Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='ana666']Napisałam do Maupy prośbę o zmianę tytułu wątku bo ten jest nieakutalny.
Kasiu a jaki będzie koszt szczepień?[/QUOTE]

komplet z 60-70 zł chyba, sama wscieklizna 25zł ? - nawet nie wiem ile w tej chwili kosztuje dokładnie

Prosiłabym o pieniażki na chocby wsciekliznę samą, jak ktos moze grosz na jedzenie tez proszę...
Mam w tej chwili bardzo trudny czas- poważnie chorą jamniczkę - moją osobistą ,
prócz tego drogo chorującą tymczasowiczkę- jamnikowata Pineskę,
, niedawno odeszła moja tymczasowiczka, leczenie pochłonęło mocno obciążony budżet
([url]http://www.dogomania.pl/threads/132566-Piekna-psia-dusza-odesz%C5%82a-w-ramionach-swojej-Pani.-Do-zobaczenia-Zorko!/page30[/url])
dlatego nie jest dobrze...

Posted

[quote name='danka1234']Kasiu zaszczep Bąbla kompletem szczepień by nie złapał jakiejś choroby.
Podaj po szczepieniu cenę i konto kliniki to zrobie przelew bezpośrednio do nich.[/QUOTE]

Świetnie Danusiu, dziękuje, zabiore go zaraz po niedzieli, bo dziś i Maksiu i Misia i Niki do pokazania w klinice...

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='Kasia77']komplet z 60-70 zł chyba, sama wscieklizna 25zł ? - nawet nie wiem ile w tej chwili kosztuje dokładnie

Prosiłabym o pieniażki na chocby wsciekliznę samą, jak ktos moze grosz na jedzenie tez proszę....[/QUOTE]

Przypominam! Danka zapłaciła za szczepienia, ale może ktoś jeszcze mógłby wspomóc finansowo Kasię77 w opiece nad Ząbulkiem?

Posted

[quote name='ana666']Przypominam! Danka zapłaciła za szczepienia, ale może ktoś jeszcze mógłby wspomóc finansowo Kasię77 w opiece nad Ząbulkiem?[/QUOTE]

Jamniczej Skarpecie dziękujemy za opłacenie szczepień. Ząbek oczywiście zaszczepiony, komplet 65żł

Posted

[quote name='kaskadaffik']Ząbeczku i nic dalej, przecież taki jesteś śliczny !!![/QUOTE]

ale daleko mu do jamnika... gdyby był jamnikiem pewnie 10 razy miałby już dom.
Dom jesli juz to bez samców, bo on dostaje wścieklizny na widok samców, niestety. Co prawda jakos nauczył się tolerować samce które w domu są, ale tylko dlatego, ze pozwalają mu sie gryźć - podbiega, atakuje i gryzie po łapach. Wielkość psów nie ma dla niego znaczenia, zresztą on jest w tym całym towarzystwie najmniejszy i wcale mu to nie przeszkadza rzucać sie do dużych psów.

• 2 weeks later...
Posted

Widziałam Ząbka i jestem nim zachwycona. On jest przesympatyczny, pcha się na kolana każdemu, jest ogromnie wesoły i naprawdę ładny. Może uroda niestandardowa, ale taki pocieszny psiak.
Sama bym go zaadoptowała, to mój typ zdecydowanie, ale mam już 6 psiaków i nawet jednego całkiem podobnego...

Posted

[quote name='kaskadaffik']Ja chociaż nie widziałam, to i tak jestem w nim zakochana, bo ma taki sliczny ten nosek !! i też już mam psiaki....[/QUOTE]

w nim sie łatwo zakochać, nie ulega wątpliwości,ze Ząbek jest wyjątkowy i jedyny w swoim rodzaju,
ale niestety agresor z niego i to jest największy problem...
Nie moge wziąc do domu żadego tymczasa samca choćby konał na ulicy, bo Ząbek dostaje białej gorączki!,
natomiast z samcami które sa w kojcach na zewnątrz
panuje pełna izolacja (prócz jednego kundelka, ale to dlatego,ze pozwala sie Ząbkowi atakowac i gryźć).
Jemu wystarczy widzieć te kojcowe psy przez okno jak sa wypuszczone i chodzą swobodnie i natychmiast dostaje wścieklizny,
idzie prosto na atak choćby nie wiem jak ogromnego miał na przeciw siebie psa.
A jak się tak widokiem "wrogów" nakręca, to leje gdzie popadnie, mam olane wszystko.

Ząbek to cudny i pocieszny pies, ale tam gdzie sa inne samce, życie jest skutecznie utrudnione

• 2 months later...
  • 3 weeks later...
Posted

[quote name='ana666']Bazarek dla Ząbulka:
[url]http://www.dogomania.pl/threads/219829-Wszystko-od-2z%C5%82!-Bi%C5%BCuteria-paski-dla-Z%C4%85bka.-Do-2-stycznia.Zapraszam[/url][/QUOTE]

Dziękuje Anetko

u Ząbka w porządku, chociaż z zębami nie do końca, musze pokazać go przy okazji u weterynarza,
bo coś sie tam dzieje,weterynarz mówił juz wtedy, jak go szczepiłam,
że niedługo do usunięcia będzie ząb , i chyba nastało to "niedługo"

Posted

to mi kasiu potem podeślij na PW numer konta, bazarek jeszcze trwa, jak sie zakończy wpłacę to co się uzbiera i jeszcze coś ode mnie na usunięcie tego zęba.
Mizianka dla Ząbulka :)

• 2 weeks later...
Posted (edited)

[quote name='ana666']to mi kasiu potem podeślij na PW numer konta, bazarek jeszcze trwa, jak sie zakończy wpłacę to co się uzbiera i jeszcze coś ode mnie na usunięcie tego zęba.
Mizianka dla Ząbulka :)[/QUOTE]

Anetko , wysłałam numer konta, dopiero dziś :oops:

A o to i Ząbek ;)

[URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images50.fotosik.pl/1309/fb3522561ae2e98c.jpg[/IMG][/URL]

tradycyjnie przytyło mu się przez zimę, ale to już trzecia taka zima..., na wiosnę wybiega nadmiar sadełka

Edited by Kasia77
Posted

cudny Ząbal.tez mam takiego małego agresorka-ostatnio szpetnie narwał sie na dużą sukę -moją "tymczaskę " od maja:roll: - wbiła mu ząb w udo i narobiła siniaków na brzuchu- zaraz nabrał szacunku.a ja mam teraz taki stres jak są razem-boję sie powtórki ,więc Fafik siedzi całe dnie w domu a na dwór pod kontrolą ....chętnie wymienię ową sukę na Ząbka - Kasiu,machniom?:evil_lol:

Posted

kolejny bazarek dla ząbalka:
[url]http://www.dogomania.pl/threads/220900-Ciuszki-paski-bi%C5%BCuteria-dla-Z%C4%85bka-do-17-stycznia-godz.20-00.Zapraszam-[/url])

• 2 months later...
Posted

[quote name='Boni-Bobo']Dawno się Ząbku nie pokazywałeś.Co u ciebie?[/QUOTE]

po staremu :) , postaram sie wrzucić jakieś zdjęcia

Na konto Ząbka wpłynęło 80żł - Ana, Ząbuś dziękuje za pieniążki, które dawno temu doszły ;)
Zaraz po 1szym kwietnia będziemy robili przegląd ogólny futer a Ząbek jest w tej kolejce pierwszy,
co z tego wyniknie napiszemy zaraz po wizycie u weter.