Jump to content
Dogomania

GALERIA SZNAUCERÓW (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

• Replies 9.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

alexandro nie przejmuj sie!:D brak ogrodu też ma swoje plusy choćby takei ze bardziej mobilizujesz sie na sspacerki (narazie ja też) , bo znam takich co tylko na ogród psa puszczają i juz 0 spacerków, a tez by sie jakis prydał poza dom wg. mnie. A tam na działce moja babcia ma wieeeeeeeelki ogród bo ja w domu to mam kawałek przed domem kawałek za domem i takie pas łączący przód ogrodu z tyłem z boku, a wlansie mamy duzo klombów z kwiarkami jakichś drzew itd wiec duzo miejsca nie jest ale zawsze den moze byc wiecej na powietrzy, ale teraz og nie puszcza na ogród u nad bo mamy gduszke i teraz jakieś nie dobre te gruszki wszystkie sgnite i starsznie miekkie i zagościły się tam osy i widziałam jednego szerszenia więc my boimy sie tam pójść a co dopiero ajkby taki szerszeń denisa urządlił.........:( trzeba oberwać te gruszki ale jak bedzie padać wedy moze sie wyniasa na chwile.....

Posted

No tu masz rację, że są osoby które tylko i wyłacznie wypuszczają swoje psiska na swój mały skrawek zieleni; nie mniej jednak ja nawet gdybym miała ogród przed domem nie zrezygnowałabym z długaśnych, dalekich spacerów z Beską (po pierwsze że są frajdą dla Beski a po drugie frajdą ogromną dla mnie; ostatnio Beska ma bzika na punkcie aportowania, cały spacer bez przerwy rzucam jej hantelka a ona w te pędy biega za nim i przynosi, i tak w koło- zabawa na 102!!)

Posted

Madziorko !

Jakie Den ma długie włoski na nogach . On jest naprawdę przystojny :wink:

Ja też marzę o domu z ogrodem ,ale to dopiero jak wygram w Totka.

Posted

witaj Olivko! SUper że Deniś ci się podoba. Oczywiście Deniskowi baaardzo podoba się twoja Olivka;) A co do łapek to wlasnie coś mi się wydaje , że sa za długie czy Waszym psiakom fryzjerzy obcinają je krócej? Bo mi sie podobają takie puchate kolumny z łapek ale chyba Denis ma za długie łapki zeby włoski muy stanęły bo zaraz po wyczesanui są puszyste a potem opadają jak widać na fotkach...

Posted

!a jakie łąpki ma Olivka? Bo w sumei Denis jest chyab w typie amerykańskim i długie łąpki i brzucio baardzo mi się filcują macie może na ot jakieś rady? I to nie jest wina czesania bo ja go czesze codzxiennie, ale np. między paluszkami czy pod paszkami mu się robią filce:( a on nie wszedzie daje sie wyczesać, jak nbauiczyliście wasze pociechy stać grzecznie podczas czesania? ja denowi musze ubrać kaganiec (rzadko) albo daje jakiś smakołyk (np. marchewke bo długo gryzie) i jak jest zajety gryzieniem ja o czeszę, ale wolałabym by sa, z siebie umiał grzecznie stać a nie łapać szczotkę i moje ręce w zęby :evilbat: !

Posted

Lunka supcio :angel:

Ja nie wiem jakby Figa zareagowała na koty :lol:

Teraz zdjątka tych szczeniaczków co były wcześniej :wink:

szczeniaczek6.jpg

szczeniaczek8.jpg

szczeniaczek9.jpg

szczeniaczek7.jpg

Jesuuuuuuuuuuuu jutro do szkoly :-? :(

Posted

Suuper szczeniorki - śliczniusie :angel:

A teraz MY:

Luna pomagała mi jak mogła

_322518_n.jpg

_322519_n.jpg

Pojechaliśmy na 1,5 godzinki nad morze do Sopotu - niestety na molo z pieskiem nie wolno wchodzić, zle za to na plażę wolno (sic! 0X )

_322521_n.jpg

_322523_n.jpg

_322524_n.jpg

pozujemy na plaży

_322531_n.jpg

_322533_n.jpg

_322534_n.jpg

Posted

Malawaszko!

No rzeczywiście niezła pomocnica z Luny ,pani prowadzi a Luna chrapie w najlepsze .

A tak na marginesie ,to Luna pewnie szczęśliwa ,że znów jest sama jedna i ma panią na własność.

Pasavero!

To te szczeniaczki jeszcze są u hodowcy?

Bo to już takie podlotki przecież.

Posted

Luncia super! Żlicznie wyglądała na plaży, a co do plaży to teoretycznie też jest zakaz:) hihi...w Rowach przy każdym wejściu na plażę było wiecie nco napisane? Zakaz wchodzenia psom a pod spodem ze względu na bezpieczeństwpo plażującyuch oi kąpiących - przecież wiadomo, że nikt agresywnych psów na plaże niew ciąga, a jesli już to pwinno być napiusane ze na smyczy mają byc,m ale ;po co od razu zakazy? :( na sazczescie znalezlismy jedno takie dzikie wejscie co nie było zakazu i było nóstwo piesków na tej plazdy i spotkalismy tez sznaucia sredniego 5-cio miesiecznego ouieprz i sól:) fajnie wygladał przy Denisku - wzrpost ciut wiekszy ale jesczze takie dzidzi a Deniś mneijszy a już taki poważny":D a co do fotek maluszków to też cudowne, a one sa już spuszczane ze smyczy? bo jeden jest bez al eot na spacerku czy w ogrodzie?> bo w sumie podobno taki maluszek sie boi i by nei uciekł ale jednak ja bym chyba dena takiego malutkiego nei spuszciła (saama nie wiem czemu)...a wczoraj na spacerku tyle takich okropnych dziadów nałapał, ze wam mówie, wasze psiska tez to łąpia? takei malutkie z meszkiem, które sie wbijają we włosy i paskudnie sie wyciąga. ob spotkaliśmy na spacerku jamnbiczke TOSIĘ, moej kolezanki (ale chodzi z nią jej tata) i ona byla spuszczona i zrobiła to co by zrobil den spuszczony czyli ptrzyleciała od razu do nas jak dena zobaczyła i zaczela sie z nim bawic (ma niewiele ponad roczek) i wtedy denis zaczął się tarzac przygniatac ją ona jego i nałapał tych dziadostw a szczególnie mnie broda zaniepokoiła myslałamz e obciac trza bedzie la ena szcescie udało sie ja uratowac...

Posted

Psiaczki są czasami bez smyczy ale tylko jak nie ma piechów w pobliżu i jak sa z mamusia. Oczywiście sa tez bez smyczy bez mamy :wink:

Takie psiaczki nie są jeszcze tak ciekawe świata jak te troche podrośniętę, dlatego lepiej przyzwyczajać je do chodzenia bez smyczy od szczeniaczka. Ja Figi nie uczyłam od szczeniaka (jak ją kupiłam miała juz 3 miesiące) i teraz chodzi cały czas na smychy. No jak jestesmy na łące to biega bez. Ale do łączki baaaaaaardzo daleko, więc zanim dojdziemy to Figa juz jest zmęczona :lol: i nie chce jej sie ganiać za innymi piechami :D

Posted

no wlasnie ja dena tez nie przyzwyczajalam i etraz sie icut boje....bo on strasznie do innych posów leci....i jak nie ma psów to ok (chyba ze jakis zapaszek wywesz aler to go dogonie) a tro wy chyba bardzo długie spacerki robicie skoro chodzicie na bardzo odległą łączke:) przyzaj sie: jak długie spacerki robisz/. hehe...bo ja z denmiem najdłuzszy do 30 ,min około czasem 40-45 bo nie mam z nim gdzie isc:( a jak jest spuszczony to on stanie w imiejscu i stoi albo sie połozy jak nie ma spa bo sam sie nie lubi bawic, aportowac nawet nie chce muy sie on kocha zabawe z innymi pieskami i dlatego jak jakeigos widzi to od razu galopkiem do niego bo sie przywitac trzeba nie? hehe...wasze pieski tes tak robia?

Posted

Figa jak zobaczy psa to zaraz sie kładie :lol:

A jeśli chodzi o te spacerki to dojście do łączki trwa 30 min. do trgo dochodzi jeszcze pobyt na tej łączce no i powrót :D :wink:

Taki spacerek to tylko raz dziennie a czasami wcale. Jak jest za gorąco to nawet sie tam nie wybieramy :wink:

Co do stronki to moja się też niedługo zmienia. Zaprasam :wink:

Posted
Malawaszko!

No rzeczywiście niezła pomocnica z Luny ,pani prowadzi a Luna chrapie w najlepsze .

A tak na marginesie ,to Luna pewnie szczęśliwa ,że znów jest sama jedna i ma panią na własność.

Nie nie - ja nie prowadziłam akurat, tylko TZ, bo to przecież niebezpiecznie by było :wink:

ano szczęśliwa, ale bardzo pilnuje mnie - jeszcze bardziej niż wcześniej i śpi przy nierozpakowanej torbie :roll: muszę w końcu rozpakować bo się psinka stresuje :roll:

Posted

no rzeczywiście Ajsza i Luna ś abaardzo podobne, a ja dopiero etraz zauwazyłam klapnięte uszko Busia:) jest urocze...:D a ma pytanko Agusiu czy ty wystawiasz swoje pieski bo ja całkiem nie w temacie jestem.

Olivko co do albumu na onecxie to jest to dośc proste, ale najpierw musisz mieć pocztę na onecie, więc ak nie masz to sobie załóż a potem wejdź na stronę http://foto.onet.pl/albumy i tam po lewej kliknij nowy album wteyd się zaloguj tak jak do poczty i postępuj zgodnie z instrukcjami:)

a tak poza tym o jak chcesz wstawić tam zdjecia to jak kasz duże to zmniejsz najpierw troche bo mi takich duzych coś chba tylko 10 sie zmiesciło a pomniejszonych o wielllleeeeeeeeeeee więcej...a masz jakieś nowe zdjecia Olivki?

Posted

to musi być poczta Onetu - żeby się do nich zalogować - załóż pocztę, ale nie musisz z niej korzystać - ja do albumów wykorzystałam już swoje dwie skrzynki, mojej siostry, Taty i Chłopaka :lol:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...