coronaaj Posted June 20, 2009 Posted June 20, 2009 [quote name='fizia']No proszę, jaka puszysta!:loveu: Cudo! Wygąda jakby właśnie wystąpiła w kreskówce :)[/QUOTE] Pusia wyglada przecudownie, siersc odrasta po tych obcietych koltunach.. Nie mam slow zachwytu...Jak dlugo jest ten DT w Gnieznie? Quote
xxtruskawaxx Posted June 20, 2009 Author Posted June 20, 2009 W tej chwili będzie 3 tydzień w DT. ;) Quote
fizia Posted June 20, 2009 Posted June 20, 2009 [IMG]http://d.ale.gratka.pl/g2/o/99/86/8b/1986965_2_d41d_d.jpeg[/IMG] Quote
Asior Posted June 20, 2009 Posted June 20, 2009 powiedzcie mi dlaczego teraz to taka kula futra a na wczesniejszych zdjęciach była łysawa :roll: normalnie jest nieziemska :evil_lol: Quote
coronaaj Posted June 20, 2009 Posted June 20, 2009 [quote name='xxtruskawaxx']W tej chwili będzie 3 tydzień w DT. ;)[/QUOTE] Mialam na mysli do kiedy jest ten DT Pusi, do momentu znalezienia DS ? Quote
xxtruskawaxx Posted June 21, 2009 Author Posted June 21, 2009 [B]coronaaj[/B] tak do momentu znalezienia domku stałego. Cieszę się, że Pusia robi furorę. :cool3: Przebrnęłyśmy jakoś przez te kilka dobrych tygodni, patrząc jak łysolek zmienia się w sierściuszka. Quote
madcat1981 Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 Pusiu, to jest miłość od pierwszego spojrzenia:loveu: Przepraszam , ale po prostu parsknęłam śmiechem jak zobaczyłam pierwsze zdjęcia:mdleje: zaraz zobaczę czego ci potrzeba malutka:loveu::iloveyou: Quote
Poker Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 CZy znana jet przyczyna ślepoty Pusi? Czy to jaskra, czy cukrzyca czy inna cholera :angryy: Quote
fizia Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 [URL]http://krakow.gumtree.pl/c-Spo-eczno-zwierzaki-Maciupe-ka-jak-okruszek-2-4-kg-PUSIA-szuka-domku-W0QQAdIdZ136849078[/URL] Quote
fizia Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 [IMG]http://img221.imageshack.us/img221/4838/pusia.jpg[/IMG] Quote
Poker Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 Rozkoszniaczka :loveu:, ona mi trochę puchacza przypomina :evil_lol: Quote
EVA2406 Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 Proponuję konsultacje u dr Garncarza. On przyjmuje w Warszawie, ale wiem, że przyjeżdża na konsultacje do Poznania. Jeśli potrzebny jest kontakt to mam. Malutka jest słodka :loveu: Quote
coronaaj Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 [quote name='EVA2406']Proponuję konsultacje u dr Garncarza. On przyjmuje w Warszawie, ale wiem, że przyjeżdża na konsultacje do Poznania. Jeśli potrzebny jest kontakt to mam. Malutka jest słodka :loveu:[/QUOTE] Dr Garncarz podobno najlepszy w Polsce specjalista. Super , bo nie wiedzialam, ze przyjezdza do Poznania na konsultacje ale gdzie!!! Umowcie Pusie na ta konsultacje w Poznaniu. Powie, jaka jest szansa bo to zacma... Pako jak zobaczymy co z tym oczkiem w Krakowie moze tez do niego trafic..jedno mniejsze???? Quote
xxtruskawaxx Posted June 22, 2009 Author Posted June 22, 2009 Dziewczyny dzięki wszystkim za pomoc w szukanie specjalisty. :loveu: Mam nowe wiadomości. Od wczoraj rozdzwaniam się po znajomych i rodzinie. Dopiero teraz znalazłam czas, żeby wejść na forum. Dzięki koleżance mieszkającej w Niemczech, która miała psa z PRA, dowiedziałam się, że w jednej z lecznic przyjmuje bardzo dobry specjalista, który na co dzień ma do czynienia z chorobami oczu i zaćmą i wykonał już mnóstwo takich zabiegów. Podobno jest to bardzo miły człowiek - miłośnik zwierząt. Ten pan przyjedzie za kilka dni do rodziny, do Poznania i mógłby zdiagnozować Pusię oraz ocenić jej szanse. Wiem, że w Polsce też są dobrzy lekarze, ale on daje duże możliwości, ponieważ jest doświadczony, przeprowadził już wiele takich zabiegów. Po prostu spadł nam z nieba! Niedługo zrobimy Pusi wszystkie potrzebne badania, krew jest w porządku. Koleżanka rozmawiała z nim podczas rutynowej wizyty ze swoim psem i opowiedziała o naszym Pusiaczku. Facet słuchał z zainteresowaniem, zgodził się nawet przeprowadzić taki zabieg za połowę kosztów operacji, które zapłacilibyśmy w Polsce! Ma złote serce i poruszył go los skazanej na śmierć suni. Wiem, że w Polsce są dobrzy lekarze, ale w Niemczech jest większa szansa na odzyskanie wzroku - nie chodzi tylko o lepszy sprzęt czy możliwość dokształcania się i specjalizowania w zawodzie. Pusia mieszkałaby razem z opiekunką, która tam pojedzie u mojej koleżanki, która świetnie zna język niemiecki (mieszka w Niemczech od 10 lat) i wszystko przetłumaczy. Oczywiście jesteśmy gośćmi i nie zapłacimy nic za nocleg. Transport do Niemczech też uda się załatwić - na 95 % będzie darmowy, ponieważ teraz jest okres letni i bardzo wielu ludzi podróżuje. Nawet znalazła się osoba, która wyjeżdża z Poznania do Berlina za mniej więcej tydzień i mogłaby nas zabrać. Zapłaciłybyśmy tylko połowę ceny za operację w złotówkach, reszta wystarczyłaby nam jeszcze na hotelik i utrzymanie. Nie znam nazwiska tego weterynarza, muszę się dowiedzieć jak się nazywa. Jeśli zgodził się pomóc Pusiaczkowi i dać mu nadzieję, to myślę, że warto zaryzykować, chociaż w Polsce jest też wielu świetnych specjalistów. Muszę dowiedzieć się też o koszty. Po prostu nie mogę jeszcze w to uwierzyć. :crazyeye: Jeśli kwota wahałaby się w granicach 600 zł, to na razie mamy 700 zł, więc jeszcze by wystarczyło na ewentualne krople do oczu i karmę. Co o tym myślicie? Quote
coronaaj Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 Ja jestem za to naprawda szansa dla Pusi. Wez namiary na doktorka bo moze sie przyda. Pako ma jedno oczko mniejsze??? Gdzie w jakim miescie bylaby ta operacja??? Quote
kometa Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 ta sunieczka to uosobienie moich marzen:loveu: Quote
daisy Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 Kometa nie przepuszczaj chansy , marzenia powinny byc spelniane :eviltong:[quote name='kometa']ta sunieczka to uosobienie moich marzen:loveu:[/quote] Quote
xxtruskawaxx Posted June 23, 2009 Author Posted June 23, 2009 coronaaj jeszcze tego nie wiem, ale chyba Berlin. ;) Pusia o sobie przypomina i skacze na górę! :multi: Quote
necia25 Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 [CENTER][IMG]http://d.ale.gratka.pl/g2/o/99/86/8b/1986965_2_d41d_d.jpeg[/IMG] [LEFT]3MAM KCIUKI - OBY UDAŁO SIĘ JEJ ODZYSKAĆ WZROK ... DLA JEJ NOWEGO przyszłego DOMKU JESZCZE ŁADNYCH KILKA LATEK PSIEJ PRZYJAŹNI SIĘ SZYKUJE ... A JEJ URODA POPROSTU ZAPIERA DECH :loveu::loveu::loveu: [/LEFT] [/CENTER] Quote
xxtruskawaxx Posted June 23, 2009 Author Posted June 23, 2009 A na początku wyglądała jak istny ufoludek tylko nie była zielona. :evil_lol: A teraz jak dama wygląda. Quote
Recommended Posts