brazowa1 Posted June 15, 2009 Posted June 15, 2009 jestem Buba.Mam 10 lat,obecnie,od kilku dni mieszkam w schronisku dla bezdomnych zwierzat.Wiem,to brzmi dziwnie-ja bezdomna,tez staram sie oswoic z ta mysla. Od szczeniaka mialam wspaniałe zycie i dobra Pania.Bylo nam razem dobrze-spacerki,dobre jedzenie,zabawy,nauczyla mnie,ze zycie jest fajne i ludzie sa dobrzy,nie tłumila mojego zyciowego optymizmu.Teraz tez staram sie byc mila i pogodna-wiem,ludzie nie lubią smutnych pieskow... Niedawno stalo sie cos strasznego-Pani zle sie poczula,bylam niespokojna,a gdy pojechala,czekalam długo sama w pustym mieszkaniu.Chyba juz wtedy wiedzialam,ze idzie jakas okrutna zmiana. Potem uslyszalam,ze Pani potrzebuje opieki i nie może sama mieszkac.Ja sie Nia zaopiekuje!!! Bede leżeć,przy jej łozku i lizac ja po rekach,bede patrzec w jej oczy i czekac cierpliwie,az znowu razem bedziemy mogly iśc na spacer-tak grzecznie chodze na smyczy,nie przewroce,nie pociągne,bede o Nia dbała.Bede Jej towarzyszka i przyjaciołka-jak zawsze. Potem przyszedł mlodszy pan i powiedzial,ze Pania sie zaopiekuje,ale kundla na spacery prowadzac nie bedzie. Czy bycie kundlem to cos złego? W pare dni potem trafiłam tutaj.Nie,nie sa dla nas tutaj zli,tylko jest nas strasznie dużo.Pozostala setka ciagle szczeka.Ale nie to jest najgorsze-najbardziej doskwiera mi samotność. Pani,ktora mnie karmi,martwi sie,ze nie chce jeść.A ja nie moge,staram sie nie robic jej przykrości,ale nie jestem w stanie przełknąć jedzenia. Czasem ktos przyjdzie,poglaszcze mnie po glowie i znowu znika. Wczoraj byly dwie panie ,powiedzialy,ze mam sie nie martwic i trzymac,bo bedziemy szukac dla mnie nowego domu i Czlowieka.Staram sie im wierzyc,tylko dlaczego mialy takie smutne miny,gdy to mowiły? poszłysmy na spacer,usmiechalam sie do nich i wdzieczyłam,ale potem znowu wrocilam do klatki.Czekam. Quote
brazowa1 Posted June 15, 2009 Author Posted June 15, 2009 suczka jest w dobrej kondycji,przed nia jeszcze dlugi czas,ktory moze spedzic zu boku czlowieka Quote
beka Posted June 15, 2009 Posted June 15, 2009 Ale napisałaś. Siedzę i ryczę... A sunia śliczna i wierzę że kogos zauroczy Quote
brazowa1 Posted June 15, 2009 Author Posted June 15, 2009 tylko na to licze,zanim zszarzeje w boksie. mozna sie nad nia popłakac.Sunie zobaczylam zaraz po porzuceniu,siedziala taka radosna w klatce i machala ogonkiem.Nic nie rozumiala-ze juz nikt po nią nie wróci.Byla przekonana,ze zaraz wyjdzie. Ona nie sprawilaby nikomu problemu,mogla zostac przy rodzinie swojej wlascicielki.Ani dlugich spacerow nie potrzebuje,nic...tylko zeby pozwolili jej zostac. Quote
Betbet Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 chorooobaaa jasnaaaa...no nieeeeeeeee. :placz: Quote
brazowa1 Posted June 16, 2009 Author Posted June 16, 2009 pokazuje Bube. Boje sie,ze wszyscy,ktorzy mogliby wziac starsze pieski-juz je maja. Cala reszta ludzi,chce koniecznie mlodsze,niewazne,ze ten 10cioletek zdecydowanie lepiej pasuje do jego stylu zycia i wymagan stawianych psu. Quote
brazowa1 Posted June 16, 2009 Author Posted June 16, 2009 pokazuj sie swiatu Buba,ktos musi sie ulitowc nad twoim losem Quote
beka Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 brazowa1 napisał(a):pokazuj sie swiatu Buba,ktos musi sie ulitowc nad twoim losem Hopaj Buba po nowy dom Quote
Onaa Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 Buba, jakie to przykre :(. Trzeba w ogłoszeniach podkreślić, że jest prosto z domu i dopiero kilka dni w schronisku. Ludzie czasami wolą takiego pieska domowego wziąść niż psiaka, który dłużej mieszka w schronisku. Quote
Betbet Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 no w sumie ma wiecej plusów jak dla mnie.jest mała, ładna i nie wygląda na te 10 lat... Quote
beka Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 brazowa1 napisał(a):pomysły na dobry tytul mile widziane najlepsze tytuły i tak Ty wymyslasz.. Quote
koss Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 Wiesz Viola , ja chyba otruję swoje psy, jak będę ..umierała.... Quote
brazowa1 Posted June 18, 2009 Author Posted June 18, 2009 nie ma takiej potrzeby-Ty masz przyzwoita rodzine. Quote
brazowa1 Posted June 19, 2009 Author Posted June 19, 2009 pokazujemy psinke.buba jest doskonalym psem do towarzystwa.Idealnym.Nie pozwolmy,aby jej zycie stalo sie zimne i szare,jak schroniskowy boks. Quote
brazowa1 Posted June 19, 2009 Author Posted June 19, 2009 jest przyjemna dla oka i absolutnie nie widac po niej wieku. Quote
Betbet Posted June 20, 2009 Posted June 20, 2009 no wlasnie, wlasnie o tym samym myslalam i pisalam nawte,takie sprawia wrazenie. i tego wieku nic a nic nie widac Quote
brazowa1 Posted June 20, 2009 Author Posted June 20, 2009 była jedna pani,ktorej dzis pokazywalam Bube,pani bardzo miła,ale chyba oczekiwala,ze wybrany pies od razu do niej przylgnie,a sunia jest na to za bardzo wystraszona :shake: Licze na to,ze ktoregos od nas wybierze pieska Quote
Betbet Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 cholera...zle sie to czyta...biedna,domowa,taka ladna sunieczka Quote
Recommended Posts