Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Victoria napisał(a):
o matko to sama ja zrobilas?? śliczna ;)

aganela napisał(a):
dokładnie,śliczna:)

dziękuje ślicznie,
znalazłam jakis materiał, zszyłam robiąc taki pasek w środku pusty, przeciągnełam przez to taśme, zszyłam wszystko i już:)

Posted

[quote name='Kesja']Kirinna, super! :)
A powiedz mi, podszywałaś ją taśmą nośną czy to sam materiał?
dzięki
odpowiedź powyżej:)
materiał był by za słaby, to jest o ile się nie myle bawełna, więc trochę słaba jak na moje rude 15 kg:)
taśma nośna jest w środku, tylko przeciągnięta a zszyte jest na końcach,

Posted

O widzisz napisałyśmy posta w tym samym czasie:evil_lol: No właśnie tak się zdziwiłam, bo na zdjęciu wygląda jak by był sam materiał, ale skoro jest taśma to spoko;) Chociaż ja też patrzę w innych kategoriach wagowych, bo moja bestia 30kg to musi mieć podwójną taśmę żeby wytrzymało jej zrywy:evil_lol:

Posted

Kesja napisał(a):
O widzisz napisałyśmy posta w tym samym czasie:evil_lol: No właśnie tak się zdziwiłam, bo na zdjęciu wygląda jak by był sam materiał, ale skoro jest taśma to spoko;) Chociaż ja też patrzę w innych kategoriach wagowych, bo moja bestia 30kg to musi mieć podwójną taśmę żeby wytrzymało jej zrywy:evil_lol:

ja o taśme sie nie boje, smyczy wytrzymały to i obroża myślę że wytrzyma,:) bardziej boje się o zatrzask, kupiłam w pasmanterii i boję się żeby nie puścił,
specjalnie tak zrobiłam żeby z obu stron był wzór tak jest ładniej:), bez taśmy nawet w domu bym mu nie załozyła;)

Posted

Ja zatrzaskowych sama nie robię, nawet do tych kupnych obroży zatrzaskowych nie mam zaufania, a co dopiero do takiego kupionego w pasmanterii... Dlatego ostatnio załapałam jak się zszywa to wszystko w półzaciskach i takie teraz wolę szyć - dla mnie bezpieczniejsze są:)

Posted

Kesja napisał(a):
Ja zatrzaskowych sama nie robię, nawet do tych kupnych obroży zatrzaskowych nie mam zaufania, a co dopiero do takiego kupionego w pasmanterii... Dlatego ostatnio załapałam jak się zszywa to wszystko w półzaciskach i takie teraz wolę szyć - dla mnie bezpieczniejsze są:)

ja juz mam dość zacisków,
Junior nie ciągnie nigdy na obrozy(no czasami mu się zdarzy) więc mam nadzieje że wytrzyma:)

Posted

Kesja napisał(a):
Jak nie ciągnie to na pewno wytrzyma;)

czasami mu się zdarzy wyrwać, no ale zobaczymy:), najwyżej przerobie

aha i co do maszyny, dała taka zwykła radę, zszyć taśmę na taśmę:)

Posted

Kirinna napisał(a):
Magdola bardzo ładne;
skąd miałaś klamerki i regulatory?

Trochę z Allegro, trochę ze sklepów, trochę z netu.... Ale stwierdzam, ze flek jest najtańszy.... A ja jeszcze wtedy nie wiedziałam o jego istnieniu....

Posted

Klamerek zatrzaskowych z Fleka osobiście nie polecam - parę dni temu odebrałam, po zrobieniu obroży sprawdzałam wytrzymałość - rozpadło się w rękach, a siły wcale jakoś dużo nie włożyłam.
Edit: Ale reszta jest ok, mają np. bardzo porządne metalowe półkółka.

Posted

Laylachihuahua napisał(a):
Klamerek zatrzaskowych z Fleka osobiście nie polecam - parę dni temu odebrałam, po zrobieniu obroży sprawdzałam wytrzymałość - rozpadło się w rękach, a siły wcale jakoś dużo nie włożyłam.
Edit: Ale reszta jest ok, mają np. bardzo porządne metalowe półkółka.
To ja polecam z ASP.

Posted

Kirinna, obróżka wyszła ci prześlicznie:loveu:

magdola, te dwa kompleciki są świetne :)

Ja też kupowałam okucia w aspskle.pl i mogę polecić. Wszystko solidne tylko, że zamawiając radze zwrócić uwagę czy np. kółka lub półkółka są zgrzewane, spawane czy nie ;)

Posted

Po zakupie tasiemek, taśm, klamerek (tych szukałam na miejscu bo zamówienie internetowe okazało się nietrafione) i innych gadżetów udało mi się wyczarować dwie obróżki dla naszych cudownych psiaków. To moje pierwsze obróżki dlatego szwy jeszcze nie do końca piękne, ale ważne, że porządnie zszyte, jak nabiorę wprawy to pewnie pójdzie lepiej:) Są dodatkowo podszyte polarkiem:

Posted

Laylachihuahua napisał(a):
Po zakupie tasiemek, taśm, klamerek (tych szukałam na miejscu bo zamówienie internetowe okazało się nietrafione) i innych gadżetów udało mi się wyczarować dwie obróżki dla naszych cudownych psiaków. To moje pierwsze obróżki dlatego szwy jeszcze nie do końca piękne, ale ważne, że porządnie zszyte, jak nabiorę wprawy to pewnie pójdzie lepiej:) Są dodatkowo podszyte polarkiem:

Widzę, że ktoś tu ma talent do szycia obróżek. Wyszły wspaniale :)