Jump to content
Dogomania

Drobna, srebrna pitbullka. Młoda, wysterylizowana. Przestraszona. MA DOM

Recommended Posts

Posted

Sandra z ProEquo napisala na forum:

"Dzisiaj byłam w schronisku i tak mnie chwyciła za serce, że wciąż mam jej widok przed oczami. Nie dość, że drobna i mała, to jeszcze wychudzona. Stała przy kratach i tylko patrzyła, strasznie przejmujące ma spojrzenie. Jak przy niej kucnęłam, to ogonek trochę się uniósł, zaczęła obwąchiwać mi dłonie.

Sądząc po stanie sierści, była psem domowym. Dla niej mikroskopijny betonowy wybieg i kraty to najgorszy koszmar, jakiego nigdy nie śniła. Skończyła już kwarantannę, jest wysterylizowana. Wygląda, jakby conajmniej raz rodziła.

Czym wydała na siebie wyrok? Wyjazd za granicę? Alergia? Dziecko przyszło na świat? A może rozmnażanie okazało się niedohodowe? Tego nigdy się nie dowiemy. Jedyne, co możemy teraz zrobić, to znaleźć dla niej nowy dom. Bardzo szybko, zanim zgaśnie, albo zostanie uśpiona z braku miejsca. Zaczęły się wakacje, przyjdą dziesiątki, setki nowych nieszczęść i gdzieś je trzeba ulokować, a pitbull zajmuje pojedyńczy kojec.

Będę mogła wyprowadzić ją do zdjęć. Wtedy też zobaczę, jak zachowuje się poza klatką."

Moze jest ktos, kto akurat szuka mlodej suni i chcialby sie jej przyjzec?

• Replies 54
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jesli dobrze kojarze, to o tej suni mowa

Tylko prosba, nie oglaszajcie suni na portalach takich jak allegro itp, bo polityka schronu tego zabrania. Jutro sie dowiem dokladnie jake maja ograniczenia.

Posted

Piękna sunia,
tej maści, co Lea, tylko moja ma więcej białego, też taka drobna z pełnymi oczkami. Wygląda na dosyć młodą. Taki błękitny pituś to rzadkość. Myślę, że ma dużą szansę na adopcję, tylko żeby trafiła w dobre ręce...

Posted

[quote name='kamilawa']O Boziu, jaka słodycz :crazyeye:
Ok, to z ogłoszeniami poczekam, ageralion w jakim schronie jest sunia?
Sunia jest w schronisku w Szczecinie. Wczoraj nie dotarlam do schronu, zaraz tam sie wybieram, wiec postaram sie uzyskac obiecane informacje o ograniczeniach.

Posted

Juz wiem jakie sa ograniczenia. Ni emozna psiakow umieszczac na portalach, gdzie pobierane sa oplaty, nawet symboliczne. Tak jak np allegro. W reszcie miejsc spokojnie mozna oglaszac sunie.

Posted

[quote name='fioneczka']jest piękna, oby nie trafiła w łapy jakiegoś :angryy: i nie została mamuśką
czy sterylizuje sie suńki w tym schronie ?[/QUOTE]

Sunia po sterylce, jest napisane w pierwszym poście. Takich błękitno - płowych jest mało. Nazywam je kameleonami, bo sierść ma odcienie od brązu do ciemnego grafitu, zależy jak światło pada. Szkoda, że są ograniczenia w ogłoszeniach, jest drobna, młoda i sliczna, ma duże szanse na domek.

Posted

[quote name='pawel_wrl']Szkoda, że są ograniczenia w ogłoszeniach, jest drobna, młoda i sliczna, ma duże szanse na domek.[/quote]
No niestety, to przez durnych ludzi probujacych zdobyc kase na allegrowych ogloszeniach, schronisko musialo podjac takie kroki.