Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Comic Sans MS]Długo myślałam nad tym jak przedstawić Wam Kajfasza. Co chwilę słyszy się o cierpieniu kolejnego psiego nieszczęścia...Właściwie jedynie wybrańcy mają to szczęście poznać jeszcze co to jest miłość, czułość i ciepło rodzinne. Nie potrafię jakoś szczególnie przedstawić historii tego co mu się stało. Do schroniska trafił ze złamaną łapą. Założone ma druty w łapce... Siedzi sobie w kołnierzu w osobnym boksie...
Jest to bardzo pogodny pies, pomimo tego co go zapewne spotkało. Garnie się do ludzi ,domaga się pieszczot, miziania i ludzkiej uwagi. :loveu:
Kiedy pierwszy raz dziś Go zobaczyłam to się przeraziłam tym Jego "oprzyrządowaniem" ,bo to wyglądało na prawdę poważnie,ale kiedy pracownicy wypuścili Go z boksu to od razu zobaczyłam, że piesek doskonale sobie radzi i jakoś szczególnie mu to nie przeszkadza. Jest to pies wyjątkowy, ulubieniec pracowników :loveu: Wiem, od nich, że błąkał się ze złamaną łapką przez jakiś czas i dopiero straż miejska po zgłoszeniu przywiozła psiaka do schroniska. Nikt się nad nim nie ulitował, ani nie pomógł przez ten czas kiedy się błąkał! Teraz jest już bezpieczny lecz potrzebuje człowieka, kogoś kto pokocha Go tak bardzo jak On jest w stanie pokochać! Ktoś kto weźmie Go pod swoją opiekę będzie musiał się liczyć z tym, że czeka Go jeszcze rekonwalescencja. Oto Kajfasz, popatrzcie jaki On jest cudowny!:loveu:

[/FONT]

Mój uśmiech!:loveu:

Taki jestem piękny!:loveu:

Ciocia Kasia mnie mizia!Uwielbiam to!popatrzcie :loveu:

A tu jeszcze ciocia Asia się przyłączyła. :loveu:

I druty w mojej łapce. :-( To człowiek mi to zrobił...:placz:
Mam jeszcze więcej zdjęć, ale pokażę Wam potem.
Czy jest ktoś kto pokocha ślicznego owczarka?
Liczę na Waszą pomoc ONkomaniacy :cool3:

Filmiki:
http://www.dogomania.pl/forum/12477922-post21.html
http://www.dogomania.pl/forum/12478003-post23.html

• Replies 70
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='zuzlikowa']Paulinko pisz natychmiast do Zbójni...gdzieś wyczytałam,że ma wolne miejsce dla Onka...bardzo Cię proszę -zapytaj go!
Pies jest piękny:loveu: i strasznie żal byłoby gdyby nie mógł wykorzystać swojej szansy!
Napisałam dziękuję :buzi:

Posted

Paulinko pisz natychmiast do Zbójni...gdzieś wyczytałam,że ma wolne miejsce dla Onka...bardzo Cię proszę -zapytaj go!
Pies jest piękny:loveu: i strasznie żal byłoby gdyby nie mógł wykorzystać swojej szansy!

Posted

Sliczny jest i taki radosny ..psy maja to szczescie , ze sie tak nie roztkliwiaja nad soba jak ludzie i nie mysla za dużo ;) dlaczego mnie to spotkało a nie jego itp.:eviltong:

Posted

ja tylko dodam, że łapa będzie wyleczona w schronisku i schronisko za to zapłaci:multi:o ile dobrze pamiętam to w przyszłym tygodniu ma mieć powyciągane te wszystkie druty. a pies jest cudowny, ja mam lekką traumę po owczarku pewnym a Kajfasza ani trochę się nie bałam, taki wielki psiak do miziania;)