zuzel Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 Piszę tak bo obawiam się że media w końcu dopną swego - coraz więcej ludzi ma wątpliwości i popiera B.W. Mi się to wcale nie podoba i trzymam kciuki za aktualny zarząd, ale jak narazie przeciwności się piętrzą :( Quote
Anna_33 Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 Zuzel, uwierz robimy wszystko zeby do tego nie doszlo. A ze czasami zwatpienie sie zakrada w to co sie pisze.. Dla tych zabranych zwierzat i tych, ktore jeszcze znajda domy, to co osiagnelismy do tej pory, to ogromny sukces. Kaja i Aza ma racje. Wazne zeby nie popuszczac, nie rozleniwiac sie, nie spoczywac na laurach i walczyc dalej. Na poczatku akcji wiecej osob jezdzilo do Boguszyc, wiecej bylo wsparcia rzeczowego, lekow, karm itd. Teraz za bardzo skupiamy sie na akcji medialnej, nie przecze bardzo waznej. Ale my robmy swoje.Teraz bardziej nawet potrzebujemy wsparcia i pomocy. Quote
Kaja i Aza Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 Media niestety "ksztaltuja swiadomosc", ale tym bardziej nie mozna sobie odpuscic. Szkoda, ze nie znalazla sie jakas osoba medialna spoza ukladu dla przeciwwagi. Tak czy inaczej nie mozna siac defetyzmu. Quote
sleepingbyday Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 dobra, to w ramach nie siania defetyzmu- proszę rozważcie wszyscy, czy macie kogoś znajomego w kołobrzegu lub okolicach. będę robić bazarek interesujący własnie mieszkańców tych okolic, więc przyda sie propagowanie. nawet poza dogo. ja kilka razy cos dla znajomych licytowałam :cool3: Quote
Anna_33 Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 Sobotnia rozmowa w TOK FM: [url=http://www.tok.fm/TOKFM/0,94015.html]Rozmowy o pomaganiu - Rozmaitości - Radio TOK FM[/url] Quote
Anna_33 Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 [B]Szukamy transportu dla duzej suni z Serocka na Tarchomin na ul Sreniawitow do kliniki wet. Odbior suni jutro o 14 w Serocku.W klinice musi byc o 15. Po zabiegu do odebrania o 20. Moze to byc jedna osoba do zawiezienia, druga do odebrania. Jak trzeba pokryjemy koszt benzyny. Sunia w weekend moze jechac do ds, ale nie chcemy jej wydac bez naprawionych oczu i badania serca. Nie mamy jak i czym jej jutro zawiezc :( To bardzo bardzo pilne i wazne.[/B] Quote
Anna_33 Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Pokazano mi wczoraj pewien link. Umieszczony jest tam list, ktory KTOS wyslal z prosba o pomoc dla p.Wahl "w formie WYRAZÓW WSPARCIA I SZACUNKU DLA JEJ WIELOLETNIEJ PEŁNEJ POŚWIĘCENIA PRACY NA RZECZ ZWIERZĄT BEZDOMNYCH". [url=http://www.psy.warszawa.pl/]Strona o bezdomych zwierzakach...[/url] Radykalni wolonatriusze, pomogliscie p.Wahl wydac 300 psow-jak zobaczylam slowo "pomogliscie", to omalo mnie szlag nie trafil. Slowo "radykalni" nie wywarlo na mnie juz takiego wrazenia. Czlowiek sie uodparnia.. Co jest w ogole grane? Jaki cel ma ta zmasowana nagonka? P.Wahl decyduje sie zalozyc fundacje, "ktorej priorytetem jest nawiązanie współpracy z profesjonalną organizacją zajmującą się ratowaniem zwierząt, która pokierowałaby przytuliskiem." Odnosze wrazenie, ze to wszystko bardzo pieknie sie ze soba laczy. Cuchnie na odleglosc. I nigdzie ani slowa o pomocy dla zwierzat teraz. Tylko p.Wahl, jej cierpienie, jej urazone ego, jej martyrologia. Psy niech zgnija,bitwa niech trwa,a po niej chocby potop. Wiekszosc osob tu na dogo nie czyta miau. Polecam jednak zapoznanie sie z watkiem dyskusyjnym o Boguszycach. Mysle,ze lektura ta wiele wyjasni. Dowiecie sie m.in ze psy w Boguszyacach sa po prostu brudne, ze w zasadzie nic zlego tam sie nie dzialo, ze p.Wahl to biedna zaszczuta osoba. Zrodlem wiedzy jest Arka, skadinad reprezentujaca profesjonalna organizacje zajmujaca sie ratowaniem zwierzat, wiec jej uwagi powinny byc dla nas cenne. Lektura pasjonujaca i kazdy, zarowno przeciwnik naszych dzialan, jak i poplecznik znajdzie w niej cos dla siebie. W dyskusji biora glownie udzial forumowicze z Miau, a wydaje mi sie, ze skoro dotyczy w wiekszosc psow, to warto zajrzec i moze zabrac glos. Quote
sleepingbyday Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 ja czytam miau, tzn wchodze na wątek dyskusyjny, bo tutaj nieco cicho... [B]arka sie totalnie skompromitowała. nie ma żadnego, żadnego autorytetu w sprawach ochrony praw zwierząt. bo nie trzyma się etyki zawodowej. bo pogubiła sie w priorytetach. bo jej ego przerosło jej obowiązki.[/B] uważam, że powinniście na miau wysilić się i wprowadzić totalnego ignora dla jej wypowiedzi. wiem, ze będzie trudno, bo ona umie prowokowac do odpowiedzi i podburzac, ale to jedyna droga. dlaczego? bo arka uwielbia rozróby, to cel jej życia. totalna olewka to najlepsza "kara". juz się gdzies tam retorycznie pytałam, jaki cel ma arka w zdradzeniu boguszyckich psów. podkreślam, ze to pytanie retoryczne. bo że jakiś cel, jakąś korzyść z tego ma mieć, to byłam pewna. teraz wygląda na to, że sprawa sie wyjaśnia. po takiej kompromitacji powinna raczej zmienić branżę. i jeszcze jedno - wykorzystywanie znajomości na paluchu, by dokopac radykalnym wolontariuszom, którzy "pomogli" w adopcji - to typowe, smutne i żenujące. arka umoczyła i teraz próbuje szyć, jak się da, swoja zszarganą reputację. dlatego wykorzystuje miejsce, gdzie nikt jej nie zada niewygodnych pytań. Quote
Guest Elżbieta481 Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Tak mnie to wkurzyło,że i tu wkleję-przeczytajcie ludzie jak można wszystko wykręcić:angryy: [url=http://www.psy.warszawa.pl/]Strona o bezdomych zwierzakach...[/url] E/W Quote
sleepingbyday Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 wklejane było dzis już. we mnie jakies złe wstąpiło, fakt, że od soboty takie tango z "obrońcami zwierząt", że tylko siąść i płakać. Quote
Guest Elżbieta481 Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Nie zauważyłam,ale jestem taka zła za ten artykuł,że mogłabym kogoś uderzyć:angryy:Mam pełne prawo nie zgadzać się co do adopcji zagranicznych,ale odmawiam prawa krytyki pomocy jakiej udzielili ludzie zwierzetom z Boguszyc!:mad: Oglądam i oglądam tę stronę z tym apelem i czy to jest strona związana z Paluchem?Jesli tak to już wiem skąd ten apel:shake:A swoją drogą nie mógł byc to apel o pomoc dla tych psów,o adopcje,o domy czy leczenie tych psów? E/W Quote
Ewa i flatki Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Miejmy nadzieję, że jak "celebrytki" odwdzięczą się Arce zaproszeniem na "salony warszawki" ( bo o to jej pewnie chodzi), ona odczepi się od psów i ludzi działających dla ich dobra :angryy: Quote
sleepingbyday Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 dziewczyny, myslicie, ze arka "bezinteresownie" dała taka plamę? Quote
malawaszka Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 [quote name='waldi481']Nie zauważyłam,ale jestem taka zła za ten artykuł,że mogłabym kogoś uderzyć:angryy:Mam pełne prawo nie zgadzać się co do adopcji zagranicznych,ale odmawiam prawa krytyki pomocy jakiej udzielili ludzie zwierzetom z Boguszyc!:mad: Oglądam i oglądam tę stronę z tym apelem i czy to jest strona związana z Paluchem?Jesli tak to już wiem skąd ten apel:shake:A swoją drogą nie mógł byc to apel o pomoc dla tych psów,o adopcje,o domy czy leczenie tych psów? E/W[/quote] ale to jest tylko strona wolontariuszy z Palucha - nieoficjalna Quote
Guest Elżbieta481 Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Bardzo mnie to zastanawia.W temacie dot.Palucha zarzuciła nam tj.mnie i mojemu TŻ,że wypowiadająć sie na temat Palucha obrażamy organizacje warszawskie.Twierdziła,że mieszkając na Wybrzezu nie mamy do tego prawa,dlatego pytałam czy strona z tym apelem jest stroną paluchową... E Quote
sleepingbyday Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 to strona wolonatriuszy paluchowych. związana z fundacja przytul psa - założona przez wolontariuszy. znam prezeski i ze dwie inne osoby stamtąd i musze z nimi pogadać o tym chyba. chcę znac ich zdanie. Quote
Guest Elżbieta481 Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 To dobrze,że masz możliwość spytać,bo jakoś nieciekawie mi sie pomyslało.By wiedziec czy jest tak jak myślisz -to pogadaj,trzeba to wyjaśnić.I daj znać czy tu na wątku czy do nas na PW.DZB Elżbieta Quote
Zofia.Sasza Posted September 16, 2009 Author Posted September 16, 2009 [quote name='sleepingbyday']to strona wolonatriuszy paluchowych. związana z fundacja przytul psa - założona przez wolontariuszy. znam prezeski i ze dwie inne osoby stamtąd i musze z nimi pogadać o tym chyba. chcę znac ich zdanie.[/quote] Co dowodzi, że ARKA nic z tym wspólnego nie ma ;) One są w ostrym konflikcie. Quote
Guest Elżbieta481 Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Ale to właśnie ARKA broniła Palucha i obrażała kogo sie da. Elżbieta Quote
sleepingbyday Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 dokładnie. i jeszcze inne zalezności. nie ma znaczenia. na razie chce wierzyć, ze arka ich wykorzystała, że jej "autorytet" wystarczył do zamieszczenia tekstu bez sprawdzania faktów. zobaczymy. Quote
Chandler Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 [quote name='sleepingbyday']dziewczyny, myslicie, ze arka "bezinteresownie" dała taka plamę?[/quote] Powiem Ci SBD, że jakoś glupio mi pisać o tym, bo Arka ma bana na dogo i nie może się tu wypowiadać. Ale swoje zdanie mam. Quote
sleepingbyday Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 zastanawiałam się nad tym. arka dała mi placet na takie zachowanie, bzdurnie, ale wygodnie interpretując moje wypowiedzi - pisała na forum emira, mieszając mnie z błotem (o czym nie wiedziałam, od osób trzecich się dowiedziałam, wtedy weszłam na forum, zeby przeczytać). mogła mnie zaprosić do dyskusji na emirowym przez kogos, to nietrudne. [B]niemniej jednak fakt, poniosło mnie - bo placet niby jest, ale nie powinnam zachowywac sie tak, jak ona . w sposób, który przecież źle oceniam.[/B] [B]za to przepraszam.[/B] Quote
Anna_33 Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Taak, problem w tym, ze my mamy obiekcje i jakies zasady, czego o stronie przeciwnej powiedziec sie nie da. Dlatego wlasnie zapraszalam do watku na miau. Tam mozna sie spokojnie wypowiedzic. O ile slowo spokojnie jest tu w ogole na miejscu.. Quote
tosunia Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Anno...czemu nie mozna wykopac ARKI z miau, tak jak ja wykopali z dogo? Zglosic do moda, ew skrzyknac sie w wiecej osob zeby zglosilo. Od wielui stron juz i od wielu dni watek boguszewicki zostal zamieniony w awanture z ARKA. Cala energia na to idzie. No moze nie do konca cala, ale zdecydowanie za duzo. ARKA wylacznie przeszkadza, najwyrazniej taki jest jej cel. A proszona o pomoc drwi sobie. :( Quote
Kaja i Aza Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Anno, ja nie rozumiem po co Ty sie Arce tlumaczysz po raz n-ty. Domyslam sie, ze chcesz byc wiarygodna i przedstawic wszystkie fakty, ale ona i tak wszystko poplacze, a ci co mieli zobaczyc jak jest to i tak juz widza. Ja mysle, ze ja trzeba zostawic sobie samej. Quote
Recommended Posts