Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Harisek od połowy sierpnia jest w DS!!!

Historia Harisa
nie należy do najpiękniejszych...

Zgłoszono inspektorom TOZ, że na pewnej posesji znajduje się zagłodzony pies.

Po przybyciu na miejsce zastali jednego psa w kojcu z porządną budą, sukę, mieszańca z „amstaffem”, w dobrym stanie.
Tuż obok stały 3 budy. Na pierwszy rzut oka puste. Inspektorzy TOZ zauważyli, że przy jednej z bud jest przytwierdzony łańcuch, a na jego końcu biedna wystraszona psinka schowana w najciemniejszym kącie budy. To był Haris.

Inspektorzy TOZ wyciągnęli psa z budy, pies był bardzo wychudzony. Bardzo dobrze było widać wszystkie wystające miejsca kości tj. żeber, miednicy itd. Ponadto pies był pokryty „pyłem” - pasożytnicza choroba skórna. Wyglądał okropnie!!

Pies został odebrany właścicielom i przewieziony do domu tymczasowego, gdzie czekała go pełna miska jedzenia, kąpiel i wygodne, miękkie, a przede wszystkim ciepłe posłanie.

Haris miał przeprowadzone badania, które nie wyszły dobrze z powodu niedożywienia i wycieńczenia. Zdiagnozowano zapalenie jelit, nużycę, gronkowca złośliwego, grzybicę skóry.
Z uwagi na fatalny stan jego skóry, potrzebne będą kąpiele w specjalnych szamponach, wcieranie środków przeciwgrzybicznych itp.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

POMÓŻMY HARISOWI!

DAJMY MU SZANSĘ NA NOWE ŻYCIE!!!

Haris to ok. 6 letni pies. Mimo tego co przeszedł jest BARDZO przyjazny do ludzi. Uwielbia dzieci! Koty nie są mu obce, toleruje je bez problemu. Suczki toleruje bez problemu, z psami dobrych kontaktów raczej nie ma. Po za tym nie ma z nim najmniejszych problemów. W domu pozostaje sam bez żadnych problemów, leży i grzecznie czeka. Załatwia się na podwórku.

Haris to psiak bardzo serdeczny dla Wszystkich! Cały czas czeka na nowy, dobry dom!

Z uwagi na zaniedbanie Haris ma dość dużą nietolerancję jelitową. Prawdopodobnie do końca życia będzie musiał być na diecie- sucha, specjalistyczna karma lub delikatne, gotowane jedzenie- zgodnie z zaleceniami lekarza weterynarii.

Piesek jest już prawie zdrowy. Nużyca jest już w fazie końcowego leczenia. A dla zdrowia człowieka nie ma żadnych zagrożeń.

Harisek aktualnie przebywa w schroniskowym kojcu, gdyż jego dom tymczasowy nie mógł go dalej trzymać, a nasze Towarzystwo nie miało wolnego miejsca dla biedaka.

Pamiętaj! Zwierzę nie jest rzeczą!
Warunkiem wydania psa/kota jest podpisanie umowy adopcyjnej!

Nie licytuj, najpierw skontaktuj się z osobami zajmującymi się adopcją!

Kontakt w sprawie adopcji HARISA:

Schronisko we Wrocławiu przy ul. Skarbowców 52, tel : 071- 362-56-74 ( pytać o psa w osobnym kojcu, Harisa, z interwencji TOZu)
Inspektorzy TOZ: 798-783-697 lub 693-511-896

Posted

Harisek bedzie także wdzięczny ze spacerków, bo siedzi w tym kojcu jak ta sierotka ostatnia, nie chętnie wychodzi z budy :shake:

Posted

irysek napisał(a):
kolejna tragedia.
asiu podziel sobie zdjecia z pierwszego postu, bo jakis sympatyczny mod moze niektore usunac ;)

żebym to ja umiała :roll:

oj biedny Haruś okropnie :-( tak się cieszył na spacerku:-(

Posted

wrecz bardzo potrzebne. zostal zabrany z lancucha do DT (do domu, w ktorym 3 razy dziennie go wyprowadzali), niedawno sie wypieli, bo zaczal im przeszkadzac i oddali go do schronu. wiec teraz chlopak jest zdruzgotany! az sie serce kraje. oby szybko znalazl dom, trzymam za to kciuki (jak i za amona).

Posted

irysek napisał(a):
zostal zabrany z lancucha do DT (do domu, w ktorym 3 razy dziennie go wyprowadzali), niedawno sie wypieli, bo zaczal im przeszkadzac i oddali go do schronu. wiec teraz chlopak jest zdruzgotany! az sie serce kraje. oby szybko znalazl dom, trzymam za to kciuki (jak i za amona).
:crazyeye:
jak można tak zrobić psu :shake:

Posted

co tu tak cicho :sad: a Harisek dalej czeka ...
Ww wtorek mam wolne razem z Krzyśkiem, jak nam się uda jakoś ten zabiegany dzień zorganizować to weźmiemy Czajkę i pójdziemy po Hariska do Schronu i weźmiemy go na spacer, mam nadzieję że się pobawią razem. Szkoda mi tego bidulka że siedzi taki samiusieńki w tym schronie :-(

• 2 weeks later...
Posted

silver_shira napisał(a):
Dzień Dobry Haris :-(

Tak tu cichutko....tak się zastanawiam gdzie Haris ma ogłoszenia? Można by go rozreklamować bardziej jakoś.

xmartix mu porobiła ogłoszenia - za co bardzo dziękujemy :loveu:

Posted

irysek napisał(a):
a moze marta wkleisz tutaj linki do ogloszen?

ogłoszenia z tego co Pamietam Haruś ma nowe, z nowymi zdjęciami ;)

a co gorsza, dziś dowiedziałam się, że Haris jest już na ogólnych boksach :-(

Posted

nic nie chce mowic, ale ja motywowalam niektorych do tego, by poszukac harisowi innego dt, albo oddac go do hotelu.
teraz wsrod tlumu zniknie, nie mowiac juz o tym, ze nie je specjalistycznej karmy i biegunka go wykancza zapewne.

gdybym wczesniej wiedziala o dt do ktorego teraz trafila Mimi, haris moglby juz byc od dluzszego czasu w dt...