Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bambino napisał(a):

Ponka, dopisz jeszcze w 1 poście 2 dodatkowe deklaracje stałe: moje 10 zł. /m-c i marysi55 też 10 zł /m-c.

Czyli kurcze, tak naprawdę dalej nic nie mamy. U megii gdyby był nie mógłby jeździc do okulisty. U mortki, gdyby się zdecydowała, to dopiero od września. U marleny też dopiero po remoncie kojców, poza tym nie wiem jak z okulistą u marleny.
Ale klincz. :wallbash:

dziękuję! zaraz dopiszę do pierwszego postu:loveu:.

Dziękuję Folen w imieniu Tuptusia!:lol:

Mortika się dzisiaj nie odezwała do Oktawii-więc na pewno go nie weźmie.

Leyla za gorąco jest na dalsze "spory".

Bambino jesteś już na pierwszej stronie i Marysię też dopisałam.;)

na dzień dzisiejszy brak perspektyw dla Tuptusia.

Posted

Czuję się ''wywołana do tablicy", więc już piszę ;)
Rozmawiałam wczoraj z Oktawią. Sprawa wygląda tak: owszem, w lato jestem w rozjazdach (Warszawa i okolice), bo pracuję (szkolę psy), jeżdżę na wystawy i zajmuję się moimi zwierzętami.
Ale nie w tym problem.:shake:
Teraz będę się odnosiła do pw od Ponki i rozmowy z Oktawią.
Socjalizacja to u mnie nie problem, ale... no właśnie. Dowiedziałam się, że:
- pies szczeka całą dobę, bo ma nerwicę (cyt. jazgot i w nocy)
- pies nigdy nie był odrobaczany ani na nic szczepiony
- nie wiadomo jak zachowuje się w stosunku do innych zwierząt
- nie wiadomo jak zachowuje się w innych warunkach
Ja, mając własne psy, mogę przyjąć do siebie tylko zdrowego - zaszczepionego psa, który lubi inne zwierzęta i będzie grzeczny. Tu nie mam żadnej pewności. Tuptuś jest jak ''kot w worku'' - NIC o nim nie wiadomo poza tym, że wymaga leczenia.
Pozdrawiam
Justyna

Posted

[quote name='marlenka']Nie wiem czy Wam pisałam ale są wolne miejsca u Jamora w hoteliku . Strona Jamor.pl ~ hotel i szkolenie psów - Strona Glowna jeśli to Was ratuje to zadzwońcie do niego mogę telefon podac na PW ,

i to jest super rozwiązanie Hotel i szkolenie :loveu:
Nie można się poddać i zostawić psiaka tylko dlatego, że do tej pory nikt o niego nie dbał:-(:-( Jak brakuje jeszcze do hoteliku to dołożę się tylko proszę nie przekreślajmy jego szans na lepsze życie:-(

Posted

[quote name='Bambino']Ponka, dopisz jeszcze w 1 poście 2 dodatkowe deklaracje stałe: moje 10 zł. /m-c i marysi55 też 10 zł /m-c.

Bambino:loveu: , dobrze że trzymasz rękę na pulsie. Jak nic by nas przeoczyli :evil_lol:

Posted

[quote name='marlenka']
Nie wiem czy Wam pisałam ale są wolne miejsca u Jamora w hoteliku . Strona Jamor.pl ~ hotel i szkolenie psów - Strona Glowna jeśli to Was ratuje to zadzwońcie do niego mogę telefon podac na PW ,

super!:lol:
warunki świetne!
telefon jest na stronie-czyz inny numer Marlenko podasz?

Elmiro-super-zaraz dopisuję to na pierwszą str. skarbnikiem niech również będzie Klementynka:loveu:

Znajoma Oktawii przekaże na rzecz Tuptusia śliczne fanty na bazarek-jest artyską-wystawia je do galerii-każy grosz się liczy dla Tupka to jest ważne.

Posted

udało się-Marlenko-dziękujemy-Oktawia rozmawiała z panem Jamora-hoteliku-jest miejsce dla niego-byłby w specjalnym kojcu dla szczeniąt-taki kwarntalnikz uwagi na brak szczepienia i odrobaczenia-nie ma problemu z tym-to propfesjonalista-nie raz ma nieszczepiony między innymi szczeniaki i ma specjalne miejsce gdzie bezpiecznie może ulokowac tam tego rodzaju psiaki:lol:.

Miesięczny koszt to 390 zł. plus koszty leczenia.

potrzebne są ndadal deklaracje stałe! proszę! 30 zł mies. to za mało!

Posted

[quote name='ponka1']udało się-Marlenko-dziękujemy-Oktawia rozmawiała z panem Jamora-hoteliku-jest miejsce dla niego-byłby w specjalnym kojcu dla szczeniąt-taki kwarntalnikz uwagi na brak szczepienia i odrobaczenia-nie ma problemu z tym-to propfesjonalista-nie raz ma nieszczepiony między innymi szczeniaki i ma specjalne miejsce gdzie bezpiecznie może ulokowac tam tego rodzaju psiaki:lol:.

Miesięczny koszt to 390 zł. plus koszty leczenia.

potrzebne są ndadal deklaracje stałe! proszę! 30 zł mies. to za mało!

Kiedy psiaczek przyjedzie do Jamora to może ja tez go przywitam - a raczej napewno bo mieszkam w tej samej miejscowości i chetnie się z piesiem zapoznam :lol:

Posted

to ja poproszę na maila nr konta i deklaruję dla psinki 30 zł/miesiąc i oby jak najszybciej znalazł sie u Jamora:loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

:Help_2:[quote name='ihabe']
to ja poproszę na maila nr konta i deklaruję dla psinki 30 zł/miesiąc i oby jak najszybciej znalazł sie u Jamora:loveu::loveu::loveu::loveu:

dziękujemy Ihabe!:calus::Rose:już Cię wpisuję na czołówkę!

no właśnie Marlenko przywitasz Tutpusia i zrobiłabyś mu zdjęcia z jego lokum dobrze? można prosic?:oops:

Piromanka zawiezie go ze Staroźreb do Warszawy-jednak potrzebny jest trasnport z Warszawy do Warki-tj. 50 km

Posted

Zdjęcia napewno będą Jamor foci super . Z Warszawy do warki jest około 80 km . Kiedy piesek będzie w Wawie ???? I o której mniejwięcej godzinie ???
Może coś uda nam się zorganizować . Ja nie obiecuję bo strasznie w tym miesiacu u mnie krucho z kasą i każdy złocisz na wage złota :angryy: Ale moze coś uda nam się wymyśleć .
Dajcie mi znać kiedy maluch przyjedzie może uda mi ise znaleźc sponsora na transport .

Posted

marlenka napisał(a):

Zdjęcia napewno będą Jamor foci super . Z Warszawy do warki jest około 80 km . Kiedy piesek będzie w Wawie ???? I o której mniejwięcej godzinie ???
Może coś uda nam się zorganizować . Ja nie obiecuję bo strasznie w tym miesiacu u mnie krucho z kasą i każdy złocisz na wage złota :angryy: Ale moze coś uda nam się wymyśleć .
Dajcie mi znać kiedy maluch przyjedzie może uda mi ise znaleźc sponsora na transport .

wiem-widziałam jego zdjęcia na stronie-piękne!

od razu Okta da Ci znak Marlenku-przekazuję już jej Twój numer kom.

Poprosiłam na pw Myszę1 z prośbą o transport z Warszawy do Warki-trzeba działac-tymbardziej że ze Staroźreb do Warszawy jest transport-Piromanka-a teraz z W-wy do Warki potrzebujemytak bardzo!:-(
Dla Tuptusia każdy dzień jest ważny by z tego klepiska go zabrac i dac mu życie-nowe dobre życie.

Posted

Oktawia rozmawiała właśnie z Piromanką-za zwrot kosztów by ona jako jedyna osoba zawoziła Tuptusia-by go nie stresowac przeładunkiem-tymbardziej że jest to pies uwolniony z łańcucha-i na pewno nigdy nie jechał autem-a jedyna osoba prosto do celu-mniej stresu.

dokładnie z W-wy do Warki jest Długość trasy: 56,3 km-w obie str. 110 km

Posted

Informacje sa tak chaotyczne, że nie wiem o co chodzi.
Kiedy transport jest potrzebny?
Ja pracuję codziennie 9-18. Popytajcie studentek, osób niepracujących, może mają wiecej czasu.
Może coś wymyślę ale muszę pilnie wiedzieć kiedy pies będzie w Warszawie (dzien i godzina).

Aha, czyli Piromanka pojedzie z Warszawy do hotelu, tak?

Posted

ponka1 napisał(a):
wiem-widziałam jego zdjęcia na stronie-piękne!

od razu Okta da Ci znak Marlenku-przekazuję już jej Twój numer kom.

Poprosiłam na pw Myszę1 z prośbą o transport z Warszawy do Warki-trzeba działac-tymbardziej że ze Staroźreb do Warszawy jest transport-Piromanka-a teraz z W-wy do Warki potrzebujemytak bardzo!:-(
Dla Tuptusia każdy dzień jest ważny by z tego klepiska go zabrac i dac mu życie-nowe dobre życie.

Mam pomysła , ale nie wiem czy Wam się spodoba . Mam szczeniaka którego bierze do adopcji dziewczyna z Rypina , ona ma przyjechac po szczenię do wawy, może dogadacie się z nią że ona przyjedzie z psiakiem do Warki i zabierze swojego a koszty na pół naprzykład co???

Posted

[quote name='ponka1']Oktawia rozmawiała właśnie z Piromanką-za zwrot kosztów by ona jako jedyna osoba zawoziła Tuptusia-by go nie stresowac przeładunkiem-tymbardziej że jest to pies uwolniony z łańcucha-i na pewno nigdy nie jechał autem-a jedyna osoba prosto do celu-mniej stresu.

Z tego wynika, że ma jechac tylko Piromanka, czyli jest transport. O ile rozumiem ten zaiwły post.

Posted

[quote name='ponka1']Oktawia rozmawiała właśnie z Piromanką-za zwrot kosztów by ona jako jedyna osoba zawoziła Tuptusia-by go nie stresowac przeładunkiem-tymbardziej że jest to pies uwolniony z łańcucha-i na pewno nigdy nie jechał autem-a jedyna osoba prosto do celu-mniej stresu.

Dziewczyny, ile może kosztować ten transport Piromanki? 35-40 zł. Jeśli tyle mniej więcej i zdecydujecie się na transport Piromanki, to ja pokryję koszty tego transportu.

Mam jeszcze pytanie, co do dalszego pobytu Tuptusia u Jamora. Jeśli Marlena w Gorzycach Tarnobrzeskich zrobi kojce, to będziemy go do niej przenosić? Z rzeczy mi wiadomych na pewno koszty będą mniejsze ( bo tylko karma ). Teraz jeszcze to nie jest rzecz nagląca, ale jakbyście tak pomyślały? Bo tak na 1,5 m-ca pobytu u Jamora to w tej chwili nam starczy.
Cieszę się że klincz mamy za sobą. ;)
st

Posted

Słuchajcie, jeśli chodzi o przewiezienie Tupka ze Straroźrebów do Warszawy - nie ma problemu. Ale obawiam się, że będzie problem z przewiezieniem go ze Staroźrebów do Warki. Rozmawiałam w tej sprawie z TŻtem i będzie problem z autem. Nie chodzi tutaj o pieniądze czy zwrot kosztów, tylko o samochód. TŻ ma pracę, która polega na instalowaniu kablówki, więc dojeżdża do klienta autem. A pracuje codziennie do 21-22 - jak już są w domu po pracy. Więc nie będę mogła pożyczyć od niego nawet auta, żeby sama go zawieźćdo Warki. Słuchajcie, nie wiem już co zrobić w tej sytuacji....
Będę w Płocku albo w ten weekend - czyli 25-26 lipca, albo w następny. Nawet nie wiem na dzień dzisiejszy czy będę na najbliższy weekend, bo to zalezy od tego, czy TŻ będzie pracował w sobotę czy nie....

Posted

Piromanka napisał(a):
Słuchajcie, jeśli chodzi o przewiezienie Tupka ze Straroźrebów do Warszawy - nie ma problemu. Ale obawiam się, że będzie problem z przewiezieniem go ze Staroźrebów do Warki. Rozmawiałam w tej sprawie z TŻtem i będzie problem z autem. Nie chodzi tutaj o pieniądze czy zwrot kosztów, tylko o samochód. TŻ ma pracę, która polega na instalowaniu kablówki, więc dojeżdża do klienta autem. A pracuje codziennie do 21-22 - jak już są w domu po pracy. Więc nie będę mogła pożyczyć od niego nawet auta, żeby sama go zawieźćdo Warki. Słuchajcie, nie wiem już co zrobić w tej sytuacji....
Będę w Płocku albo w ten weekend - czyli 25-26 lipca, albo w następny. Nawet nie wiem na dzień dzisiejszy czy będę na najbliższy weekend, bo to zalezy od tego, czy TŻ będzie pracował w sobotę czy nie....

Czyli jednak trzebaby przewieźć Tuptusia transportem łączonym.

Posted

marlenka napisał(a):

Mam pomysła , ale nie wiem czy Wam się spodoba . Mam szczeniaka którego bierze do adopcji dziewczyna z Rypina , ona ma przyjechac po szczenię do wawy, może dogadacie się z nią że ona przyjedzie z psiakiem do Warki i zabierze swojego a koszty na pół naprzykład co???

jest osoba towarzysząca dla tego szczeniaka? czy jest zabezpieczony w transporterku i zapięty pasem? to niby oczywiste-ale nie dla każdego-bo wiele rzeczy już widziałam podczas transportu...

Tuptuś potrzebuje również zabezpieczenia w czasie jazdy-smycz, szelki da Oktawia-oby były dobre-obroża nie wchodzi w grę bo jest ryzyko że coś po drodze się wydarzy-a najniebezpieczniejszy moment to przeładunek psa do drugiego samochodu-najlepszy byłby transporter-tylko nie miniaturowy-taki by się zmieścił do niego.

Piromanka-pół miesiąca w tych warunkach co teraz to jest masakra dla Tuptusia-Oktawia czeka na telefon od Ciebie-nie oddzwoniłaś...
przez pół miesiąca miejsce w hotelu może przepaśc najzwyczajniej:shake:

P.S. Mysza-dziękuję że zajrzałaś na wątek!:)

Posted

[quote name='Bambino']Dziewczyny, ile może kosztować ten transport Piromanki? 35-40 zł. Jeśli tyle mniej więcej i zdecydujecie się na transport Piromanki, to ja pokryję koszty tego transportu.

Bambino:loveu:, co to, to nie :shake:. Ja tez w to wchodzę "fifti-fifti' :evil_lol: