tenusiowa Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 Podrzucam Szarika - obligatoryjnie do tego "zmuszona" ;) Quote
NatiiMar Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 I znów hopsam z rana:) Szarik górą! Quote
NatiiMar Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Może teraz będzie jakiś odzew. Szariczek będzie w: Radio Park [URL="http://www.parkfm.com.pl"]www.parkfm.com.pl[/URL] Gazeta Lokalna Strzelec Opolski Nowa Trybuna Opolska Telewizja M Kędzierzyn- Koźle. Poszły razem z Warką:) Quote
pietrucha204 Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 widziałam się wczoraj z Mal - spotkanie u wetów. Szarika nie było przy rozmowie ale zapadły decyzje. będzie leczony tymi lekami i których wspominała mal ale ich tańsza wersją:multi:. kombinowali, kombinowali i wykombinowali jak obniżyć koszt.;) także coś z tego będzie. licze na pojawienie się mal i wyjaśnienia dokładniejsze: ja nie mam głowy i pamięci do tego. jedyne czego jestem pewna to fakt, że dostał wczoraj sterydy w zastrzyku :roll: Quote
NatiiMar Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Tekst o Szariku jest także na stronie: [URL="http://www.druga-szansa.fotolog.pl"]www.druga-szansa.fotolog.pl[/URL] Teraz po prostu musi sie ruszyć! :) Quote
Mal Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Szariś dostał steryd w zastrzyku. Jaki dokładnie, za nic nie pamiętam. Ale pomógł :multi: Koniec drapania! Ufff.... Przeliczyliśmy z wetami dokładnie ten orungal. 1 opakowanie = 163 zł, starcza na 14 dni -> 11,64 zł dziennie. Kuracja ok. 4 tyg -> 326 zł. Przy ludzkiej recepcie na ten lek wyjdzie jeszcze taniej. Spróbujemy takową zdobyć ;) Szarik, niestety, na karku porobił sobie rany. Sierść znów wypadła w tych miejscach albo została skrócona pazurami do długości niespełna 1 cm. A już tak ładnie odrósł :placz: Wrzucę dziś fotki, jak to wygląda. Jeśli będzie nas stać na ten lek dla Szarika to będzie super, bo Orungal to takie cudo, które leczy chyba wszystkie rodzaje grzybów, i to bardzo skutecznie. Jest odpowiednik polski, tańszy nieco, ale ponoć bywa ciężko dostępny. Wychodzi ok 15-20 zł taniej na opakowaniu. Jeśli będzie recepta - spróbuję to ściągnąć. Tylko musimy mieć czym za te leki zapłacić, weterynarze to jeszcze na krechę nam dadzą jakieś leki, ale w aptece to już nie przejdzie ;) Quote
pietrucha204 Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 jest recepta :loveu::loveu::loveu: dla ludzi ;) czyli koszt kuracji zmalał i jest szansa na 100% wyleczenie :)) Quote
bazylowa Posted September 16, 2009 Author Posted September 16, 2009 Dziś przyszło 5 dyszek od Anny C. :loveu: jeszcze 6 dych i mamy wór jadła dla Szarego. Kto wspomoże bidę, kto kto... Quote
NatiiMar Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Podnoszę Szarego. Czy mogę na blogu podać numer konta na wpłaty? Jesli tak to czyj? Może ktoś z ludu sie zlituje i cos wpłaci...czasem się udaje.... Quote
bazylowa Posted September 16, 2009 Author Posted September 16, 2009 konto jest moje, pewnie, żę możesz podać Quote
NatiiMar Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 No to jest: [url=http://druga-szansa.fotolog.pl/]druga-szansa.ownlog.com[/url] Dzisiaj czytali na antenie ogłoszenie w radiu Park. Teraz przez dwa tygodnie będzie na [URL="http://www.parkfm.com.pl"]www.parkfm.com.pl[/URL] Quote
NatiiMar Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Hop,hop,hop do góry! Wcisnęłam Szarego na NK :) Po prostu musi coś z tego wyjść, no! Jak tylko ktos zadzwoni z ogłoszeń, albo jakaś kaska wpłynie dajcie znać. Chce wiedzieć czy to ma w ogóle sens... Quote
terra Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Jak się trochę odrobię z robotą zrobię bazarek dla słodziaka. Może trochę grosza wpadnie. Quote
Mal Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Dostałam info, że nie ma recepty... Są już kupione leki :sweetCyb: kwota do zwrotu 123,60 za dwa opakowania :multi: Ponad 200 zł taniej niż przewidywaliśmy :Cool!: Chciałam zrobić dziś te fotki Szarikowego karczycha, ale coś mało dramatycznie to wygląda jak nie jest rozdrapane i czerwone :eviltong: Tylko sierść krótka w tym miejscu, ale co tam, odrośnie. Najważniejsze, że mamy leki i Szarik będzie zdroooowyyyyy :loveu: Bazylowa, możesz dokładnie napisać ile i na co brakuje pieniązków dla Szarika? Quote
magda1975 Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 [quote name='NatiiMar']Ja szczerze wątpię,żeby znalazł się nowy dom dla niego...nie chcę pisać szarych scenariuszy,ale ludzie nie chcą starych,schorowanych psó. Wolę młode i ładne. Więc Szarik ma marne szanse... Niestety nie widzę innego wyjścia,musi wrócić do warunków jakie miał,w których raczej już nie wydobrzeje... Dobrze,że jego życie nieco się zmieniło,będzie mu teraz lżej...[/QUOTE] Całkowita nieprawda. Tydzien temu zabrałam jako DS 13-letniego ONka ze schronu. Nie ma nic piękniejszego niż bycie domkiem dla starszego psa. To nieprawda, ze ludzie nie chcą starszych psów!!! Staruszki kochają strasznie mocno i może dlatego ich miłość jest tak wyjątkowa.. Liczy się każdy dzień, każda chwila... Mój Amiś teraz śpi w łóżku, jest całkowicie domowym psem...skazanym na schron na trzy lata... Nie zamieniłabym widoku Amisia na poduchach na żaden inny...:loveu::loveu: Quote
NatiiMar Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Madziu,jesteś jedną z bardzo niewielu osób, które dały dom staruszkowi. Przeciętny Kowalski idac do schronu, wbiera młode, radosne szczenię,ewentualnie dużego psa, z głosem jak baryton. Mało kto chce stare psy, tym bardziej z takimi problemami jak Szarik. Chiałabym,żeby ktoś taki się znalazł... Quote
bros Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 a ja sobie hopnę Szrego w górę :bluepaw: Wilczur,owczarek,alzatczyk, Szarik czy Niemiec,co jest? Nazw by starczyło na kilka, a przecież to jeden [COLOR=blue][U]pies[/U][/COLOR]. Kochają go za pancernych, kochają go za Cywila, i choć te [COLOR=blue][U]filmy[/U][/COLOR] minęły, owczarka sława nie mija. Wilczur pomoże policji, zastąpi czyjeś oczy. I popatrz,jak on dumnie u twego boku kroczy! "Moje psie niebo" Barbara Borzymowska Quote
Asiaczek Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Przed chwila zrobiłam przelew, niedużo, bo tylko 20 zł. Ale wiem, że i taka kwota się przyda dla Szarika.:lol: Pzdr. Quote
Mal Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Asiaczku :Rose: Szarikowi przydatna każda złotówka. Trzeba będzie biedaka podtuczyć trochę, upały się skończyły a ja go kąpię bardzo często. Sierść daje mu pewnie prawie zerową ochronę przed zimnem. A Szarcio to taka chudzinka trochę. Za dużo karmy zjeść nie może, bo ma wtedy lekkie rozwolnienie. Chyba smalec pójdzie w ruch, znaczy się w michę :diabloti: Quote
Wiedźma Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Podziękowania dla hojnych cioteczek. Poszło 90 zł z bazarku na Szariczka i tyle samo na Ogryzia. Kiedy wpłata pojawi się na koncie, [B]BARDZO[/B] proszę o potwierdzenie na wątku - w moim podpisie. Quote
Inez de Villaro Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Tadzik pozdrawia kolegę :) cieszy się, że mógł sie podzielić :) Quote
NatiiMar Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Dziewięć dyszek,supcio:) To co jeszcze otrzeba? A raczej...ile? ;) Quote
bazylowa Posted September 17, 2009 Author Posted September 17, 2009 W takim razie szary wzbogacił się dziś o 180zł, bo właśnie dostałam od koleżanki kolejne 90 :)) Wiedźma, bez obaw, damy Ci znać :) Quote
bazylowa Posted September 17, 2009 Author Posted September 17, 2009 O i przyszły 2 dyszki od Asiaczka :lol: Mamy więc dziś 200zł Quote
Recommended Posts