Ali26762 Posted October 12, 2005 Posted October 12, 2005 No taaak - jednemu to rybę, a drugiemu wędkę zaledwie... ;) :D Quote
Martini*** Posted October 12, 2005 Posted October 12, 2005 nie trymuję na łyso, teraz wyczesuję kilometry podszerstka a później to się zobaczy :) nie mam potrzeby trymować na łyso żółty mcknyfe jest super :lol: Quote
Ali26762 Posted October 12, 2005 Posted October 12, 2005 A wracając do wędki - wczoraj użyłam nowego narzędzia tortur i w czasie, kiedy [b]aga_o[/b] zebrałaby całą reklamówkę kudłow, mnie udało się wydrzeć psu zaledwie garść... Przy czym pies robił już wszystko - podejmował próby ucieczki, wchodził na mnie, przytulał się całym ciałem, abym tylko go nie darła... Myślicie, że go to bolało? Quote
Martini*** Posted October 12, 2005 Posted October 12, 2005 [quote]Myślicie, że go to bolało?[/quote] myślę, że miał nadzieję, że mu darujesz to rwanie też mam tem problem i zazdroszczę tym których psy śpią w czasie trymowania :roll: Quote
jostra Posted October 12, 2005 Posted October 12, 2005 tu są jackstrippery: [url]http://www.parma.se/index.asp?menuItem=12&subMenuItem=76&pageNum=1[/url] Ale niestety nie ma tego blackjacka Rączkę ma dokładnie taką jak te na w/w stronie Ja nie mam pojęcia na ile taki trymer przydaje się do terrierów, ale rwanie łapkami napewno bardzo ułatwia Dla sznucków jest super, rwie i podszerstek i okrywówkę Quote
Jura Posted October 12, 2005 Posted October 12, 2005 [quote name='Martini***'] zazdroszczę tym których psy śpią w czasie trymowania :roll:[/quote] Tylko, że nie wszystko da sią na leżąco wyskubać. Najwięcej energii kosztuje mnie przekonanie Fredzi, że ma stać. Quote
Ali26762 Posted October 12, 2005 Posted October 12, 2005 Ten trymer podobny jest w kształcie do tego mojego hamerykańskiego, ale mój ma metalowe ostrze ;) Quote
jostra Posted October 13, 2005 Posted October 13, 2005 a w tym nie ma ostrza tylko guma jak trymowałam Trixie, pies odrastał za miesiąc, a po tym odrasta 3 :o Quote
Flaire Posted October 13, 2005 Author Posted October 13, 2005 [quote name='jostra']tu są jackstrippery: [url]http://www.parma.se/index.asp?menuItem=12&subMenuItem=76&pageNum=1[/url][/quote] To są te fińskie podróbki Macknyfów właśnie i dlatego, Ali, podobne do Twojego. Aluzja ma je na sprzedaż. Główne różnice to rączka, która tutaj jest drewniana (dokładnie z balsa), a w Macknyfach - metalowa. No i cena... :roll: A o gumowej końcówce to nie słyszałam, chociaż wiem, że niektórzy do trymowania palcami zakładają na palce takie gumowe końcówki, jak kiedys używali w bankach do liczenia pieniędzy, bądź lateksowe rękawiczki. Quote
INA Posted October 13, 2005 Posted October 13, 2005 Ja też na pewno nie będe skubać na łyso [b]Ali[/b] ja też mam ten sam problem - Vigo albo probuje uciekać albo właśnie się tuli całym ciałem albo nadstawia tylko przód ale wara od tyłu wtedy drze się albo wyje mi do ucha jak kojot .... borsaf - już nie moge się doczekać fot nowego Regonika!! :lol: dawaj je!! :P Quote
niedzwiedzica Posted October 13, 2005 Posted October 13, 2005 [quote name='Ali26762']No taaak - jednemu to rybę, a drugiemu wędkę zaledwie... ;) :D[/quote] Ali-zapraszam do Poznania ( równiez w sensie dosłownym :wink: ) Ryba czeka na ciebie i Deryla :D wędkę możesz w domu zostawic, mam swoje :D Quote
Wojtek Posted October 13, 2005 Posted October 13, 2005 Qrde, maniak ze mnie, chyba zamówię jeszcze pośredni model... :-? Ten za drobny do wyczesywania podszerstka zapuszczonej Fu. Niech ktoś mnie powstrzyma... :-? :lol: Quote
Darkstorm Posted October 13, 2005 Posted October 13, 2005 mówią że od przybytku głowa nie boli :D Quote
Ali26762 Posted October 13, 2005 Posted October 13, 2005 [quote name='niedzwiedzica'][quote name='Ali26762']No taaak - jednemu to rybę, a drugiemu wędkę zaledwie... ;) :D[/quote] Ali-zapraszam do Poznania ( równiez w sensie dosłownym :wink: ) Ryba czeka na ciebie i Deryla :D wędkę możesz w domu zostawic, mam swoje :D[/quote] Dzięki serdeczne, ale to ciut daleko... :( Może na wiosnę... W każdym razie na pewno zapamiętam i zjawię się w najmniej oczekiwanym momencie :D Quote
INA Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 [b]Ali [/b] to może od razu wiosną zrobimy sobie spotkanie terierowe w Poznaniu bo ja pewnakiem też odwiedzę gdzieś na wiosne naszą kochaną Miskę :D A teraz zimą sama będe próbowała utrzymać szatę Vigo w jako takim porządku :roll: Narazie kijkiem ale mam nadzieje że i wędkę niebawem sobie sprawię :wink: Quote
niedzwiedzica Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 Dziewczyny, nie ma sprawy :D przyjezdzajcie, chata dośc duża, tylko dajcie wcześniej znać,żebym TZ gdzies wyprawiła, bo nadmiar psów mu nie słuzy ( i tu jest miedzy nami kwestia do dyskusji,co to znaczy "nadmiar" :evilbat: )Zapraszam !!! Quote
INA Posted October 17, 2005 Posted October 17, 2005 niedzwiedzica - :klacz: :klacz: :calus: ....i Regonik po zimie zdąży obrosnąć 8) Quote
Ali26762 Posted October 17, 2005 Posted October 17, 2005 [b]niedzwiedzica[/b] - dzięki za zaproszenie, myślę, że na pewno się spotkamy, ale prawdopodobnie w przyszłym roku dopiero... [b]INA[/b] - planujesz gremialny nalot na [b]niedzwiedzicę[/b]? ;) :D Quote
INA Posted October 18, 2005 Posted October 18, 2005 [b]Ali[/b] a nie było by przyjemnie :lol: ja bym chciała oczywiście też w przyszłym roku po zimie, jak przeżyjemy zimę stulecia - o której tak wszyscy gadają :o :o i nalot "ptaków z grypą" :wink: Quote
Wojtek Posted October 19, 2005 Posted October 19, 2005 Kolejny trymer przyszedł z USA, po 3 dniach od złożenia zamówienia. Mistrzostwo świata! :D Mam co chciałem, styka, spłukałem się... :-? Quote
Wojtek Posted October 20, 2005 Posted October 20, 2005 Acha, z moich obserwacji wynika, że czerwony trixe całkiem dobrze nadaje się do wyczesywania podszerstka. :D Bo do klasycznego trymowania to nie... Quote
swallow Posted September 7, 2006 Posted September 7, 2006 [B]Kasia&Figa[/B] - przejrzyj sobie temat, tu już sporo pisaliśmy o trymerach Quote
Recommended Posts