Victoria Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 o matko to sama ja zrobilas?? śliczna ;) Quote
aganela Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 Victoria napisał(a):o matko to sama ja zrobilas?? śliczna ;) dokładnie,śliczna:) Quote
Kirinna Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 Victoria napisał(a):o matko to sama ja zrobilas?? śliczna ;) aganela napisał(a):dokładnie,śliczna:) dziękuje ślicznie, znalazłam jakis materiał, zszyłam robiąc taki pasek w środku pusty, przeciągnełam przez to taśme, zszyłam wszystko i już:) Quote
Kesja Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 Kirinna, super! :) A powiedz mi, podszywałaś ją taśmą nośną czy to sam materiał? Quote
Kirinna Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 [quote name='Kesja']Kirinna, super! :) A powiedz mi, podszywałaś ją taśmą nośną czy to sam materiał? dzięki odpowiedź powyżej:) materiał był by za słaby, to jest o ile się nie myle bawełna, więc trochę słaba jak na moje rude 15 kg:) taśma nośna jest w środku, tylko przeciągnięta a zszyte jest na końcach, Quote
Kesja Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 O widzisz napisałyśmy posta w tym samym czasie:evil_lol: No właśnie tak się zdziwiłam, bo na zdjęciu wygląda jak by był sam materiał, ale skoro jest taśma to spoko;) Chociaż ja też patrzę w innych kategoriach wagowych, bo moja bestia 30kg to musi mieć podwójną taśmę żeby wytrzymało jej zrywy:evil_lol: Quote
Kirinna Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 Kesja napisał(a):O widzisz napisałyśmy posta w tym samym czasie:evil_lol: No właśnie tak się zdziwiłam, bo na zdjęciu wygląda jak by był sam materiał, ale skoro jest taśma to spoko;) Chociaż ja też patrzę w innych kategoriach wagowych, bo moja bestia 30kg to musi mieć podwójną taśmę żeby wytrzymało jej zrywy:evil_lol: ja o taśme sie nie boje, smyczy wytrzymały to i obroża myślę że wytrzyma,:) bardziej boje się o zatrzask, kupiłam w pasmanterii i boję się żeby nie puścił, specjalnie tak zrobiłam żeby z obu stron był wzór tak jest ładniej:), bez taśmy nawet w domu bym mu nie załozyła;) Quote
Kesja Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 Ja zatrzaskowych sama nie robię, nawet do tych kupnych obroży zatrzaskowych nie mam zaufania, a co dopiero do takiego kupionego w pasmanterii... Dlatego ostatnio załapałam jak się zszywa to wszystko w półzaciskach i takie teraz wolę szyć - dla mnie bezpieczniejsze są:) Quote
Kirinna Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 Kesja napisał(a):Ja zatrzaskowych sama nie robię, nawet do tych kupnych obroży zatrzaskowych nie mam zaufania, a co dopiero do takiego kupionego w pasmanterii... Dlatego ostatnio załapałam jak się zszywa to wszystko w półzaciskach i takie teraz wolę szyć - dla mnie bezpieczniejsze są:) ja juz mam dość zacisków, Junior nie ciągnie nigdy na obrozy(no czasami mu się zdarzy) więc mam nadzieje że wytrzyma:) Quote
Kirinna Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 Kesja napisał(a):Jak nie ciągnie to na pewno wytrzyma;) czasami mu się zdarzy wyrwać, no ale zobaczymy:), najwyżej przerobie aha i co do maszyny, dała taka zwykła radę, zszyć taśmę na taśmę:) Quote
magdola Posted November 17, 2012 Posted November 17, 2012 To i ja sie pochwale: [FONT=Times] Coś dla partiotów: [/FONT] Quote
Kirinna Posted November 17, 2012 Posted November 17, 2012 Magdola bardzo ładne; skąd miałaś klamerki i regulatory? Quote
magdola Posted November 17, 2012 Posted November 17, 2012 Kirinna napisał(a):Magdola bardzo ładne; skąd miałaś klamerki i regulatory? Trochę z Allegro, trochę ze sklepów, trochę z netu.... Ale stwierdzam, ze flek jest najtańszy.... A ja jeszcze wtedy nie wiedziałam o jego istnieniu.... Quote
paulaa. Posted November 17, 2012 Posted November 17, 2012 magdola śliczne te kompleciki :loveu: Quote
Laylachihuahua Posted November 17, 2012 Posted November 17, 2012 Klamerek zatrzaskowych z Fleka osobiście nie polecam - parę dni temu odebrałam, po zrobieniu obroży sprawdzałam wytrzymałość - rozpadło się w rękach, a siły wcale jakoś dużo nie włożyłam. Edit: Ale reszta jest ok, mają np. bardzo porządne metalowe półkółka. Quote
magdola Posted November 17, 2012 Posted November 17, 2012 Laylachihuahua napisał(a):Klamerek zatrzaskowych z Fleka osobiście nie polecam - parę dni temu odebrałam, po zrobieniu obroży sprawdzałam wytrzymałość - rozpadło się w rękach, a siły wcale jakoś dużo nie włożyłam. Edit: Ale reszta jest ok, mają np. bardzo porządne metalowe półkółka.To ja polecam z ASP. Quote
meadow Posted November 17, 2012 Posted November 17, 2012 Magdola skąd miałaś tę grubą czerwoną taśmę? Z internetu, czy pasmanterii? Czy zszywałaś dwie razem? Quote
monika15 Posted November 17, 2012 Posted November 17, 2012 Kirinna, obróżka wyszła ci prześlicznie:loveu: magdola, te dwa kompleciki są świetne :) Ja też kupowałam okucia w aspskle.pl i mogę polecić. Wszystko solidne tylko, że zamawiając radze zwrócić uwagę czy np. kółka lub półkółka są zgrzewane, spawane czy nie ;) Quote
magdola Posted November 17, 2012 Posted November 17, 2012 ASP jest fajny ale dość drogi, tanie sa niezgrzewane okucia, a taśmy kupuje do 4 cm szer i grubości 3 mm :) Quote
Laylachihuahua Posted November 17, 2012 Posted November 17, 2012 Po zakupie tasiemek, taśm, klamerek (tych szukałam na miejscu bo zamówienie internetowe okazało się nietrafione) i innych gadżetów udało mi się wyczarować dwie obróżki dla naszych cudownych psiaków. To moje pierwsze obróżki dlatego szwy jeszcze nie do końca piękne, ale ważne, że porządnie zszyte, jak nabiorę wprawy to pewnie pójdzie lepiej:) Są dodatkowo podszyte polarkiem: Quote
Penny Posted November 17, 2012 Posted November 17, 2012 Laylachihuahua napisał(a):Po zakupie tasiemek, taśm, klamerek (tych szukałam na miejscu bo zamówienie internetowe okazało się nietrafione) i innych gadżetów udało mi się wyczarować dwie obróżki dla naszych cudownych psiaków. To moje pierwsze obróżki dlatego szwy jeszcze nie do końca piękne, ale ważne, że porządnie zszyte, jak nabiorę wprawy to pewnie pójdzie lepiej:) Są dodatkowo podszyte polarkiem: Widzę, że ktoś tu ma talent do szycia obróżek. Wyszły wspaniale :) Quote
betty_labrador Posted November 17, 2012 Posted November 17, 2012 wow super te obróżki Wam powychodziły :) maszynami szyjecie? Quote
magdola Posted November 17, 2012 Posted November 17, 2012 Taaa ja szyje od około miesiąca dwa dni w tygodniu.....;) Quote
Recommended Posts