grrysia Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 Witam, Tak jak napisałam w tytule, czy psa usypia się do prześwietlenia? Wiadomo narkoza to nic dobrego dla organizmu jeżeli nie jest konieczna lepiej unikać a muszę zrobić zdjęcie zęba. Proszę napiszcie jak to wygląda. Quote
taks Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 wielokrotnie prześwietlałam moje psy ( kręgosłupy, czaszka, stawy biodrowe, przewód pokarmowy...) i ani razu nie była konieczna narkoza - po prostu wszystko zalezy czy pies jest na tyle spokojny aby dało się go przytrzymać do zdjęcia w odpowiedniej pozycji i BEZ RUCHU Quote
grrysia Posted June 10, 2009 Author Posted June 10, 2009 Dziękuję za odpowiedź :multi: Czy możesz mi jeszcze napisać gdzie w Krakowie można zrobić takie prześwietlenie? Chodzi mi o to żeby wet od wejścia nie wołał "narkoza i już" ;). Niestety nie wiem czy mojego da się odpowiednio przytrzymać :roll: ale gdyby się dało byłoby super. Mam nadzieję że uda mi się z psem "dogadać" :eviltong:. Przy okazji: gdzie zrobiłaś w taki sposób RTG bioder? Quote
taks Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 ostatnie zdjęcia robiłam na Sanockiej (kręgosłup) a biodra parę ładnych lat temu w Warszawie ale niestety nie pamiętam adresu bo miałam "pilota":shake: Quote
xxxx52 Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 Moja suczka ma 2x razy do roku ma czyszczony kamien nazebny .Podczas tego zabiegu zawsze otrzymuje slaba narkoze Podczas tomografi komputorowej psy otrzymuja narkoze Moj jeden maly piesek zdjecie RTG nozki mial robiona bez narkozy Owczarek niem.zdjecia RTG-podejrzenie HD, mial robione po wykonaniu narkozy RTG sadze ,ze mozna wykonac i bez narkozy wszystko zalezy od zachowania psiaka i wieku .Poza tym przed wykonaniem narkozy psu wet powinien osluchac serce. Quote
grrysia Posted June 13, 2009 Author Posted June 13, 2009 Bardzo dziękuję za odpowiedzi, będziemy się starać zrobić bez narkozy, może się uda :razz:. Quote
Grey Posted June 14, 2009 Posted June 14, 2009 Witam! Każda narkoza nie jest obojętna dla organizmu,a lekarze chcą szybko,więcej zarobią,a psy boją się.Kamień można usuwać bez narkozy,oczywiście nie skalerem ,bo żaden pies tych dźwięków nie wytrzyma.Nie wyobrażam sobie żeby 2 razy w roku usypiać psa do czyszczenia zębow. Pozdrawiam groomer.:multi: Quote
puli Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 [quote name='Grey'] Kamień można usuwać bez narkozy,oczywiście nie skalerem ,bo żaden pies tych dźwięków nie wytrzyma. [/QUOTE] Sa takie które spokojnie i dobrowolnie wytrzymują. Quote
Recommended Posts