betty_labrador Posted November 22, 2012 Posted November 22, 2012 (edited) [quote name='AnIeLa']Jest ;) http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=taśma+nośna o no patrz wystarczyło wpisać w liczbie pojedyczej :) dzieki :) Jest firma CHABA ktora produkuje m.in. obroże i smycze. Jest na plastikowym zatrzasku napisana firma "wienerlock". jest strona http://www.johnhowardcompany.com/Wienerlock Buckles.htm niestety to zagraniczna jakas :/ Edited November 22, 2012 by betty_labrador Quote
Laylachihuahua Posted November 22, 2012 Posted November 22, 2012 betty_labrador napisał(a):i co? kupiłas jakaś maszyne? tez sie nad jakś dobra zastanawiam :D Kupiłam:P W lidlu:) wszyscy polecali i rzeczywiście spisuje się super:) Quote
betty_labrador Posted November 22, 2012 Posted November 22, 2012 Laylachihuahua napisał(a):Kupiłam:P W lidlu:) wszyscy polecali i rzeczywiście spisuje się super:) o super :) a którą? :razz: Quote
paulaa. Posted November 22, 2012 Posted November 22, 2012 A jakie są mniej więcej ceny tych maszyn z Lidla ? Bo sama planuję jakąś kupić i szukam czegoś solidnego w miare nie drogo.. :smile: Quote
Kesja Posted November 22, 2012 Posted November 22, 2012 betty jeśli chodzi o taśmy nośne to ja ostatnio kupowałam tutaj: http://www.skillcrafting.com/tasmy-nosne-tasmy-nosne-c-234_235.html I polecam ten sklep :) Quote
monika15 Posted November 22, 2012 Posted November 22, 2012 przy wyborze maszyny trzeba sprawdzić czy da sobie radę przeszyć 2 tasmy nośne, bo inaczej taką "lichą" nic się nie zdziała ;) raz próbowałam uszyć obrożę "delikatna" maszyną i niestety nie dało rady... za to jak wzięłam starego odlewanego łucznika mojej babci to jak poszłoooo to myślałam, że palca stracę :loveu: Quote
betty_labrador Posted November 22, 2012 Posted November 22, 2012 (edited) [quote name='Kesja']betty jeśli chodzi o taśmy nośne to ja ostatnio kupowałam tutaj: http://www.skillcrafting.com/tasmy-nosne-tasmy-nosne-c-234_235.html I polecam ten sklep :) dzieki :) skorzystam :D [quote name='monika15']przy wyborze maszyny trzeba sprawdzić czy da sobie radę przeszyć 2 tasmy nośne, bo inaczej taką "lichą" nic się nie zdziała ;) raz próbowałam uszyć obrożę "delikatna" maszyną i niestety nie dało rady... za to jak wzięłam starego odlewanego łucznika mojej babci to jak poszłoooo to myślałam, że palca stracę :loveu: no tak, ale w sklepie sie nie sprawdzi. Chyba musze sie zdać na osobe ktora juz kupiła i jest maszyna ok. Np Laylachihuahua :) EDIT: i czy do każda nić poliestrowa nadaje sie do szycia na maszynie? :roll: tasiemki :D http://en.dawanda.com/category/2966-Supplies-Trims-Ribbons-Woven-Ribbon Edited November 23, 2012 by betty_labrador Quote
Monika i Max :) Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 (edited) Już niedługo kolejne wzory :lol: Edited November 26, 2012 by Monika i Max :) Quote
socurek Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 To ja jeszcze zapytam: czy wiecie może gdzie można kupić jakąś fajną, mocną linę na smycz? Nie ukrywam, że zależy mi też na kolorkach ;) a jak już jakąś trafiam, to jest okropnie nijaka... Quote
vege* Posted November 25, 2012 Author Posted November 25, 2012 Na allegro są linki żeglarskie, różne rozmiary, są bardzo mocne, ja zrobiłam sobie linkę treningową dla 25 kg psa z linki o średnicy 5mm, ale nie kupowałam jej na allegro tlyko u mnie w mieście bo bardziej mi się opłacało ale to taka sama ;-) Quote
magdola Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 [quote name='Monika i Max :)']nowa obroża sowy 2 szt. (crazy owl) Zakres regulacji: 40 - 26 cm Cena : 20 zł za sztukę + koszt przesyłki Obróżki Hand made wykonane przeze mnie :cool3: Staranne szycia i idealne połączenie kolorów sprawiają że są bardzo fajnym akcentem. Chętnych proszę o kontakt w prywatnej wiadomości . Już niedługo kolejne wzory :lol: Sliczna obrozka, ale proponuje Ci najpierw zrobic bazarek, niech sie ciotki przekonają o jakości :) pnie ma to jak rekomendacja ;) I proszę nie wchodzić na bazarek dla uczciwych, chyba ze ktoś jest bardzo uczciwy..... Quote
betty_labrador Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 magdola napisał(a):Sliczna obrozka, ale proponuje Ci najpierw zrobic bazarek, niech sie ciotki przekonają o jakości :) pnie ma to jak rekomendacja ;) I proszę nie wchodzić na bazarek dla uczciwych, chyba ze ktoś jest bardzo uczciwy..... co znaczy bazarek dla uczciwych? :P Quote
magdola Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 betty_labrador napisał(a):co znaczy bazarek dla uczciwych? :P Tylko dla uczciwych..... Quote
betty_labrador Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 magdola napisał(a):Tylko dla uczciwych..... weszłam w Twoj link, ok juz chyba sie domyslam. Co do strony tej z angielskim i czeskim cennikiem, rozpatrywalas jakie ceny na PLN wychodza ? Quote
magdola Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 betty_labrador napisał(a):weszłam w Twoj link, ok juz chyba sie domyslam. Co do strony tej z angielskim i czeskim cennikiem, rozpatrywalas jakie ceny na PLN wychodza ? Ceny wychodzą bardzo fajnie ale przeraża mnie koszt wysyłki OD 65 pln?.... Ps. Ostrzegalam, zeby nie wchodzic:diabloti: Quote
betty_labrador Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 magdola napisał(a):Ceny wychodzą bardzo fajnie ale przeraża mnie koszt wysyłki OD 65 pln?.... Ps. Ostrzegalam, zeby nie wchodzic:diabloti: dlatego czekamy na innych chetnych :p ps. za późno :P zakładasz żem nieuczciwa? :cool3: Quote
Kirinna Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 betty_labrador napisał(a):dlatego czekamy na innych chetnych :p ps. za późno :P zakładasz żem nieuczciwa? :cool3: zamówiłaś już? parzyłam na to co mi wysłałaś i nie mogę tego zrozumieć/:) Quote
betty_labrador Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 Kirinna napisał(a):zamówiłaś już? parzyłam na to co mi wysłałaś i nie mogę tego zrozumieć/:) nie,nie zamawialam, bo koszty wysylki spore.. jak kolezanka wyzej napisala trzebaby zebrać min.4 chetnych zeby pdozielić koszty wysyłki ;) i kolezanka mówi tzn pisze ze sie rozpatruje w cenniku. :) Quote
paulaa. Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 Jakby ceny były przystępne, to i ja może się podłącze do zamówienia.. ;) I zależy jakby wyszło z tą przesyłką Quote
monika15 Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 a ja wczoraj wyczarowałam nową obrożę:cool3: tym razem zszyłam dwie taśmy: szarą, a na nią limonkową i naszyłam takie zygzaki jak robi AD :) Quote
paulaa. Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 monika15 napisał(a):a ja wczoraj wyczarowałam nową obrożę:cool3: tym razem zszyłam dwie taśmy: szarą, a na nią limonkową i naszyłam takie zygzaki jak robi AD :) to czekam na fotki, najlepiej na modelu :cool3: Quote
Kirinna Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 ok to ja jestem chętna ale muszę jeszcze zrozumieć te tabelki:) no i jesli cena będzie do zniesienia Quote
paulaa. Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 [quote name='Kesja']Chwalę się czterema nowościami :) : skąd brałaś takie fajne kolorowe taśmy nośne ? :smile: a wgl to piękne obróżki, fajnie dobrane kolorki :loveu: Quote
Laylachihuahua Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 paulaa. napisał(a):A jakie są mniej więcej ceny tych maszyn z Lidla ? Bo sama planuję jakąś kupić i szukam czegoś solidnego w miare nie drogo.. :smile: Przepraszam Was, że dopiero teraz odpisuję ale chwilowy brak dostępu do neta uniemożliwił korzystanie z forum;) Maszyna z Lidla firmy Silvercrest kosztuje 299 zł i dałam radę zszyć nią: dwie taśmy nośne+polar+tasiemka, z grubszymi materiałami też nie ma problemu więc ze swojej strony polecam:) Niedroga a solidna:) Teraz każdy pies w rodzinie dostaje w prezencie obroże:P Quote
Recommended Posts