='AnIeLa']Jest ;)

http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=taśma+nośna

o no patrz wystarczyło wpisać w liczbie pojedyczej :)

dzieki :)

Jest firma CHABA ktora produkuje m.in. obroże i smycze. Jest na plastikowym zatrzasku napisana firma "wienerlock". jest strona http://www.johnhowardcompany.com/Wienerlock Buckles.htm niestety to zagraniczna jakas :/

Edited by betty_labrador
Posted

przy wyborze maszyny trzeba sprawdzić czy da sobie radę przeszyć 2 tasmy nośne, bo inaczej taką "lichą" nic się nie zdziała ;) raz próbowałam uszyć obrożę "delikatna" maszyną i niestety nie dało rady... za to jak wzięłam starego odlewanego łucznika mojej babci to jak poszłoooo to myślałam, że palca stracę :loveu:

Posted (edited)

[quote name='Kesja']betty jeśli chodzi o taśmy nośne to ja ostatnio kupowałam tutaj: http://www.skillcrafting.com/tasmy-nosne-tasmy-nosne-c-234_235.html
I polecam ten sklep :)

dzieki :) skorzystam :D

[quote name='monika15']przy wyborze maszyny trzeba sprawdzić czy da sobie radę przeszyć 2 tasmy nośne, bo inaczej taką "lichą" nic się nie zdziała ;) raz próbowałam uszyć obrożę "delikatna" maszyną i niestety nie dało rady... za to jak wzięłam starego odlewanego łucznika mojej babci to jak poszłoooo to myślałam, że palca stracę :loveu:

no tak, ale w sklepie sie nie sprawdzi. Chyba musze sie zdać na osobe ktora juz kupiła i jest maszyna ok. Np Laylachihuahua :)

EDIT: i czy do każda nić poliestrowa nadaje sie do szycia na maszynie? :roll:

tasiemki :D http://en.dawanda.com/category/2966-Supplies-Trims-Ribbons-Woven-Ribbon

Edited by betty_labrador
Posted

To ja jeszcze zapytam: czy wiecie może gdzie można kupić jakąś fajną, mocną linę na smycz? Nie ukrywam, że zależy mi też na kolorkach ;) a jak już jakąś trafiam, to jest okropnie nijaka...

Posted

Na allegro są linki żeglarskie, różne rozmiary, są bardzo mocne, ja zrobiłam sobie linkę treningową dla 25 kg psa z linki o średnicy 5mm, ale nie kupowałam jej na allegro tlyko u mnie w mieście bo bardziej mi się opłacało ale to taka sama ;-)

Posted

[quote name='Monika i Max :)']nowa obroża sowy 2 szt. (crazy owl)
Zakres regulacji: 40 - 26 cm
Cena : 20 zł za sztukę + koszt przesyłki
Obróżki Hand made wykonane przeze mnie :cool3: Staranne szycia i idealne połączenie kolorów sprawiają że są bardzo fajnym akcentem. Chętnych proszę o kontakt w prywatnej wiadomości . Już niedługo kolejne wzory :lol:

Sliczna obrozka, ale proponuje Ci najpierw zrobic bazarek, niech sie ciotki przekonają o jakości :)
pnie ma to jak rekomendacja ;)

I proszę nie wchodzić na bazarek dla uczciwych, chyba ze ktoś jest bardzo uczciwy.....

Posted

magdola napisał(a):
Sliczna obrozka, ale proponuje Ci najpierw zrobic bazarek, niech sie ciotki przekonają o jakości :)
pnie ma to jak rekomendacja ;)

I proszę nie wchodzić na bazarek dla uczciwych, chyba ze ktoś jest bardzo uczciwy.....

co znaczy bazarek dla uczciwych? :P

Posted

betty_labrador napisał(a):
weszłam w Twoj link, ok juz chyba sie domyslam.

Co do strony tej z angielskim i czeskim cennikiem, rozpatrywalas jakie ceny na PLN wychodza ?

Ceny wychodzą bardzo fajnie ale przeraża mnie koszt wysyłki OD 65 pln?....
Ps. Ostrzegalam, zeby nie wchodzic:diabloti:

Posted

magdola napisał(a):
Ceny wychodzą bardzo fajnie ale przeraża mnie koszt wysyłki OD 65 pln?....
Ps. Ostrzegalam, zeby nie wchodzic:diabloti:

dlatego czekamy na innych chetnych :p

ps. za późno :P zakładasz żem nieuczciwa? :cool3:

Posted

betty_labrador napisał(a):
dlatego czekamy na innych chetnych :p

ps. za późno :P zakładasz żem nieuczciwa? :cool3:

zamówiłaś już?

parzyłam na to co mi wysłałaś i nie mogę tego zrozumieć/:)

Posted

Kirinna napisał(a):
zamówiłaś już?

parzyłam na to co mi wysłałaś i nie mogę tego zrozumieć/:)

nie,nie zamawialam, bo koszty wysylki spore.. jak kolezanka wyzej napisala trzebaby zebrać min.4 chetnych zeby pdozielić koszty wysyłki ;) i kolezanka mówi tzn pisze ze sie rozpatruje w cenniku. :)

Posted

monika15 napisał(a):
a ja wczoraj wyczarowałam nową obrożę:cool3: tym razem zszyłam dwie taśmy: szarą, a na nią limonkową i naszyłam takie zygzaki jak robi AD :)

to czekam na fotki, najlepiej na modelu :cool3:

Posted

[quote name='Kesja']Chwalę się czterema nowościami :) :

skąd brałaś takie fajne kolorowe taśmy nośne ? :smile:

a wgl to piękne obróżki, fajnie dobrane kolorki :loveu:

Posted

paulaa. napisał(a):
A jakie są mniej więcej ceny tych maszyn z Lidla ? Bo sama planuję jakąś kupić i szukam czegoś solidnego w miare nie drogo.. :smile:

Przepraszam Was, że dopiero teraz odpisuję ale chwilowy brak dostępu do neta uniemożliwił korzystanie z forum;) Maszyna z Lidla firmy Silvercrest kosztuje 299 zł i dałam radę zszyć nią: dwie taśmy nośne+polar+tasiemka, z grubszymi materiałami też nie ma problemu więc ze swojej strony polecam:) Niedroga a solidna:) Teraz każdy pies w rodzinie dostaje w prezencie obroże:P