Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sorry ale wczoraj już nie dałam rady zaglądnąć,byłam wykończona.Dogadałyśmy się z Elizą i mam nadzieję,że odpowiedziałam na wszystkie nurtujące ją pytania.Tofik z całą pewnością bdb dogada się sunią Melbą,bo to jest chodząca dobroć i łagodność a Zibi jak każdy facet:lol: nie będzie szukał zaczepki ale da do zrozumienia,że to jego teren a po jednym góra dwóch dniach foch mu przejdzie i będzie ok.Piesy będą miały gdzie szaleć-mam 14 arów ogrodzonej działki.Majaa te moje Koszyce są na trasie Sandomierz-Kraków a do Tarnowa mam "kawałek",bliżej mi do Brzeska Okocim;).Czekam na Toficzka,i jeszcze jedno u mnie może być tak długo jak tylko będzie trzeba.

• Replies 167
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jagoda053 napisał(a):
Sorry ale wczoraj już nie dałam rady zaglądnąć,byłam wykończona.Dogadałyśmy się z Elizą i mam nadzieję,że odpowiedziałam na wszystkie nurtujące ją pytania.Tofik z całą pewnością bdb dogada się sunią Melbą,bo to jest chodząca dobroć i łagodność a Zibi jak każdy facet:lol: nie będzie szukał zaczepki ale da do zrozumienia,że to jego teren a po jednym góra dwóch dniach foch mu przejdzie i będzie ok.Piesy będą miały gdzie szaleć-mam 14 arów ogrodzonej działki.Majaa te moje Koszyce są na trasie Sandomierz-Kraków a do Tarnowa mam "kawałek",bliżej mi do Brzeska Okocim;).Czekam na Toficzka,i jeszcze jedno u mnie może być tak długo jak tylko będzie trzeba.

super:multi:

Posted

[quote name='Majaa']

Jeśli to coś pomoże lub przyśpieszy, to najprawdopodobniej mój TZ będzie jechał w piątek na Śląsk i może pojechać przez Kraków, tylko Koszyce to chyba bliżej Tarnowa, ale głowy o to sobie uciąć nie dam ;)

No Koszyce to tak nie bardzo po drodze na Śląsk chyba - leżą na północny wschód od Krakowa, to 70 km od Jędrzejowa. Ale nie ma problemu - chwilę jeszcze wytrzyma, a chciałam osobiście odwieźć synalka :loveu:

[quote name='Gustaw']Udało Ci się Tofiku - czytam z zapartym tchem - i bardzo się cieszę, że pojedzie do takiego wspaniałego domku.
Jesteście wielkie dziewczyny. :klacz:

Nie usypiamy jeszcze czujności - proszę pamiętać, że Tofik jedzie do DT i teraz kiedy będzie już bezpieczny skupiamy się na szukaniu najwspanialszego domku stałego pod słońcem :loveu:

Posted

Uprzejmie donoszę, iż bohater tego wątku jest już w drodze do swojego nowego domu - Tofik został Krakusem :multi:

Od soboty korespondowałam z przyszłym panciostwem psiaka, dziś dostałam telefon, że Państwo chcą przyjechać poznać Tofisia. Państwo wspaniali - psiarze od zawsze, z doświadczeniem i sercem dla psiaka. Tofiś jakby wiedział, że to jego ludzie :loveu: A panciostwo swoją drogą chyba również wpadło po uszy :loveu: Tofiś jest psiakiem, którego nie da się nie lubić, bardzo szybko odnajduje się w nowej sytuacji. Była długa rozmowa, pieszczoty bestyjki, pokaz posłuszeństwa i umiejętności chodzenia na smyczy, a na końcu Tofik wskoczył do auta - jakby od zawsze nim jeździł i ułożył się wygodnie obok swojej panci na siedzeniu :loveu: Tofiś zamieszka w bloku, będzie miał prawie stałe towarzystwo, ponieważ Pancia pracuje w domu - chyba lepszego zakończenia nie mogliśmy sobie wymarzyć ... ?

Relacje foto i słowne mamy zapewnione :evil_lol:

Dla niedowiarków - dowód rzeczowy - nowa, szczęśliwa Rodzinka Tofisia:

A to już gorsze, z telefonu, bo bateria w aparacie padła:

Posted

Dziękuję wszystkim dobrym duszkom zaangażowanym w Tofisiową sprawę
:Rose::Rose::Rose:

a przede wszystkim xmatrix - bo to z jej ogłoszenia Pan wypatrzył Tofika.

Właśnie wysłałam Tofisiowy wątek Panciostwu - mam nadzieję, że skuszą się i zalogują, aby donosić nam o naszym bohaterze ;)

Posted

I bardzo dobrze,że Toficzek jednak trafił do domku na stałe a nie kolejnego dt:multi:.Na tym zdjęciu z komórki widać,że jest bardzo szczęśliwy,a przede wszystkim o to chodziło:loveu:

Posted

jagoda053 napisał(a):
Na tym zdjęciu z komórki widać,że jest bardzo szczęśliwy,a przede wszystkim o to chodziło:loveu:

Tak to prawda, zdjęcia tego nie oddadzą, ale Tofik cały czas cieszył pysiol i nastawiał się do miziania cierpliwie znosząc tłamszenie przez 4 komplety rąk :evil_lol:

Posted

Mam pierwsze wieści :loveu::

"Co do Tofika - trochę go wyczesaliśmy, ułożyliśmy legowisko w przytulnym kacie. Od razu zaakceptował, że to jest właśnie jego miejsce. Spał sobie tam grzecznie, nie wchodził do sypialni, nie szczekał, nie budził nas. Czekał aż wstanę. Rano był trochę zdziwiony, że wyszedłem sam, ale żona wstała zaraz po mnie i nic się nie działo. Zobaczymy... Na razie nic złego się nie dzieje :) "

Posted

[quote name='eliza_sk']Mam pierwsze wieści :loveu::

"Co do Tofika - trochę go wyczesaliśmy, ułożyliśmy legowisko w przytulnym kacie. Od razu zaakceptował, że to jest właśnie jego miejsce. Spał sobie tam grzecznie, nie wchodził do sypialni, nie szczekał, nie budził nas. Czekał aż wstanę. Rano był trochę zdziwiony, że wyszedłem sam, ale żona wstała zaraz po mnie i nic się nie działo. Zobaczymy... Na razie nic złego się nie dzieje :) "
I tak trzymac:lol:badz grzeczny........

Posted

I porcyjka nowych wieści:

"A nasz bohater został wykapany, o dziwo wcale nie boi się wody. Oczywiście był trochę wystraszony podczas kąpieli, ale nie przeszkadza mu to spokojnie biegać po całym mieszkaniu wliczając lazienkę. Sporo śpi, jest raczej spokojnym psem. Mam nawet wrażenie, ze na spacerach się meczy. Ale może akurat w tym dniu był zestresowany albo było mu gorąco (w KRK było 30 stopni, a on ma dość gęstą sierść). Kupiliśmy jakieś szczotki do wyczesywania podszerstka, sporo z niego tego wyszło. Bardzo się cieszy, gdy nas widzi. Śpi u siebie na kocyku w kącie w kuchni. Wczoraj chciał spać z nami w sypialni, ale po długich negocjacjach dał się przekonać do swojego legowiska. Przyszedł do sypialni kolo 5 nad ranem, ale położył się na dywanie i czekał bez ruchu aż wstaniemy:)"

:loveu::loveu::loveu:

Posted

rita60 napisał(a):
Wspaniałe wiadomosci:multi:
eliza:cool3:ty wiesz co:evil_lol:

No nie mogłam nie podzielić się z Wami tym szczęściem, które przed chwilą wlazło na pocztę - co miałam to zataić :evil_lol: ?