Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Może teraz będzie jakiś odzew.
Szariczek będzie w:

Radio Park [URL="http://www.parkfm.com.pl"]www.parkfm.com.pl[/URL]
Gazeta Lokalna
Strzelec Opolski
Nowa Trybuna Opolska
Telewizja M Kędzierzyn- Koźle.

Poszły razem z Warką:)

Posted

widziałam się wczoraj z Mal - spotkanie u wetów. Szarika nie było przy rozmowie ale zapadły decyzje. będzie leczony tymi lekami i których wspominała mal ale ich tańsza wersją:multi:. kombinowali, kombinowali i wykombinowali jak obniżyć koszt.;) także coś z tego będzie. licze na pojawienie się mal i wyjaśnienia dokładniejsze: ja nie mam głowy i pamięci do tego. jedyne czego jestem pewna to fakt, że dostał wczoraj sterydy w zastrzyku :roll:

Posted

Szariś dostał steryd w zastrzyku. Jaki dokładnie, za nic nie pamiętam. Ale pomógł :multi: Koniec drapania! Ufff....
Przeliczyliśmy z wetami dokładnie ten orungal. 1 opakowanie = 163 zł, starcza na 14 dni -> 11,64 zł dziennie. Kuracja ok. 4 tyg -> 326 zł. Przy ludzkiej recepcie na ten lek wyjdzie jeszcze taniej. Spróbujemy takową zdobyć ;)

Szarik, niestety, na karku porobił sobie rany. Sierść znów wypadła w tych miejscach albo została skrócona pazurami do długości niespełna 1 cm. A już tak ładnie odrósł :placz: Wrzucę dziś fotki, jak to wygląda.

Jeśli będzie nas stać na ten lek dla Szarika to będzie super, bo Orungal to takie cudo, które leczy chyba wszystkie rodzaje grzybów, i to bardzo skutecznie. Jest odpowiednik polski, tańszy nieco, ale ponoć bywa ciężko dostępny. Wychodzi ok 15-20 zł taniej na opakowaniu. Jeśli będzie recepta - spróbuję to ściągnąć. Tylko musimy mieć czym za te leki zapłacić, weterynarze to jeszcze na krechę nam dadzą jakieś leki, ale w aptece to już nie przejdzie ;)

Posted

No to jest:
[url=http://druga-szansa.fotolog.pl/]druga-szansa.ownlog.com[/url]

Dzisiaj czytali na antenie ogłoszenie w radiu Park. Teraz przez dwa tygodnie będzie na [URL="http://www.parkfm.com.pl"]www.parkfm.com.pl[/URL]

Posted

Hop,hop,hop do góry!

Wcisnęłam Szarego na NK :) Po prostu musi coś z tego wyjść, no!
Jak tylko ktos zadzwoni z ogłoszeń, albo jakaś kaska wpłynie dajcie znać. Chce wiedzieć czy to ma w ogóle sens...

Posted

Dostałam info, że nie ma recepty... Są już kupione leki :sweetCyb: kwota do zwrotu 123,60 za dwa opakowania :multi: Ponad 200 zł taniej niż przewidywaliśmy :Cool!:
Chciałam zrobić dziś te fotki Szarikowego karczycha, ale coś mało dramatycznie to wygląda jak nie jest rozdrapane i czerwone :eviltong: Tylko sierść krótka w tym miejscu, ale co tam, odrośnie. Najważniejsze, że mamy leki i Szarik będzie zdroooowyyyyy :loveu:

Bazylowa, możesz dokładnie napisać ile i na co brakuje pieniązków dla Szarika?

Posted

[quote name='NatiiMar']Ja szczerze wątpię,żeby znalazł się nowy dom dla niego...nie chcę pisać szarych scenariuszy,ale ludzie nie chcą starych,schorowanych psó. Wolę młode i ładne. Więc Szarik ma marne szanse...
Niestety nie widzę innego wyjścia,musi wrócić do warunków jakie miał,w których raczej już nie wydobrzeje...
Dobrze,że jego życie nieco się zmieniło,będzie mu teraz lżej...[/QUOTE]

Całkowita nieprawda.

Tydzien temu zabrałam jako DS 13-letniego ONka ze schronu. Nie ma nic piękniejszego niż bycie domkiem dla starszego psa. To nieprawda, ze ludzie nie chcą starszych psów!!! Staruszki kochają strasznie mocno i może dlatego ich miłość jest tak wyjątkowa.. Liczy się każdy dzień, każda chwila... Mój Amiś teraz śpi w łóżku, jest całkowicie domowym psem...skazanym na schron na trzy lata... Nie zamieniłabym widoku Amisia na poduchach na żaden inny...:loveu::loveu:

Posted

Madziu,jesteś jedną z bardzo niewielu osób, które dały dom staruszkowi. Przeciętny Kowalski idac do schronu, wbiera młode, radosne szczenię,ewentualnie dużego psa, z głosem jak baryton. Mało kto chce stare psy, tym bardziej z takimi problemami jak Szarik.
Chiałabym,żeby ktoś taki się znalazł...

Posted

a ja sobie hopnę Szrego w górę :bluepaw:

Wilczur,owczarek,alzatczyk,
Szarik czy Niemiec,co jest?
Nazw by starczyło na kilka,
a przecież to jeden [COLOR=blue][U]pies[/U][/COLOR].

Kochają go za pancernych,
kochają go za Cywila,
i choć te [COLOR=blue][U]filmy[/U][/COLOR] minęły,
owczarka sława nie mija.

Wilczur pomoże policji,
zastąpi czyjeś oczy.
I popatrz,jak on dumnie
u twego boku kroczy!

"Moje psie niebo" Barbara Borzymowska

Posted

Asiaczku :Rose: Szarikowi przydatna każda złotówka.
Trzeba będzie biedaka podtuczyć trochę, upały się skończyły a ja go kąpię bardzo często. Sierść daje mu pewnie prawie zerową ochronę przed zimnem. A Szarcio to taka chudzinka trochę. Za dużo karmy zjeść nie może, bo ma wtedy lekkie rozwolnienie. Chyba smalec pójdzie w ruch, znaczy się w michę :diabloti:

Posted

Podziękowania dla hojnych cioteczek. Poszło 90 zł z bazarku na Szariczka i tyle samo na Ogryzia. Kiedy wpłata pojawi się na koncie, [B]BARDZO[/B] proszę o potwierdzenie na wątku - w moim podpisie.